Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   96 / 1154
(#) didyman válasza Kawaszaky hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

zöld+fekete kanócot zárod és elindul. Szkóppal kéne vizslatni terhelés alatt a kimeneteket.
(#) ptesza válasza didyman hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Huh ez aztán brutál.
(#) didyman válasza ptesza hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Az a brutál, amit a kóla művel az alkatrészekkel rövid időn belül .
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Hali! Talán még azt hozzákellet volna tenni hogy ne mikróban szárítsa! Megoldódott a villogó billentyűzet rejtélye BEDÖGLÖTT :levele: Most megyek tápot mérni
Hali!
(Egyébként a kolát motor blokkok mosására is lehet használni oldja még az olajsarat is.)
(#) Kawaszaky válasza didyman hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Sziasztok!

didyman köszönöm a gyors választ!
Sikerrel is jártam, elindult a táp így megtudtam mérni a dolgokat. Sajna szkóp így hirtelen nem volt,
így maradt a hagyományos mérés viszont ott is látszik, hogy gond van az 5voltos ágon.
(#) belfi2 válasza szilva hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Megmértem a készenlétit üresen 4,9V 3,3 ohm-nál 2,9 V 6,6 ohm-nál 3,2 v 10 ohm-nál 3,5 V a táp által leadott fesz.Ezt akár hogy nézem rossz,mivel + - 250mV lehet az eltérés 2A áram mellet.(A műterhelés 3db 12V 5W izzó volt sorba kötve darabonként 3,3 ohm a hideg ellenállása)Nincs valakinek véletlenül egy rajz hozzá?Zalman 400w apf
Ö
Üdv és köszi!
(#) koszta68 hozzászólása Szept 5, 2010 /

sziasztok ha valaki tudna segiteni meg köszöném az lene a probléma hogy az alaplapom nem érzékeli a bilentyűt mikor bedugom be vilan utána semi kment volna az alaplapom?
(#) belfi2 válasza koszta68 hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Mikor beindítod a PC-t ír ki valamilyen hibajelentést."Keyboard error"?
(#) belfi2 válasza szilva hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Szétkaptam a tápot mint foxi a lábtörlőt ,és igen durva a belseje.3D-ben van tervezve, ezt úgy kell érteni, hogy van két ellenállás egymás fölött és még egy kondi.Hát éppen itt volt a hiba.Ez a rész barnára fűtötte a NYÁK lapot de úgy hogy elengedte az ónozás is.Szépen be volt feketedve.Egy 1000 mikrós ,10 voltos kondi fel volt púposodva.Javítás és csere után,3,3 ohm (1,5A) 5,18V
10 ohm (500mA) 5,18 V a fesz tehát meg gyógyult.Szándékomban áll újra kondizni a tápot de igen bonyolult emiatt lehet hogy ki hagyom.
Megint tanultam valamit
(#) Szebence hozzászólása Szept 5, 2010 /

Kaptam egy PC-t mert nem működik... Szerintetek mi leht a baja?

Az a furcsa, hogy az egész alaplapon két féle elektrolit kondenzátor van (márkára) vannak fekete színűek és a zöldek. Az összes fekete jó és az összes zöld puklis...
Kb fél éve a saját videókártyámon is ki kellett cserélnem 6db ugyanilyen zöld kondit mert azok is megpuklisodtak...

Szerk.: Össesen 15db 1000µF/6,3V-os és 14dv 1500µF/6,3V-os kondi puklisodott fel az alaplapon...

Megéri kicserélni? Az alaplap típusa: WinFast K7NCR18D
(#) belfi2 válasza Szebence hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Nem semmi!
(#) belfi2 válasza Szebence hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

A tápban kb egy órája cseréltem, szintén zöld színű kondit, arany feketére.
(#) eSDi válasza didyman hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Üdv!

Teljesen mindegy, hogy hol nézem. Az eszközkezelő, az Everest és a HWinfo32 is ugyan azt írja. A HWinfo-val csináltam egy gyorstesztet. Csak a pufferelt átvitelt mérte, ha még jól emlékszem. Az oprendszer pedig Windows Server 2003 R2. A samsung-nál majdnem pontosan 66MB/s volt a Maxtor-nál pedig 88MB/s volt az átvitel. Ami oké is, már ami a Maxtor-t illeti, hisz a vezérlő csak ATA100-as.
(#) belfi2 válasza eSDi hozzászólására (») Szept 5, 2010 /

Hali Valószínűleg a Samsungnak valami baja lehet. (szektor hiba. melegedés)Nálam a Hitachi először UDMA 6-on ment aztán egy áramszünet, és azóta csak UDMA 5-öt tud.Ahogy kopik a lemez a Win úgy vesz vissza az átviteli sebességet az adatvesztés elkerülése miatt. Nézd meg egy HDD ellenőrzővel (HDD sentinel vagy Asampho)
(#) didyman válasza eSDi hozzászólására (») Szept 6, 2010 /

Akkor hamis a következtetésed. ATA66-nál a 66MB/s elérhetetlen protokolláris okok miatt, a Maxtor 88MB/s-je meg rendben van. A pufferelt adatátvitellel amúgy sem kell sokat törődni, ott van vezérlő, memória és átviteli csatorna, ezek közösen alakítanak ki valamit.
(#) didyman válasza belfi2 hozzászólására (») Szept 6, 2010 /

Kopik? Miket szedsz össze . Áramszünetkor ugye valami elmarad, ez átviteli hibaként jegyződik. Emiatt a Windows visszalép adatátviteli sebességben-többynire szó sincs adatvesztés esélyéről. Megoldás az ide csatorna datachecksum értékének törlése (regedit, ha master, akkor masteriddatachecksum értékre keress, a vonatkozó csatornánál töröld, ha slave, akkor a slaveiddatachecksum lesz a keresett, a currentcontrolset ágban).
(#) belfi2 válasza didyman hozzászólására (») Szept 6, 2010 /

Hali Köszi megnézem.Kopáson a lemez mágnesezhetőségére gondoltam ami idővel ugye lentebb megy,illetve a lemez forgási sebesség megváltozása,a gyárilag megadott értékekhez képest.

Hali ismét -Én nem találtam olyan bejegyzést amiről írtál.Csak azt tudom hogy a lemez az elején UDMA 6-on ment és bár többször is újra lett telepítve soha nem ment vissza 6-osra mindíg 5-ön maradt.
Ja a Zalmann ismét üzemben

Nem jó helyen keresed, kell annak lennie. Egyébként, ha már volt újrarakva, az UDMA6 támogatásához kell a lapkakészlet-déli híd IDE vezérlő illesztője (VIA esetében UDMA5-ig magyar akiírás, az UDMA6 meg angolul jelenik meg például), mivel az XP csak UDMA5-ig tud natívan kezelni (ennek oka annyi, hogy az UDMA6 nem csak a sebességben nyújt többet, hanem két ATA-jellemzőben is).
Egyébként gyakorlati jelentősége nincsen, az említett két ATA ficsőrt később implementálták az UDMA5-ben is, meg a lemez kopása helyett sokkal valószínűbb a kábel kopása .

masterid.png

Ennek a kettőnek semmi köze az adatátviteli csatorna működéséhez, gondold végig . A mágnesezhető felület öregedése elég baj, olyankor hamar hibás szektorok tömege jelenik meg, a forgási sebesség meg kvarcstabil kell legyen.

Hali! Itt olvastam az adat átvitel hibáiról de lehet hogy félre értelmeztem Megtaláltam amit írtál de hogy itt mit kellene törölnöm arról fogalmam sincs.

Töröld az adatot magát, amit kiemeltél.

Töröltem de visszaírta magát. :nemtudom:

Mert kell is, hogy írja, az értékkel van a baj, ez az adat jegyzi az átviteli hibákat. Lapkakészlet miféle, illeszője fel van rakva? Jelenleg még mindig UDMA5?

Ezt írtad:

Igen még mindig 5-ös. i845 lapka készlethez,intel_csiu6301007 illesztő van felrakva.(Driver genius ajánlotta ) 1. IDE csatornának törölten az illesztő progiját majd újra felismertetés de ismét csak 5-ös.
(#) belfi2 hozzászólása Szept 6, 2010 /

Megint más.A lányoméknak csináltam egy "játék gépet".De tényleg játék lett.Asus TUSI-M. A procit beállítottam 1100Mhz (Intel Celeron S 1,1Ghz) 512 RAM-mal melyből 64 megát lefoglal az alaplapi a videó kártya. Van hozzá Alliance semiconductor ProMotion at25 PCI-os videó kártya amiről semmit nem tudtam kideríteni. még soha nem volt dolgom PCI kártyával így azt sem tudom mi a különbség a VGA és a PCI között.Arról hogyan kell telepíteni szintén halvány lila....! A gép önmagában gyors, de mintha valami fogná, és olyan játék ami egy 1,2GHz proci, 384 MB RAM. 64MB videó kártyával felszerelt PC-n elmegy, ezen akadozik vagy nagyon lassú.Lehet valamit ezen változtatni ?

Jesszus, mi az az Intel csiu? Driver genius és ilyen hasonló bloatwarékat inkább ne használj. Illesztőprogramokhoz tipikusan "cégnév support" a kugliba és hurrá. Support.intel.com-ról húzz le egy aktuális Intel inf update-t és tedd fel. Eszközkezelőben úgy fogod felismerni, hogy a szabványos, kétcsatornás PCI IDE-vezérlő (ez tud csak UDMA5-ig) átalakul Intel [délihíd altípu]Ultra ATA Storage Controller - [dev_id#### eszközazonosító]-vá. Innen kezdve lesz UDMA6, ha a csillagok is úgy állnak. De ez inkább csak tapasztalatszerzés, mondom, gyakorlati jelentősége abszolút nincs: A cache tartalma lesz elérhető valamivel gyorsabban, ami napi használatban sem mérhető, sem érezhető dolgot nem fog okozni egy ilyen régebbi lemeznél.

Hűha. Annak a lapnak SiS300-as AGP rettenet van beépítve videóhártya gyanánt . Az egy a gyengénél is gyengébb videokártya. Sajnos könnyen lehet, hogy ennyit tud. A PCI-os kártya is lehet videokártya, a VGA egy üzemmód (640x480) és monitor-csatolófelület is egyben (Video Graphics Array), a perifériális csatolófelülete meg lehet ISA, PCI, AGP, PCI Express. Illesztők telepítve vannak? SiS-hez kell az AGP GART, az IDE és erre rá a VGA illesztője. SiS-nek van honlapja, a 630-as lapkakészlethez keress mindent, ami kell, vagy Asus terméktámogatáson (tudod: Asus support a kugliban , nekem ne merészelj csalni a driverizébizével, tessék csak lelkesen kuglizni, tudod, milyen jól esik a sör utána? ).
Jó az a deszka amúgy, megy amíg világ a világ, a SiS meg egy nagyon barátságos cég és betonstabil lapkakészleteket tett az asztalra, csak nem sebességbajnokok.
(#) gerry hozzászólása Szept 6, 2010 /

Régi 386DX40-es alaplaphoz kellene nekem bios. Ezt, ezeket le lehet tölteni valahonnan. Google most nem a barátom, mert nem igazán segített.

Köszi a biztatást akkor veszek magam mellé KV-t és nasiznivalót, mert hosszú lesz az éjszaka,legalábbis nekem.Majd még benézek.
Hali.
Következő: »»   96 / 1154
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem