Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor ez tényleg egy szűrő. A kisebb ellenállású tekercse van leégve.
Nem itthon szedtem ki!
Amint odajutok lefényképezem és megmutatom hogy néz ki a panel is!(kb holnap) Ezek szerint új szűrőt kell vennem és annyi? Vagy az egyenirányitót is kicseréljem? Lehet az a legtisztább, ha azt is kicinezem és lemérem jól működik-e! Köszi! üdv!
Meg kellene nézni az ez utáni alkatrészeket, mert csak úgy ez nem füstölhet. Annak oka volt és azt meg kell szüntetni. Hiába cserélnéd ki, ha utána zárlat van, akkor ismét elfüstöl.
Ez igaz!
Erre már én is gondoltam,h annak valami oka volt! Na de majd megmutatom és többet lehet tudni! . Köszi! üdv!
Szerintem az 1,1 és a 0,8 ohm értékek reálisak, mivel ha jól látom elég vastag vezetékből készült. Nem valószínű, hogy leégett, max. a megpörkölt lakk miatt 1-2 menet rövidzárba kerülhetett. A füstölés oka meg szerintem az lehetett, hogy nem váltakozó feszültséget kapott, így nagy lett az áram felvétel. Lehet a panelon kellene keresni a hibát.
Egyébként nekem is van egy ilyesmi szűrőm, és én egy erősítő végfokozatából halásztam ki ha jól emlékszem. Ha szét lehet szedni, akkor akár újra is tekerheted kézzel, nem látok rajta sok menetet.
Szerintem nem túl vastagok a menetek!
Az egész szürő 2x1.6cm (a fekete részére gondolok)! Kb 0.3mm vastag lehet a vezeték, de ezt nem tudom pontosan!
Akkor a kép egy kicsit csalóka. Én olyan 0,8mm-re tippeltem volna.
Sziasztok!
Megszeretném kérdezni az itteni szaki urakat.Nem rég vettem egy jbl aktív mélyet ,persze használtan gari nélkül 3 napi zenehallgatás után síri csend.Amatőr elektros révén gondoltam szétszedem és megnézem,hát persze hogy az egyik táp vezeték lejött a sarujáról,és lőn rövidzár. ez pech így még sose jártam. JBL digital 12 ről van szó,melyhez a netem még kapcsrajzott is találtam,megnéztem minden alkatrészt,egy elko durrant más alkatrészt nem találtam, a graez rövidzárat mutatot ...kiforasztás után nem,megnéztem a végfokot ami egy "S53AMI"melynek lábai -15v,gnd,in,fr,s/d,+15v,v-,o/p,v+,+6v,ennyi de ebből összesípol a "v-" az "o/p"és a "v+" gondolom akkor a végfok hello bánatomra kép rajz kapcs minden van,de netem meg se találom ezt a végfokot és hogy holl lehet ilyet szerezni.ha a végfokot kiveszem semmi nem sipol semmivel.Kérem az itt lévő "mestereket" ha lenne ötletük kérem osszák meg velem ,minden segítség el kell.Tisztelettel Dávid alias zi
Szia, ezen a kapcsolási rajzon minden van, csak a végfok nincs rajta. Látok tápot, Low pass sűrőt, és különféle védelmi áramköröket, de végfoknak nyoma sincs. Viszont látok rajta valami MODULE nevű csatlakozót, gondolom itt lenne a végfokozat. Ez D-osztályos erősítő lenne? Egy képet tudnál lőni a panelokról amin látszik a dolog?
Üdv.
Közben látom már, ez az S53AMI-egy olyasféle modul, mint az STK, hát nem tudom lehet e szerezni, google most hallgat. Bár külföldi oldalakon látom más is küzd vele.
Sziasztok megpróbálom lefotozni de nagyon rossz lesz a kép és sztem nem átlátható!ha azok a lábak sípolnak akkor jobb kéz bal vál felett?Remélem ne...Létezik ilyen hogy semmi nem szál el csak a végfok?ha fixen tudom hogy c6 10u kondin kapta a feszt?Szerintetek Urak meg lehet menteni olyan jó hangja volt és úgy hiányzik(
Még egy furfangos kérdés.Szerintetek mivel nekem be se kapcsolt az erősítője mert a trafónál kiment a bizti 300mA es azt hiszem,mivel kivan szedve a zárlatos végfok így bekapcsolhatom hogy standby van e, meg hogy megmérjem a feszültségeket amiket tudok?Vagy ennek hogy zajlik a menete?Köszönöm segítségadóimnak üzeneteit,válaszait,és legfőképpen szabadidejüket!!
Na megvannak a képek!
Remélem segít valamit! Így már lehet valamit sejteni,h mi lehet a gond? Az első kép távolabbról van és ott a hiányzó szürő helye! A másik három az egész panel balról jobbra haladva! (a sorszámuk alapján,mert ahogy látom nem olyan sorrendbe teszi be a képeket, ahogy én kiválogattam) üdv!
Kösd össze a képen bejelölt 1-2 és 3-4 pontokat. Ezzel kiiktattad a szűrőt. A tápegységnek szűrő nélkül is működnie kell.
Esetleg ellenállásmérővel rámérhetnél a 2-es, 3-as pontra, hogy nincs-e zárlat, vagy nagyon kicsi ellenállás. Az ott lévő 4 diódát is ki lehetne mérni, hogy jók-e.
Sziasztok! Vettem egy Maxwell mx 25507-multimétert, segítségre lenne szükségem egyenáramban Hz-t nem tudok mérni (négyszög jelgenerátoron) Ha valaki tudna használatiutasitást vagy el tudná mondani a beállítást azt meg köszönném Előre is köszönöm
Sziasztok! Remélem tud segíteni valaki, hogy a képen bekarikázott alkatrész mi lehet. Ez egy siemens tc55002 kávégép paneljéről való, amelynek a kazánja zárlatos lett. A panelon R23 van mellé írva.
Az nem hinném, hogy ellenállás volna.
Vagy soros eprom, vagy egy FET-meghajtó. Mik vannak ráírva?
Nem tudom, mert a tetejéről a műanyag egy darabja elszállt azon a részen ahol a feliratok voltak. Csak egy töredék maradt 77.....
A 8-ból két láb kondenzátorra van kötve.
Hello!
Megnéztem a 2 és 3 pontot nem zárlatos, sem az 1-4! Áthidalni nem mertem mivel a diódáknál hibát találtam! Kiméregettem őket(úgy,h nem cineztem ki őket, nem tudom,h ez gond-e?!)! 3nál Mohm nagyságrendüt mértem egynél viszont 0,04 ohm ellenállást, gondolom akkor ez zárlatos?! Szóval diódacsere? üdv!
Forraszd ki, és mérd meg úgy is. De valószínűleg zárlatos, és akkor cserélni kell. Egy 1N4007 jó lesz helyette. De mintha a biztosíték is ki lenne égve.
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Hol lehet kapni flex sensort Magyarországon? Így néz ki: Előre is köszönöm! geq
Abban a tápban lesz még más hiba is szerintem,nem a semmiért haltak meg a diódák.
Üdv.
Találtam egy nagyobb teljesítményűnek kinéző trafót 11 lábbal és a tetején 4251V63151A ZEBRA (a ZEBRA szó bekarikázva) 25S8ZD felirattal! Valószínű egy videómagnóban volt! Bármi adat jöhet róla! Főleg a lábak érdekelnének hogy melyik hány voltot ad! Előre is kösz mindent!
Sziasztok! Adva van egy transpocket 1500 tig hegesztő gép. Kiment benne 3 supressor dióda. 1 a fő panelon, 2 a hőkioldó részben. A gond az, hogy az eredetin semmilyen jelzés nincs, ami a pólusaira utalna, és a panelon sincs megjelölve. A régiek szakadtak, nem tudom megállapítani méréssel. Az újak elvannak látva jelzéssel. Abban kérek segítséget, hogy eltudjam dönteni hogyan rakjam be a diódákat? Ha valaki kimérné egy működő berendezésbe, vagy volna rajza, nagyon megköszönném. Előre is köszönöm.
Átrakták a kérdésemet ide, de nem az a kérdésem, hogy milyen alkatrész, hanem hogy hogyan rakjam be?!
Szia!
Lehet, hogy az eredetiek kétirányú szupresszorok voltak, amelyeken nincs katód-gyűrű jelzés. Ezeket nem is lehet multiméterrel kimérni, mert mindkét irányba szakadást mutatnak. Transient voltage suppression diode
Helló Kolega! Igen gondoltam ilyesmire! A készülékben sorba van kettő kötve. Ami benne volt 1,5KE130 CA , ami teljes szakadást mutat,-ami érthető a rajz alapján- de
ezt a típust nem kaptam. Helyette 1,5KE400CA lett vásárolva, ami viszont gyűrűvel és a diódákra jellemző paraméterekkel bír. Hogyan lehetséges ez?
Ezek bidirectional és unidirectional kivitelben is beszerzhetők. Te az unidirectional fajtát vetted meg. Köss szembe kettőt, és már meg is oldottad a problémát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |