Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Amatőr Audiokészülék Építők Találkozója

Bővebb olvasni-látnivalók az AAÉT hivatalos honlapján. http://aaet.nhely.hu

Lapozás: OK   29 / 84
(#) CIROKL válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 30, 2010 /
 
Kösz szépen , így már egyértelmű az időpont és a helyszin is.
Zoli remélem ide azért eljössz , valakit kell hogy szerezz egy jó fuvarra !
(#) Action2K hozzászólása Máj 31, 2010 /
 
A TERVEK!

Ahogy Cirokl fórumtárs is mondta:
Idézet:
„Ez egy kiállítás ahol házilag készitett erősítők a fő szereplők , és némi börze amire hozhatsz eladni , cserélni valót!”

E mellett idén is tervben a tombola, illetve az erősítők "megmérettetése".
Egyéb más program, ha lesz, értesültök róla időben.
(#) Gubán_Gábor hozzászólása Máj 31, 2010 /
 
Üdvözlet, én is természetesen részt veszek a találkozón, és addigra viszem a szörnyet GU81M PP-t
(#) CIROKL válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
Ez jó hír ! Akkor neki kell a nagyterem, van hozzá 2 darab 5 Wattos kis hangszóróm?
(#) Gubán_Gábor válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 31, 2010 /
 
2x450W-os a gép, ha nem félted azt a 2 kicsi hangszórót, hogy lángok martaléka lesz, akkor kipróbálhatjuk
(#) CIROKL válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Jún 5, 2010 /
 
Hupsz!
(#) saraha hozzászólása Jún 15, 2010 /
 
Sziasztok.
Idézet:
„Amatőr Audiofil Építők Találkozója, 2010 július 17 Budapest Gyáli út 22 Puskás technikum”

Itt lesz a találka?Hány órakor kezdődik?
Be kell jelentkezni ha el szeretnék menni?
(#) CIROKL válasza saraha hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Csak akkor kell jelentkezned ha szeretnél hozni valamit mint kiállitó vagy esetleg börzés árut hozol ! Ez a jelentkezés Július 10 . kell leadni vagy akár nekem , vagy az Action2K /Lacinak / Erre is azért van szükség mert a termeket elkell osztani hogyan és mi képpen legyen ! Az időpontról még nem beszéltünk , de szerintem hasonló képpen fog alakulni mint a tavalyi találkozón , ami reggel 8 órától már fogadta a látogatókat ,és ha jól emlékszem délután 15-16 ig voltak ott az utolsó vendégek .
(#) saraha válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Vinni nem viszek semmit mer beégnék a ti cuccaitokkal szemben.
Inkább vennék majd csöveket meg kimenőt,ha lesz rá mód.Mert akarok majd csinálni egy GU 50 SE-t.(az első csövest)
Meg marhára izgatja a fantáziámat a RETRÓ erősítőd.
(#) CIROKL válasza saraha hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Én mindenkit csak arra biztatnék legyen bátor és hozza el magával az általa készitett erősítőjét , legyen az csöves , tranzisztoros , íc -és . vagy akár még csak félkész állapotban lévő ami már működő képes csak mondjuk nincs 100% -ban bedobozolva.
Idézet:
„RETRÓ erősítőd”

Nem olyan nagy durranás az , elárulom neked itt sok szem közt hogy csak is demonstrációs jelleggel készült el ,és csupa - csupa bontott anyagból , semmi különös ha csak nem a hangzás világa ami nem különleges ? De ha jössz majd meglátod és még meg is hallgathatod , bár még azt nem tudom milyen hangfalat kapok amin lehet majd hallgatózni !
(#) saraha válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Idézet:
„csak is demonstrációs jelleggel készült el ,és csupa - csupa bontott anyagból”

Na ja,hát az benne a gyönyörű!
Csak megszán valaki egy pár jóféle dobozzal
(#) CIROKL válasza saraha hozzászólására (») Jún 15, 2010 /
 
Igen ha minden igaz akkor Moszkvai koléga hoz magával megfelelő hangfalakat amin lehet érdemben hallgatózni én nem tudok vinni két okból , sajnos nekem nincs olyan minőségű , a másik meg hogy nem is tudnám elvinni bőven elég gondot okoz az erősítők megfelelő szálitása .
(#) Gafly hozzászólása Jún 16, 2010 /
 
Hangfal kérdés nagyon jó kérdés...
Bevallom őszintén hogy nem tudok 2009-ben ki hozta a ládákat (pedig illene tudnom ).
De az biztos hogy az idén több kell...
(#) Action2K hozzászólása Jún 16, 2010 /
 
Én is bíztatok mindenkit, aki nem meri megmutatni nekünk alkotásait, hogy hozza el bátran. Ez nem a BNV vagy hasonló nagy kiállítások, ez csak egy amatőr alkotóközösség összejövetele.

Hangfalak tekintetében, én nagy valószínűséggel viszek egy pár 98dB-es (150W RMS, 12" mély, Beyma magas) kétutas bass reflexet. Illetve, ha nagy autóval megyek, akkor még tudok vinni egy két nyalánkságot is.
(#) magery hozzászólása Jún 16, 2010 /
 
Ezt nem hagyom ki. Hát persze hogy elmegyek. Aszód környékéről megy valaki? Elvihetem, vagy ha beférek valaki mellé olcsóbban jövünk ki.
(#) CIROKL válasza magery hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Én ott vagyok hozzád közel de sajnos magamat is nehézkes lessz eljuttatnom , még bekell szerveznem ott helyben valakit mert egy autó nem lessz elég a szállitásra.
Mindenki : már csak 1 hónap urak lehet még jelentkezni mint kiállító , várnánk még börzés árukat hozó emberkéket is !
A látogatóknak külön nem kell jelentkezni azok jöhetnek minnél többen és mindenki hozzon magával még egy - két havert ,ismerőst szomszédot aki kiváncsi ezekre a házilag amatőr /Profi/ körülmények között készítet dolgokra .
(#) lidi hozzászólása Jún 18, 2010 /
 
Hittérítést vállaltok ? Azaz én nem vagyok meggyőződve, hogy házilag "sokkal" jobb erősítőt lehet építeni mint egy korrekt gyári erősítő. Ha elvinném a saját gyári erősítőmet, lenne lehetőség összehasonlítani vakteszten a ti erősítőitekkel ? Nem azért írom mert valami überbrutál gyári cuccom van, hanem kíváncsi lennék, hogy tényleg mire képes egy kommersz gyári cucc, egy highend mezőnyben, lehetőleg saját fülemmel hallva. Persze lehet hogy botfülű vagyok, de lehet hogy másnak is hasznos lesz az összehasonlítás.
(#) CIROKL válasza lidi hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Bár ez a találkozó nem a gyári erősítőkről szól az itt kizárva !de én vállalom neked az összehasonlítást de nehogy ...... előzetesben megirhatnád milyen az a gyári ?
(#) lidi válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Ó, kár hogy ki van zárva, elrettentő példának se lenne jó?
Lehetne szidni pedig nyugodtan, elviselem a kritikát. Ha jól emlékszem, a típusa: Yamaha RXV457. a nehogy... annak mi lett volna a folytatása ?
(#) CIROKL válasza lidi hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
De mondtam hogy elhozhatod de ez az egyedüli amit hajlandó vagyok látni , meg meghallgatni . Hisz mint mondtam ez a találkozó AMATŐR audiofil , és azt szeretnénk ha ez az is maradna .A folyatatást reméhetőleg értetted , nehogy csufos vereséget szenvedjen az a szegény gyári , esetleg külsőileg szebb , ami a hangzását illeti meg azt megkell hallgatni . Viszont ha nem lehet lineárba kapcsolni akkor meg fölösleges , mert ha hangszinszabályozóval van fűszerezve az már a kapott hangképet elviszi így ebben a formában nincs értelme meghallgatni !
(#) lidi válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Ki lehet kapcsolni rajta minden hangszínt, ill be lehet állítani, hogy ha 0 -ra van rakva mind a mély, mind a magas, akkor ki is kapcsolja azt az áramköri részt a jel útjából. Arra mindenképp jó lesz, hogy egyáltalán kiderül, én hallok-e különbséget. Ha meg kiderül hogy nagyon vacak, akkor, hát így jártam, nem fogom kidobni azért az ablakon
(#) szamóca válasza lidi hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Meg fogsz lepődni, ezt garantálom.
A VF3 például sokkal szebben szól mint a közel 400ezres CAV. Ezt személy szerint volt alkalmam kipróbálni. Amint lineárba teszed a csillogás eltűnik, a mélyek eltompulnak.
A Yamit volt alkalmam hallgatni, bár nem ezt, hanem egy 6xx-est pár évvel ezelőtt.
(#) Norberto válasza szamóca hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Az a legcsodásabb egy ilyen találkozóban, illetve egy ilyen tesztelésen, hogy a szó legszorosabb értelmében versenyeznek a hangkép alapján az erősítők, a készülékek. Az ember nem lekopott, megfakult élmények, emlékek alapján rangsorol, hanem másodpercek választják el egymástól az összehasonlítandó készülékeket, így sokkal kifinomultabb értékelést lehet alkotni.
(#) szamóca válasza Norberto hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Így van. De egy relés átkapcsoló elektronika nagyon megkönnyítené az összehasonlítgatósdit. :yes:
(#) Action2K válasza szamóca hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
A tavalyin is ilyen volt.
Erről jut eszembe... EcoPityu, tudod hozni idén is?
(#) lidi válasza szamóca hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Fura ez kicsit nekem, de majd kiderül. Elvileg minden erősítőt igyekeznek egyenletes frekvenciamenetűre készíteni nem ? Aztán hogy ezt belül valami hangszín szabályozóval érik el, vagy csak simán jó azt nem tudom.

Ha egy kicsit kuszább frekvenciamenetű erősítőt egy equalizerrel kisimítunk, akkor elméletileg "tökéletes" hangú erősítőt kapunk? Persze tudom, hogy az elmélet nem az amit hallunk. Egyre kíváncsibb vagyok, vajon én is hallok-e majd valamit, vagy már annyira megszoktam az mp3 bugyborékolást, hogy nekem fel sem fog tűnni semmi különös.
(#) Norberto válasza szamóca hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
De! ha bármi oknál fogva véletlen nem jön össze ez az átkapcsolósdi, én fel tudok ajánlani "ideiglenesen", a találkozó idejére 6-8 db profi vadi új, japán, Matsushita kétáramkörös relét. Természetesen nem EcoPityu ellen dolgozok, a tavalyi átkapcsoló tök szuper volt, csak ha bármi közbejönne...
(#) NHGY válasza lidi hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Hallani nem a frekvenciamenetet, hanem a zenét fogod, és az bizony nagyon eltérően tud szólni még két félvezetős erősítőn is, nemhogy a félvezetős kontra csöves viszonylatában. Persze a meghallgatáshoz nem árt egy korrekt - a csöves erősítők esetében könnyen hajtható - hangdoboz is...
(#) klemo86 hozzászólása Jún 18, 2010 /
 
Szerintem az EL34 PP-mnek semmi esélye nem lenne, de ha addig kész lesz a 6S19P PP - és valami értelmeset produkál - azt ki fogom vinni
(#) EcoPityu válasza Gafly hozzászólására (») Jún 18, 2010 /
 
Én!
Következő: »»   29 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem