Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-fólia rendelés
Hasonlította már össze valaki van e különbség ha sima rézre, vagy kémiai ónozottra megy a lötstop?
Én még nem, de a Gyulasoft mintha írta volna, hogy ő úgy szereti.
A lötstop macerás, de raktam már fel képet. Én már szívtam olyannal, hogy egy ecsetet használtam mindenhez, és az oldós ecsettel ecseteltem a panelt, és persze nem jött ki belőle az oldó, és megette a lötstoppot.
Nem tudom mi különbség lenne a réz és az ónozott között lötstoppilag. A ma készült panel, az úgy készült, hogy megcsináltam a két oldalas tasakot (sikerült nagyon pontos lett), beragasztottam a panelt, az egyik oldalt 2 percig világítottam a 3 uv cree leddel, a másik oldalt véletlenül 3:30-ig (de ugye itt jön ki a nyomdai film előnye, nem történt semmi baja) Volt bekeverve előhívó (ha már nagyon kék akkor cseréld ki, mert a panelon rajta marad a lötyiben lévő maradék, én egy litert szoktam csak bekeverni) Szóval előhívás után kiraktam a napra meg 2* 5 percre az uv alá. Utána raktam a bubis maratóba, 1 perc után elővettem és néztem hogy bizony a forrszemek közepén meg a betűk között nem marta meg a marató, kicsit meg is ijedtem, hogy ennyi uv után azt az átlátszó kis szemét maszat ami nem látszik nem fogom tudom leszedni, de láss csodát kicsit lögyböltem az előhívóban (persze a marató után kell egy öblítés előtte), meg ecseteltem, ez eltartott vagy két percig, persze látványilag nem változott hiszen azért csillogott mert ott nem marta meg a rezet, visszaraktam 2 perc múlva ellenőrizem és láss csodát, megkapta a rezet mindenhol. Az eredményt meg láttátok. kb 15 perc volt. Akiknek ez a vezetősávok közötti dolog nem jön össze azok mivel marnak? Ja és ez egy napig pihent fellaminálva, 2-3 órát levilágítva (volt közben más dolgom is), de elméletileg itt nem kell várni a lötnél a laminálás után is meg a levilágítás után is 20 perc a minimum ha jól emlékszem.
Neked fellaminálásnál a lötstopp nem terül szét? Nekem kimászik picit a felső fólia alól...
igen ezt én is észre vettem.. csak én hajszárítóztam és simítottam, nem lamináltam.
Na 2 perce kész lett a legelső lötstoppos nyákom. Minden létező hibát elkövetve:
A hívó folyadék 5% körül, össze fogdosott zsíros nyák, gyanítom túl magas hőmérsékleten lamináltam, buborékok, nem vártam semmit levilágítás és hívás közt, de csodák csodája csak használható lett
Rá kerestem a képeidre. Alulra be is tettem. Szóval ezen látszik, ami nálam is hiba. A 9 pólusú D-sub csati mellett, és fölött kicsit varangyos. Ilyen nálam is elő fordult. Meg láttam, hogy megfogtad a lágy cuccot, mert az ujjad nyoma benne maradt.
Ezt írják az Octamexes oldalon, hogy vigyázni kell vele mert az ilyenekre érzékeny. Na meg hát a buborékokról is írják, hogy előforduhat lamináláskor, de hogy lehet elkerülni, azt nem írják. Az illesztéseidet néztem. Nagyon pontosak! szép! Hogy csinálod? Lehet nálam kevés a fény? Azért nem látni olyan pontosan.
Íme, a minden figyelmetlenség után is élni akaró lapka
Legközelebb megpróbálok mindent "rendesen" csinálni és majd kiderül a különbség....
Szerintem zsíros, meg a vezetősávok mellett képes feljönni, ez talán a hőkülönbség miatt van.
Azt írják hány fokon kell laminálni? Igen az újnyomok meg a fogdosás nem tesz jót, mielőtt elvitték a nyákot gondoltam lepucolom acetonnal, erre elvitték a nyákot. De lehet hogy holnap lesz új meló, és ott talán kell is a löt, de ha nem is lesz azért csinálok egy kisérletet, csak a baj az, hogy ilyen rücsök leginkább nagy paneleken lesz, és ugyan van 5 zacskó lötstoppom most, de túl skót vagyok hogy egy 250Ft-os darabot elkísérletezzek.
Illesztés meg azért jó, mert ott a sárga lámpa, napközben meg az uv szűrő az ablakon (talán a héten felkerül nem csak fel lesz lógatva elé.)
Hogy hány fokon kell laminálni, azt nem találtam meg.
Uv szűrő az ablakon? Nagyon mész :guluszem1:
Pedig ott van. 110 fokon. Ott van a sebesség is, meg hogy 150 30 perc pihi kell meg ilyenek.
Leírás add oda a google fordítónak
Hello,
Valakinek van esetleg párdarab eladó új A4-es fényérzékeny fóliája? elektronika.piwik.hu-ról nem kapok visszajelzést. Vaterán meg nem találtam ilyet.
Sziasztok! Engem is érdekelne, de akár A5 is jöhet! Pár ívre lenne szükségem kísérletezéshez. Privátban írjatok, ár megjelölésével, ha nem gond!
Köszi! Üdv!
Üdv!
Kísérletezgettem és kiderült, a kulcs a megfelelő minőségű laminálás. Ha túl meleg akkor foltosan fel fog válni. Ha hideg akkor meg oda se ragad. Fontos továbbá a ráncmentes felsimítás is.
Kíváncsi vagyok mikor gyűlik össze egy újabb rendelésre elég ember. Csak van még aki rákap a dologra
Mennyi is volt a min mennyiség?
Akkor még odébb lesz Bár ekkora napsütésben lehet sokaknak frissíteni kell rajta
Sziasztok!
Maratásálló, laminálható fényérzékeny fóliát szeretnék vásárolni. Ha van valakinek elfekvőben néhány lap, akkor kérem írjon. Köszi! Zoli
300 méter volt a legkisebb szállított mennyiség ez kétszer 150m-es tekercsben volt, 30centi szélességben, azaz 1500 a4-es lap.
Volt itt már pár ember aki kért egy két lapot, nekem még van, de egy két lappal nem érdemes postára rohangálni, tehát aki pesten van az csattogjon el érte és szeletelek neki a tekercsemből.
Ja és 10métereket küldtem szét az országban, a szélrózsa minden irányába, tehát esetleg írjátok meg hogy merre fele kéne az a pár lap, hátha van a közeletekben valaki akihez el lehet csámpázni érte, és ott rögtön jótanácsokkal is ellátnak.
Osztom a véleményedet. Nekem sajnos már csak pár méter van.
Amennyiben meglenne rá a kellő létszám akkor szívesen megszervezem a rendelést valamint majd a postázást is.
Ha van rá még jelentkező én vennék 30 métert, másik 9 ember?
Hát nekem nem kell 30 méter de még 15 sem. A 10méter az 50db A4, ezért nem értem miért csak Én meg a Bence ajánlunk fóliát. Mindenki elhasználta már legalább a felét?
Attól függ ki milyen intenzitással dolgozza fel.
Nekem ma is 3200 beforrasztott nyák lett a napi mérleg Képzelem ha valaki nyákgyártásba kezd mekkora kapacitások kellhetnek.
Akkor vesz magának 300métert, vagy nyákgyártóval csináltatja, mert olyan mennyiségnél már megéri.
A 30méter az 150A4-es nyák. Kicsit gondoljatok utána mennyi az!
Nálam már a 4-dik A4-es lap használódik. :yes: Nekem szerintem simán kitart idén. Jövőre viszont rendelhetnénk megint.
Ezt mondom a 4. Nem a 150. Egy évig biztos eláll de két évig már nem biztos. Nekem a két éves már foltos, darabokat tudok belőle használni, mondjuk egy nyarat a meleg sufniban utána meg egy telet a hideg sufniban tartottam, miközben 16 fokos tárolást írnak neki.
Télen megvolt a 16 csak minuszban |
Bejelentkezés
Hirdetés |