Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Oszcilloszkóp vétel, mit gondoltok?
Az a baj tényleng szemelőtt tartom ezt a 300-330$-os keretet. Épp azért is nézem ilyen oldalakon. Ez a 3 kiszemelt példány van ilyen árban. Én szétnéztem még belföldön is és csak ezek a márkák léteznek szinte. Amúgy érdekes mert a Rigol kinézete ugyan az mint az Atten
![]() Esetleg ha valakinek van más választása vagy erősítése akkor ossza meg légyszives. Köszönöm.
Hali mindenkinek! Nem pont ide való, de ez nem való az oszcilloszkóp javításába, meg egy új témát sem ér. Szóval: Szeretnék vásárolni egy EMG 1568/A típusú oszcilloszkópot. Az lenne a kérdésem, hogy ezen van valami olyan kimenet amivel lehet saját magát tesztelni?
![]() ![]()
Van bépített tesztelőjel. Igazából nem feltétlenül precíz... egy jól működő pontos szkóppal beállítható esetleg jóra, de...
Egyébként ennek a kimenetét a képernyő jobb alsó sarka alatt találod közvetlenül. Nekem is ilyenem van itthon (lent a raktárban, mert hibás ![]()
Köszönöm szépen! Nekem csak arra kell hogy megnézzem hogy működnek-e a csatornák.. Még egy kérdés. Hogyan kell beindítani a tesztelő jel generátort? Vagy az megy mindég mikor megy a szkóp?
![]()
Állandó jelleggel adja kifelé magából a négyszögjelet. Azt hiszem, 500 mVp-p és 1 kHz, de ez nem tuti, ez rémlik.
Ha jól működik a szkóp, akkor hasonló képet kell látnod, mint amit tavaly fényképeztem, kivéve a bal oldali erős fényű pöttyöt, amit azóta már Libus segítségével eltüntettem. :yes: Ha érdekel majd, hogy miként lehet ilyen fain képet készíteni a képernyőről, segíthetek. ![]()
Köszönöm! Akkor holnap gyárthatok egy 2 végű BNC kábelt
![]() ![]()
Engem érdekelne a képkészítés mikéntje. Le tudnád írni? Előre is köszönöm.
Semmi baj nincs azzal, ha használt. Szépen fel lehet ezeket újítani, én is úgy kipucoltam a belső részeit főként alkohollal, és lesikáltam az előlapját, hogy rá se lehet szinte ismerni.
![]()
Én sem mondtam hogy ne érdekelne, csak még nincs mit fotózni.
Ennek az előlapja egész jól néz ki. De kíváncsi leszek rá élőben. Viszont szerintem mára elég lesz ennyi OFF mert még Warnt kapunk
![]()
Nincs semmi komoly trükkje.
![]() Az előbbi képet a következő körülmények között készítettem: - a képernyőtől kb. 60 cm-re volt a fényképezőgép - állványt használtam - semmiféle fény nem volt a szobámban, csak a szkóp képernyő-világítása volt az egyetlen fényforrás a zöld fénycsíkokon kívül - az állványon lévő gépről szépen ráfókuszáltam a képernyőre, persze előtte használtam a zoom-ot is - és elindítottam egy 2 mp-es, időzített fotókészítést, amit arra használnak, hogy ha állványon van a gép, akkor az indítógomb megnyomásának folyamata ne mozgassa be a gépet és ne mozdulhasson be a kép; ennek a funkciónak a 10 mp-es verzióját akkor használják, ha a kameraman is rajta akar lenni a képen és gyorsan odaszalad a közönséghez ![]() - pontosabb adatok a fotó készítéséről: 1/4 mp-es záridő ISO200 érzékenység expozíció-korrekció értéke: -1.00 vaku kilőve
Köszönöm, tényleg nem is olyan bonyolult. Ki is próbálnám, csak a sógorom földhöz vágta a fényképezőm :rinya: Majd ha lesz valamilyen olyan bajom lesz ami szkóppal kimutatható, akkor legalább normális képet tudok mutatni róla. Még egyszer köszönöm.
Üdv mindenkinek! Valaki tudna valamit mondani ennek az oszcilloszkóp mérőfejnek a minőségéről? Megéri ennyiért megvenni? Mennyire tartós lehet ez?
![]()
Jó reggelt mindenkinek! Korábban emlegettem az EMG 1568/A oszcilloszkópot. Úgy néz ki sikerül megvennem. Abban szeretnék segítséget kérni, hogy hogyan teszteljem. Addig oké hogy a saját "jelgenerátoráról" megnézem a jobb és bal csatornát. A fókuszt, fényerőt, raszter világítást. Ezen kívül még mit érdemes megnézni? Ha velemit meg kell még nézni, hogyan kell? Előre is köszönöm!
Saját generátor jelének fel-, és lefutását. ha szép, és jól beállítható mindkettő, akkor jó. És még az asztigmatizmust is érdemes, a fénypont az ernyő minden részén pont, és nem paca.
Szia! Köszönöm! Ezt az asztigmatizmust hogyan kell megnézni?
![]() ![]() Idézet: Gondolom ezt a négyszög jel mérésére írod. De tulajdon kép mit értesz fel és lefutás alatt? Úgy mondd már mint kezdőnek. „Saját generátor jelének fel-, és lefutását.”
Üdv!
Végül megérkezett a szkópom. Az UNI-T volt az egyetlen választásom végül. Köszönöm mindenkinek a segítséget és, hogy felhívtátok a figyelmem mire kell figyelnem választáskor. Van elég kínai hókuszpókusz rajta de remélem ezért a pénzért egy fél életet kitart.
Bocs, csak most vettem észre a kérdésedet. (ha nem késő)
Az asztigmatizmus azt jelenti, hogy a képernyő teljes területén a fénypont jól fókuszált marad, ha átmegy pacába pontos beállítás után, akkor katódsugárcső hibára utal. Csak csőcserével javítható, vagy elviseled. Mindenképpen árcsökkentő tényező. A beépített generátora egy 1 kHz -es viszonylag gyors fel. és lefutású négyszöggenerátor. (erre lehet beállítani pl. a mérőfejek frekvencia kompenzálását, se túllövés, se gömbölyödés ne legyen a felfutó élen) A felfutó él vizsgálata választ ad a triggelés milyenségére, a késleltető művonal állapotára, meglétére, a lefutó él vizsgálata az eltérítés minőségére, esetleges remegés (jitter) meglétére, általában az eltérítő generátor minőségére.
Az asztigmatizmust lehet korrigálni. A legtöbb oszcilloszkópban va asztigmatizmus-beállító potméter, gyakran az előlapra kivezetve.
Asztigmatizmus
Igen, de montam, hogy nézze meg, hogy lehet-e.
(különben is már megvette) én nem a vikiből tanultam
Én sem a Wikiből tanultam, de másnak hátha hasznos a szöveges infó.
![]()
Igen, már megvettem. Ahogy olvasgattam a könyvet úgy teszteltem a szkópot. Ahogy tekergettem az időalapot, volt olyan állás hogy csak 2 pont volt és az állástól függő sebességgel haladt. Az az időalap milyen mérésre alkalmas?
![]()
Még mindig nem sikerült vennem oszcilloszkópot, de most kaptam egy ajánlatot.Tektronix 475 tipusú szkóp, 2x200Mhz. Tökéletesen működik, meg van kímélve rendesen. Ti mennyit adnátok ezért a szkópért,ill. mennyit érdemes adnom érte?
Én tudom mennyit kérnek, majd később megmondom. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Köszönöm
Látom nem kapok választ.Másképp kérdezem.
Érdemes adnom érte 85 - 100 ezer forintot? Euróban kereken 300 az ára. Úgyhogy átszámitva ez 85 és 100e között változik.
Ez nem tűnik rossz árnak, de a kérdés, hogy ki fogod-e használni ezt a 200MHz-es sávszélességet? Ehhez akármilyen mérőfej pl. már nem jó, emiatt az árba egy kis többletköltséget is bele kéne számolni. Másik kérdés, hogy van-e hozzá valami szervízkönyv, meg egyáltalán mennyire szervizelhető a gép? Ha kipurcan benne egy egzotikus IC, akkor azt mennyire könnyű pótolni?
Szerintem sok ennyiért és nem is fogod kihasználni a 200MHz-es sávszélt. Egyébként szép és jó a szkóp, mármint amit a kép mutat
![]()
Erre én is gondoltam. A szervizdoksit már meg is szereztem. Nekem is az ára elég szimpatikus. Az 50Mhz-s digitális Rigolt 400 ert tudnám megvenni.
Más szkópokat is néztem, azok vagy rosszabb állapotban voltak, vagy pedig 100Mhz alatt. Lehet, hogy várni kellene még? A digitális szkópok, szerintem még gyerekcipőben járnak, bár ez nem teljesen igaz. De az biztos, hogy 1 - 2 éven belül jelentős fejlődés várható, ami persze az árak csökkenését nem feltétlenül hozza magával. A mostaniak, kifutott cuccok lesznek. No de, olyan meg kinek kell és ott vagyok ahol a part szakad.Nektek mi a véleményetek? Még azért én gondolkodok rajta.
Helló Mindenki !
Iwatsu SS-112 szkópról tud valaki valamit?? Eddig annyit sejtek, hogy 2x100Mhz... jó lenne hozzá bármilyen doksi. Ha tud valaki kérem segítsen!
Ha van kedved javítani, van egy tektronix475 ösöm, működik, de kontakthibásak a bameneti fesz osztók, azaz pucolálni kellene, és valószínű tápkondikat is cserélni kellene, mert van hullámzása a triggelt jelnek azaz nem betonkeményen áll a megjelenített ismétlődő jel hanem hullámzik...A doboza is ronda mert RACK ből lettek a ponthegesztések lefúrva, viszont ennek az ának a fele így: 45e
Engedtessék meg, hogy egy kicsit dicsekedjek! Tegnap vettem át egy EMG1568/2A szkópot, Telefunken csővel, szervizelve, hitelesítve mindössze 25e.-ért. Ennek a gépnek a teljes leírása az RTÉK 94,95,96-ban benne van - hála Sipos Gyulának, aki szerintem a szkóptudományok legnagyobb tudora. Az egyetlen hátránya a gépnek, hogy a mai világhoz képest elég termetes darab.Egyébként a cikkek tanulmányozását mindenkinek ajánlom.Az RTÉK-ek letölthetők:Innen
|
Bejelentkezés
Hirdetés |