Fórum témák
» Több friss téma |
Ha nem használod a loudnesst, akármilyen 2*100k poti megteszi, amit mechanikailag össze tudsz hozni a nyákkal-előlappal.
De a lúdnesz is megoldható egy fix ellenállattal helyettesítve a régi +kivezetést. Ui: 6383-ban is ugyanez van.
Hali!
Nekem van,ami Neked kell,bontott.Viszont-emlékszem,mert én is szerettem az enyémet,hogy az enyémet sem lehetett teljesen lehalkítani.. Üdv
Loudnes alatt mit értesz ezen a cuccoson?
Vagy van ezen hangerő halkítás közbeni magas, mély vágás? Ezért lenne az 5 láb?
Az egyik láb gondolom a log szabályzás felé tolja az amúgy lin. potit, a másik meg a hangerőpoti állásától függően emel mélyben magasban. Mivel kétszer egymás után, bejelentett támadó weboldal volt a képen, töröltem a linket. köb.. A kép önmagában nehezen lehet "támadó", szóval a link törlése talán fölösleges volt. Ráadásul, ha csak úgy megszüntetsz egy információforrást, pozitív dolog lenne valamivel pótolni, pl. felteszed az adott képet máshova, és újralinkeled onnan, vagy beleszerkeszted csatolt fájlnak. Sztem. Bővebben: Link
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem!
Már megvan az RA 6363-asom, már csak annyi van hátra, hogy bekössem a DIN csatlakozót, van itthon DIN dugó, meg RCA kábel is, csak nem tudom, hogy mit hová kössek, és nem akarok találgatni. Valaki tudna segíteni? Köszönöm, üdv:Zoli!
érdeklödni szeretnék
mi lehet a gond ?? bekapcsolás után pár percel nem ég a háttérvilágitás, rádió üzem modban csak zöld és piros led ég , hátérvilágitás nincs, de van mikor visszajön elöre is köszönöm
Talán kontakthiba a háttérvilágitás foglalatában.
NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM INFOT,
HÁTTÉR VILÁGITÁS FOGLALATÁT HOL TALÁLOM , BIZOSITÉKOKAT MÁR MEGTALÁLTAM . ELÖRE IS KÖSZÖNÖM Ne kiabálj! A csupa nagy betűs írás ezt jelenti. Az előző hozzászólásodban pedig a mondatkezdésre sem használod a shift billentyűt. szamóca
Szedtél már szét ilyet? Lekapod a tetejét, és ha benézel az üveglap mögé, emlékeim szerint a két oldalán megtalálod. Fehér foglalatban izzó. Olyasmi mint a bicikli izzó, csak nem gömbölyű. Nézd meg nem lazult-e ki az izzó a foglalatból.
De vigyázz! Húzd ki a konnektorból mielőtt hozzányúlsz! Ha bizonytalan vagy, inkább kérj meg valaki hozzáértőt.
köszönöm megprobálom
Kösz...
Sziasztok!
RA-6363-asomnál jelentkezett az alábbi hiba, ebben kérnék tőletek segítséget, mert ilyennel még nem találkoztam: Ha kicsit erősebben meg van hajtva az erősítő (kb. már fél hangerőn is) akkor előjön egy halk 100Hz körüli zúgás mindkét csatornán (nem arra a kis alap búgásra gondolok ami sajnos az RA6363-ra jelemző) ez olyasmi mint mikor kontakthibás valami, emiatt meg is próbáltam minden ISOSTAT kapcsolót megmozgatni, kontaktspray-vel befújni, de sajnos nem változott semmit, úgyhogy szerintem nem itt lesz a hiba. Amíg nem áll kikapcsolva az erősítő legalább fél óra-egy órát (gondolom ennyi idő alatt hűl le) addig ez a zúgás megvan, utána viszont nyomtalanul eltűnik, és kisebb hangerővel működtetve elő sem jön. Hogyha hozzáérek valamelyik gombhoz (tehát a némítás aktív) akkor megszűnik a zúgás, viszont pl. a hangerőszabályzásra nem változik semmit, ugyan olyan hangerővel jelentkezik min. hangerőn, és max.on is, ebből gondolom, hogy nem is az előerősítő részével lehet gond. Van esetleg ötletetek mi okozhatja? Előre is köszönök minden segítséget! Üdv: Laci
Sziasztok!
Mennyire lehet korrigálni az ra6363-as alapbúgásán? Az én készülékem (ha nincs terhelve is) bármilyen bemenet aktív, egy kb 30-40 hz körüli hangot hallat, ami hangszórón még tűrhető, de a fejhallgatókimeneten "elég jól" átjön, főleg felvételeken hallatszik. Más phono bemenetes erősítőm nem lévén a vidit használom a lemezjátszóhoz is. A gond az, hogy amikor lemezt digitalizálok, a felvett anyagból már nem lehet levágni ezt a brummot, mert különben a búgás frekvenciatartományában lévő összes hang odavész. Én kondenzátor-problémára gyanakszom, bár nem nagyon értek hozzá. Egy fájlba feltöltöttem egy mintát a brummból, hátha segít a probléma orvoslásában. Más: Van lehetőség vonal szintű jel kiküldésére a készülékből a hátsó csatlakozókon? Én bármelyiket próbáltam, de azokon sehogysem jött jel, akár be volt nyomva a tape2 kapcsoló, akár nem. Előre is köszönök mindent. További szép nyarat! Üdv!
Inkább földhurok, vagy a trafó, esetleg a skálaizzós vezeték szórása, mint kondi, utóbbi 100, előbbi 50Hz, és valóban van az erősítőbe építve gyárilag is valamennyi.
szerk: így néz ki kb. vizuálisan, valóban 50Hz, és még pár felharmonikus.
Szia!
Közsönöm a gyors választ. Mit jelent pontosan a földhurok? Üdv!
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. nem tudja valaki megmondani hogy mekkora teljesítményű izzó kell a kijelzővilágításhoz? Mert sajnos elveszett a gyári izzója, és most nem tudom hogy milyen passzol bele. Ha egyeltalán lehet még olyant kapni. ha valaki tudja megírhatja a **********@citromail.hu címre, vagy ide. ) Köszi
Hahó! Üdv a fórumon. Ne írd ide az E mail címed ha nem akarsz spam-et kapni! Olvasd át a fórumszabályzatot! Főként a XXIII.pontot. szamóca
6,3V os hagyományos skálaizzót kérj.Bővebben: Link
Szerintem itt a fórumban is megtalálod, még talán saját topikja is van neki. Röviden annyi, hogy a jelföldön folyó áramok miatt zúg 50Hz-en.
Hello! Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy a ra 6363s most vettem, a rádió kijelzőjét vagy mijét ahol írva van a fm számok melyét mekkora égők világítják meg ??És azt tudom-e ledelel pótolni ha igen akkor hogy kell mert nem nagyon értek hozzá csak forrasztani tudok meg stb.kell ellenállás? Másik kérdésem mivel ez elvileg 2x35w bír, lesz valami baja ha rá kötök 2x90w-ot ??előző tulaj szerint 300wot hajtott?:O És olyat is halottam hogy ha tele rakom ventilátorokkal akkor bírja a nagyobb hangfalakat.. válaszokat köszi szépen előre is! üdv....
Helló!
Izzóból 6,3V-os kell bele. Ledeket is tehetsz bele, kell hozzá ellenállás is, amit a ledekhez kell megválasztani. Az a baj a második résszel, hogy nem igazán vagy tisztában a fogalmakkal. Idézet: „Másik kérdésem mivel ez elvileg 2x35w bír, lesz valami baja ha rá kötök 2x90w-ot ??” Mi az, hogy 35w-ot bír? Az erősítőnek névleges, illetve maximum kimeneti teljesítménye van. Bírni meg annyit bír, amennyit rá tudsz pakolni a tetejére és össze nem rogyik a súly alatt. A másik. Milyen 90W-os kötsz rá? Bemenetre? Mert azt tuti nem "bírja" és nem is jutalmazza. Ha hangfalról van szó, akkor nyugodtan ráköthetsz 90W teljesítményű hangfalakat. Idézet: „És olyat is halottam hogy ha tele rakom ventilátorokkal akkor bírja a nagyobb hangfalakat..” Ez megint hülyeség, mert a teljesítménye a hangfalnak nem fogja befolyásolni, hogy milyen hangerőn fog szólni a cucc, csak a hangfalak érzékenysége, de ezt neked hiába mondom, úgy sem tudod mi az(bocs). Szóval nem kell telepakolni ventikkel, meg ez egyébként sem házibuli erősítő, hanem egy egyszerű szobai rádiós erősítő, zenehallgatásra és nem diszkók rendezésére, hangosításra. Nagyjából ennyi lenne. Bocs, ha megsértettelek, de picit azt hiszem nem vagy tisztában az alapvető dolgokkal sem. Forrasztani meg lehet egy 5 éves gyerek is tud.
Hello!
Kösz az infókat, az ember így tanul.. ..mert most lehet hogy ha nem kérdem meg tönkre ******..am akkor milyen hangszórókat tegyek rá ??mert mondom az előző tulajnak 300w mély ládákat kötött rá..:/ am amit én kinéztem az 90/160w szal az a névleges és a maximum, a 160 direkt nem is írtam, nem akkor ok én nagy izét csapni vele csak azért jó lenne szomszéd idegesítésreés ja hát nagyon nem értek hozzá.. de igyekszem am hangszórókról lenne szó mert van haver aki segít össze barkácsolni a ládát (közép mély hangszórókról lenne szó). mod:szamóca
A lényeg az, hogy nagyobb legyen a hangszóró, mint ami az erősítőre rá van írva. Ha ez megvan, akkor semmi gond nem lehet(kivéve ha mégse annyit tud a hangszóró, mint ami rá van írva).
:o hát de a vidi hátára zenei kimenő teljesítmény 2X35w és ha eszt meg haladom nem lesz baja?csak ha kevesebbet kötök rá? mi nem lesz ki használva és be krepál??am mondom nem akkor ok rá kötni több száz W-ot, szerinted nem lesz baja 90w-tól..köszi a választ és bocs hogy ilyen nehéz fejű vagyok:/
A hangszóróra csak az van írva, hogy maximum mennyi teljesítményt pumpálhatsz bele. Tehát ha kevesebbet kötsz rá gond nem lehet. itt szó van 90W-os hangfalról. Akkor arra max 90W-od(de inkább max 2/3-ád) köthetsz maximum de kevesebb is lehet, amitől bakja nem lesz. Az erősítőnek csak akkor lehet gondja, ha kisebb terhelőimpedanciájú(kisebb Ohm-os) hangfalat kötsz rá, mint ami rá van írva. Ez itt minimum 4 Ohm. Ha ennél nem kisebb a hangfalad, akkor nincs gond.
ja értem, szal rá teszek 2x90w akkor is kb 2x35w fog ki használni a erősítő eböl, és jaja 8ohmról van szó.. okés kösz szépen a segítséget, és a türelmet.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |