Fórum témák
» Több friss téma |
olyan nincs rajta csak az a nagy fehér és azt ráduktam.
Igen, ezen valóban nincs négypólusú aljzat. Gyakran elfelejtik ezt a tápcsatlakozót rádugni, és akkor nem indul a gép.
megvan a csipogasom forrasa a winyo volt szetcsuszva mint zsiguli a garazsban
koszi nmindenkinek a segitseget
Sziasztok! Némi vitám volt egy helyi "PC guruval" Én azt állítottam hogy a szóban forgó alaplap (ASUS A 7V8X-X)támogatja a nagyméretű merevlemezt,mire Ő kategorikusan kijelentette hogy olyan nincs.mert nem tudja megcímezni.Kinek van igaza??
Üdv belfi !
Hát én azt tudom, hogy az én ASUS P2B-B alaplapom is témogatja a nagy merevlemezeket, pedig megnézheted, hogy az mikori évjárat amúgy nézd meg ennek a tiednek mit ír a "könyve" manual címszó alatt az asus honlapon....
nekem ismerősöm azt mondta hogy a videókártya hibás
de megnéztem másik gépbe és abba egyből ment. nem lehet hogy a bios chip-em nem jó és azért nem kapcsol be? az befolyásolhatja.
Egyikőtöknek sincs igaza. Az A7V8X 2003 január utáni sorozattal biztosan támogatja, azelőttivel meg nem, de amúgy meg rég okafogyott a dolog. A BIOS kiírásának hinni (P2B esetén..) nem szabad, az kiírja a típust és közölt méretet. A címzés más tészta, ACPI rendszerek alól nem lesz ezzel probléma, tök független lesz a 48bit LBA natív támogatásától a dolog. Az IDE-nek ez az előnye, hogy annyira buta, hogy rendszer alól, szoftveresen sok mindenben lehet alakítani. Tehát le van sz.rva, hogy nem tudja végigcímezni, amíg a rendszerindító kötet az alsó 128GB-ban lakik és azt nem éri túl, akkor biztosan nem lehet baj belőle.
Ritka, hogy a BIOS hal meg. Az I45GV-nek van pár nyűgje, kezdve a bugos RAM-táptól az alulméretes CPU tápig, szóval ehhez több szakértés kell, ki kéne mérni tápfeszeket első körben.
A P2B BIOS nem csak kiírja nekem kezelte is jól bár én legnagyobbat 160Gb-t használtam benne de elvileg nagyobbal pl 250essel is működik teljesen jól...
Nem ACPI rendszer alatt írtál 128GB fölötti területre vele?
Szerintem volt hogy dos bootlemezről is... De emlékeim szerint, azaz most meg is néztem a hivatalos bios oldalon a 32gb től nagyobbat listázzák, viszont a legutolsónak kiadott beta bioshoz nem írnak részleteket, hogy mivel is tud többet, az enyémen az van, és szerintem az kellett hozzá, hogy a bios detektálja a nagy vinyót...
Illetve nemtudom, hogy a win98se acpi-e illetve ez hogy működik de főleg azzal használtam...
Nekem bekapcsol, és gondol egyet ,de még a Windows sem jön be és elfeketedik a képernyő!Szerintetek mi a baja???Válaszotokat előre is köszönöm!
Szevasztok lenne pár kérdésem...!
Az egyszerre ps2 és usb egér ütik e egymást.(ütközésre gondolok,mert irni nem irja de nagyon szaggat a usb,Ala natur is.. ) Ha a usb egeret használom a ps2 egér portot tiltani kell e? softveres hardver beállitásoknál a mintavételezési szám az alacsony vagy a magas a jobb,és a pufferelésnél ugyszint ez a kérdés. a hiba mind kettőnél az hogy szaggatnak azaz mintha kihagyna és nem lenne folyamatos. (a hiba egy játéknál vehettő legjobban észre és ez az Audiosurf,mozditom az egeret Pl:jobbra és kis kihagyással mozdul vagy nem is teszi csak még jobban jobbra mozditva) OP rendszerem : XP professional 2600+ AMD Athlon 2.09 Ghz 1 G ram 400 mhz 9550 SGE 128 ram vcard 5.1 Sound Blaster Live audio (A videokártya X1050 szériára upolva softveresen)
Ez elofordult nálam is Pl:a biosban tulhajtottam valamit és nemtetszését nyilvánitva nem indult a gép és kifagyot,vagy akkor is csinált ilyet ha a procim hütése nem volt megfelelő (nekem ventis retro hütésem van negyed évente takaritani szoktam mert kell!)de előfordulhat hogy rosszul lett leállitva és azért ilyenkor szoktam használni a XP boot lemezét vagy bebutkor addig inditom ujra mig nem engedi hogy csökkentet modban inditsam és bejön a reboot után egy visszaállitási pontrol.Persze a hiba oka még sok minden lehet.
DOS alól biztosan nem, mert annak 2,1GB a maximum partíciómérete a FAT16 miatt. Win98 támogat, de nem kezel ACPI-t alapértelmezésben, mivel nem írod, így vélhetpően nálad sem. Mondom, addig nincsen gond, amíg nem kell 128GB fölé írni valamit. addig a címzés rendben van, hanem amikor fölé kell címezni, akkor az írás a lemez elejéről folytatódik, amivel azonnal nyakonvágja rendszerindító területet és a fájlrendszert. A detektálás, mint írtam, ettől tök független!
MMáskor elég lesz, ha az F8 gombot nyomkodod boot alatt és megkapod ugyanezt az indítóképernyőt. Rendszervisszaállítás pedig nem fájlrendszer-hibák és HW-es bizonytalanságok megoldására való! A fájlrendszer-hiba ugyanúgy megmarad, a HW-es probléma is. Több kárt tudsz okozni ilyenkor egy visszaállítással, mint egy rendes utánajárással, és ne írd azt, hogy eddig neked mindig bejött, mert a következő ilyennél, vagy másnak meg nem fog problémamentesen lezajlani, nekem meg már kellett mentenem kényes adatot ilyen módon összehányt rendszer alól, ahol a hibás területre persze hibásan íródott adat, amit a visszaállítás visszavonni sem tudott többé, és aztán csak volt a nézés rajta.
Ha a win98 alapból nem kezel acpi-t akkor pedig a bios kezelte mivel kb bájtra teleírtam vele a winchestert történt ilyen is és mindenféle meghibásodás nélküli nagyon jó és megbízható gép az, csak már egy ideje nem használom megvan még most is még csak púpos kondi sincs rajta... ezek a p2b -p3b gépek neten is ahogy néztem simán kezelnek nagy winyókat csak a beta bios kell hozzájuk, aminél nincs kiírva hogy mivel tud többet vele a gép... ez pl annyira tuning lap hogy megfelelő átalakítóval p2-es létére 1,5G P3-at is kezel
Hmmm látom hozzáértő vagy,nagy kaland...
mint irtam a a hiba sok minden lehet... és inkeimark elég rövid leirást irt a problémájáról,vagy te egy sötét monitorol mire tudsz még gondolni? én pl:pont tonkre ment vagy be sem kapcsolta? esetleg nem is telepitett Windost lehetnek rossz berögzödései az embernek de az anyám rendszergazda volt a Matáv internetnél és neki ezt igy oktatták...persze ahány ház annyi szokás és megtanultam a leckét köszi más a gyakorlat és más az elmélet. U.I:senkinek sem akartam rosszat és nem hurogtam le még senkit ha valamit rosszul tudot és ezután sem fogok.még egyszer kösz a friss gondolatot megjegyzem.
Na, akkor az remek. A P2B-P3B a világ legjobban megcsinált lapjai között lakik körülbelül .
Nem értem a stílusod okát, most nem a konkrét problémát ecseteltem, hanem egy rossz gyakorlat nem elhanyagolható mellékhatásait. A MATÁV-os (Axelero-s, BCN kft-s, T-online-os) rendszergazdai oktatásról tudnék mesélni 2000-ig visszamenően, de nem teszem, mert nem fog segíteni senki baján..
A hálókártyás problémám megoldódott (vettem egyet ) viszont megint az borzolja az idegeimet, hogy a dátumom néha visszaáll 2000 szeptember 1-re. Az óra jó időt mutat. Múltkor cseréltem elemet, akkor 2 hétig nem csinálta. Mi lehet a baj? :help: köszönöm
Lehet nem érintkezik jól az elem...
Mérd ki. ha megint lemerült, akkor a déli híd, vagy a készenléttel közösítő dióda hibás. Vagy az elem .
Köszi xd
Hali! Van nálam egy FUJITSU SIMENS SCENIC C600 számítógépet hogy nincs hangja.Gondoltam egyszerű illesztő program hiba és kész. Valóban az, de illesztő progit nem találok hozzá.Néztem már a SOUNDMAX INTEGRATED DIGITAL AUDIO [PCI\VEN_8086&DEV_24C5&SUBSYS_11E410CF] néven is de semmi, csak lökdösnek mindig egy másik oldalra, az meg vissza.Ha valamelyikőtök tudja honnan lehet letölteni az adjon már egy linket mert 11óra óta bújom a netet és már látászavarom van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |