Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Na ez az amit büszkén lehet mutogatni! Gratulálok.
Ez is nagyon profi lett. Tőled megszoktuk a minőséget. Erre azt mondanám akár a gyári.
Ez nagyon szép!
Jani, szerintem a gyárik sincsenek ilyen szépek!
A kimenő akkor TK 150, csak lemaradt a nulla vagy Tk 15 ? A 650-esnek szerintem igencsak jó kimenője van.
Hűűű! Ez a kék nagyon "király"
Gratula a fényezőnek is!
Nem is láttam még ilyet!
Ehhez 5k kimenő a megfelelő? Idézet: „Moszkvai.!..királykék...” Nem vagyok Én királykék....
A Laci kékje? Az király! :hide:
Hát ez nem strandkorlátkék! Látom sokadszorra sikerült lefényez(tetni) . Szép lett, sőt gyönyörű, és a bele is elképesztően rendezett! "Batár" sasszi ide vagy oda, ez megint mestermunka lett, MESTER!!!
Szerintem ez a kékség sokkal igényesebb, mint bármelyik gyári cucc, beleértve a több milliós csöves csodákat is.
Szia !
Engedd meg hogy én is gratuláljak ! Nagyon szép munka ! Gábor
Amikor beszéltünk róla , hogy csinálsz egy GU50 PP -t , tudtam hogy szépen , simán megcsinálod majd , de azt nem gondoltam , hogy ennyire !
Szuper lett !
Mindenkinek nagyon köszönöm a szép szavakat !
A tesztelés , beüzemelés , beállitás folyamatban eddig ugy néz ki szépen megy minden , tényleg csak hajszál hiján kész . Ez ilyen lett gyors munkának ez az átka , lehetett volna kicsit szebb , de az időm nem engedi még 2 erősítőt összekell lapátolnom 17 . ig ! Meg hiába szép ez csak GU50 ami nem nagy durranás , szól - szól de nem high end kategória ! A visszacsatolást beletetem mert ugy szebb a hangkép de a kapott teljesítmény így kissebb , de engem ez nem érdekel inkább szép hangzás mint hangerő .
Katódkövető végfok... A kimenőnél fontos figyelni a primer DC ellenállására, mivel a végcső munkapontját azzal állítjuk be. VT kimenőtrafóval próbáltam ki, aminek 370 Ohmos primertekercse van, és szépen beállt vele az EL84 munkapontja... A 300V tápfeszre a meghajtás jó működése miatt van szükség.
5kOhm impedancia megfelel.
Üdv újra mindenkinek!
Kicsit megakadtam a csöves erősítőm készítésével, leginkább időhiány miatt, meg pár, tudásomat meghaladó hiba miatt. Most ott tartok, hogy 2 csatorna van beüzemelve az 5-ből, PCL,ECL86-os csövekkel, sima, SE kapcsolásban, a melléklet szerint. A bemeneten egy elég komoly osztó van ( csatoló kondival), mert számgépről használom, és még úgy is, hogy kivettem az elkót a 7-es lábról, iszonyat nagy az erősítés. Így jól működik, a hiba jelenség viszont az, hogy magas hangon, úgy kb. 15kHz fölött tök magától elkezd sípolni mindkét csatorna, egy ideig csinálják, majd abbamarad a dolog. A sípolás sem állandó, van benne kis állandó változás. Maga az erősítő ez szerint áll össze: táp -> graetz -> puffer -> LC szűrés -> EZ80 egyenirányító csövek csatornánként -> erősítő
Sziasztok!
Először is irigykedve gratulálok Cirok Laci kollégának a nagyipari sebességgel elkészült művéért... Akkor már nekem nem is kell GU 50 PP-t építenem, mert már a "Lacinak megvolt" Minek mégegy 100w-os.. Másodsorban megszólalt sztereóban az OTL, és kifejezetten jó hangja van, a kérdéses felső csőhalom rácsán mért frekvenciaátvitelről annyit, hogy 20kHz-nél csak 20%-os volt a feszültségesés, ami még 3dB sincs, tehát HIFI! /azt nem mondtam hogy HighEnd.../ Még kicsi külcsíny formálás, és harcra kész! Hálózatból (nem leválasztóból) 2x120v-ról 1A-es hál. áramfelvétel mellett (240W üresben)beállt! Max kimenőteljesítménye 2x25W, torzításmenetesen 2x 20W. És igenis JÓL szól, majd összehasonlítom a hangját /a kimenet választó segítségével/ a karikával.
Gratulálok, nagyon igényes lett!
Illik hozzá az EM83
Köszönöm a válaszod! Pont van itthon hozzá mindenem.
Lassacskán de haladok az EL34SE-vel. Még a kábelezés hátra van.Több kép
Ez sem semmi ám , nagyon szép munka ! Látom minden stimmel Az oldal lapok milyen fából vannak ? A belvilágról is lessz majd kép .
Nagyon szépek lettek! Ha kész a belvilág, kérünk képet..
Köszi! Nagyon jó lett az alaplemez amit készítettél! Az oldalai tölgyfából vannak, egy kis páccal megbolondítva.
Ha minden jól megy jövő héten be tudom fejezni, akkor csinálok majd a belsejéről is képet.
[OFF]Akkor mégiscsak királykék vagyok?
Srácok! Hadd kérdezzem meg, hogy a fa mennyire bírja a csövek okozta hőterhelést? Hogy konkrét adatokkal is szolgáljak: mondjuk egy EL84-es vagy ECC82-es cső porcelán foglalaltban (ami ugye elvileg a hőt elég jól szigeteli) nem égeti-e meg az alatta lévő lakkozott/politúrozott fafelületet? Tudom, tudom, hogy alumínium/réz/acéllemez jobb lenne, de ha egyszer a fa megmunkálásában van inkább tapasztalatom, ill. ehhez vannak eszközeim, anyagaim...
A festett fémen sem károsodik a festék. A fa pedig többet kibír a festéknél.
Nézz be a webalbumomba, konkrétan ott figyel az EL84SE egy teljesen fából készült dobozba, napi használatban brumm és zaj mentesen. Igaz ehhez köbzoli is kellett!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |