Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » CPLD, FPGA - Miértek, hogyanok
Sziasztok!
Van egy "Digilent Basys FPGA Board"-m (Bővebben: Link) es ezen van 4 db 6 pines csatlakozo. A kartya leirasaban azt olvastam, hogy "ESD and short-circuit protection on all I/O signals.", vagyis elmeletileg a csatlakozok is rovidzarlat vedettek. Keszitettem ezekhez par "homemade" csatlakozot (a mellekelt kepeken lathatoak). Szerintetek mennyire biztonsagos, hogy ezeket racsatlakoztassam a kartyara? Elore is koszonom a valaszokat!
Szia
Én majdnem ugyan ilyet használok (S3board (200 és 1000 is) a sok csati miatt választottam) Volt már rajta minden... többféle LCD, sd card, telefon... Volt már "rövidzárlat" is véletlen, de jól bírja a kiképzést. Ellenben, ha már ilyen profi cuccot vettél, akkor már nem kellne gagyizni. (bocs) De pár 10 forintért kapsz korrekt csatlakozót... meg szalagkábelt is, ha kell. Ezzel csak szenvedni fogsz a kontakthibák miatt. És ha játszani akarsz vele, akkor minimum a 20 csati...
kosszi a segitseget
A csatlakozok amit a digilentnel lattam azert eleg dragak. eppen ezert keszitettem ezeket.
De nem ott kell megveni
Hanem elektro boltban. Nézz körül itt Tördelhetőt keress, abból hatosokat le lehet törni
Üdv !
A kérdésem az lenne, hogy XC95288XL CPLD-hez való oszcillátort honan lehet beszerezni ? A mellékelt képen látható. Ami rá van irva: V100.0 RG5K Talán 100 Mhz 5V ??? Sehol nem találtam pontosan ilyet. Sajna az enyémmel valami gond lehet, ezért szeretném cserlni.
Szia
Igen 100Mhz osc Sajnos ilyet elég nehéz beszerezni. Ha FPGA lenne, akkor kisebb is elég lenne bele, azt lehet PLL-elni Miből gondolod, hogy az a hibás?
Szerintem azért hibás, mert a led-em nem villog csak világít.
Vagy azt valahol be kell állítani, hogy melyik lábra megy az órajel vagy ez fix? Bár a clock jelet nem tudtam hová tenni, de ahogy néztem a fejlesztőkörnyezet rátette egy órajel sínre. Bár programozni tudom a CPLD-t, de nemtudom, hogy a Jtag-nak függvénye -e az oszcillátor. Most rendeltem egyet 120Mhz-es, remélem az jó hozzá.
Én már nem használok miniLA-t, jobbat szereztem...
De emlékeim szerint: 1, Nem kell villognia a lednek... ha minden iaz 4 led van, egy világít nyugalmi állapotban és ha van triger akkor világít négy küldésnél... sztm 2, CPLD és egyéb cuccokhoz nem kell külső órajel A JTAG használatakor, van saját clk-ja 3, 100Mhz-ról megemelni 120Mhz-re nem javasolt dolog, mert a ram 10ns azaz 100Mhz-s 4, van külső órajel lehetőség (extClock) azzal teszteld le... de nem hiszem, hogy osc-ral lenne baj.
Nem akarom miniLA-ként használni, csak meg akarok ismerkedni a CPLD-vel és gondoltam így, hogy ez megvan nem kell fejlesztőpanelt vennem, ledekkel itt is tudok kísérletezni.
Tehát saját projektel próbálkozom.
Pedig lehet jobban járnál, ha eladnád a működő miniLA-t és fele annyiért vennél CPLD vagy FPGA demoboardot
fejlesztő eszközök CoolRunnerek vagy Spartan-3A Eval. KIT
Fél évvel ezelött még sok pénzt adtam volna érte...
Már megoldottam olcsobban és 256K - 200MHz - USB
Nekem az USB-s verzió van meg, de ahogy a linkelt fotót nézem, nekem pont fordított az osc bekötése.
Beültetési rajz nemigazán van hozzá, csak valami mórickarajz. Összességében annyi pénzért elég gyatra munka, ezért nem is használom arra amire kitalálták, amúgy is már évek óta porosodik. Annyit meg már úgysem kapnék érte, mint amennyiért vettem. A legtöbb hasznot úgy hozhatom ki belőle, ha ennek segítségével saját magamat fejlesztem.
Sziasztok!
Valaki kezelt már FPGA-val DDR2-es memóriát (demoboardon vagy saját panelon)? Valami olyasmit olvastam hogy talán minimum 125MHz-el kell hajtani a DDR2-es chipet. Egy kicsit tapasztalatlan vagyok a témában, (a legkomolyabb amivel foglalkoztam az egy spartan3-mas FPGA volt 50megán, de az ide lassú). Igazából az FPGA adatlapokat böngészgettem, talán a virtex2-nek egy olcsóbb változata ( XC2V250-4) ami megtetszett nekem. Az adatlap vége(56.oldal) felé vannak ilyen minta adatok hogy egyes megvalósított hálózatokban mi a legnagyobb sebesség amin működni tud. Igazából az lenne a kérdése hogy vajon a virtex2 eléggé gyors-e egy ddr2-es RAM illesztéséhez? És vajon mekkora helyet tölt ki a rendelezésre álló kapukból? (Igazából 1 darab 16bites ddr2-es chippel kellene szórakoznia)
Szia!
Elsö találat a DDR2 spartan szavakra: Xapp454.pdf Ez irja hogy 166MHz-en megy. nem kell ide virtex, szerintem. Üdv. Zoli
Az idozitesekkel (vezetosav is) baj lesz sajat panelon. (Nezz meg egy gyari KIT-et, panelt, annak dokumentaciojat.)
En korabban letoltottem mindenfele controllereket, es kitartassal, rengeteg kinlodas utan sem sikerult egyikkel sem eredmenyt elerni, meg egy nagyon alap mukodest sem. Pedig az egyik DDR controller direkt Spartan 3e KIT-re volt irva, ugyanarra a tipusra ami nekem van. Valoszinu hogy idozites problemak voltak. Amire meg gyanakszom hogy regebbi WebPack volt telepitve. Erdemes olyan FPGA-t keresni amelyikben benne van a vezerlo. Azt hiszem spartan 6 -ban mintha (?).
Spartan6 az nekem is tetszik van benne, csak még nem árulják
eltexto: Köszi hogy megmutattad, ezzel valahogy már találkoztam, de átsiklottam valahogy a 166MHz felett. :no: Eddig azt hittem, hogy mivel fel és lefutó élnél lehet átvinni adatot emiatt 2x-es frekvenciával kell járatni az FPGA-t hogy egyáltalán kezelni lehessen. Tehát olyan 250MHz-ekre gondoltam, és emiatt voltam tanácstalan.
Idézet: „Tehát olyan 250MHz-ekre gondoltam, és emiatt voltam tanácstalan” Nálam 250 MHz- röl jár egy 8 állapotu állapotgép és itt visszacsatoló jelek is vannak. A kimenetet hajtva meg nem igen kell már újra feldolgozni ezeket a gyors jeleket. Viszont ott az IO fmax limtál, ha jól gondolom. Bemenetnél úgyszintén. Xilinx lib-ben vannak primitivek erre a feladatra. Üdv. Zoli
Köszi, igazából most már csak az a kérdés hogy vajon mekkora FPGA kell neki kapu számra tekintve.
gtk: Nem emlékszel hogy mennyi helyet foglalt a memória vezérlőd amivel próbálkoztál ?
Egyiket ujraforditottam es kiolloztam a reportbol a lenyeget (remelem). A file elejere beszurtam a projekt adatokat, ha esetleg ra akarsz keresni,..
Töltsd le az xapp454.zip-et és próbáld leforditani, mindjárt megtudod.
Egyébként az Altera DDR vezérlöre ~900 LE-t irnak, ez se lehet sokkal több szerintem. Üdv. Zoli
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Van egy Xilinx Spartan 3E Starter Kit FPGA. Ezzel kellene egy bármilyen távirányító infra jelét fogadni, eltárolni és később kiküldeni. Az elektronika már megcsináltam hozzá, viszont a programozásban elakadtam. Nem tudom, hogy tároljam a fogadott jelet. Valakinek van valami ötlete? Előre is köszönöm! Szép napot mindenkinek!
Sziasztok!
Egy gyors FPGA-s kérdésem lenne. Mostanában próbálok cpld-ről átállni egy spartan3an-re, egyelőre próbapanelen. Mennyi az a minimum láb, amit be kell kötni, hogy a JTAG interfész működjön? Elsőre a GND-k, a VCCint-ek és a VCCaux-ok tűnnek triviálisnak (meg a suspend), de nem tudom felismertetni az impact-al. Persze lehet hogy a probléma ott kezdődik, hogy egy parallel-3 jtag kábellel próbáltam, ami ugyan megy az xc95xx-el amit eddig használtam, de már olvastam olyat ami alapján komolyabb kábelt kellene szereznem. A digilent féle xup usb-jtag kábel jó lehet? Köszi előre is a választ.
Sziasztok !
Elcsereltem a Spartan 3e-t egy Altera DE-1 panelra. Nezegettem a neten, de nem nagyon talaltam VHDL, Verilog peldakodokat mint a Xilinx panel eseteben. Amit a demoknal talaltam, csupa leforditott allomanyok, es nehany C kod a proceszorra. En nem talalom, vagy tenyleg ennyire nincs?
Én DE2-re cserélném el ráfizetéssel az S3E-SK-t...
a DE1-hez van egy CD, töltsd le, azon van rengeteg példakód.
Üdv!
Miért cserélted el ? Mivel tud az többet, amire szükséged volt ? Imi.
Melyik CD-re gondolsz? Nekem megvannak a vele jott eredeti CD-k, de azokon nem talaltam peldakodokat, csak demokat, forrasfajl nelkul.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |