Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1244 / 3599
(#) zoly15 válasza Müszi hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Szia Müszikém Ez a gép valóban érdekes! Azt nem mondanám meg hogy simson ha nem mondanád. De a karburátor kísértetiesen hasonlít..
(#) Müszi válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Ha jól megfigyeled, a kipufogó a kaszni elejében van, ötletes megoldás. Sok munkaórám van benne, egyedül csináltam, a szomszéd Jani bácsi az összeszerelésnél azért egy két trükköt megmutatott. Ebbe egy 40 ccm-es kétütemű motor van. Rettenet hangos, szomszédok szeretik
(#) zoly15 válasza Müszi hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Ha már kétütemű, várható volt hogy hangos.. De a füvet viszi is?
(#) Müszi válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Viszi hát, füstöl rendesen. De mivel bejáratós, dúsabb keverék kell egy rövid ideig.

Müszi
(#) zolee1209 válasza zoly15 hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Persze, hogy viszi a füvet... A kipufogó gáztól konyul le a fű!
(#) pucuka válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

EURO IX -es motor
(#) zolee1209 válasza pucuka hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Ez nekem sajnos nem mond semmit! :no:
(#) (Felhasználó 4577) válasza Müszi hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Komoly! Gyárilag Simson motoros, vagy Te építetted?

Én is most járatom be a Simson S51 Elektronik-omat. Már 530km van benne, június elején lett felújítva. Teljes nagy generál volt, a henger vállas, hajtókar lóg, főtengely kotyog, lendkerék mágnesei töredezettek voltak, váltó csapágyai nagyon zörögtek, S50-es kuplung volt rátákolva. Pedig most vettem, elég csúnyán átvertek, mert ez volt az első komolyabb motorom, se apum, se én nem értünk annyira hozzá, például nem tudtuk, hogy hidegen nem csörög. Össze volt tákolva, hogy itt van, csak vigyék el.
Szerencsére mostmár semmi hibája sincs, kivéve az állandóan meglazuló kipufogó hollandert, ami típushiba, de nincs szívem kífúrni és egy 3-as menetet fúrni bele, illetve az első és hátsó teleszkópokat kell még felújítani. Amióta a kipufogónak csináltam a hátsó lábtartóról egy konzolt, azóta már ritkábban lazul meg, mert szinte nem is mozog.
(#) pucuka válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Környezetvédelmi besorolás, azt hiszem, max V, vagy VI van. (füstölésre mondtam)
(#) Müszi válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Ez gyárilag Simson, az oldalkidobós változaté volt ez a motor. van még otthon két ilyen motor, mindegyiket generálozni kéne, de cserealkatrésznek még mindég jók
(#) Action2K válasza zenetom hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Ja, azt meg holnap a piacra dobják, mert figyelik a HE-t.
(#) Action2K hozzászólása Júl 11, 2010 /

Spanyolok a VB-sek!
(#) maTaKee válasza Action2K hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Jah... egy elég szörnyű meccsel, teljes unalom, bár kétségkívül én is nekik szurkoltam.
(#) Action2K válasza maTaKee hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Hát, a tegnapi az izgibb volt az bizti.
(#) Norberto válasza Action2K hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Az igaz, viszont nem sok focit, és nem sok sportszerű játékot lehetett látni. Szinte csak vergődést 115 percen át...
(#) (Felhasználó 4577) válasza Müszi hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Még nem hallottam, hogy fűnyírót is gyártottak.

Persze, az ilyen blokkok mindig jók!
Én is vettem olcsóért egy kompett Simsont, aminek a blokkja kosárban volt, jópár dolog át lett téve belőle, például a blokközép és oldaldeknik, szépen ki vannak polírozva, a másikban elforgott a csapágy.
(#) Norberto hozzászólása Júl 12, 2010 /

Hú. Ma éjszaka jártam sajnos néhány magyar fórumon, oldalon, bekukkantottam néhány zeg-zugos helyre, ahova korábban jártam néha olvasgatni és a nézelődés végén arra jutottam, hogy szerintem összetehetjük a kezünket, hogy az általam látott állapotokhoz képest a HE erkölcsileg hol tart jelenleg. Félelmetes, óriási, gigászi különbségek vannak jelen...
(#) CIROKL válasza Norberto hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Te ezt nem tudtad?
(#) Attila86 hozzászólása Júl 12, 2010 /

A sárgaréznek, vagy a vörösréznek jobb a hővezetési tényezője?
(#) zolika60 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Nem csak szerinted van ez így. :yes:
(#) vicsys hozzászólása Júl 12, 2010 /

Segítsetek egy kicsit, ha tudtok! A készülő berendezésemnek keresek nevet, de a múzsám elment nyaralni. Egyszerűen nem jut eszembe semmilyen frappáns név (cím)! A berendezés leírása itt: Hőmérséklet mérő ki-be kapcsoló...
(#) zolee1209 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Ismerős szerkezet! Esetleg hűtőborda- termosztát? :hide: Netán termo-kibekapcs?!
(#) szamóca válasza (Felhasználó 4577) hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Idézet:
„Még nem hallottam, hogy fűnyírót is gyártottak.”

Még autót is.
(#) vicsys válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Ismerős?? Csak nem már megint feltaláltam a spanyolviaszt? Valami rövid név kellene... Nem is igazán termosztát, csak indikátor. Nem is csak ki-be kapcsoló. Amolyan segédberendezés-öszvér.
Szeretnék utalni a méretére is mert elég PICi. 20x30mm.
(#) szamóca válasza vicsys hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Ott is a válasz, PICINKA.
(#) vicsys válasza szamóca hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

A név jó. Sajnos nem utal kellőképpen a funkcióra... (Meg valahogy a punc*kára asszociálok...)
(#) zolee1209 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Azt én nem tudhatom, milyen viaszt találsz fel! Akkor hőindikátor? Először meg segédberendezés-óvszert olvastam... Az én panelom sokkal kisebb volt, nem is készült neki!
(#) vicsys válasza zolee1209 hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Na muti meg! Óvszer...? Hmm. Ez már jó lenne névnek...
(#) (Felhasználó 4577) válasza szamóca hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Én csak a klasszikus IFA-ról hallottam. Na meg a 250 köbcentis kardántengelyes Simson-ról, illetve S70.
(#) vicsys válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

A -kátor zavar... Az miaz?
Következő: »»   1244 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem