Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   92 / 1154
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Aug 27, 2010 /

Hali! Nem akarom bonyolítani de elfüstöltetni sem a tápot, illetve a lapot. Ezért érdeklődöm tőletek.
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Aug 27, 2010 /

Azért is kérdeztem , hogy ez milyen súlyu hiba lenne , még akkor is ha a smart hibátlan. Te mit tennél vele?

Más:

ASROCK NF7G ALIVE HD Ready. AM2 3500+ proci .Már mindent próbáltam. Lehúztam mindent, tápot cseréltem , Bios törlés, alkatrészek tisztítása , ramok cserélgetése. Addig jut el ,hogy kiirja milyen proci , az F11 -et ajánlja fel nyomkodásra. Annyit ír ki még ,hogy Dual Channel.

És itt kifagy nem tudok továbbjutni. Arra jutottam , lehet hogy a proci memória vezérlője hibásodott meg.

Alaplap vagy proci lesz?
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 27, 2010 /

Most ezt mutatja .Tudom hogy becsült érték de ez is valami.
(#) dezse hozzászólása Aug 28, 2010 /

Sziasztok

Pár hónapja kaptam egy régi gépet : amd athlon 64 2800+ os proci
Abit alaplap - nVidia geforce 6600 as videokártya

Nos a gép tegnapig teljesen normálisan működött . mareggel amikor bekapcsoltam nemvolt se kép , se hang .
Semmi pittyegés , sípolás . Viszont áramot kap a ledek világítanak .
Szerintetek milehet a probléma (videokártya,ram,proci,vagy az alaplapomon lehet a bibi)
(#) eSDi válasza dezse hozzászólására (») Aug 28, 2010 /

Üdv!

Nagy az esély rá, hogy ha szétszeded, kiporolod alaposan, majd szépen összerakod, akkor újra gond nélkül működni fog.
(#) gszabo1 válasza dezse hozzászólására (») Aug 28, 2010 /

Hasonló konfigom hasonló bajjal jelentkezett. A végén kiderült - sok kinlódás és cserebere után - hogy a proc hűtő venti csere jelentette a megoldást, ki hinné de mégis...legjobb ha van mindenből csere eszközöd.
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 28, 2010 /

Csak egy oda nem illő dolog van a monitor az nem is a pc tápjáról kap áramot, gondolom... de ahogy didyman is írta ezeknek a gépeknek a tápjait általában akkorára méretezik hogy a belerakható processzorokat elbírják, ha nagyon megtuningolnád hogy beleraksz 3 vinyót meg valami erős videokártyát stb azt lehet nem bírná a táp, de egyébként ha 160W van ráírva, ezt leadja az ha 70% os hatásfokkal számolok 228W felvett max teljesítmény, az én gépem 2.8P4 2 winchester dvd ati9600 fogyaszt maxon meghajtva 160-170W-ot konnektorból felvett teljesítményként...
(#) coyote55 hozzászólása Aug 28, 2010 /

Abit NF7 v2.0 alaplapom van, de nem sikerül rávennem, hogy USB-ről bootoljon.
Én vagyok láma, vagy nem lehet megoldani?

Köszönöm előre is!
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Aug 28, 2010 /

Igazad van a monitor nekem is szöget ütött a fejembe. Most cseréltem ki a tápot de mivel a -5voltról eltértek a vélemények -más fórumokon többen javasolták a vezeték kivágását. mondván ,azért hiányzik a fehér vezeték mert az alaplapon az érintkező be van kötve de ez a típus nem használ -5voltot -(gondolom más chipssettel is szerelik) így az -5voltos ágba bekötöttem sorba két LED diódát hagy világítson. odabenn senkit sem zavar.A gép most halkabb mint valaha és mintha egy picit gyorsabb lenne, mindenesetre remekül működik.A max teljesítményre találtam egy oldalt amin nekem 254W-ra adta meg a biztonságos teljesítmény tartalékotBővebben: Link Majd meglátjuk mit produkál a másik procival.
Üdv belfi
(#) Norberto válasza coyote55 hozzászólására (») Aug 28, 2010 / 1

Nem lehet megoldani.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Szöget? És nem fáj?
A -5V-ról, amit olvastál, nettó baromság. Ami használja, az a soros port pl, ha nem használja, akkor lapkán állítja elő. Nincs jelentősége, hogy bekötöd egy olyan lapon, ami nem használja. Az ATX2.2 alaplap visszafelé maximálisan kompatibilis minden ATX2.0 táppal.
Szoftveres teljesítményszámolókat meg nem szabad komolyan venni . " Minimum PSU Wattage: 371 W" Ezt egy olyan gépemre állítja,, amit egy 300-as Enermax hajt és amin a 400VA-re terhelhető UPS 60%-os terhelést lát maximum. Komolytalan.
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Nem tudom. Gyanús.
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Szia! Nem mertem kockáztatni inkább vágtam -ami nincs az nem okoz gondot -alapon, a 2db LED meg el van odabent, de az is lehet hogy kötök rá egy ventit 12voltosat és szép csendben elzümmög .Egyenlőre így marad. Hali belfi!
(#) Saggitarius válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Jo sok idot toltottel hiaba, mert nem jo helyen kerested. Lehetoseg szerint a HW support oldalat kell felkutatni, nem mindenfele driver site-ot. Ime a hivatalos Fujitsu oldal a Te PC-dhez linkelve: Bővebben: Link

Valamint ha erdekel a geped technikai reszletei, ITT elolvashatod
(#) belfi2 hozzászólása Aug 29, 2010 /

Hali! Mindenkinek! Mint említettem beépítettem a ZALMAN ZM400-ast minden rendben is van, de volna egy kérdésem.Tegnap leáramtalanítottam a gépet,majd reggel indítanám, és ez történt: A ventik felpörögtek majd a gép leállt, ez rendben is van, mert mindig így indul áramszünet után.Nyomok egy power gombot, de semmi. Az internet ledek világítanak de a gép nem indul.Eltelt kb 30 másodperc , a gép magától bekapcsolt és üzemszerűen működik. Újra kikapcsoltam az elosztónál kb 20percre majd indítanám de ugyan ezt csinálta. A PC-ben nemrég az After Power Loss-t OFF-ra állítottam mert mindig beindult áramszünet után .Az lenne a kérdésem mivel a táp 110v és 240volt között automatikusan állítja be magát,ez normális működése-e a tápnak?
Üdv belfi
(#) Saggitarius válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 29, 2010 / 1

Az enyem 1-2 masodperc szunentet tart. olyan az ember erzese, mintha halott lenne de nem, csak varni kell.
(#) CsemanAttila válasza didyman hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Helló! Sikerült megnéznem a típust! Egy Acer Travel Mate 2413 Lmi! Model száma MS2177! Tudnás segíteni, hogy ebbe milyen memóri kell, és hogy hol lehet kapni? Jelenleg 256 van benne! Előre is köszi a segítséget!
(#) Saggitarius válasza CsemanAttila hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

DDR2 SODIMM valo bele Bővebben: Link

Gondolom Magyarorszagon is ez az altalanosan hasznalt laptop memoria tipus es igy fog kinezni: Bővebben: Link

Most neztem, max 2db 1GB-ost 533MHz-est (azaz PC2-4200) tehetsz bele
(#) belfi2 válasza Saggitarius hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Hali! Hát az már majd két hete volt, de köszi.Egyébként én is megtaláltam.Bővebben: Link.Most úgy is kipróbáltam a tápot hogy vissza kapcsolás után vártam kb 20-30mp-et és simán indult.
(#) didyman válasza Saggitarius hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

667-es is el fog működni benne, mert olyat fog inkább kapni szerintem.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Értem, persze, de nincsen kockázat semmi esetre sem. Arról szól a dolog, hogy eddig volt egy már-már felesleges feszültség, amit egyszerűen nem használt a lap sokszor. Most már nincs ez a többnyire felesleges ág, ha bekötöd mégis, akkor a nagy semmire fog rádolgozni, ami ugyanaz, mintha kivágod.
(#) szegelgetek hozzászólása Aug 29, 2010 /

A kérdésemmel kapcsolatban egyik fórumtársunk a konfiguráció felől, de leginkább csernus doktor telefonszáma felől érdeklődött.
Első olvasásra úgy tűnt, hogy nagy rá a mellény.
Később kiderült, hogy valamilyen alapfokú számítógépes tanfolyam kellene neki.
Tudna vaki segíteni neki?
Köszi!
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Aug 29, 2010 /

Köszi a megerősítést ! Jelenpillanatban halkabb a PC mint az asztali DVD lejátszóm pedig az sem hangos.
Fentebb írtam egy kérdés a ZALMAN táppal kapcsolatban .Ha jól emlékszem neked is ilyen van de lehet hogy tévedek.Mi a véleményed?
(#) CsemanAttila hozzászólása Aug 29, 2010 /

Köszönöm a segítséget!!
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Zalman csinálhat ilyet, sajnos az FSP által szállított bélben van egy elég makrancos PSU supervisor IC (PS223), aminek van sokféle hibája, és érdekes működési tünetei. Nem biztos, hogy az dolgozik, elképzelhető pl. az alaplap által a ps-on-ra adott tüskényi impulzus, amire pl. a saját tápja még nem indul, a Zalman pedig igen. Sok lap, sok táppal csinál ilyet, ahogy kolléga is írta, szerintem nem gond.
(#) didyman válasza szegelgetek hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Érdekes. Ha felhívod az autószerelőt, akkor neki sem mondod el, hogy milyen autód van, csak annyit, hogy nem megy? Cseppnyi iróniával, de normálisan kérdeztem, hogy mi a géped konfigurációja. Ha mellényezés helyett érdemben válaszolnál, előrébb lennénk a problémáddal, nem gondolod? Aláírom, hogy van mit csiszolni az én stílusomon is, meg a tudásomon is (bár a telepátia és a távgyógyítás nem volt része a tanulmányaimnak informatikai területen), de számomra kissé érthetetlen, hogy az ember egy kérdés feltevése előtt nem gondol abba bele, hogy mi nem állunk ott a gépe mellett és semmit nem tudunk róla, úgy pedig nagyon nehéz segíteni, szóval amikor megfogalmazza a kérdést, akkor tegye ezt ennek szellemében, vagyis írjon le mindent, amit elsőre úgyis megkérdezünk.
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Kicseréltem a kábeleket. Valahogy ki lehetne nullázni a S.M.A.R.T adatokat? Kíváncsi lennék , hogy ezzel megoldódik -e a probléma.
(#) belfi2 válasza ptesza hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Szia ! Nem olvastam vissza ,és bocs ha már kérdezték, hogy másik gépben próbáltad-e hogy viselkedik?
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Aug 30, 2010 /

Hali! Ha nem választom le a hálózatról akkor tökéletesen működik.Gondolom az a pár másodperc arra kell hogy betudjon állni a stabilizálás és a táp fesz, a mindenkori hálózati feszültséghez viszonyítva.
(#) ptesza válasza belfi2 hozzászólására (») Aug 31, 2010 /

Pont ez a gond. Amíg a smart-ban vannak az elcsúszott , de amúgy még hibátlannak számító adatok addig nem fogom tudni megállapítani egy másik gépben sem.
Következő: »»   92 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem