Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm szépen! Egy darabig elleszek vele, illetve még csak információt gyűjtök.. Az építkezés kb egy hónap múlva kezdődik
Ja még valami, R22, R26-os ellenállások el maradnak, R23, R27-es ellenállásoknak az új értéke 75 ohm. Remélem tudtam segíteni.
Bármibe érdemes belefogni, ami örömet okoz.
2N3055-el is tökéletesen jól működhet. Én arra utaltam, ha már nekifogsz, akkor talán nem célszrű eleve korlátokat építeni bele. Ha most kisebb a trafó, az nem jelenti azt, hogy mindig így is marad. De ezzel együtt, abban is van logika amit mondasz, azaz amid van, abból csinálsz egy komplett valamit. Hajrá, vágj bele.
Köszönöm! Egyébként azért nem akartam a "butított2 verziót, mert ha egyszer át akarnám építeni nagyobbra, akkor ne keljen csak egy pár alkatrészt kicserélni...
Egy olvashatóbb beültetés az urbánoshoz! Most, hogy egy barátom megkért építsek neki is egyet, előkerült az Én példányom is. Eddig ITT tartok.
Helló!
Meg tudnátok nekem mondani hogy mitől sült meg 3 db ellenállás a quad-ba?Urbán féle panel kb 4-5 üzemórával és egyszer leállt az egyik oldal,a képen bekarikáztam az ellenállásokat amik megsültek,és ennek követkesztébe negatív tápfesz van a kimeneten!
Elröppent a védelem. Szedd ki az ellenálásokat, R22,R23,R24. D3, T5, T6, R26, R27, R28, D4. R32-R34 helyére rövidzár kerül, és mérd meg a T7, T8, T9. T10-et.
Jól van de ezzel mit érek,ha tudom biztosra hogy a végtranzisztorok nem zárlatosak?Vagy a felsorolt alkatrészeket kicserélem a végtranyókkal együtt úgy vajon müködne ujra?
Szia .ha a védelmet kihagyod bellőle simán működik. Azt írtad, hogy 3 ellenállás füstölt el de én csak ketőt látam bekarikázva. Nézd át a panelt is, hogy nincs-e rajta szakadás. Mi anno kb. 10 éve mindíg úgy élesztettük a Quad-ot, hogy kihagytuk bellőle a védelmet. Az R37-es ellenállásod nemfüstölt el? Valamelyik végtranyó biztos zárlatos.
Zarlat .Ahogy mar tanacsoltak ,vegtranzisztorokat nezd meg .Nem latok 3 ellenallast bekarikazva csak kettot .Az R22 -82Ohm nem latom merre lehetne a nulla vagy minusz fele "kotve" .Igy arra gyanakszom hogy te is csinaltal valami zarlatot a lapon .
A tapegysegtol egy egy kb. 75 ohm/ 10W -os ellenalast kotsz az + U es -U- rol igy mukoddteted az erositot miutan megtalaltad a zarlatot . Ez a ket soros ellenallas zarlat eseten hatarolja az aramot kb max 0,7A-re es nem eg ki minden az erositodbe ha el van allitva valamilyen elofeszultseg hibas alkatresz vagy mellekotes miatt .Ha a feszultseg leesik a ket ellenalason akkor meg mindig zarlat van valamilyen okbol.
Azért van 2 ellenállás bekarikázva mert az R32 helyén nekem 2db 0,2Ohm-os van,ugymint R32a,és R32b!
sziasztok szeretnék érdeklödni tudtok e segiteni nekem aépitetem egy 200watos urbános quadot és apapirja szerint 0.7 A áramfelvétele kéne ohgy legyen ezt helyet rövid zárlatos és nem találtam sehol rossz össze kötést vagy ilyenek hozzá teszem elöte müködöt és egyszer csak áramfelvétel megemelkedet utána a negativ tápfesz csatlakozonál a kondi eldurrant:S tud valaki segiteni hogy hogy tudnám orvosolni a problémát? vagy ujjat kell épitenem?:S
A nyák fóliázata nem durrant el sehol? esetleg forrasztási hiba? A megemelkedett áramfelvétel zárlatos félvezetőre is utalhat.
én arra gondoltam hogy az egyik dioda miat csinálta ez lehetséges? mert a kodi durrant amugy a nyákok mindenhol jok egyszerre kezdre el csinálni mint a két oldal:S
A tápod rendben van? Képet tudsz csinálni róla? Mármint az erősítőről. Melyik diodára gyanakszol?
hát nem tudom de a kondi csak akkor szokot felrobbani ha forditva van bekötve ezért gondoltam hogy valahonan a kondi negativ lába pozitivabb lett és azért durrant el:S
de képet majd csinálok holnapra
Közben csináltam 2 képet az enyémről. A vezetékezés még elég hanyag, most készülök rendbe rakni. Plusz még távirányítóssá tenni.
jolnézki az enyém nincs ilyen álapotba pillanatnyilag darabokba a hiba miat:S mingyárt készitek képet és felrakom
sziasztok na itt vannak a képek
a táprol amit használtam a quadról és az elölepról
Nem szolja meg senki? vagy nem tud valaki segíteni hogy mi lehet a bajom vele?
Ha jól látom a fotón a C16-os kondi durrant el. Nemlehet, hogy a feszültsége kissebb volt mint amit a tápod lead? A félvezetőket átnézted már, beleértve az IC-t is!
Szerinted ilyen képről/képekről mit látni? 8 perc alatt válasz fog érkezni, hogy az R238-as ellenállást cseréld ki X értékűre?
Mennyi ideig működött "rendesen"?
helo körübelül 2hétig semmi baja nem volt utána csak bekapcsoltam volna azt utána dur:S
mit mérjek?
első komolyabb erösitőm lenne :S de nem akar össze jöni
Amugy nem azért hogy beszoljak de azért mert kértek képet azért raktam be hát ha segit valamit ha vissza olvasnál kicsit akkor látnád is
Segíteni nem tudok úgy, hogy megjavítsd a gépet, csak tanácsot adni:
- ha fényképet készítesz akkor olyat tegyél föl, hogy látni is lehessen rajta valamit. - az ha egy működő végfokban lefényképezed a nyákot amin a végfok van az csak egy része a rendszernek, ugyanis csak a végfok nyáktól nem fog szólni a cuccod. Abban vannak vezetékek, tápegység is. Van huzalozása amin elcsúszhat többek között a végfok. - Általánosan: legelőször megmérni a tápegységet, ott rendben van-e minden, valószínű rendben lesz, ha az jó, akkor legvalószínűbb a félvezetők hibája általában, azokat kiforrasztod, és megméred, ha jó vissza teszed, és passzív alkatrészek hibája után kutakodsz. Ha ezek is jók, akkor marad a nyák hibája. Ha ezt a három hibaforrást kiküszöbölted akkor lesz egy működő végfokod. - a huzalozást átnézni, ami legalább annyira fontos dolog mint az, hogy jól van-e beültetve mondjuk a panelod. (csillagpont jól van-e kialakítva) Én meg azért írtam, hogy beszóljak, hogy vedd a lapot...
Úgy érzem nagyon jól mondtad. Feltételeztem a kollégáról, hogy legalább mérni tud. De ha ez az első végfoka akkor úgy gondolom, hogy nem ezzel kéne először próbálkoznia. A hajógyárak sem a Titanic-al kezdték hanem egy tutajjal. Ja az erősítőt sem érdemes három madzaggal valamilyen táphoz csatlakoztatni egy jobban átgondolt stratégia eredményesebb lesz.
Köszönök nektek a tanácsokat de nem az elsö végfokom az első egy STK-486-os volt és még mindig megy csakegyerösebet szeretem volna épiteni
Rájötem a T8-as tranzisztor mondta fel a szolgálatot eddig mert akár hogy mérném meg csak rövid zárlatot jelez a gép remélem a cseréjével meg oldodik a gondom
|
Bejelentkezés
Hirdetés |