Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1005 / 2208
(#) zolika60 válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 26, 2010
Na ez az amit büszkén lehet mutogatni! Gratulálok.
(#) djhans válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 26, 2010
Ez is nagyon profi lett. Tőled megszoktuk a minőséget. Erre azt mondanám akár a gyári.
(#) mark.budai válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 26, 2010
Ez nagyon szép!
Jani, szerintem a gyárik sincsenek ilyen szépek!
(#) sturbi válasza Malfox hozzászólására (») Jún 26, 2010
A kimenő akkor TK 150, csak lemaradt a nulla vagy Tk 15 ? A 650-esnek szerintem igencsak jó kimenője van.
(#) Moszkvai válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 26, 2010
Hűűű! Ez a kék nagyon "király"
Gratula a fényezőnek is!
(#) Moszkvai válasza 6C4C hozzászólására (») Jún 26, 2010
Nem is láttam még ilyet!
Ehhez 5k kimenő a megfelelő?
(#) Moszkvai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 26, 2010
Idézet:
„Moszkvai.!..királykék...”

Nem vagyok Én királykék....
(#) Moszkvai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 26, 2010
A Laci kékje? Az király! :hide:
(#) zolika60 válasza Moszkvai hozzászólására (») Jún 26, 2010
[OFF]No meg moszkvai.
(#) ticseboy válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 26, 2010
Hát ez nem strandkorlátkék! Látom sokadszorra sikerült lefényez(tetni) . Szép lett, sőt gyönyörű, és a bele is elképesztően rendezett! "Batár" sasszi ide vagy oda, ez megint mestermunka lett, MESTER!!!
(#) Malfox válasza sturbi hozzászólására (») Jún 27, 2010
TK 15,biztosan.
(#) varttina válasza djhans hozzászólására (») Jún 27, 2010
Szerintem ez a kékség sokkal igényesebb, mint bármelyik gyári cucc, beleértve a több milliós csöves csodákat is.
(#) dragon073 válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 27, 2010
Szia !
Engedd meg hogy én is gratuláljak ! Nagyon szép munka !

Gábor
(#) CHZ válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 27, 2010
Amikor beszéltünk róla , hogy csinálsz egy GU50 PP -t , tudtam hogy szépen , simán megcsinálod majd , de azt nem gondoltam , hogy ennyire !
Szuper lett !
(#) CIROKL hozzászólása Jún 27, 2010
Mindenkinek nagyon köszönöm a szép szavakat !

A tesztelés , beüzemelés , beállitás folyamatban eddig ugy néz ki szépen megy minden , tényleg csak hajszál hiján kész .
Ez ilyen lett gyors munkának ez az átka , lehetett volna kicsit szebb , de az időm nem engedi
még 2 erősítőt összekell lapátolnom 17 .
ig !

Meg hiába szép ez csak GU50 ami nem nagy durranás , szól - szól de nem high end kategória !

A visszacsatolást beletetem mert ugy szebb a hangkép de a kapott teljesítmény így kissebb , de engem ez nem érdekel inkább szép hangzás mint hangerő .
(#) 6C4C válasza Moszkvai hozzászólására (») Jún 27, 2010
Katódkövető végfok... A kimenőnél fontos figyelni a primer DC ellenállására, mivel a végcső munkapontját azzal állítjuk be. VT kimenőtrafóval próbáltam ki, aminek 370 Ohmos primertekercse van, és szépen beállt vele az EL84 munkapontja... A 300V tápfeszre a meghajtás jó működése miatt van szükség.
5kOhm impedancia megfelel.
(#) Lakatfogó hozzászólása Jún 27, 2010
Üdv újra mindenkinek!

Kicsit megakadtam a csöves erősítőm készítésével, leginkább időhiány miatt, meg pár, tudásomat meghaladó hiba miatt.

Most ott tartok, hogy 2 csatorna van beüzemelve az 5-ből, PCL,ECL86-os csövekkel, sima, SE kapcsolásban, a melléklet szerint.

A bemeneten egy elég komoly osztó van ( csatoló kondival), mert számgépről használom, és még úgy is, hogy kivettem az elkót a 7-es lábról, iszonyat nagy az erősítés.

Így jól működik, a hiba jelenség viszont az, hogy magas hangon, úgy kb. 15kHz fölött tök magától elkezd sípolni mindkét csatorna, egy ideig csinálják, majd abbamarad a dolog. A sípolás sem állandó, van benne kis állandó változás.

Maga az erősítő ez szerint áll össze: táp -> graetz -> puffer -> LC szűrés -> EZ80 egyenirányító csövek csatornánként -> erősítő

PCL86SE.jpg

(#) EcoPityu hozzászólása Jún 27, 2010
Sziasztok!
Először is irigykedve gratulálok Cirok Laci kollégának a nagyipari sebességgel elkészült művéért... Akkor már nekem nem is kell GU 50 PP-t építenem, mert már a "Lacinak megvolt" Minek mégegy 100w-os..

Másodsorban megszólalt sztereóban az OTL, és kifejezetten jó hangja van, a kérdéses felső csőhalom rácsán mért frekvenciaátvitelről annyit, hogy 20kHz-nél csak 20%-os volt a feszültségesés, ami még 3dB sincs, tehát HIFI! /azt nem mondtam hogy HighEnd.../
Még kicsi külcsíny formálás, és harcra kész! Hálózatból (nem leválasztóból) 2x120v-ról 1A-es hál. áramfelvétel mellett (240W üresben)beállt! Max kimenőteljesítménye 2x25W, torzításmenetesen 2x 20W. És igenis JÓL szól, majd összehasonlítom a hangját /a kimenet választó segítségével/ a karikával.
(#) (Felhasználó 1947) válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 27, 2010
Gratulálok, nagyon igényes lett!
Illik hozzá az EM83
(#) Moszkvai válasza 6C4C hozzászólására (») Jún 27, 2010
Köszönöm a válaszod! Pont van itthon hozzá mindenem.
(#) Moszkvai hozzászólása Jún 27, 2010
Lassacskán de haladok az EL34SE-vel. Még a kábelezés hátra van.Több kép
(#) CIROKL válasza Moszkvai hozzászólására (») Jún 27, 2010
Ez sem semmi ám , nagyon szép munka ! Látom minden stimmel Az oldal lapok milyen fából vannak ? A belvilágról is lessz majd kép .
(#) mark.budai válasza Moszkvai hozzászólására (») Jún 27, 2010
Nagyon szépek lettek! Ha kész a belvilág, kérünk képet..
(#) Moszkvai válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 27, 2010
Köszi! Nagyon jó lett az alaplemez amit készítettél! Az oldalai tölgyfából vannak, egy kis páccal megbolondítva.
Ha minden jól megy jövő héten be tudom fejezni, akkor csinálok majd a belsejéről is képet.
(#) CIROKL válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 27, 2010
ebben is van kék
(#) Moszkvai válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 27, 2010
[OFF]Akkor mégiscsak királykék vagyok?
(#) dxzo4z hozzászólása Jún 28, 2010
Srácok! Hadd kérdezzem meg, hogy a fa mennyire bírja a csövek okozta hőterhelést? Hogy konkrét adatokkal is szolgáljak: mondjuk egy EL84-es vagy ECC82-es cső porcelán foglalaltban (ami ugye elvileg a hőt elég jól szigeteli) nem égeti-e meg az alatta lévő lakkozott/politúrozott fafelületet? Tudom, tudom, hogy alumínium/réz/acéllemez jobb lenne, de ha egyszer a fa megmunkálásában van inkább tapasztalatom, ill. ehhez vannak eszközeim, anyagaim...
(#) Action2K válasza dxzo4z hozzászólására (») Jún 28, 2010
A festett fémen sem károsodik a festék. A fa pedig többet kibír a festéknél.
(#) Doncso válasza dxzo4z hozzászólására (») Jún 28, 2010
Nézz be a webalbumomba, konkrétan ott figyel az EL84SE egy teljesen fából készült dobozba, napi használatban brumm és zaj mentesen. Igaz ehhez köbzoli is kellett!!
(#) Action2K válasza Doncso hozzászólására (») Jún 28, 2010
Köbzoli a maciölő medvevadász?
Következő: »»   1005 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem