Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Villanypásztor
 
Témaindító: bernardo, idő: Feb 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   70 / 289
(#) erdgab válasza Remci hozzászólására (») Júl 31, 2010 /
 
Szia!
Az elrendezés adta magát,matricákat kaptam havertól (olyan helyen dolgozik),A terület nem olyan nagy,végül is ez a telkem, majdnem a falu szélén lakom,sajna,a telkemre bejárkálgatnak a hívatlan erdei négylábúak.A telek 210m hosszú és 39m széles,3 sor drótot húztam ki,ebből az alsó és felső sor vill. pásztor drót (nem tudom milyen,kaptam),középen horganyzott drót szál fut végig (csak ez volt).Nekem a kezdet és a vég szinte egy helyen van (hagytam egy 1m kaput),könnyen tudom ellenőrizni a szerkentyűt.A végén is vágott akkorát,azt hittem lehidalok.Az elektronika 2 festékes vödörben van az akkuval együtt,nem tud beázni,az egyiket kissé alacsonyabbra vágtam,hogy a másik felülről kb. 10cm rácsússzon,mellé vertem 3 karót (szegény ember vízzel főz) ,ezek védik a szándékos feldöntéstől.
(#) erdgab válasza Ninoo hozzászólására (») Júl 31, 2010 /
 
Mellékelek egy rajzocskát a szorító csavar készítésről.Ez megint a szegény ember vízzel főz jelenség.Az M6 szárnyas anyára rá van pöttyintve hegesztővel egy M10 sima alátét majd a kupakba helyezve kiöntöttem olvadt műanyaggal (a cégnél dolgozunk ilyennel és a főnököm megengedte,támogatja az én buherálásaimat),így aránylag derékszögben és középen áll az anya,ráadásul az alátét miatt még kiesni sem tud a helyéről.Anno a hegesztő invertereknél is ilyet használtam,melyeket építettem, M8 mérettel a munkakábelok rögzítésére.Szerintem,műgyanta vagy eporapid is jó lehet a célra.Van még egy lényeges dolog,kiöntés előtt a csavar szárat be kell hajtani szinte ütközésig az anyába,majd kiönteni és amikor már majdnem megszilárdult,a csavar szárat meg kell mozgatni,csavargatni,ne kössön hozzá a kiöntő massza.ezzel a fogással az anyán túl is ott lesz a menet,nem kell újra fúrni.
(#) Remci válasza erdgab hozzászólására (») Júl 31, 2010 /
 
Ez tök jó .Nemhiába, leleményes a magyar
(#) Cavalier válasza erdgab hozzászólására (») Júl 31, 2010 / 1
 
Erről a hegesztőinverterről mesélhetnél nekem, pont azt szeretnék csinálni én is, pontosabban CO2 hegesztőhöz inverteres táplálást, később meg AWI gépet is.
(#) Cavalier válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 1, 2010 /
 
Köszi, megtaláltam már én is, google első oldalon hozta, legközelebb majd itt kezdek keresni.
(#) dizi válasza erdgab hozzászólására (») Aug 1, 2010 /
 
HI
Nagyon csecse a cuccos de há nem is én lennék a nem kötnék bele, azt a gy trafót igazán le festhetted volna ha már ennyit dolgoztál vele,hogy teljes legyen a kép,de azért jó,ügyi vagy. :yes:
Itt van egy kép az enyémről.
(#) erdgab válasza dizi hozzászólására (») Aug 1, 2010 /
 
Szia!
Köszönöm a véleményedet,lusta voltam festeni megvallom ,minden hibára utalás segít az előbbre jutásban.

Mindenkinek köszönöm a véleményét!
(#) elektroboy hozzászólása Aug 2, 2010 /
 
Üdv!

Segítséget kérnék egy villanypásztorral kapcsolatban hátha valaki már megépítette és jól müködik neki. A gondom az hogy a BU326 terhelésre nagyon melekszik tüzforró. Kicseréltem BU426A ra a helyzet nem változik. Kissebb 5 W os rehelésnél jól és stabilan müködik. Az R3 ellenálás is nagyon melekszik már néhányszor eléget(Ami hajtja a BU-t) Nem nehéz kapcsolás de nem megyek vele semmire.
A segítségeteket előre is köszönöm
Villanypásztor
(#) erdgab válasza elektroboy hozzászólására (») Aug 2, 2010 /
 
Én a helyedben nem erőltetném ezt a kapcsolást,de ez csak az én véleményem.Az 555 nem is képes normálisan meghajtani a BU-t,nincs annyi kimenő árama,esetleg egy másik tranyót is betenni darlingtont alkotva a BU -val.A BU akkor is melegedni fog,elég nagy áramot kapcsol,hát nem tudom,nekem nem szimpi.Bocsánat!
(#) elektroboy válasza erdgab hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Üdv!

Hát ezzel nem vagy egyedül, valamit sejtettem hogy nem birja a 555 meghajtani, de az nem is melegszik csak az ellenálás meg a BU . Akkor ezért nem mentem vele semmire. Üres járatban tökéletessen megy, de terhelésre, ha hagynám füstjeleket eresztene a magasba. Keresek másik kapcsolást, néhányat lekelenne gyártanom. Köszi!
(#) erdgab válasza dizi hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Szervusz dizi!
A Te cuccod is csecse,az elrendezés is tetszik,még a nagyon sokadik után is figyelsz rá.A panelt is szívesen sasolnám lapjára fektetve ,ha publikus,esetleg magánban és a "ferrites" kör is érdekelne,bár sejtem mi lehet.A dobozod is jobb mint az enyém,én is néztem a boltban olyat is.Csak azért,hogy én is kötekedjek a ledek foglalatban szebbek,de őszintén mondom,én sem raktam volna abba.
(#) sniperx válasza Cavalier hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Cavalier!

Az inverteres kapcsolásodnál a c2 100n kondinak milyen anyagú ajánlott? Kerámia vagy poliester?
(#) Cavalier válasza sniperx hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Szerintem tökmindegy, leginkább kerámiát használtam, az is teljesen jó, felesleges a fólia.
(#) sniperx válasza Cavalier hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Trafónak szerinted jó ez az inverterbe? 230V/9V
(#) Cavalier válasza sniperx hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Jónak kell lennie, ilyesmiket használtam már én is, mondjuk szeretem, ha elér 400-450V-ot, ahhoz lehet, hogy kell feszkétszerező graetz helyett.
(#) sniperx válasza Cavalier hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Köszi az infót.
Ott kb mekkora kondikat használtál?
Mert a kondi adja a terhelhetőségét, így kísérletezni kellene a jó értékhez.
A 300V környéke miért nem elég?
Nálam igen emberes szikrát nyom 300V-ra töltve is egy Simson trafóval. (tirisztoros gyújtáshoz készült darab eleve)

A kapcsolásban szoktál hagyni potit, vagy a beállítás után fix ellenállásra érdemes cserélni? (R1-el sorban, ill. Ri-vel sorban)

Valami ilyen érték jó lenne ide is?
Természetesen csak egy lépcsőben, nem ennyire felhúzva.
(#) Cavalier válasza sniperx hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Feszkétszerezőnél, ha jól emlékszem 470n 630V-osakat, az volt kéznél. Simson trafónál lehet, hogy jobb, ha kisebb a feszültség, ott nagyobb az áttétel, nekem a gyári trafónál csak kb. 1:10-1:14 körül, szóval kell a nagyobb feszültség a primeren.
Potit már eleve nem is szoktam belerakni, megvannak a kb. értékek amivel jó lesz, ha nem, akkor meg 1-2 forrasztással kicserélem jóra.
(#) sniperx válasza Cavalier hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Gyári trafónál?
Hol veszel olyat?
Én régebben találkoztam egyel, az egy halott pásztorban volt, tehát új elektronika lett faragva bele. (haver meg rágta a fülem, mert a birkái addig lakat alatt voltak
)
(#) sniperx válasza Cavalier hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Május körül volt szó valami újabb kapcsolásról, amiről még 3D rajzot is csináltál. Azzal mi a helyzet?
Miben lett volna az jobb, mint a fórum elején általad feltett? (mert az tényleg tutin működik)
(#) Cavalier válasza sniperx hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Sehol nem veszek, nekem is volt pár halott készülék, azoknak a trafóiból dolgoztam.
(#) Cavalier válasza sniperx hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Készen van az is, csak publikálható formába kell még hoznom, illetve a pontos alkatrészértékeket beleírni, meg ilyesmik. Pár apróság lett új benne amúgy, visszacsatolás az inverterhez, hogy állítható legyen a feszültsége, illetve a végén egy soros tekercs, párhuzamos kondi a trafóval.
(#) dizi válasza erdgab hozzászólására (») Aug 3, 2010 /
 
Szia a gyújtó-sütögető áramkört ezen a fórumon is meg találod egy egyszerű relaxációs áramkör csak smd cuccokkal a ledeket nem azért nem rakom foglalatba mert nincs rá öt forintom hanem azért,mert ha úgy fúrod ki a led helyét,hogy az passzoljon akkor nem szivárog be a víz na már most a foglalatot nem tudod úgy be építeni, hogy az szigetelt legyen,ezt a dobozt kirakhatod az esőbe is akkor sem kerül bele víz majd ezt demonstrálni is fogom még pedig úgy, hogy egy általam tervezett és kivitelezett 12voltos üzemű készüléket egy vödör vízbe fogom tenni és majd meg látom mit csinál,erről fotót is fogok ide fel tenni.
(#) erdgab válasza dizi hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
Szia!
Minden kérdésemre válaszoltál,köszönöm
A ledes mondatomat nem sértésnek szántam,remélem viccnek vetted,valóban jobban "tömít" így a led,én is tudom.
(#) sniperx válasza dizi hozzászólására (») Aug 4, 2010 /
 
(#) Wegg hozzászólása Aug 4, 2010 /
 
Szia Dizi !Tudod írtam a "Puskásnak " trafó ügyben .De válaszra sem méltattak .Megint csak NO COMMENT . Pedig volna mit mondani ehhez a hozzá álláshoz .Ígértem még nektek hogy feltérképezek egy nagyfesz érzékelőt ,csak nem jutok hozzá időben .De nem felejtem el
üdv wegg
(#) dizi válasza sniperx hozzászólására (») Aug 5, 2010 /
 
Hi
Homályosíts fel légyszi, mert nem vágom ezt a toroid linket, mi is ezzel a szándékod?
Ha tudok segítek..
(#) dizi válasza Wegg hozzászólására (») Aug 5, 2010 /
 
Nagy cégek kis emberekkel nem állnak szóba,rendelj tőlük tízezres tételt és még karácsonyi üdvözlőlapot is fognak küldeni.
(#) Cavalier válasza dizi hozzászólására (») Aug 5, 2010 /
 
Ez a szokásos magyar hozzáállás, makrainál dettó nem reagálnak emailre, de volt olyan is aki (legalább) megmondta, hogy magánszemélynek nem gyártanak. Aztán sírnak, hogy sz@rul megy a bolt. Bezzeg a külföldiek, ha írok nekik, hogy kéne 1 darab valami vacak, fél órán-1 napon belül ír, megköszöni az érdeklődést, stb. legalábbis USA, kína így szokott lenni. Nem tudhatják, hogy egy 1 darabosból mikor lesz tízezer..

Megaztán nálunk még nem jött be a 21. század, nem is olvassák a leveleiket sok helyen. Volt akit felhívtam, hogy küldtem emailt, aztán mondta, hogy jaa, azt nem olvassuk.
(#) Wegg válasza sniperx hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Szia ,azt figyelembe vettétek hogy a javasolt trafó üzemi hőfoka 40 fok Celsius az adatlap alapján.Egyébként jó is lehetne .Bizony az enyém is jó meleg .Bedobozolva +vödörrel leborítva süti a nap 1000-el jóval több a hőmérséklet mint 40fok.
üdv
(#) sniperx válasza dizi hozzászólására (») Aug 6, 2010 /
 
Régebben írtad: "A puskásék gyártottak 2x110/2x110-et, 220/220-at
380/220-at,380/2x110-et csak sajnos már a cég is csődbe ment."
A link azért volt, hogy még mindig elérhető 230/230V-os trafócska. (ez 10VA)
Következő: »»   70 / 289
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem