Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   123 / 316
(#) Longa György hozzászólása Máj 30, 2010 /
 
Hali.Láttam hogy gitárokról is tettetek fel képeket.Gondoltam az én sajátkészítésű hangszereim képei is elférnek köztük.
(#) ZSozsóó válasza Bassmester hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Hali!

Ez egy spec lin trafó, rtl/c 6133002 van ráírva, az áttétele 1:1 vagy 1:1,5 nem is emlékszem hirtelen, 1,5cmX1,5cmX1cm a befoglaló mérete az egésznek kb, tekerccsel együtt. Igazság szerint korrekt méréseket még nem csináltam, hogy mennyire módosítja az átvitelt, majd az a jövő zenéje, most sajna sok a javítani valóm Azért hangra nem tűnik olyan borzasztónak.
(#) ZSozsóó válasza Longa György hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Hello!

Jók valóban, nem kevés munka lehetett megcsinálni őket! A pickupokat is magad tekerted?
(#) Longa György válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Hali Ezeket a Muzikernél rendeltem itt volt a legolcsóbb.Amiket én tekertem, hát nem éppen rosszak, inkább csúnyák voltak.A többi fém alkatész is vásárolt ebből kifolyólag.Talán 6db-t keszítettem és szétszedtem. vagy ment a kazánba mire ezek úgy ahogy véglegesnek mondhatóak.Gitár után jön az erősíttő és avval is úgy vagyok, hogy többet építettem de végleges, elfogadható minőség még várat magára.
(#) ZSozsóó válasza Longa György hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Mutass erősítőről is képet! Vagy esetleg meséld el milyen volt, mit tanultál belőlük, milyet tervezel?
(#) Longa György válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Hali.Pár oldallal visszább tettemfel az egyikről képet, rajzot.Félkész állapotban van egy APX-hez hasonló 6p45sz csövekkel.A végfok működött, most módosítás alatt van.Nyáklemezt osztottam fel karcolással arra forrasztottam felülről az alkatrészeket, találomra esztétika nélkül.Próbára alkatrész cserélgetésre jó volt, de dobozolni így nem lehet.Most próbálgatom az előfokokat, torzítókat.Ha minden sikerül megy dobozba.AX 84 formára gondoltam a saszét, fábol mahagóni furnérral a dobozt.Sok más dolgom is van ami kötelező, így evvel lassan haladok.Van egy APX-em, digitec processzoros pedálom, van mivel játszani és mihez hasonlítani.Képeket később ha hozzájutok megint a fényképezőhöz.
(#) toca02 hozzászólása Máj 30, 2010 /
 
Sziasztok. Megy az induktormentes wah, átviszi a jelet, csak nagyon gyengén. Viszont nem akar wammogni. Mi lehet az oka? 226.oldalon vannak a képek. Előre is köszi.
(#) ZSozsóó válasza toca02 hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Szia!

Akkor is mondtam, valószínű a helytelen összerakás az oka. Ellenőrizd, hogy a tranyó jól van -e benne. Ha a tranyó és minden más jó, akkor ennek mennie kell.
Fogj egy feszültség márőt és mérd le a tranyó lábain a feszültségeket és írd ide be, hogy kollektor= xyVolt, bázis=xyVolt, emitter=0Volt a földhöz képest. Tehát a műszer egyik zsinórja a negatívon a másik a tranyó lábaokn sorban.
Dobj egy képet róla, hátha kiszúrunk valami nyilvánvaló hibát.

Zsolti
(#) darknbass hozzászólása Máj 30, 2010 /
 
Van egy Epiphone SG Special gitárom. Két potija van, és bekötöttem, hogy mindkettő hangerő legyen a csatolt kép alapján (a piros részek nincsenek a kapcsolásomban). Középállásban bármelyik potit letekerem a gitár nem szól. Miért? :\ Rendes Sg-nél vagy Les Paulnál elvileg lehet külön szabályozni a hangerőt középállásban is, anélkül hogy a jel megszűnne, ha egyet teljesen lehalkítok... Nekem meg nem megy..
(#) ZSozsóó válasza darknbass hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Sajnos nem látom a csatolmányt, de középállásban legjobb tudásom szerint a csúszkák párhuzamosan kapcsolódnak(nekem is epi SG-m van). Ha egyiket lehúzod a nullára, akkor a kimenet nem tud más lenni, mint nulla.
(#) darknbass hozzászólása Máj 30, 2010 /
 
Ja kimaradt a csatolás. Én is akárhogy nézem nem tudom elképzelni hogy középállásban ne nulla legyen, de ismerősöm váltig állítja, hogy neki szól.

bekötés.jpg
    
(#) ZSozsóó válasza darknbass hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Pedig gibson stílusú kapcsoló van ezekben is, szerintem ha ugyanígy van kötve, márpedig máshogy egy ilyen kapcsolóval nehezen tudom elképzelni, akkor annak is csendben kell lennie, ha lehúzzák egyiket- másikat.
(#) ZSozsóó válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Nem, enyémben is ugyanígy néz ki. Hol kéne benne lennie?
(#) darknbass válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
És megoldható lenne az hogy középállásban is állíthassam függetlenül a hangerőket?
A piezós dologhoz nincs ötletetek? Valami olyasmire gondolok, mint a Peavey Generation EXP ACM-ekben van. A sima "kiszedem a csipogóból a piezokorongot" dolognál azért komolyabbra gondoltam. Cél, hogy ne gerjedjen, szépen szóljon, és akár torzítani is lehessen. Meg hát ezek a rendszerek aktívak. Valakinek nincs valami kapcsolása, vagy ötlete, hogy mit hogy?
(#) ZSozsóó válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Hát ha hiszed, ha nem, az én SG-mben az elkúrt rajz alapján van kötve. És működik, miért ne működne. A tónussal söntölheted a pikupot, a söntölt jelet meg a kimenetre adhatod. Mi ezzel a baj?
(#) ZSozsóó válasza darknbass hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
A Mosfilm által linkelt rajzzal működik külön külön is.
(#) ZSozsóó válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Ez igaz, de én vagy a rythm vagy a treble állásban vagyok. Ha csak az egyik kell, akkor átkapcsolom. Ez ennyire egyszerű. Tudtommal...
(#) ZSozsóó válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Van középállás és gyönyörűen lehet keverni a 2 pikupot. Ajánlom tanulmányozásra a szuperpozíció tételt. Amikor lehúzom az egyiket, természetesen elhallgat. nem szoktam középállásban használni.
(#) ZSozsóó válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Én kérek elnézést...
(#) darknbass hozzászólása Máj 30, 2010 /
 
Bekötöttem. Egyáltalán nem szól a gitár. Megjegyzem még egyszer: Nekem nincs tone potim. Csak a két volume. A tone dolgokat úgy ahogy van kihagytam. Ezzel a bekötéssel meg se szólal szegény gitár. :\

A gitáros tudja, hogy épp melyik csatornát használja, melyik pedálja van bekapcsolva, melyik hangszedőn játszik és milyen hangerőn. Ha nem tudja, akkor abból nem lesz jó koncert.
(#) ZSozsóó válasza darknbass hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
A tone poti nem játszik, ha benn van, ha nincs, attól mennie kéne.
(#) ZSozsóó válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Hogy ilyen gitárok egyáltalán létezhetnek, meg ,hogy meg vagyok vele elégedve Hozzáteszem nem drága és azért annyira nem is jó hangú, ár/értékben viszont szerintem nagyon ott van.
(#) darknbass válasza ZSozsóó hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Igazából az általam linkelt bekötés az original gyári gibson kötés. Így is lehet játszani a hangszínnel, csak figyelni kell hogy ne húzzuk le teljesen.
A másik továbbra se működik...
(#) darknbass válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Az alapján amit linkeltél.
(#) ZSozsóó válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Elmondom akkor, hogy hogyan használom én...Vagy a nyak vagy a híd pikup játszik. Szépen külön -külön. Közép állásban nem használom. Miért? Mert a nyak pikapom magasra van állítva, hogy elég komoly szaturált, torz és főleg nagy jelszintem legyen. Itt eleve 5-re le kell húznom, ha középre teszem, hogy ne csak az domináljon, magyarán tudjam keverni is esetleg a hangzást. De nem akarom, mert kifejezetten nem tetszik. DE LEHET! Ha hiszed, ha nem, lehet keverni rendesen. Egy barom hülye villamosmérnök vagyok csak és elnézést, ha hülyeséget beszélek, de csak akkor kezdi nagyon elhúzni az egyik a másikat, ha szélsőségesen alacsony állásba húzom az egyiket vagy a másikat. Akkor már nem egyszerűen keverésről beszélünk, hanem söntölésekről, nem csak a kettő arányát, hanem relatív hangosságát is állítom. De csak akkor.
Én személy szerint nem használom a közép állást. Hogy ez annak a következménye, hogy ebben a gitárban ilyen kapcsolás van? Lehet. De azt kell mondjam, a művészi kibontakozásomat jelenleg nem a közép állás hiányosságai, hanem inkább a saját zenei korlátaim gátolják
(#) darknbass hozzászólása Máj 30, 2010 /
 
Ódemegvanmegvan. Működik köszönöm szépen! (=
(#) ZSozsóó válasza Massawa hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Maximálisan egyetértünk, újra akarom kanócozni, mert rettentő munkát végeztek benne a ferde szeműek, lehet egy próbát megér, de valószínű maradok ennél a sémánál akkor is, nekem ez bevált. Biztos csak én vagyok ilyen korlátolt, de nekem így megfelel!
(#) bourbonstreet hozzászólása Máj 31, 2010 /
 
Kétféle bekötés létezik a Gibson stílusú gitároknál.
Amit a kolléga berakott rajzot, annál természetes, hogy a kapcsoló középállásánál bármelyik hangerő potit letekerve elnémul, hiszen a csúszka testpotenciálra kerül, így rövidre zárja a melegpontot a testtel.
Létezik még az ún. "independent vol" megoldás, amikor soros ellenállásként kötik be a hangerő potit. Ilyenkor a kapcsoló középállásban lehet kevergetni az arányokat. Viszont jobban érzékeny a brummra.
(#) bourbonstreet hozzászólása Máj 31, 2010 /
 
Csatolok egy independent vol-os bekötést. Ha hiszitek, ha nem, ezt a Westone gyártól kaptam...
Van egy Westone LP-m, aminek van egy kis brumm problémája. Írtam a gyárnak, hogy küldjenek már egy bekötési rajzot. Ezt kaptam.
Szóval, ez működőképes megoldás, de nagyon oda kell figyelni az árnyékolásra, mert letekert hangerőnél hajlamos brummos lenni. Sajnos a gitárom belseje elég trehány módon van összerakva, kénytelen leszek átkábelezni tisztességes árnyékolt vezetékkel. Pedig egyébként igen jó kis gitár...

ST LP.jpg
    
(#) bourbonstreet válasza Massawa hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
A felső rajz a strato bekötése, ott a poti fesz.osztónak van bekötve.
Az alsó a Les Paul bekötése, ott soros ellenállásként játszik.
A brummot valószínűleg az okozza, hogy egy csomó helyen árnyékolatlan madzagot használnak.
A boltban, ahol vettem, ismerős volt az eladó. Felhívtam, megnézett egy másikat, az is brummos volt. (Csak letekert hangerőnél, egyébként zajtalan a cucc) Megnézett egy Epiphone-t, az is "independent" bekötésű volt, az csöndben maradt. Szóval, egyszerűen trehány módon és igénytelenül raknak össze egy amúgy remeg kis hangszert.
Mellékesen, a potiüreg takarója alufóliával van bevonva belülről. De letestelve sehol...
Következő: »»   123 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem