Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
még úgy sem jó, hogy a PD4-et 4,7kohm-os ellenállással leföldeltem Nem igaz, hogy ennyit szívok egy egyébként primitív alapművelettel...
Köszi! Gyorsabban kijavítottad a hibámat, mint ahogy megkértelek. Ezt teszi a fáradtság.
Ki beszél leföldelésről?
Erre való a felhúzóellenállás. Mérj rá a portra, a tápfeszültséget kell rajta mérned. A nyomógombot a test és a port közé kell kötni.
Ah, faradsagrol ne is beszeljunk, kb ketszer javitottam a hozzaszolasomat
Nem, nem helyettesíthető.
Egyrészt azért nem, mert a forráskód nem arra van lefordítva, másrészt azért, meg valószínűleg a forráskódot módosítani kellene.
Én is javítottam egy párszor.
Tegnap már megmértem. Akkor kiadta. Most nem tudom miért nem.
Kijavítottad a hibákat, amiket Trudnai mondott?
Jó estét kívánok.
Végre túl vagyok az érettségi vizsgákon.Itt az idő, hogy elkezdjek az AVRekkel foglalkozni. Egy AVR programozó áramkört keresek, USB csatlakozással a PC-hez.A notebookomon nincs más, csak az. Lenne valakinek, valami jó, megbízható kapcsolás? Köszönöm szépen.
Idézet: „Végre túl vagyok az érettségi vizsgákon.” És a szóbeli? Én a írásbelitől nem féltem, teljesen száraz tenyérrel mentem be. Viszont a szóbeli már necces, az elmélet nem az erősségem, inkább a gyakorlat... Idézet: „Lenne valakinek, valami jó, megbízható kapcsolás?” Persze. Nézz szét a kapcsolások közt, azon belül is az AVR részlegben. Ha úgy tervezed, hogy komolyabban szeretnél foglalkozni az AVR-ekkel, akkor mindenképpen javaslom, hogy vegyél egy gyári programozót. Egy házilag készített se tud annyit mint egy gyári. Nem olcsó, de megéri megvenni. Az AVR ISP mkII-t ajánlom hobbi célra.
A kódot nem akarod kijavítani, ahogy trudnai javasolta?
Közben találtam egy cikket itt a fórumon. Az az égető jó is lenne nekem. Viszont AVR van benne.
Ha ismertek, olyan kapcsolást ami nem tartalmaz AVR-t az jó lenne.Nem baj az sem, ha mas portra megy.Havernál felprogramoznám és aztan megcsinálnám az USB-s dopper tipusut. Köszönöm előre is.
Megnézted az AVR-es kapcsolásokat a Kapcsolások részlegben?
Az egyik kapcsolásban ott figyel egy soros portos AVR programozó.
Sziasztok! Hogyan tudok frekvenciát mérni ATmega8 vagy 88 segítségével? Szeretnék egy áramkört, amiben szükségem lenne freki mérésre. Nagyon megköszönném, ha valaki tudna nekem valami C kódot, vagy kód részletet adni, amivel el tudok indulni ... Ha nem kapok, akkor elkezdem használni a régi tudásom és elkezdek számlálók, meg kapuk segítségével, de jobb lenne AVRen belül, ha már tudja, akkor miért építsek köré egy nagy, bonyolult áramkört. Előre is köszi!
Bővebben: Link
(Trudnai-nak köszönd, tőle van a link.)
Köszönöm a gyors választ! Ezzel végre talán tudok valamit kezdeni!
stk500, avrdoper, avr910.
De a LED folyton halvány, és érzéketlen a gomb lenyomásra.
Miután kijavítottad a programot?
Másold be azt, amire kijavítottad.
Sziasztok!
ATTiny25-nél futottam bele, de azóta más kontrollereknél is tapasztaltam a hibát(ATTiny2313, ATMega48). AVR Doper-el akarom programozni, de ha 1MHz-re van állítva az órajele(8MHz RC + CKDIV8) akkor hibázik. Program egyáltalán nem megy fel, sokszor a "signeture" bájtok is hibásan jönnek át. 10MHz-es kvarccal, vagy 6.4 belső RC tökéletes, CKDIV8 ide vagy oda. Azaz 800kHz-en is jó volt. Az AVR Doper ISP frekvenciára is érzéketlen(56-450kHz), illetve a "slow sck" is hatástalan. Érdekes módon ATMega16 és ATMega8 nem csinál ilyet.
Hello.
Jól tudom hogy a mega88 minden portlába megszakításláb is? Úgy jelölik hogy pl: PCINT0. De mi a különbség a PCINT0 és az INT0 ( pl:Mega8 ) között?
Az Attiny45 is ilyen. A PCINT lábakon ha történik változás, akkor is létrejön megszakítás, de nem tudod melyik lábról, így azt le kell tapogatnod. Míg az INT lábaknál külön megszakítás jön létre lábanként.
Sziasztok.
Előre annyit, hogy azért kérdezek kicsit általánosan mert rá szertnék jönni a problémám megoldására, de egy ideje nem jutok előbre. (ha kell felrakom a kódot is) Feladat, hogy az ADC-re potmétert kötök. A feszültséget egy másik lábon PWM-en keresztül vissza adja. A tünet; KB fél-táp feszültségig minden jó utánna a szépen világosodó LED kialszik. Korrektül játszik minden oda-vissza. A fél-táp nagyon gyanús, de az ADC referenciájának a tápfesz van beállítva. Néztem jobbról-balra, elölről-hátulra, de mindig ugyanezt csinálja. Mit néztem be?
Ez nem hizem, hogy igy jo lenne:
A negalasnak magasabb a prioritasa igy a REF-et szerintem csupa 1-be allitja, azaz kivalasztja a 2.54V referenciat. Igy kellene:
Köszi, holnap lefuttatom.
Azt viszont elfelejtettem írni hogy ATtyny45-ről van szó, és ott a referencia beállítás az ADMUX-ban van. Amúgy nézegetem kicsit az ADCSRA-t az adatlapon, hogy mit lehet eltolni benne.
Hali!
Ha jól olvasom az adatlapot, akkor az alapbeállítás az, hogy a Vcc lesz a Vref.
Sziasztok!
Vettem egy tft kijelzőt, 3.3V-on működik, de az avr-t 5V-ról szeretném használni. Lehetséges? Nézegettem az adatlapot de nem teljesen egyértelmű. A VDDIO max 4V az a táp A VCI pedig a max bemeneti feszültség az avr felöl ami lehet 5V is? Idézet: „Vettem egy tft kijelzőt, 3.3V-on működik, de az avr-t 5V-ról szeretném használni. Lehetséges?” Lehetseges Idézet: „A VDDIO max 4V az a táp A VCI pedig a max bemeneti feszültség az avr felöl ami lehet 5V is?” Nem. Ha elolvasod mit ir a tablazat alatt, akkor kiderul, hogy a Maximum Ratings-ben azt tuntetik fel, amitol meg az eszkozod nem fog tonkre menni. Azonban ha mukodeshez a lentebb levo tablat emliti, ahol a max 3.6V. Szerintem 3-3.3V koze lodd be a meghajtasi szintet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |