Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   278 / 1271
(#) kopaszs válasza kadarist hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Csináltam még egy mérést
(#) prorelay válasza kadarist hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Sajnos fényképet nem tudok készíteni, de bármit elmondok róla amit kell. Egyébként a TV típusa: LG TYP.NO: RE-21CC30RX :yes:
(#) T.J.K válasza kadarist hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Szia.Természetesen a müszer com vezetéke a tuner fémházon a másikat akár hova teszem,BU kollektor vagy kondik + sarka, 10v van.De a szekundr oldalon a trafó után közvetlen két nagyteljesitményü dióda van.Na már itt is csak 10v van az egyiken a másikon 0v.És a led világit. Kicseréltem c613-at,de megmértem 10mf,jo volt.A primér oldalon elko csak kettö kicsi van meg 5db pár nanos,ezeket nem cseréltem.ÉS 8db dioda,jo értéket mutatnak,nem szedtem ki öket , ugy mértem.
(#) kadarist válasza T.J.K hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
A többi tápfeszültség hogy alakul? A D807, 805, 803, 810, 806 katódján milyen feszültségek vannak?
(#) T.J.K válasza kadarist hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
A D806,810 nincsfesz,805-ön 1,3v a 8071-1,7 v között ugrál , a 803-on 9v és amit nem kérdeztél a 808-on van az a bizonyos 10-10,5v amit mindenhol mérek.Nem tudom,hogy mekkora feszt kéne mérnem ezeken a hrlyeken.Esetleg a primér oldalon kicseréljem azt a két kicsi elkót
(#) kadarist válasza T.J.K hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
A BU báziskondenzátorát kicserélted? Bizony, a primer oldali kis elkót is cseréld! A rajz linkjét megadtam, abban benne vannak a helyes feszültségértékek.
(#) T.J.K válasza kadarist hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Kicseréltem pár elkót,most már a készenléti led sem világit és nincs sehol fesz a szekunder oldalon!És a táp halk kattogása is megszümt. Kezdem elölröl és megnézem a rajzot .Köszi
(#) szerdzso válasza kadarist hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Elkerult testveremhez a keszulek, a hetvegere visszahozza es akkor kiderul!
(#) tibor19831024 válasza marciart hozzászólására (») Jún 14, 2010 /
 
Szia. Mivel nem vagyok tv szerelő, így nem tudom pontosan melyik az eprom (a digitlap az amire én gondolok, az a kispanel, amin van egy csomó IC? köztük van egy nagyob IC, lapos, kb. 100db. lábbal és ez az egyedüli ami foglalatba van, a többi forrasztva van...ez lehet az eprom?) Bocs a sok kérdésért Kb mennyibe kerülne az az eprom? Honnan lehetne olcsón megrendelni? Még egy utolsó kérdés: mennyi az esélye, hogy az baja? Tettem fel képet is!
Üdv.

DSC02712.JPG
    
(#) kadarist válasza prorelay hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
A hibajelenséget lenne jó látni, mert így nehéz elképzelni, hogy mi is van a képernyőn.
(#) kadarist válasza tibor19831024 hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
A control-panelen van egy M24C64-es típusú EEPROM. De először inkább a hálózati tápegység feszültségeit mérd át. Az EEPROM-al az a baj, hogy azt tartalommal is fel kellene tölteni, bár gyakran egy üres is jó szokott lenni.
Rajz: PHILIPS CHASSIS A02E AA SM
(#) küzmös Gergely hozzászólása Jún 15, 2010 /
 
Szia Kadarist! A Mátrának már régen nem volt semmiféle "elektronikus" baja.. amikor én még javában bogarásztam hogy hol tünik el a videojel,és mi az oka a magas katódfesznek.. más oka volt a "magas" katódfeszültségnek és a videotranzisztorokon mért helytelen feszültségeknek.. G1:149V - K:150V azonos potenciálon vannak,egyik sem szabályozható.. minden más érték helyes.. fény van meg visszafutási csikok.Hang van.. a hiba oka szerintem a katód-vezérlőrács zárlat.. emléklszel amikor azt mondtam.. "nyakamat rá hogy a cső jó...?" hát pedig ez nem jó Megpróbálom leégetni egy pár száz µF-os/pár 100V-os elektrolit kondival,úgy hogy a katódra megy a kondi + vége a G1-re a - Javits ki légyszi ha nem igy kell... ha elcseszerinteném,van kint modul sztár 24 (káva+cső)
(#) kadarist válasza küzmös Gergely hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Szia!
Jó ez a leégetéses módszer. Ha túléli, akkor egy darabig még jó lesz a csöved.
(#) tibor19831024 válasza kadarist hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Szia! Kösz a felvilágosítást! Tényleg ott van, megtaláltam. Nagyobbra számítottam (ez egy 8lábú SMD) annak a panelnak a másik oldalán van rajta, amit tegnap fotóztam le. Találtam is neten 1500-ért postával, de nem tudom érdemes-e megvenni, hogyha én nem tudom feltölteni?! Én megmértem a tranzisztorokat,nem találtam rosszat, nem volt egy sem zárlatos, de bíztosra akarok menni, ezért le tudnád írni, hogyan kell megmérni a végtranzisztort digit.multiméterrel? Milyen értékeket kell kapni? Bocs a hülye kérdésekért! Jut eszembe: amikor szétszedtem a TV-t, találtam 1 zacskót,benne volt 2 alkatrész: 1 kondi és 1 nem tudom micsoda : Sparkgap dsp501 vagy Szikraköz (olyan mint egy "üveg"dióda, de nem az! gondolom a védelemhez kell). Mindkettő a tápból volt kiforrasztva! A Sparkgap az fekete volt, lefüstölt. Ebből viszont van még egy egészséges a panelon. A rajzon 1590 és 1591-es alkatrészek. Elvittem elektronikai boltba, ott nem tudták megmondani, hogy mi az!! Lehetséges, hogy azért nem indul, mert most nincs benne??!Köszi a segítséget!!
(#) robbbb hozzászólása Jún 16, 2010 /
 
Sziasztok!

A szomszédba lakó hölgy Orion Nárcisz tipusú tévéje elromlott.Bekapcsolás után hang van, a kép pedig csak vízszintesen középen egy kb fél cent vastag csíkban jelenik meg. Távirányítóval mindenre reagál.
Van valakinek valami ötlete?
Mennyire javítható házilag?

Üdv!
(#) kadarist válasza robbbb hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
Szia!
Könnyen javítható házilagosan is, ha van egy kis elektronikai előképzettséged. A függőleges eltérítés panelét kellene ellenőrizni, megmérni a tápfeszültségeket.
Ez a panel a jobb oldali kihajtható nagy nyákon van.
(#) totikukac hozzászólása Jún 16, 2010 /
 
Sziasztok!
Véletlenül mágnes került a TV közelébe, így a képernyő jobb oldalán szép lila színben pompázik. Mit lehet ilyenkor kezdeni vele? Van valami javítási mód??
(#) patexati válasza totikukac hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
Egy erős mágnessel körözgetve ki kell "húzni" belőle..
(#) totikukac válasza patexati hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
Kilehet szedni maradéktalanul?
(#) acdc válasza acdc hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
Üdv!
Nah rendeltem a tv-hez 4 db diódát ki is cseréltem őket, de semmi.. talán egy másodpercre mintha megindulna, mert kattan egyet és van nagyfesz is egy pillanatra, de egyből letilt a táp, mi lehet még a gond?
Üdv.: Peti
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
Távirányítóval is próbáltad indítani? Tápfeszültség-ellenőrzést tudok javasolni.
(#) kadarist válasza totikukac hozzászólására (») Jún 16, 2010 / 1
 
Húzd ki a hálózati csatlakozóból a kábelét, várj egy fél órát, és kapcsold be. A saját lemágnesezése ki szokta venni a színtisztasági hibákat.
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
Nem! sajnos a távirányító nincs meg hozzá majd veszek hozzá egyet,csak előbb működőképes legyen.. a tápfeszeket ellenőrzöm majd írok, hogy mire jutottam..
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
Hali!
Méregettem feszültségeket a sortrafó körül, de sehol semmit nem mértem..! próbáltam végigkövetni a vonalakat, rossz diódát, szakadt ellenállást keresve, de nem találtam semmit.. kisípoltattam a tekercseket a sortrafóban azok nem szakadtak... mit nézzek még meg?
üdv..
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
Kövesd végig a sortápfeszültség útját a tápegységtől (eir. dióda) a sortranzisztor kollektoráig. A rajz sokat segít.
(#) Fodor hozzászólása Jún 16, 2010 /
 
Sziasztok.

Barátnőméknek az egyik tv-je mikor bekapcsoljuk csak kattogó hangot ad. Másodpercenként kb kettőt. Se képet sem ganhot nem ad. A kattogás nem a hangszórókból jön, hanem máshonnan, aminek a helyét még nemtudtam meghatározni, mert nem szedtem szét! Szerintetek mi lehet a baja? Segitségeteket előre is köszönöm!

Üdv: Fodor
(#) Dudus válasza Fodor hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
Áthúz a sorkimenő! Ne próbálkozz, kapcsold ki és javítsd meg mielőtt komolyabb baja lesz!
(#) kadarist válasza Fodor hozzászólására (») Jún 16, 2010 /
 
Szia!
Zárlatra dolgozik a tápegység, és az kattog. Leggyakrabban a sorvégtranzisztor zárlata okozza táp túlterhelését.
(#) kopaszs hozzászólása Jún 17, 2010 /
 
Sziasztok valaki találkozott már olyan hibával hogy bekapcsolja a tvét talán egy pillanatra meg is villan a kép és abban a pillanatban ki is kapcsol?Ez mi lehet?sortranyó az jó.Ja és ez már nem az elöbbiekben irt tv.
(#) marciart hozzászólása Jún 17, 2010 1 /
 
sziasztok van egy orion tv pt90 es saszival, viz került bele azota nem ad életjelet, áramot vesz fől. STANDBY sincs.
Mivel kezdjem mit érdemes megnézni.
Következő: »»   278 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem