Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szia Müszikém Ez a gép valóban érdekes! Azt nem mondanám meg hogy simson ha nem mondanád. De a karburátor kísértetiesen hasonlít..
Ha jól megfigyeled, a kipufogó a kaszni elejében van, ötletes megoldás. Sok munkaórám van benne, egyedül csináltam, a szomszéd Jani bácsi az összeszerelésnél azért egy két trükköt megmutatott. Ebbe egy 40 ccm-es kétütemű motor van. Rettenet hangos, szomszédok szeretik
Ha már kétütemű, várható volt hogy hangos.. De a füvet viszi is?
Viszi hát, füstöl rendesen. De mivel bejáratós, dúsabb keverék kell egy rövid ideig.
Müszi
Persze, hogy viszi a füvet... A kipufogó gáztól konyul le a fű!
Ez nekem sajnos nem mond semmit! :no:
Komoly! Gyárilag Simson motoros, vagy Te építetted?
Én is most járatom be a Simson S51 Elektronik-omat. Már 530km van benne, június elején lett felújítva. Teljes nagy generál volt, a henger vállas, hajtókar lóg, főtengely kotyog, lendkerék mágnesei töredezettek voltak, váltó csapágyai nagyon zörögtek, S50-es kuplung volt rátákolva. Pedig most vettem, elég csúnyán átvertek, mert ez volt az első komolyabb motorom, se apum, se én nem értünk annyira hozzá, például nem tudtuk, hogy hidegen nem csörög. Össze volt tákolva, hogy itt van, csak vigyék el. Szerencsére mostmár semmi hibája sincs, kivéve az állandóan meglazuló kipufogó hollandert, ami típushiba, de nincs szívem kífúrni és egy 3-as menetet fúrni bele, illetve az első és hátsó teleszkópokat kell még felújítani. Amióta a kipufogónak csináltam a hátsó lábtartóról egy konzolt, azóta már ritkábban lazul meg, mert szinte nem is mozog.
Környezetvédelmi besorolás, azt hiszem, max V, vagy VI van. (füstölésre mondtam)
Ez gyárilag Simson, az oldalkidobós változaté volt ez a motor. van még otthon két ilyen motor, mindegyiket generálozni kéne, de cserealkatrésznek még mindég jók
Ja, azt meg holnap a piacra dobják, mert figyelik a HE-t.
Jah... egy elég szörnyű meccsel, teljes unalom, bár kétségkívül én is nekik szurkoltam.
Hát, a tegnapi az izgibb volt az bizti.
Az igaz, viszont nem sok focit, és nem sok sportszerű játékot lehetett látni. Szinte csak vergődést 115 percen át...
Még nem hallottam, hogy fűnyírót is gyártottak.
Persze, az ilyen blokkok mindig jók! Én is vettem olcsóért egy kompett Simsont, aminek a blokkja kosárban volt, jópár dolog át lett téve belőle, például a blokközép és oldaldeknik, szépen ki vannak polírozva, a másikban elforgott a csapágy.
Hú. Ma éjszaka jártam sajnos néhány magyar fórumon, oldalon, bekukkantottam néhány zeg-zugos helyre, ahova korábban jártam néha olvasgatni és a nézelődés végén arra jutottam, hogy szerintem összetehetjük a kezünket, hogy az általam látott állapotokhoz képest a HE erkölcsileg hol tart jelenleg. Félelmetes, óriási, gigászi különbségek vannak jelen...
A sárgaréznek, vagy a vörösréznek jobb a hővezetési tényezője?
Nem csak szerinted van ez így. :yes:
Segítsetek egy kicsit, ha tudtok! A készülő berendezésemnek keresek nevet, de a múzsám elment nyaralni. Egyszerűen nem jut eszembe semmilyen frappáns név (cím)! A berendezés leírása itt: Hőmérséklet mérő ki-be kapcsoló...
Ismerős szerkezet! Esetleg hűtőborda- termosztát? :hide: Netán termo-kibekapcs?!
Idézet: „Még nem hallottam, hogy fűnyírót is gyártottak.” Még autót is.
Ismerős?? Csak nem már megint feltaláltam a spanyolviaszt? Valami rövid név kellene... Nem is igazán termosztát, csak indikátor. Nem is csak ki-be kapcsoló. Amolyan segédberendezés-öszvér.
Szeretnék utalni a méretére is mert elég PICi. 20x30mm.
A név jó. Sajnos nem utal kellőképpen a funkcióra... (Meg valahogy a punc*kára asszociálok...)
Azt én nem tudhatom, milyen viaszt találsz fel! Akkor hőindikátor? Először meg segédberendezés-óvszert olvastam... Az én panelom sokkal kisebb volt, nem is készült neki!
Na muti meg! Óvszer...? Hmm. Ez már jó lenne névnek...
Én csak a klasszikus IFA-ról hallottam. Na meg a 250 köbcentis kardántengelyes Simson-ról, illetve S70.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |