Fórum témák
» Több friss téma |
Az a sötétszürke erősítő egyébként a pcl86PP mellett az milyen volt?
Baloldalira gondoltam. Köszi. Nekem külsőre az tettszett a legjobban, hangra sajna nem hallottam.
Idézet: „hangra sajna nem hallottam.” Igen ott erre nem volt idő sajnos , még egy megközelitő mérést is lehetett volna eszközölni .
Ha jól emlékszem akkor tavaly az volt az überalles, az vitt mindent a vaktesztek során.
Nem, nem az a PCL86pp volt Bővebben: Link
Azért lett volna most jó meghallani a 6P14Ppp hangját valami más hangfalon , hátha meglepetés számba tehettem volna mint a KÉK szörnyet !
Igen ez a kettő volt a tökély akkoriban, és a zöldikének meg mintha a másik kisebb teljesítményű kategóriában 1 legyőzője volt akkor talán EcoPityu kerek végfoka azt hiszem...
A zöldikét ott sem hallgattuk ! már ott sem volt rá kiváncsi senki! Ezek voltak a vakteszten
Idézet: „Ami még továbbfejlesztési lehetőség, hogy egy rezisztív terheléssel pl. semmit nem tudunk meg arról, mit tenne az erősítő egy hangsugárzóval a kimenetén.” Na igen, lehet tobbfele terhelessel is vizsgalodni. Lehet akar egy hangszorot szimulalo halozattal mereseket vegezni, lehet valos hangszoroval, sot akar valos, tobbutas hangsugarzoval is amiben hangvalto van. Valoszinuleg sokan elcsodalkoznanak milyen atvitelt produkal az erositojuk valos terheles eseten
Ilyen esetekben , mindig azt kell nézni , hogy ki mondta .
Ezek az emberkék általában , nem sok mindent tettek még le az asztalra , de véleményük van , mindenhez nagyon értenek . Véleményüket durván fogalmazzák , amiben szerintem nem kevés irigység is fellelhető .. .
Az egy más világ amiben ők élnek. 3millás CD, 120ezres hálózati, és egyéb ilyen árban SPK.-IC. kábelek, készülék alátétek, stb. Nekik a Phatos amp. a szép. Mi annak az árán 15-20 erősítőt vígan megépítünk. Nem kell ezt felvenni szerintem. A mi hobbink nem erről szól. :papakacsint:
Igazad van , pontosan ezért sem helytálló a véleményük .
Házilag készített dolgoktól , nagy butaság millás készülékek esztétikai színvonalát várni .. Azt simán elfogadnám , ha azt mondja , hogy neki ez , ezért meg ezért nem tetszik . Így rendben is lenne , sajnos nem így volt megfogalmazva ..
Köszi, hogy rátapintottál. Valakinek hazafelé - Viktornak, AkcióLacinak, vagy nem tudom kinek mondtam, hogy miről is problémázunk? Adott egy hangdoboz, benne többutas hangváltó. Nézzük az alkatrészek együttfutását. Az elkóké borzalmas, a tekercsé kézben tartható. A hangszóró fizikai-elektromos paraméterei nagy szórással. Adott egy erősítő. A hangfrekvenciás átvitelt azok ketten EGYÜTT határozzák meg. Túl sok az ismeretlen a témában. Egy adott rendszer szól jól vagy rosszul, lehet, hogy ugyanaz az erősítő más hangdobozzal, ne adj' Isten más teremben nagyon jó is lenne, vagy adott hangdoboz más erősítővel.
Ez a hangfalaktól volna? Olyankor 2. nap nem hall az ember,és gennyesedik a füle? :eek2:
Ezt velem vesézted ki szerintem, hogy a hangfal olykor kompenzálja az erősítő hibáit és/vagy fordítva. Ennyi erővel lehetne hangfaltesztet is tartani erősítő fülelés mellett
Bizony rögtön hallhatóak voltak a kondik! Mint a tranyós előfokos magasai. Ha legközelebb építeném már sok mindent másképpen készítenék el.
No igen, és nem is a statikus paraméterek a legérdekesebbek, mert nem csak az átvitel változik.
Nekem tetszenek az erősítők.
Attól mert szokatlanok, attól mert nem illenek bele egy rekfiókos rendszerbe, még egyáltalán nem értéktelenek. Igazából csak az tudja mit jelent építeni valamit a semmiből, mit jelent ezernyi elv és szabály között megtalálni az éppen odaillő optimális megoldást, aki már próbálta. És akkor még nem is említettem az ízlések különbözőségét. Annak ellenére mondom mindezt, hogy én a küllemében jellegtelen, minden feltűnést nélkülöző "fekete doboz" kiviteleket kedvelem. És a te hatásodra mégis csináltam egy "látványos" HTA tervet is. Ilyen hatással vagy másokra, legyél rá büszke!
Véleményem szerint, nagyon is valóságot tükrözőek a mérési eredmények. A találkozón kétféle hangkártyával mértünk. A két SB Live-al (PCI/USB). A mellékelt képen látható. hogy mekkora bődületes eltérés van a két kártya között. A lila csík, az itthoni átvitele, illetve érdekesség képpen egy gagyi (Genius) átvitelét is betettem.
Visszatérve a mérésekre, a HTA aréna képen két erősítőt a PCI-os SB-vel, két erősítőt az USB-s SB-vel mértünk. Ennek ellenére, szinte egyezik a négy erősítő átvitele. Ha a kátyák rosszul mértek volna, akkor nagyon kicsi lett volna ennek az esélye. Erre csak az a magyarázat, hogy ennyire egyformák (és fűrészeszesek) az erősítők átvitelei. Azt nem értem, hogy ha az RMAA 24/96-ra van állítva, akkor miért nem úgy mér? A hangkártya tesztnél megfelelőre, "D"-re minősítette az összes üzemmódot. Véleményem szerint csak egyetlen "hibát" követtem el a mérések során, a 180 ohm-os lezárást. Annak kiderítésére, hogy ez mennyire volt hiba, fogok csinálni több mérést 8 és 180 ohm-al is. azok összevetésénél majd meglátjuk lesz-e eltérés.
Kiváncsiság képen, ma leültem és generátorral, műterheléssel és szkóppak, egy négyzetrácson készítettem egy pontokból összeállított mérést a PCL-t illetően, dB-eket ugyan nem tudok mondani, de a görbe kisértetiesen hasonlított arra amit te mértél, szerintem nincs semmi gond ezzel a hangkártyás méréssel, úgysem azzal hallgatjuk, irány mutatónak meg szerintem tökéletes.
Betudnád szkennelni, vagy netán fotózni? Megnézném én is.
Na ez az ami nem fog menni, se fényképezőm jelenleg, se semmim, egyébiránt feltettem volna természetesen. De egyébként tényleg ugyanaz mint amit mértél.
Ahogy korábban Ákossal megjegyeztük, közel sem mindegy, milyen a terhelőimpedancia, főleg alacsony DF-ú erősítőknél. Ez alaptétel, itt nincs mit kideríteni.
Az RMAA 24/96-os állásában is működhet maga a hangkártya 44,1, vagy 48k üzemmódban. Ráadásul, ha 96k a s.r. akkor kb. 48k körül kellene lenni az átvitel felső határának. Ennél az Audigy-szerű live-nál automatikus a mintavételi freki beállítása? Az a cián színű USB-s mérés elég érdekes, ilyen létezik? Még egyetlen PC-s hangkártyát sem láttam, ami hasonlított volna erre...
hapro,
Belinkeltem ide azt a albumot amit RW-s lemezen vittem és sajnos nem tudtuk meghallgatni. A linkre mindenki rákattinthat
Igen, annak az USB-s Live-nak olyan az átvitele. Többször, és több beállításban mértük, ez volt a "legszebb" produktuma.
Idézet: „Az a cián színű USB-s mérés elég érdekes, ilyen létezik? Még egyetlen PC-s hangkártyát sem láttam, ami hasonlított volna erre...” Ez tenyleg meglepo es gyanus is egyben. Engem emlekeztet egy atlagos fejhallgato atvitelere. Mindenesetre ez a kartya hasznalhatatlan ebben a formaban meresre! A zold gorbe (masik SB Live) sem egy nyero kartya. A masik ketto mar jobb ...
Biztos , hogy nem a csövek közötti különbség miatt nem egyforma a két görbe .
Kimenők okozzák . Két teljesen egyforma kimenőt még géppel sem könnyű készíteni . Már az is sokat változtathat a kapacitás viszonyokon , hogy soronként és rétegenként mennyire sikerül pontosan azonos vastagságban használni a szigetelőket . Tekercselés során a huzal feszessége is változó lehet , ami szintén eltéréseket okoz . Sajnos kimenőnek döntő szerepe van a kapott hang minőségében . |
Bejelentkezés
Hirdetés |