Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   97 / 399
(#) zoly15 válasza soos csaba hozzászólására (») Aug 29, 2010 /
 
Köszönöm szépen! Egy darabig elleszek vele, illetve még csak információt gyűjtök.. Az építkezés kb egy hónap múlva kezdődik
(#) soos csaba hozzászólása Aug 29, 2010 /
 
Ja még valami, R22, R26-os ellenállások el maradnak, R23, R27-es ellenállásoknak az új értéke 75 ohm. Remélem tudtam segíteni.
(#) Alkotó válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 29, 2010 /
 
Bármibe érdemes belefogni, ami örömet okoz.
2N3055-el is tökéletesen jól működhet.
Én arra utaltam, ha már nekifogsz, akkor talán nem célszrű eleve korlátokat építeni bele. Ha most kisebb a trafó, az nem jelenti azt, hogy mindig így is marad. De ezzel együtt, abban is van logika amit mondasz, azaz amid van, abból csinálsz egy komplett valamit.
Hajrá, vágj bele.
(#) zoly15 válasza Alkotó hozzászólására (») Aug 29, 2010 /
 
Köszönöm! Egyébként azért nem akartam a "butított2 verziót, mert ha egyszer át akarnám építeni nagyobbra, akkor ne keljen csak egy pár alkatrészt kicserélni...
(#) Moszkvai hozzászólása Aug 30, 2010 /
 
Egy olvashatóbb beültetés az urbánoshoz! Most, hogy egy barátom megkért építsek neki is egyet, előkerült az Én példányom is. Eddig ITT tartok.

M 065.jpg
    
(#) Bandika_23 hozzászólása Szept 1, 2010 /
 
Helló!

Meg tudnátok nekem mondani hogy mitől sült meg 3 db ellenállás a quad-ba?Urbán féle panel kb 4-5 üzemórával és egyszer leállt az egyik oldal,a képen bekarikáztam az ellenállásokat amik megsültek,és ennek követkesztébe negatív tápfesz van a kimeneten!
(#) cicoka válasza Bandika_23 hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
Elröppent a védelem. Szedd ki az ellenálásokat, R22,R23,R24. D3, T5, T6, R26, R27, R28, D4. R32-R34 helyére rövidzár kerül, és mérd meg a T7, T8, T9. T10-et.
(#) Bandika_23 válasza cicoka hozzászólására (») Szept 3, 2010 /
 
Jól van de ezzel mit érek,ha tudom biztosra hogy a végtranzisztorok nem zárlatosak?Vagy a felsorolt alkatrészeket kicserélem a végtranyókkal együtt úgy vajon müködne ujra?
(#) cicoka válasza Bandika_23 hozzászólására (») Szept 3, 2010 /
 
Szia .ha a védelmet kihagyod bellőle simán működik. Azt írtad, hogy 3 ellenállás füstölt el de én csak ketőt látam bekarikázva. Nézd át a panelt is, hogy nincs-e rajta szakadás. Mi anno kb. 10 éve mindíg úgy élesztettük a Quad-ot, hogy kihagytuk bellőle a védelmet. Az R37-es ellenállásod nemfüstölt el? Valamelyik végtranyó biztos zárlatos.
(#) karpi válasza Bandika_23 hozzászólására (») Szept 3, 2010 /
 
Zarlat .Ahogy mar tanacsoltak ,vegtranzisztorokat nezd meg .Nem latok 3 ellenallast bekarikazva csak kettot .Az R22 -82Ohm nem latom merre lehetne a nulla vagy minusz fele "kotve" .Igy arra gyanakszom hogy te is csinaltal valami zarlatot a lapon .

A tapegysegtol egy egy kb. 75 ohm/ 10W -os ellenalast kotsz az + U es -U- rol igy mukoddteted az erositot miutan megtalaltad a zarlatot . Ez a ket soros ellenallas zarlat eseten hatarolja az aramot kb max 0,7A-re es nem eg ki minden az erositodbe ha el van allitva valamilyen elofeszultseg hibas alkatresz vagy mellekotes miatt .Ha a feszultseg leesik a ket ellenalason akkor meg mindig zarlat van valamilyen okbol.
(#) Bandika_23 hozzászólása Szept 3, 2010 /
 
Azért van 2 ellenállás bekarikázva mert az R32 helyén nekem 2db 0,2Ohm-os van,ugymint R32a,és R32b!
(#) Mr.Grass hozzászólása Szept 5, 2010 /
 
sziasztok szeretnék érdeklödni tudtok e segiteni nekem aépitetem egy 200watos urbános quadot és apapirja szerint 0.7 A áramfelvétele kéne ohgy legyen ezt helyet rövid zárlatos és nem találtam sehol rossz össze kötést vagy ilyenek hozzá teszem elöte müködöt és egyszer csak áramfelvétel megemelkedet utána a negativ tápfesz csatlakozonál a kondi eldurrant:S tud valaki segiteni hogy hogy tudnám orvosolni a problémát? vagy ujjat kell épitenem?:S
(#) cicoka válasza Mr.Grass hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
A nyák fóliázata nem durrant el sehol? esetleg forrasztási hiba? A megemelkedett áramfelvétel zárlatos félvezetőre is utalhat.
(#) Mr.Grass hozzászólása Szept 5, 2010 /
 
én arra gondoltam hogy az egyik dioda miat csinálta ez lehetséges? mert a kodi durrant amugy a nyákok mindenhol jok egyszerre kezdre el csinálni mint a két oldal:S
(#) cicoka válasza Mr.Grass hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
A tápod rendben van? Képet tudsz csinálni róla? Mármint az erősítőről. Melyik diodára gyanakszol?
(#) Mr.Grass hozzászólása Szept 5, 2010 /
 
hát nem tudom de a kondi csak akkor szokot felrobbani ha forditva van bekötve ezért gondoltam hogy valahonan a kondi negativ lába pozitivabb lett és azért durrant el:S
de képet majd csinálok holnapra
(#) cicoka válasza cicoka hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Közben csináltam 2 képet az enyémről. A vezetékezés még elég hanyag, most készülök rendbe rakni. Plusz még távirányítóssá tenni.
(#) Mr.Grass válasza cicoka hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
jolnézki az enyém nincs ilyen álapotba pillanatnyilag darabokba a hiba miat:S mingyárt készitek képet és felrakom
(#) Mr.Grass hozzászólása Szept 6, 2010 /
 
sziasztok na itt vannak a képek
a táprol amit használtam a quadról és az elölepról
(#) Mr.Grass hozzászólása Szept 6, 2010 /
 
Nem szolja meg senki? vagy nem tud valaki segíteni hogy mi lehet a bajom vele?
(#) cicoka válasza Mr.Grass hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Ha jól látom a fotón a C16-os kondi durrant el. Nemlehet, hogy a feszültsége kissebb volt mint amit a tápod lead? A félvezetőket átnézted már, beleértve az IC-t is!
(#) hapro válasza Mr.Grass hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Szerinted ilyen képről/képekről mit látni? 8 perc alatt válasz fog érkezni, hogy az R238-as ellenállást cseréld ki X értékűre?
Mennyi ideig működött "rendesen"?
(#) water válasza Mr.Grass hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Az még nem jutott eszedbe hogy mérj?
(#) Mr.Grass válasza hapro hozzászólására (») Szept 7, 2010 /
 
helo körübelül 2hétig semmi baja nem volt utána csak bekapcsoltam volna azt utána dur:S
(#) Mr.Grass válasza water hozzászólására (») Szept 7, 2010 /
 
mit mérjek?

első komolyabb erösitőm lenne :S de nem akar össze jöni
(#) Mr.Grass válasza hapro hozzászólására (») Szept 7, 2010 /
 
Amugy nem azért hogy beszoljak de azért mert kértek képet azért raktam be hát ha segit valamit ha vissza olvasnál kicsit akkor látnád is
(#) hapro válasza Mr.Grass hozzászólására (») Szept 7, 2010 /
 
Segíteni nem tudok úgy, hogy megjavítsd a gépet, csak tanácsot adni:
- ha fényképet készítesz akkor olyat tegyél föl, hogy látni is lehessen rajta valamit.
- az ha egy működő végfokban lefényképezed a nyákot amin a végfok van az csak egy része a rendszernek, ugyanis csak a végfok nyáktól nem fog szólni a cuccod. Abban vannak vezetékek, tápegység is. Van huzalozása amin elcsúszhat többek között a végfok.
- Általánosan: legelőször megmérni a tápegységet, ott rendben van-e minden, valószínű rendben lesz, ha az jó, akkor legvalószínűbb a félvezetők hibája általában, azokat kiforrasztod, és megméred, ha jó vissza teszed, és passzív alkatrészek hibája után kutakodsz. Ha ezek is jók, akkor marad a nyák hibája. Ha ezt a három hibaforrást kiküszöbölted akkor lesz egy működő végfokod.
- a huzalozást átnézni, ami legalább annyira fontos dolog mint az, hogy jól van-e beültetve mondjuk a panelod. (csillagpont jól van-e kialakítva)
Én meg azért írtam, hogy beszóljak, hogy vedd a lapot...
(#) cicoka válasza hapro hozzászólására (») Szept 8, 2010 /
 
Úgy érzem nagyon jól mondtad. Feltételeztem a kollégáról, hogy legalább mérni tud. De ha ez az első végfoka akkor úgy gondolom, hogy nem ezzel kéne először próbálkoznia. A hajógyárak sem a Titanic-al kezdték hanem egy tutajjal. Ja az erősítőt sem érdemes három madzaggal valamilyen táphoz csatlakoztatni egy jobban átgondolt stratégia eredményesebb lesz.
(#) Mr.Grass válasza cicoka hozzászólására (») Szept 8, 2010 /
 
Köszönök nektek a tanácsokat de nem az elsö végfokom az első egy STK-486-os volt és még mindig megy csakegyerösebet szeretem volna épiteni
(#) Mr.Grass hozzászólása Szept 8, 2010 /
 
Rájötem a T8-as tranzisztor mondta fel a szolgálatot eddig mert akár hogy mérném meg csak rövid zárlatot jelez a gép remélem a cseréjével meg oldodik a gondom
Következő: »»   97 / 399
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem