Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   458 / 1387
(#) kaqkk válasza watt hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Ne is próbálj mást csinálni a laminálóval csak nyákot !
Egyébként kb 1 éve felvetettem a nyák készítést laminálóval akkor lehurrogtak az "okosok" most sem fogok több ötletet megosztani egy bizonyos témában , jobb lenne minden ötletnek új témát nyitni?? Ha te mondod megteszem !
(#) kaqkk válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Egyébként egy pici tévedésben vagy : ez a lamináló fólia nem nem az a lamináló fólia ! Ezt iratok LAMINÁLÁSÁRA használják ! Nem a laminálható fénérzékeny fólia !
Talán ez volt a tévedés -és a "vita" oka !
(#) watt válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Micsoda hiány lesz, ha nem osztogatod az ötleteidet!
(#) llaci56 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Na, ez a variáció eszembe sem jutott, hogy watt a lamináló fóliát összetéveszti a fényérzékeny fóliával, - amit egyébként valóban laminálni kell.

Több helyen leírtam már és itt is megteszem. Egyre gyakoribb jelenség, hogy emberek elbeszélnek egymás mellett, mert figyelmetlenek, nem értenek saját nyelvükön vagy épp csak lusták figyelmesen és értően elolvasni azt, amit a másik leírt. Felesleges viták alakulnak ki ahelyett, hogy érdemi, szakmai viták lennének.
Nem kéne enenk így lennie! Próbáljuk meg megérteni amit a másik leírt!
(#) kaqkk válasza watt hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Watt olvasd el mégegyszer amit írtunk és vegyél be nyugtatót ! Én azt írtam hogy ezentúl mindennek nyitok egy témát ha te azt mondod ! De egyszer már általánosságban elnézést kértem ! Most megteszem
még egyszer !
Kedves WATT fórumtárs ! Személy szerint tőled elnézést kérek ha egy olyan dolgot tettem fel a témádba ami szerinted nem idevaló (mellékesen megjegyzem hogy én már nem laminálót használok hanem fénymásolóból bontott égetőhengerpárt ) tehát valószínűleg tényleg nem idevaló az előző pár hsz -em Üdv és még egyszer elnézést
igentisztelt WATT fórumtárs
(#) kaqkk válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Igazad van ráhagytam
(#) andras1 válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Itt nyugaton nem süt
Mitöbb esik.
(#) watt válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Nem kell tőlem elnézést kérned(nincs okod rá), egyszerűen hagyd abba!
(#) dpeti hozzászólása Máj 21, 2010 /

Sziasztok!

Amit az elektrokonthában lehet kapni fényérzékennyé tett nyáklemez, ahhoz
-jó a 350nm-es UV fény
-milyen előhívó kell hozzá?
elfelejtettem ott megkérdezni.
Adatlapját meg nem találom.

Köszi előre is.

Üdv,
Péter
(#) Sir-Nyeteg válasza dpeti hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Ha pozitív, akkor az általános dolgok igazak rá, azaz mint a P20-ra. Érdemes egy idő-tesztet elvégezni, ha most használod először, mert bár hasonló mint a P20, de nem annyira érzékeny!
(#) emmzolee válasza dpeti hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Annyival egészíteném ki, hogy az előhívó 5 - 600Ft hozzá. Milyen cuccal világítod le?Ha jó a maszkod, akkor bírja, hogy ha tovább világítod le esetleg, de meg kell győződnöd róla, hogy mennyi a tökéletes idő , ami kell a szép eredményhez. Ha nagyon nem jó a lámpád, ipróbálhatod a nap fényét is. :yes:
(#) Sir-Nyeteg válasza emmzolee hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

A kérdés az, hogy melyik előhívó? A hideg zsíroldós, a szitis, vagy a naoh-s?
Én NaOH-t használok, nem érdemes tartalékolni az előhívó folyadékot belőle olyan olcsó. 7g/liter a gyári ajánlás.
(#) Moderátor hozzászólása kaqkk hozzászólására (») Máj 21, 2010

Ezt úgy hívják, hogy szemtelenkedés, még ha nem is úgy néz ki elsőre... kell ez ide?

Mostantól kezdve minden topikban ez fog folyni? Ha hiszitek, ha nem, TI teszitek ilyenné (néha röhelyessé és feszélyezett hangulatúvá) az oldalt, és nem a Mikulás...
(#) emmzolee válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

ja, Figyelmetlen voltam. :circling:
Én a Wolf TN140 előhívót használom.Itt a képe Wolf TN140

dpeti.
Ha nem vagy nagyon járatos a fotózásban, akkor ajánlom neked gulasoft videoit. Sok hasznos fortélyt el lehet lesni belőle. (többek közt, hogy lehet tisztán tartani ez előhívó folyadékot, hogy sokáig használhasd.)
gulasoft fotózásos nyákkészítése videok.
(#) Sir-Nyeteg válasza emmzolee hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Óóó, így már értem. Én sosem használtam ilyen előhívót, így bocsi. Ez olyan mint a wolfos marató, szép, jó, csak valahogy nem az igazi :no: Ha meg töményebbre akarod keveri az előhívót, vagy maratót, akkor simán megteheted a többi módon.
(#) dpeti hozzászólása Máj 21, 2010 /

köszi a válaszokat.

megvilágítás:
készítettem egy kis dobozt benne egy kompakt 350nm-es fénycsővel. még egy átlátszó valami kell a tetejére, hogy a maszk szépen hozzá tudjon simulni (sima üveg nem jó, mert elnyeli az UV-t).

maszk:
na ezt nem tudom mivel kellene:
-van az a spray ami áttetszővé teszi a nyomtatott papírlapot
-lézernyomtatóhoz való írásvetítő fólia

a vasalásos technikát kipróbáltam, az nekem annyira nem jön be, könnyebb elrontani és akkor kezdhetem előlről az egészet.

előhívás:
most akkor a gyári kerül 5-600 Ft-ba? ha igen, akkor inkább veszek P20-at meg hozzá TN140-et
(#) sprofan válasza dpeti hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

A sima üveg nem nyeli el teljesen az UV-t, ha nincs más jöhet az is, de csak ideiglenesen és csak vékony üveg. Rossz szkenner 500Ft aukciós oldalakon, abból felhasználhatod a kvarc üveget. Maszknak pedig én a pausz papírt ajánlom, kb. 15Ft/A4
Előhívónak meg használj szi-ti lefolyótisztítót, egy doboz 450Ft körül van, de nagyon sokáig elég. 0.5 liter vízhez 1-1.5 nem púpos kanál kell.
(#) Sir-Nyeteg válasza dpeti hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

A TN140 kerül 5-600ft-ba. A gyári lakkos nyák 7-800ft is lehet, beszerzési helytől, és mennyiségtől függően.
A sima üveg alig nyeli el az UV-t. Nem sokkal jobban, mint a plexi. Üveg előnye, hogy merev, plexi meg hajlik. Én is üveget használok, napon 8 perc kell neki. Írásvetítő fólia jobb, nincs vele plusz munka. Én tintasugarasat használok. TN140 helyett sziti, vagy NaOH.
(#) sprofan válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

Idézet:
„Írásvetítő fólia jobb”

Meg drágább is
(#) Sir-Nyeteg válasza sprofan hozzászólására (») Máj 21, 2010 /

50ft/A4... van aki meg olajjal keneget mindent össze... Nem tudom az a spray mennyibe kerülhet.
Nekem kb 10-20 maszk is kijön belőle duplán használva.
(#) Nagykucsi válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Sikerült szereznem csiszolót, ma vagy holnap meglátogatlak és akkor mehet a teszt...
(#) emmzolee válasza dpeti hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Na ez a doboz nagyon jó lesz így. Én amikor elkezdtem fotózni, akkor 2mm vastag üveget használtam, és le kellett cserélnem vastagabbra, mert nem nyomta rá eléggé a nyákra a maszkomat, mert túl könnyű volt. Ezután vettem egy 10mm vastag üveget, és csináltam azzal is egy levilágítás tesztet, és semmi különbség nem volt! Nyugodtan használj bármilyen üveget, csak legyen vastagabb, hogy ne tudjon deformálódni.
Fólia amire nyomtatsz.
Én vettem az Office Depotban írásvetítő fóliát, de ha lehetne olcsón venni pausz papírt (az olyan, mint régen a zsírpapír), akkor azt is kipróbálnám.

Idézet:
„előhívás: most akkor a gyári kerül 5-600 Ft-ba? ha igen, akkor inkább veszek P20-at meg hozzá TN140-et”

Azt hittem, hogy ennél azért jóval érthetőbben írtam le ezelőtt

Szóval. Kell a sima nyáklap és a Pozitív20, vagy a gyárilag fotó érzékeny nyáklap, amit készen lehet venni.
Ezutén rá fotózol, és jöhet az előhívás. Ahhoz ajánlottam a Wolf TN 140 -et. ami 500-600Forint körül mozog.
Értve?
(#) emmzolee válasza sprofan hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Eddig pauszpapírt csak neten kerestem, és csak tekercsben találtam. Szerintem elmegyek a papírboltba, és rákérdezek. Pausz papírok között van átlátszóságbeli különbség? Úgy értem, más gyártó más cucc.
(#) Sir-Nyeteg válasza emmzolee hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Miért nem szorítod rá az üveglapot a nyákra?
Nálam kartonpapír-nyák-maszk-üveglap szendvicsként működik a dolog. Ilyennel szorítom rá az üveglapot a nyákra, így elég a 2mm-es üveg is.
Napfénnyel szoktam legtöbbször fotózni, oda meg kell a szögbeállítás, így nem mozdulhat el a maszk.
(#) emmzolee válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Az előző írásvetítő fólia nem volt valami jó, mert nyomtatás után kicsit hullámos lett. Azt nem nyomta le a vékony üveglap. Most meg csak rádobom a nagy üveget, és muszáj neki jónak lenni, mert van vagy 2 kiló. :yes:
Mondom nem változott a levilágítási időm, úgyhogy én így elégedett vagyok. Dobok egy képet a levilágításomról, hogy tisztán látszódjon miről beszélek.

Viszont ha szeretnék venni egy darab 10mm-es üveglapot, nem biztos, hogy olcsón megúsznám.
(#) emmzolee válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Az én üveglapom 50cmX40cmX10mm vastag, és 500Ft-ért vettem tavaly.

Nofene... Nekem annyiért akarták adni a 2mm-est. :no:
(#) sprofan válasza emmzolee hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

Van különböző színekben, nekünk természetesen a natúr kell, de mind egyforma szokott lenni. Arra nagyon oda kell figyelni hogy közepes tinta menyiséggel, csak feketével, és a normál papírt választva kell nyomtatni rá.
(#) tbence3 válasza gulasoft hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Van itthon egy 100 valahány Wattos rezgőcsiszoló. Ki is próbáltam amire gondoltál. Igaz én nem fémgyapotot használok. A helyi autófestékes boltban találtam olyan sorolót ami a 2rétegű szivacsokon szokott lenni. Annál azért jóval strapabíróbb és jobb.
Egyébként használható az ötlet. Jóval megkönnyíti és gyorsítja a munkát. Ha gondolod tudod feltenni pár képet róla.
Következő: »»   458 / 1387
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem