Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Adatlapot keresek
Úgy látszik, a tegnap a kijelzőké volt...
Szóval, az eBay-es linken ott van minden, ami kell: ez egy spéci cél-kijelző, RS-485-ös busszal kommunikál, hogy pontosan miként, azt az egész készülék nélkül nemigen fogod tudni visszafejteni. Ahogy néztem, másnak sem sikerült. Azt írták, hogy le kell szedni a 87C52 mikrokontrollert, és anélkül kell hajtani a maradékot. A SED2020F és az OKI C1162 (=MSC1162) adatlapja a neten fellelhető, de a képen van még 2 nagy IC, amiknek nem olvasható a felirata, úgyhogy azok nem tudom, mit csinálnak. Illetve a Hitachi a betű-betű-3 végződés miatt valószínűleg memória. Itt egy videó a beüzemelt kijelzőről. Ha feltúrod a lengyel fórumot, talán találsz mást is. (Google nem talált, bár sok időt nem szántam rá.) Esetleg írj e-mailt a srácnak angolul, hátha ad infót.
Remélem, ezek segítenek valamennyit...
Köszi a segítséget, ezekre már rátaláltam jómagam is, de ez nem az az adatlap.
A kijelzőnek mindössze egy négy érintkezős csatlakozója van. Idézet: „Operating voltage: 11.4 to 13.2 Vdc (8.4 watts maximum) Data interface: EIA-485 Data transfer: IBM protocol (187.5 kilobaud, 12-bit serial dot data) Interconnection: Molex 15-83-0304 Pin Function 1 +12V 2 Data A 3 Data B 4 Pwr Rtn” Köszi még egyszer a segítséget.
Köszi a segítséget, és az ötleteket.
Egyenlőre nem szeretném szétbombázni a kijelzőt. Viszont ott a képen ahol egy DIL40 -es IC -t látsz (Uc) ott nekem más típus van: Filipsz P87C52SBPN. Gondolom ez az IC olyan mint mint egy PIC vagy AVR. Ha igen, akkor (gondolom) olvasható / írható is a tartalma és még talán vissza is lehetne fejteni? Egyáltalán érdemes nekivágni? Itt még venni is lehet teljesen újat. Szerk.: Egy ötletem támadt. Mégpedig az, hogy általában a kijelzők vezérlési módja nemigen szokott eltérni, gondolok itt pl a 8 bites hd47xx, KS66xx típusokra.
Protokolt ismered ,nekiereszteni a gépet,mindenféle adatsorozattal ,előbb utóbb kiír valamit.az előtte elküldött sorozatokból esetleg kitalálható valami.(de csak a megszállottaknak)
Ezen még van egy rakat ic.A kijelzőt tuti nem ez hajtja . (a kimenete TTL a kijelzőhöz meg 20V is kell) Amelyik ic a kijelzőket hajtja arról keress dokut. Ezt meg hajítsd ki.A 8032 atmel család tagja szerintem .Elég nehézkes hozzá égetőt/olvasót építeni.(túl sok vezetéket kell kezelni.)
Szia!
A Phillips P87C52SBPN a Phillips által gyártott 87C52 mikrokontroller - eddig ugyanaz. A négy vezeték pontosan elég a tápláláshoz és az RS485 kommunikációhoz. Ahhoz, hogy egy PC-vel tudj vele kommkunikálni kell egy RS232 - RS485 konverter és egy 12V táp a kijelzőnek. Az RS232 - RS485 konvertert pl egy 75176 meghajtóval megoldható. Az alkalmazott formátum 9600 bit/sec, 8 bit paritás nélkül. A parancsok leírása pedig ott van a leírás 6. és 7. oldalán.
A 87C52 a 8051 mikrokontroller család tagja. Egyszer írható (OTP) ROM-ja van. Ha olyan mázlid lenne, hogy nem égették bele a kódvédelmet, akkor ki tudnád olvasni egy megfelelő kapcsolással (lásd: adatlap). Emellett rengeteg időd és energiád menne el a visszafejtésre, nem éri meg.
Két lehetőséged van: vagy megegyeznek a parancsok a SzervízMacska által csatolt adatlapon találhatóakkal (némi kételyre adhat okot, hogy abban RS-232-ről van szó, így valószínűleg nem ugyanarról a kijelzőről készült a leírás), és akkor viszonylag könnyen meg tudod oldani a vezérlését, vagy nem, és ebben az esetbem marad a 87C52 kitermelése, és helyettesítése valami mással.
Köszönöm a segítséget, ahogy pénztárcám engedi nekilátok feléleszteni, aztán jelentkezem itt.
Stadi: Neked is köszönöm a segítséget.
Szia Köbzoli. Tessék, itt van.
Sajnos nem találtam jobbat, de remélem, hogy valamiben azért tudtam segíteni.
Sziasztok.
A következő alkatrész adatlapját keresem de még nem találtam KS0302. Valami AM/FM demodulátor lehet. A képen látszik 1db LC72131(AM/FM PLL Frequency Synthesizer) és 1db SC1923(RDS / RBDS decoder) társaságában, ezek adatlapja ok. A komplett vevő 1 LG LH-T250SC DVD játékosból származik. A probléma az LC72131 I/O portjainak megválasztása, tudnom kéne mit hova kötöttek a programozáshoz. Köszönöm.
Sziasztok!
Van két Dimarson MP4 lejátszó színes LCD, amihez nem találok doksit ahogy nézem nem macerás vezérelni, viszont kellenének hozzá a parancsok és a specifikáció. Ha tudnátok segíteni, nagyon megköszönném! Csatolok képet, hogy néz ki.
Sziasztok!
Az alábbi SMD IC-nek keresem az adatlapját: SC2262 Továbbá még ez van az IC-n? ZYO2C8A06 Eredetileg ez az IC egy etetőhajó távirányítójában volt! Valaki tud nekem segíteni, mert nem találok hozzá adatlapot...
Szia!
Erről az IC-ről van szó. Ez egy távirányító enkóder.
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
Üdv!
keresek egy lcd tv inverter adatlapját, hogy megtudjam a főbb tulajdonságait. A típusa: CMO I270B1-12A
Sziasztok!
Keresem az adatlapját egy Epson kijelzőnek: EA-X-20025AR és a második sorban folytatólag:8944B8. Bontott holmiként került hozzám és valószínűleg éltesebb darab. Nem találtam hozzá semmit. Érdekelne, hogy mire lehet ezt használni? Köszönettel!
Sziasztok Jani vagyok kaptam egy Koratel LT-656 ID-s telefont. Működik, csak nem tudok rajta beállítani semmit. Ha valakinek van hozzá kezelési útmutató, és eljuttatná hozzám azt megköszönném.
Sziasztok.
Egy óriási kérésem lenne hozzátok. Bezúzás ellen mentettem meg egy pofás kis oszcilloszkópot. Az oszcilloszkóp típusa: ΟСЦИΛΛΟΓРΑΦ OP - 1 Teljes szervizdokumentációt próbáltam keresni neki, de nem találtam semmit. Nagyon tudnék örülni, ha valaki tudna ebben segíteni.
Sziasztok!
Van egy ilyen motorom: MOTOTECH S35S5-6002/7/8BH0SA Tud valaki adatlapot küldeni hozzá? Az interneten nem találtam semmit... Már az is nagy segítség lenne, ha a tápfeszt/áramot tudnám. Nem is beszélve a bekötésről.. Köszönöm előre is. Zsolta
Vettem egy pár db ld-s 1206-c típusú hétszegmenses kijelzőt de a datasheet-en nem találtam meg az adatlapját , ha valakinek megvan nagy segítség lenne
Én sem találom. Mérni nincs kedved?
Sziasztok, kaptam 2 db rohm rcm2029 tipúsú lcd-t, de nemtalálok róluk leírást, nagyon örülnék ha valaki tudna segíteni
Sziasztok!
Én egy PHILIPS F6112 tipusu kassette deck kézi könyvét keresem .
Szia!
Nem a kép csatolva az előző hozzászólásomban de itt van mégegy mi érdekelne
Szerintem komponensekhez az egyik legjobb oldal az alldatasheet.com. Itt rengeteg komponesnek megvan azadatlapja.
Nezd meg az Alldatasheet en... fentvan, PDF ben
Adatlapot keresek erről az ICről:
TDA8362A Fontos a végén az 'A' jelőlés, mert a sima TDA8362-nek más a lábkioszta. TDA8362-es adatlapot egyébként találtam, de 'A'-sat sehol, még a gyártó honlapján sem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |