Fórum témák
» Több friss téma |
Most újra mértem de 4,65 és 4,54 volt között ingadozik.Holnap próba másik táppal.
Megpróbáltam ismét telepíteni,Leformázta a lemezt ,bemásolta a fájlokat és amikor újra kellet volna indulni akkor már nem látja a vinyót,és ismét nem indul újra Kiírja angolul hagy hiba az elsődleges i IDE meghajtón.Mindenesetre most szét kapom a tápot.
Ha olyan kevés a tápból kijövő feszültség, akkor szerintem azzal lehet, hogy jobb nem is kísérletezni, lehet, hogy az a korábbi vinyó se véletlenül van "25%"-os állapotban...
Sziasztok
Ha már úgy is ennyire belejöttetek a winchester javításba feltenném én is a kérdésem. Volt egy 160Gb-os winchester a laptopomban, amire 64 bites Windows7 volt telepítve. Vettem bele egy 500Gb-ost, minden fajinul megy is. A régi vinyót asztali gépbe belerakva nem indult a win, ez azért volt, mert az asztali gép régi, és 32bites. Próbáltam XP telepítőt, az egyes gépen (csak mert kettő van, és hogy egyszerűbb legyen követni) mielőtt bejönne a particionálás kék halál jön, és olyat ír ki, hogy a boot szektor vírusos... Átraktam a kettes gépbe, ott nem volt ilyen gond, sikerült is formázni, particionálni, hanem telepítés közben, mikor először újraindul a gép, akkor folyton újraindul. Ha egy működő oprendszer mellé beteszem a vinyót, akkor tökéletesen megy, tudok rá másolni, törölni. Természetesen mikor a laptopban volt a vinyó sosem volt semmi gondom vele, oda-vissza telepítettem a win7-et, meg XP-t. A kérdésem az lenne, hogy milyen módom lehetne win alól formázni a boot részt is? Vagy ki mire gondol, hogyan kellene XP-t telepítenem erre? Természetesen biosban is állítottam a sata módot már minden variációs lehetőségen túl vagyok mindkét gépnél.
Az a boot szektor vírusos, nekem arra van egy tippem, mivel honnan tudná ezt egy gép? BIOS-ban ha van ilyen keresd meg hogy Boot Virus Warning vagy valami hasonló, itt annyit csinál a gép hogyha a boot szektor megváltozik, akkor esetleg a régebbit visszatölti a bios, én még valamikor kb 486os pc-n szívtam ezzel dos alatt, szóval kapcsold ki ezt a virus bigyót akárhogy is hívják a BIOS-ban és utána próbáld meg, amúgy win alól lehet partícionálni aztán formázni meg természetesen de előbb ezt nézd meg szerintem...
Hali Talált Sűlyedt!! A táp vezérlő ic t tápláló feszültség szűrőkondija volt kifolyva 10V1000u csere holnap műterheléssel próba. Köszi a segítséget! Üdv belfi!
sziasztok lenne egy kerdesem van egy oregebb inteles alaplapom es nem akar elindulni kb egy hete hallt meg a biosig elenged de utanna csak folyamatosan csipog roviden es addig meg le nem csukom
kerlek segitsetek
Emlékeim szerint az XP telepítő rendbe tudja rakni a master bootot, ha a telepítőben először minden régi partíciót letöröltetsz a vinyóról, és utána csináltatsz vele újat (még akkor is, ha ugyanolyan lenne az új, mint ami előtte is ott volt). Nem emlékszem olyan, kitudjahonnan jött vinyóra, ami egy ilyen után ne lett volna használható az XP telepítőnek.
Ja még egy emlék, de tényleg régen volt: 128GB-nál nagyobb partíciót képes volt "körbecímezni" talán még az XP is, nem tudom már, melyik SP javította ezt. A körbecímzésből érdekes dolgok adódhatnak. Tehát esetleg érdemes a 160 gigát nem egyben odaadni, hanem valami kisebb partíciót csinálni a rendszernek a vinyó elejére.
Szia
Igen, ezt elfelejtettem írni, hogy mikor sikerült particionálni, akkor ketté vettem, C-nek 40Gb-lett. A többi majd a D lenne, ha sikerülne felrakni a win-t. Egyébként a kettes gépben most egy 500Gb-os Samsung winchester van, ami ugyan azt csinálja, mint fentebb az egyik kolegának, hogy restart után resetelni kell, különben egyfolytában világít a vinyó ledje, és nem csinál semmit. Ezt csak ez az alaplap csinálja ezzel a vinyóval. Másik vinyóval nem csinálja, illetve a vinyó sem másik alaplappal. De ez nem is érdekes... abcdabcd: Köszi, de ez ki van kapcsolva a BIOS-ban, először én is erre gondoltam. Konkrétan ezt a hibakódot adta ki a gép: 0x0000007b itt felsorolt pár hibalehetőséget, csak a boot vírus maradt meg bennem, ezért gondoltam, hogy a boot részt kellene valahogy formázni. Itt fentebb írt valaki egy programot, ami DOS-ban tudna formázni boot részt, de az a gond, hogy sata winchestert nem lát DOS-ban...
Nem értelek. Szándékosan sz.pol azzal a géppel, meg addig próbálgatod a hibázó táppal, amíg eldurrantod valamelyiket. Leírták ketten is, hogy nagyon nem egészséges ennyire elmászó tápfesszel, mit akarod kerülgetni a dolgot IDE kábellel, állandó, mániákus újratelepítéssel, meg régi vinyóval? A táp beteg, gyógyításra szorul, okozhat nagyobb bajt. Kell az neked?
SP1 hozta az enablebiglba bejegyzést magával alapértelmezettnek.
Igen, és sokadszorra is nem elérhető boot eszköz. A vírust hagyjuk most, arról van szó, hogy vagy sata (illetve valami gányolda lapkakészlettel, nem déli hídból futó IDE vezérlőn) vezérlőn használod, amit a telepítő nem ismer meg korrektül, vagy sata DVD íróról próbálsz telepíteni, amit meg a telepítő hasonló okokból nem vesz észre, amikor a TXT módú keretrendszer elindul. Mindkét esetben vagy integrálsz/hozzáadsz a vezérlőnek megfelelő "F6-illesztőt", vagy BIOS-ban átbillented a sata üzemmódját kompatibilisre.
Ha jól emlékszem a Windows telepítő CD-jén az fdisk program fixmbr parancsával építi újra a mastaer boot recordot. fel fogja hívni a figyelmedet, hogy ez húdemennyire veszélyes, de nagyon nincs más választásod.
Szia! Már nem kerülgetem a dolgot, a tápban megtörtént a kondi csere most teszem fel a műterhelést és rámérek illetve járatom egy pár órát.
Üdv!
Szóval akkor halott a kártya... én is arra gondoltam, hogy a modem nyírta ki. Kétlem, hogy megérné a t-vel hadakozni egy 1500 Ft-os tételért, de köszi a tippet (ha valakinek már sikerült így hálókarihoz/alaplaphoz jutnia, jelentkezzen)
HY.Bocs hogy eddig nem jelentkeztem de a HDD Regenerárort futtattam a gépen alig 40 órába került. Ugy néz ki hogy sikerült ha mást nem is akkor idöt nyernem mert most már müködik minden a gépen (Pl:töredezetségmentesitö )Köszi a segitségeteket!!
Nincs a telepítőn fdisk program. A fixmbr önmagában működőképes, az fdisk XP-s megfelelője a diskpart. Win98-nál az fdisk /mbr volt a használatos.
Igen, a lényeget jól írtad, ennyire leromlott lemeznél ez csak átmeneti megoldás! Ami fontos adatod van rajta, azt minden más előtt mentsd le róla!
Helyes . Nagyon egészségtelen a lemeznek, ha a tápellátása instabil, zajos, ha ilyen dolog felmerül, nem szabad tovább használni.
Hali!
Kicseréltem a kondit a fesz be is állt 4,88 voltra.A HDD-t továbbra sem ismeri fel elsőre. A telepítésnél ,formáz, bemásol,de újraindulni nem akar.Kiírja hogy Primeri master channel falied vagy valami ilyesmi.Az eredeti HDD-vel a gépet beindítva, az új lemezt, másodlagos IDE Mesterben sem ismeri fel.Egy másik gépbe beleraktam ott a következők történtek, Elsődleges IDE csatornán masterben nem indul még a telepítő lemezzel sem. tehát bootol cd ről de a képernyő fekete marad. Másodlagos IDE csatornán masterben semmi gond.HD Sentinel szerint nincs vele semmi baj, 92/100 % az állapot. Most beleteszem egy 3. PC-be abba amiről írok, hátha kiderül valami. Várom a tanácsokat.
Találkoztam már olyan alaplappal ami a mastert úgy ismerte fel jól, ha egyedüli eszközként a kábelen a kábel végén volt, illetve ha két eszköz volt azon a kábelen akkor pedig a közelebbin, és ilyenkor a slave a kábel végén lévő csatlakozón... Amúgy az a 4.88 se túl sok, ez terhelés alatt ennyi vagy "üresjáratban" mérted? Illetve ha a vinyó új és garanciás és más gépben se akkor meg nem sok gondolkodnivaló van vagy van rajta adat már?
Szia! Természetesen be állítottam a jumpert.Beletettem az IBM gépempe hibátlanul kezeli.Tehát a lemez az jó.Köszi a bios linket.
Hali ! 4,88 a gépben lett mérve,és ezt tarja is stabilan.viszont ha lekepcsolom a főkapcsolót elmegy a bios idő. az elem vadi úí 3,3V. Resettel felismeri a HDD-t másodlagos masterben is.Az ide kábelek rendesen a végüknél vannak csatlakoztatva és nincs más eszköz rajta
Szia! Igazitsd meg a az elem tartó füleket nyomd az oda az elemhez rendesen! És vedd le az jupert a vinyóról és úgy próbáld meg úgy idítani a gépet. Ja és amúgy mit ír ki angolul?
Sziasztok !
A problémám a következő : Kaptam egy DFI P4-es alaplapot tettem bele 1.8-as Intel celeron processzort hűtéssel .Tettem bele 2db PC400-as 256 MB-os ram-ot ,CMOS elemet ,feldugtam a tápegység mindkét csatlakozóját,és az alaplapi csatlakozóra monitort .A Pci csatlakozókat üresen hagytam az ide csatlakozókat is.Az atx-sw -t egy pillanatra összezárva felpörög a ventillátor és úgy is marad .De a képernyő sötét ! A pci buszba dugott video kártyával is .Lehet hogy rossz az alaplap vagy a processzor ? Válaszokat köszönöm .
Dugj rá egy hangszórót! Ha pittyeg ird le , hogy mit pittyeg és akkor jobban birunk segíteni.Ha nem pittyeg akkor nézd végig az összes csatlakozót, proceszort , memóriát vedd ki és tedd vissza , próbáld meg másik processzorral , táppal , memóriával.
Szia ! Úgy néz Már ki hogy nem az elemmel van baj hanem magával a BIOS-sal.már el sem indul illetve beindul de nem tölt be sem a monitor sem a vinyó .Nem reagál a reset gombra sem.Valószínűleg K.O a BIOS.Immen fel lehetmég állítani valahogy?
Inkább a lap halott, a BIOS azért ritkán hasal el a laphoz képest.
Többi kondit is kicserélted? Ha egy púpos volt, többynire egyformán pocsék az összes minősége, így célszerű azokat is cserélni. Még mindig lehet oka a táp gyengesége, főleg a 12V kavar be a merevlemeznek, 5V-ról rögtön egy 3,3V-os stab táplálkozik és látja el a logikát, ott van tartalék. Egyébként miféle az a táp?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |