Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   51 / 90
(#) Hari1231 válasza Ricsike hozzászólására (») Jan 21, 2010 /

Szia! Nem egy egyszerű eset amit kérsz. Tudtommal nem tul sok interfaces van ami kumunikál '89-es Kadettal. (Talán az a bizonyos OPEL SCANNER. Ennek bizony nem publikus a kapcsolásirajza.)
Ezek a régi modelek még" villogó" kodosak. Nem igen volt, van olyan illesztő ami élő adatok megjelenítésére szolgálna. (...de lehet hogy én tudom rosszul!)
Esetleg az Uniscan VISA
(#) spagi1 hozzászólása Jan 28, 2010 /

Sziasztok,

Én mostmár 3 éve vagyok benne az autó modellezésben.
Ajánlom a Forum.rcmodell.hu oldalt.
Minden ami modellezéssel kapcsolatos, és természetesen adok-veszek.
(#) bmotor60 válasza Hari1231 hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Multec Monitor 1.1
sima k csatolóval,régebbi E és C motorokhoz
(#) bmotor60 válasza Ricsike hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Motronic Diagnost 1.21
sima k csatolóval régebbi vezérlőkhöz
(#) bmotor60 válasza bmotor60 hozzászólására (») Feb 10, 2010 /

Opelscanner 1.5 demo két tipussal,de ha valakinek pont ez kell...C20NE
sima k csatolóval

Opel dos program
igazi őskövület,de hasznos

Opel omega diag
még nem teszteltem,de szerintem működik mint a többi,hála orosz testvéreinknek...

Opel ALDL kétjegyű kiolvasás,használj forditót,simán kimásolod és beilleszted
http://www.webforditas.hu/
(#) szabi83 hozzászólása Ápr 21, 2010 /

Szakiktól,

Webra mociról általában mi a vélemény?
Kapható-e hozzá hajtókar és dugó?
Webra 40, szerintem 6,5 ccm-s.

Köszi
(#) Szikra Lacika hozzászólása Ápr 22, 2010 /

Sziasztok. Azt mondják ide írjak ha valami nem világos. Adott egy rc autó (unokaöcsémé) és gondolt egyet azóta nem működik. Áramot kap meg minden de valahogy nem akar elindulni. Talán a kristállyal lehet valami zür?
(#) szabi83 válasza Szikra Lacika hozzászólására (») Ápr 22, 2010 /

A vevő egységben a motort meghajtó rész döglött meg ? ( 4db tranyó szerintem, így elsőre.)
(#) balogh hozzászólása Ápr 23, 2010 /

Ez is modell.
Tudna valaki linket működő gőzmozdonyokról és gőzhajókról?
Köszi!
(#) Szikra Lacika válasza szabi83 hozzászólására (») Ápr 23, 2010 /

Igen! Nem kap áramot a moci igen van 4 db tranyó valószínű hogy az döglött volna be?
(#) Nono88 hozzászólása Ápr 23, 2010 /

Sziasztok! tud valaki egy olyan kapcsolási rajzot ami a opel tech1 (10pin) csatlakozót a Sorosport csatlakozóval lehet összekötni? valami bekötési rajz kéne....előre is köszönöm
(#) moltam válasza Nono88 hozzászólására (») Ápr 23, 2010 /

(#) sirály12 válasza Nono88 hozzászólására (») Ápr 23, 2010 / 4

(#) Peti.Janka hozzászólása Ápr 25, 2010 /

Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy kocsimba már másodszor járok úgy, hogy boruláskor tönkremegy a quarz a vevőben, és így már van 2 db aminek nincs párja, lehet ezekhez párt venni? És ha igen hol? Az érdekelne még, hogy ez csak az én problémám, vagy lehet ez ellen védekezni valahogy? Esetleg nincs ebből valami strapabíróbb verzió? Előre is köszönöm a válaszokat!
(#) Novak válasza Peti.Janka hozzászólására (») Ápr 25, 2010 /

Szia, természetesen lehet az adókvarcokhoz párt venni. Gyakorlatilag bármelyik modellboltban tudsz hozzá venni (ha van nekik olyan frekvenciájú és méretű). Az áruk elég húzós 1000-2000 Ft körül szoktak lenni.
A kvarcok elég érzékenyek a mechanikai behatásokra, lehet hogy érdemes lenne a vevődet nem fixen rögzíteni valahol, hanem valahová esetleg beékelni puhább közeg segítségével, és akkor boruláskor nem kap akkora ütést...
(#) borvendeg hozzászólása Jún 4, 2010 /

Hello!
Tegnap vettem egy HBX bronzer típusú autót. 3szor lemerítettem az akut aztán egyszer csak megállt és azóta próbáltam kikapcsolni meg be de se kép se hang. Eddig mikor bekapcsoltam a szervót kicsit megrántotta most ezt sem teszi. Vajon mi lehet a baja? Meghalt a szabályzó? De meleg sem volt mert épp akkor álltam neki játszani.
Segítséget előre is köszi.
(#) zolika60 válasza borvendeg hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Akkun van feszültség? Az akku pakkban nincs-e hőkioldó vagy biztosíték ami kiment?
(#) borvendeg válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

3 akkuval próbáltam.Abból kettőt nemrég vettem le a töltőről. LM-406FB a szabályzó típusa.
(#) zolika60 válasza borvendeg hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Akkor ellenőrizd az áram útját a vevőig.
(#) borvendeg válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Nos ez megtörtént. A szabályzóba bemegy a villany. A rádióba két 3eres kábel megy. Az egyik a szervóból. A másik a szabályzóból. A rádió gondolom ezen a 3eres kábelen kapja a tápot a szabályzótól illetve a 3. éren menne neki a fesz. De a szabályzóból nem jön ide semmi. Lehet hogy behalt a szabályzó?

Most hgy utánaolvastam ennek a szabályzó dolognak, találtam olyat hogy setup-olni lehet aszabályzót. Ezt hogyan kell nem tudja valaki?
(tudom hogy ez nem a legjobb fórum de már regeltem egy modellező fórumon is de nem igazolták még vissza a regelésemet.)
(#) Creans válasza borvendeg hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Szia !

Állítgatni tudtommal csak a repülős, helis szabályzókat lehet.

Próbáld különböző gázállásokkal bekapcsolni az adót (repülőknél azzal lehet állítgatni) ilyenkor csipogó hangot ad a motor . Ebből lehet tudni, hogy kol is tart az állítgatás.

vannak olyan adó vevő párosok amik a bekapcsolás sorrendjére is kényesek ( adó - vevő ; vevő -adó)

Remélem hasznodra voltam : Creans
(#) borvendeg válasza Creans hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Kösz ezt kipróbáltam nem segített. Abból gondoltam hogy lehet valamit állítani mert van rajta egy setup gomb. Ha jól emléxem mikor bekapcsoltam egy led felvillant az biztos hogy mikor volt vétel világított és a bekapcsolásnál megrántotta a szervót is de most semmi. A rádió szerintem nem is megy, mert a CH1 megy a szervóra közvetlen a CH2 megy a szabályzóra 3 szál gondolom két táp meg egy jel. de itt sehol nem mérek multival semmit szkóppal még nem próbáltam. De sekép se hang. Az sem hiszem hogy a FET ment ki mert néztem adatlapot 140A-es FEt van benne és meleg sem volt mikor megállt.

RC OFF-road fórumon nincs regelve valaki? Reggel próbáltam de azóta nem igazoltak vissza viszont ott van egy srác akinek van magyar nyelvű setup beállítási leírása az én szabimhoz viszont ahova feltöltötte tárhely már törölték én viszont nem tudok írni neki mert nem erősítették meg aregisztrálásomat. Nagyon fontos lenne!
(#) KTobi válasza borvendeg hozzászólására (») Jún 4, 2010 /

Légy egy kis türelemmel. Ha valaki idetéved, aki ért hozzá, akkor ír segítséget. Ha mindenki ideírná, nem tudom, akkor mást se látnál.
Várd ki szépen, hogy valaki itt segít, vagy visszaigazolnak. Itt nincs nagyon fontos, ez hobbi.
(#) atya1 válasza Macsek71 hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Hello! Szóval ő a halyókat,te a autókat,én pedig a Repűlöket szeretem (igaz már nincs de régen volt) ! Nekem is volt egy RC modellem úgy 50Km/h val elment De Nagyon nagy Kontakt Hibák voltak benne! Most Egy RC Kocsijaim vannak:
BMW M3 GTR Drifter 35-45 Km/h
BuGatti 40-45Km/h
Ferrari (má nem megy de megvan) 30-35Km/h- Nyákot kell Benne Cserélni Mert a "Chip"-re 9V ott kötöttem (mert nem akart gyorsabban menni. )
Úgyhogy nagyon szeretem a RC repűlöket,Autókat!
(#) borvendeg válasza borvendeg hozzászólására (») Jún 5, 2010 /

Azt hiszem megvan a probléma okozója. Egy fémforgács darab volt a szabályzóban valószínűleg rövidrezárt valamit. A hiba orvoslására nem tudom mi lehet a megoldás de gondolom lehetetlenség rajzot szerezni.
Ha már itt tartunk. Nem tudja valaki hogy a rádióbólm milyen jel jön ki? Az egyes csatornára közvetlen megy rá a szervo. Akkor gondolom itt az a négyszögjel jön ki ami a szervonak kell. A 2-es csatornán is ilyen a vezérlőjel? Mert akkor nem lehetetlen egy szabályzót építeni. A másik hogy a vezérlő 3tüskén csatlakozik a rádióvevőre akkor itt a tápot azon kapja. De van egy külön batt csatija. Akkor ha erre a csatira adok tápot akkor ki tudom szkópozni milyen jel jön ki?
Következő: »»   51 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem