Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Ahha ezen is ugyanazt írják, de az impedanciamenet kicsit mást mutat. Érdekes.
De végeredményben bármelyik mellett is döntök jobban járok mint a legelöl linkelt hasonmás hangszórókkal? Megéri cserélnem? És kicsit szeretném ha mondanál valamit a membrán anyagairól ha megkérhetlek. Mi a különbség a papír és szivacs vagy gumi között? Pl ahogy észrevettem autókban elterjedt csak a szivacs és gumi és koncerten, klubbokban papír van. Miért?
Nem papír az, inkább textil, azért használják, mert talán valamivel tovább tart, mint a gumi vagy hab alapú membránszélek. Igazából ez a fő különbség.
Terhelhetőségben biztosan jobban jársz, mint az először linkelt hangszóróknál.
Helló!
Azt szeretném megkérdezni hogy van egy pioneer hangszóróm 30cm 1200W-os 2X2Ohm (Pioneer TSW307d4). Ennek szeretnék dobozt csinálni autóba egy (Toyota Celicába) milyet csináljak amibe nagyot szól! Hány literest ajánlotok reflex ládába? Vagy esetleg egy ládatervet.
30-40 literes zárt volna a jó, vagy max. 50 literes b-reflex ~35Hz-re hangolva.
Sziasztok!
Az a bajom hogy nekiálltam egy 5.1 hangrendszer építésének,csak a magas sugárzó és a hangváltó kérdésénél elakadtam. Ebben a dologban szeretném a segítségeteket kérni,mert gőzöm sincs arról hogy miből mit válasszak. Ezekhez a hangszórókhoz kellene magas+hangváltó: VIDEOTON HA 22 1544-599 mélyközép Bővebben: Link VIDEOTON HA 17 1544-582 mélyközép Bővebben: Link VIDEOTON HB 15 1544-539 közép Bővebben: Link A VIDEOTON HA 22 1544-599-es ből lennének a front sugárzók. A VIDEOTON HA 17 1544-582-es ből lennének a hátsó sugárzók. Ezek kétutas rendszerben lennének 1 mélyközép+1 magas. A VIDEOTON HB 15 1544-539-es lenne a center,de ez mér 2 közép+1 magas kialakítást kapna. Ha megírnátok hogy melyik hangszóróhoz milyen magas+hangváltó lenne az ideális az nagyon jóvolna mert teljesen kezdővagyok ezen a téren.
Azért ez már nem Videoton.
Érdemes volna egy egységes hangszórókészlettel nekiindulni, tehát egyféle mélyközéppel, egyféle magashangszóróval építkezni. Magasnak bármelyik mélyközép mellé jó valamelyik peerless, a kicsi XT25SC vagy a DX25
Sziasztok!
Szereztem két mély ládát elég nagyok wega láda azt mondták. Nem tudok róla semmit a kérdésem az lenne érdemes vele foglalkozni? Annyit tudok hogy 15"-os hangszóró megy bele de szerintetek milyen hangszórót tegyek bele mert az nincs benne? A válaszokat előre is köszi! (A képen az alsó ládáról van szó ami a földön van)
Gondolom a sal és társaival nemsokra megyek ezzel a ládával
Hát nem sokra... mondjuk egy PA 40100 azért szólna benne (60 Hz -től) , de az áráért jobbat kapsz az Eminence-től. :yes:
Szia!
Még egy kérdésem hozzád lenne, tapasztaltabbhoz. Blue Tech-ekkel elkezdtem szemezni, de lenne egy kérdésem. Kinéztem két típust végeredmény ként. Egyik egy 12" a másik egy 15"-os hangszóró. Sajnos anyagilag az LW-ből 15"-ra nem futja. Szerinted melyik átfogólag tekintve a nyerőbb választás? Paramétereit végigfutva nagyjából ugyan azok. Mennyit számít egy képen ránézve pl a membrán vastagsága illetve a mágnes súlya és átmérője? Köszönöm. EW LW
Sziasztok!
Ezekéről a ládákról tud nekem valaki valamit mondani? Pl.: Milyen gyártmány (Ugy kaptam őket nem tudok róluk semmit)
Jó kis vegyesfelvágott. Még házi építésűnek is mondható némelyik.
Nem gyenge, egy pár erősen átalakított Videotont látok
Jah bocsika az alsó ládákról akartam valamit megtudni mert azok az ismeretlenek a többi tényleg vegyes felvágott van ott videoton vermona monacor monarch stb... az alsó tölcséreseket viszont nemtudom milyenek
Sziasztok!
Nekem is lenne pár kérdésem bár az kicsit konkrétabb lesz mint az előző . Szóval. Van egy pár hangszóróm. A képeken látható(bocs a rossz minőségért). Kb én is ennyit tudok róla amit ti láttok. 30W@8ohm és 13cm átmérőjű. Én egy olyan 30-35literes dobozra és pl erre a magassugárzóra hozzá. Szerintetek ez elég/jó lesz? Üdv.:Gergő
Ennyi adat sajnos keves ahhoz, hogy megfelelo hangsugarzot lehessen tervezni. Ertem ezalatt a megfelelo doboz meretezeset, a megfelelo magassugarzo kivalasztasat es a megfelelo hangvalto megtervezeset/kivitelezeset. Meresek nelkul mindez lehetetlen. Ilyen esetben en ket lehetoseget latok:
1. Felkeszul az ember elmeletben es gyakorlatban is hangsugarzo tervezesre/meresre/epitesre. Mindez idot, penzt es tanulast feltetelez, sok problakozassal, kiserletezessel, meresekkel stb. 2. Hasrautesszeruen keszitunk egy dobozt, beteszunk egy tetszoleges, olcso magassugarzot a mely-kozep hsz. melle + egy gyari 2utas hangvaltoval kiegeszitjuk az egeszet. Szolni fog, a hangszorok (ha a hangvaltot megfeleloen kotottuk be) feltehetoen nem fognak tonkremenni, persze diszkozni nem erdemes vele... En azt javaslom minden lelkes hangsugarzo epitonek, hogy ha csak nehany adat ismert egy hangszororol (pl. teljesitmeny/nevleges impedancia) akkor ne kerjenek hozza dobozmeretet, mert ennyi adatbol NEM LEHET megfelelo hangsugarzot tervezni!
Szia!
Hát igazából pénz híján sajnos nincs lehetőségem új hangszórót venni, tudom akkor bele se fogjak stb, de ez van. Nem is akarok én csoda hangminőséget, az erősítő is IC-s lesz szóval attól se várok csodát. Esetleg a későbiekben majd építek olyat amelynek tudom az adatait. Most csak annyira voltam kíváncsi, hogy meg kérdezem az itt lévő tapasztalt embereket, hogy úgy mégis közel járhatok-e az igazsághoz, mert az nyílvánvaló hogy ez a hangszóró nem kell mondjuk egy 100literes ládába, de ezt egy teljesen tapasztalatlan nem tudhatja. Nekem van egy nagyon-nagyon pici tapasztalatom, szóval ennyire nem vagyok eltájolva, de ti talán ennél is pontosabbat tudtok mondani.
Honnan kaptad ezeket? Nekem az elnne az első dolgom ha ilyet kapnák hogy viszonoznám a szomszédoknak a "tüzet" a múltkor ők zenebonáztak, akkor most én Igaz ők 2 kis hangfallal...
Ha gépközelben leszek végre, akkor majd ránézek, van azért olyan eset, amikor képről is egészen jól lehet dobozt méretezni.
Jó a szál is csak a minősége nem mindegy
Nekem ezek vannak SPA 4050 400-as castonal hajtom őket és megvagyok vele elégedve
Akkor lehet veszek bele én 4050et azok nem is drágák
Neten keresgéltem 4000 ft volt darabja mondom annyit megér szerintem vettem kettőt
Helló mindenkinek. Sajnos kimondottan zöldfülű vagyok hangdoboz építésében. Szeretnék csinálni egy stereo erősítőhöz kétutas hangdobozokat. Az erősítő 90W/oldal, 4Ohm-on.(Erről volna szó.) Szobai zenehallgatásra kellene. Szoba mérete: 4m×4m×2,7m. Magas-sugárzónak ezt néztem ki, és ez mellé kellene egy 4Ohm-os, mély-közép sugárzó. Zárt dobozt szeretnék. Ha hülyeségeket írtam akkor elnézést kérek. Előre is köszönöm.
Szia.
A 2 utas hangdoboz az ok. A zárt doboz azon múlik , hogy a választott hangszóró milyent kíván. Ezt a T/S paraméterek alapján lehet eldönteni. A piezo-t gyorsan felejtsed el ,meg azt a gyártót is . Neked a kétúthoz 15-20 cm közötti mélyközép sugárzó kell, és egy jobb selyem dóm magas sugárzó. Az erősítődet nem ismerem , de annyi biztos nagyon nehéz lesz megépítened. Ha tényleg zöldfülü vagy akkor inkább építs elsőre TDA7294 alapú erősítőt. Itt is van topik , és több lehetséges variáció. Inkább 8 ohm-ban gondolkodj. Az épített erősítő nem lesz olcsóbb mint egy vaterán vásárolt hi-fi erősítő!
Helló. Dobozépítésben értettem a zöldfülűséget. Erősítőt meg egyebeket már építettem, avval nem lesz gond. Azt is tudtam hogy a hangszóró-függő dolog hogy zárt-e vagy reflex a doboz. Majd körbenézek a bolt oldalán és megpróbálok összehozni valamilyen értelmesebb párosítást, és Köszönöm a linket!
Az még rosszabb döntés, mint a SAL PA sorozat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |