Fórum témák
» Több friss téma |
Fontos: PICKit2 klón építése tanácsok
Ezt elírtam, bocsi, Vdd-ről van szó. Most ott tartok, hogy folyamatos Vdd van, nem lehet kikapcsolni, remélem csak a valami egyszerű hiba, és nem pic, vagy fet, mert nincs itthon.
Fet lesz: gate, source: 5v, drain:3,6v Csak rendelnem kel, hogy kipróbáljam. Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Én is építek egy Pickit 2 klónt. Már szinte kész van, csak még a pic kell bele. Remélem beindul elsőre és nem kell vele sokat szenvedni. Rakok fel pár képet ha nem baj.
Szia!
A két 100nF -os főlia kondenzátort jobb lenne karámia kondenzátorra cserélni. A pic 19. lábánál valami maszat van a forrasztási oldalon...
A 19. lábon nem látok semmit. Te nem a 28. lábra gondolsz? Mert ott mintha lenne valami. A kondenzátor nagy gond?
Nálam is ilyen kondik vannak ,és nem vettem észre hogy valami gondot okoznának .
Nem gond, csak nem odavaló. Ha működik, akkor még jó is lehet, de ettől még igaz a tétel.
Szia!
- Nyák: Beellipsziseztem... Lehet, hogy csak folyasztószer maradványok... - Kondenzátor: A technológiából adódik az eltérés: Fália kondenzátorok két fémezett fóliacsík feltekerésével készíülnek - nagy az induktivitásuk, de pontosak, kicsi a hőmérséklet és páratartalom függésük, sajnos a méretük is nagy - időzítések beállítására, szűrők építéséhez való. Kerámia kondenzátor egy nagy Er -rel rendelkező vékony kerámia anyagból készült fémezett lap (vagy szedvics). Nagy a fajlagos kapacitása, kicsi az induktivitása, rossz a tűrése, hőmérséklet, páratartalom függő. Tápokban, tápok szőrésére kiváló. Szűrőbe, időzítás állításara nem alkalmas... Láttam már páratartalon érzékelőnek felhasználva is...
Amiket bekarikáztál a képen az csak a gyanta által visszavert fény. Amúgy tényleg úgy látszik a képen mintha összeérnének de a valóságban nem. A kondenzátort meg majd lehet hogy lecserélem.
Esetleg nem akarod eltávolítani azt a gyantát?
Hát elkezdtem már tűvel kapargatni. De nem nagyon megy. Ti tudtok valami jobb módszert?
Patikai alkohol, erős szőrű fogkefe.
A kondenzátorokra visszatérve: én a Wima fóliákat probléma nélkül alkalmazom a digitális áramkörökben. Tudom, hogy elvileg jobb lenne a tárcsakerámia, viszont szerintem mechanikailag sokkal strapabíróbb a műanyag tokos Wima (egyébként esztétikailag is jobb a megjelenése). Elektromosan ezek azért nem olyan rossz kondenzátorok. Köztes megoldás lehet a manapság kapható multilayer kerámia, ami viszonylag szép is, mechanikailag is strapabíróbb, és talán az elektromos tulajdonságai is a tárcsakerámiáéhoz hasonlatosak. Ezekben elvileg nincs tekercselés, azaz a fegyverzetek között a vezetőrétegek fésűszerűen, induktivitásszegényen helyezkednek el. Megjegyzem, SMD-ben én kizárólag ilyen technikájú kerámiakondikkal találkoztam, és azokkal nincs is gond, FM műsorsávban is használtam őket.
Köszi a tippet. Holnap veszek új kristályt meg kondikat hozzá.
Vettem kvarcot meg kondikat. Így sem semmit. Egyszer haloványan a piros led világított, de semmi más.
Szia!
Vedd elő még egyszer azt a multimétert... Mérj ellenállást: - a pic 9. lába és a táp, a pic 9. lába és a föld között - nagyon nagy értéket kell mérj, - a pic 10. lába és a táp, a pic 10. lába és a föld között - nagyon nagy értéket kell mérj, - a pic 9. és a 10. lábai között - nagyon nagy értéket kell mérj, - a pic 9. lába és a quartz egyik kivezetése között rövidzárat, - a pic 10. lába és a quartz másik kivezetése között rövidzárat kell mérj. Itt valahol rövidzár vagy egy fólia szakadásnak kell lennie...
Megvan. A kvarc és kondi után még az átkötés elött, egy hajszál szakadás. most van 1.3 V azon a lábon (9es) De a 10-esen még mindig 4.5V És a vusb láb sem aktív szintű.
Bizti ne csináljak új nyákot neki?
Szia!
Keress tovább, még kell lennie szakadásnak. A 9. és a 10. láb és a kvarc között... Nem egyszerű levenni a 28 lábú tokot...
Üdv!
Érdeklődnék, hogy PicKit2 klón mely kivezetéseihez kell a soros eepromot kötnöm, hogy ki tudjam olvasni a tartalmát?
Talán nézd meg a Pikcit2 dokumentációjában...
Üdv. Valaki tudna nekem érni egyet? A mellékelt rajzon jelölt láb és a GND között sípol-e a diódamérő.
Az a Vpp? Akkor nem. A Q6 FET zárlatos. Vedd ki, ha nem sípol, cseréld ki.
Kivettem én. Csak nem az volt a baj. Hanem lézernyomtatóval készült a nyák és bemart a tinta alá. És sajnos csak most vettem észre. De most már megy. Csak még a pic kell bele.
Jól tetted, hogy kivetted, legaláb kiderült a hiba! Ez egy ilyen műfaj!
Benne van most már a pic is. Ha rádugom a gépre a pickit 2 program ezt írja ki:
Olvass bele! Benne van a PICkit2 által kezelt eepromok listája és csatlakoztatásuk is... Bővebben: Link (PICkit2 README)
Ez úgy tűnik rendben van. Most már csak PIC-et kell csatlakoztatnod, amit fel is tud majd ismerni.
Bocs, nem nagyon voltam mostanában netközelben, és így nem is nagyon követtem a párbeszédeket, így nem tudom, szóba került-e már ezzel az esettel kapcsolatban: előbb mindenképpen érdemes a PICkit2 progi troubleshoot-ját végigmérni külső áramkör csatlakoztatása nélkül. Ha ott minden rendben lévőnek találtatik, utána kell rádugni egy PIC-et, és azt felismertetni vele, írni, olvasni, törölni.
Igazad van, mentségemre legyen mondva, mindezt feltételeztem, hogy megtörtént, miután a cikkben részletesen leírtad az élesztés menetét is!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |