Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon szép!
AC tápról ugrált a kijelző, ennek végül is mi volt az oka? (ha valahol volt szó róla akkor bocs, de nem találtam)
Építettem egy ilyet (is) - kép csatolva - , gondoltam megosztom !
Hali!
Tudom nem nagy cucc de azért fel rakom. Ez lesz a VTTC-m szikraköze(védő) Ki próbáltuk Varttinával,hogy jó-e ![]() Egy MOT-tal volt hajtva. ![]()
Jól néznek ki nem mondom.Bárcsak tudnám mik ezek.:nemtudom:
Tetszik ahogy az előlapot megoldottad, ötletes!
![]()
Kösz ! Röviden ez : Octave divider, germánium tranyós Fuzz, Minimoog-féle feszültségvezérelt aluláteresztő szűrő, modulálhatóan expression pedállal, LFO-val, burkológörbe követővel, és véletlenfeszültség generátorral ...
még rövidebben : hangszereffekt ![]() és csak a sárga cucc a lényeg, a bal oldali pedál egy gyári M-Audio expression pedál, a jobb oldali szürke doboz a tápja, mondjuk az is saját gyártmány ..
Köszönöm!
![]()
Volt egy kis gubanc a csillagpontokban... A stabkockához 'előbb' jutott el a delej mint a puffer elkóhoz.
![]()
Sziasztok én ezt építettem
Kb 2x150W-os végerősítő ![]()
Szia!
Szép munka! A kapcsi tápot is te csináltad? 1 észrevételem van, nem tudom lehet hogy csak én vagyok vele így, de engem zavarnak a nőagyfényerejű kék ledek. De természetesen semmi közöm és még véletlenül se akarom hogy ez valami kritikának tűnjön. Tehát csak így tovább ![]()
Igen én csináltam a tápot is és hidd el, hogy engem is zavarnak a nagy fényerejű kék ledek. De NULL költségvetésből ez jött ki, ez volt itthon
![]()
A kék diffúz jól néz ki nagyon!
De jól néz ki nagyon a gép. Jó hangja van?
Szerintem igen ,a végfokban V-FETek vannak 2sk135/2sj50 amiknek szerintem szebb hangjuk van mint a MOS-oknak , nekem tetszik a hangja van olyan jó mint egy QUAD, de nem vagyok white fülű vagy mi fene , így ez persze csak a saját véleményem
![]() Amúgy az erősítő kapcsolás az URBÁNOS féle 300Wos erősítő kis testvére . De csak azért csináltam mert volt 4 db V-FET em és nem akartam elszórni ezért újraterveztem a nyákot és megépítettem. A táp meg teljesen saját cucc, mármint nem volt hozzá kapcsolás , de sokat segítettek egy másik fórumon .
Vagy kék/piros duoledet, és a "Ready" a kék fele, a "Protect" a piros
![]()
Sziasztok.
Gondoltam megosztom veletek, egy kis hangfalat szóra kellett birnom, mégpedig egy Quad-dal -hááát ilyen lett, amúgy jó szól ![]()
Abba a hangfalba beépítetted az erősítőt?
Honnan szívja a levegőt a venti? Látom ventin nem spóroltál, nincs zavaró hangja? Amúgy nem rossz ![]()
Hi
Aktív hangfal, biztos nincs melege attól a két ventitől ![]() Gratula hozzá.
Az első műveim egyike, a trafót nem én tekertem, viszont most én fogom, mert tegnap sikeresen leégettem a primert
![]() ![]() ![]()
Hi
Én meg a PIC-es cumót osztanám meg veletek, csak elkészült végre. Az USB-s az a PICKIT2 ami rá van kötve egy tesztpanelre amit kilehet "csatolni" próbapanelra. Előttük meg egy író/olvasó "modul" 4 különféle foglalattal, amire applikáltam egy 3,3V váltó kapcsolót a jumperral. Mert ugye az után épített pickit2-es csak evvel marad el a gyári cucctól. Mivel a leddel van beállítva 3,3V azt még nem tudom hogy ha belekerül egy 3,3v-os cucc akkor azt mennyire húzza meg. De az 5V tutira megyen ![]()
Hogy a fenébe lehet leégetni egy ekkora trafót?
![]() ![]()
Ránézésre szekunder leállások keresztmetszete alapján 200-300W simán lehet, szerintem.
Engem is érdekelne hogy szaladt meg az a 10-20A-er ![]()
Van, belefröccsent a szál az üvegbe, ahogy szokás… (ott hátul az a bizti) Egyébként izzítószálas gyújtást szerettem volna, és az elsőnél megdöglött… Bizticsere után se kép, se hang. Pedig összerezzen az egész, ha bekapcsolom
![]() ![]() Newman, fogalmam sincs, 300 körülinek kinéz…
Valami itt nem tiszta... Egy trafó nem úgy ég le hogy hopp és vége... Vagy a biztosíték nem megfelelően volt méretezve és valóban leégett..
Nem biztos, hogy megszakadt, de nem tudok másra tippelni, ha csak nem égett meg a főkapcsoló
![]() Még nem volt módom jobban szétszedni, a csövesem van szétterítve az asztal nagy részén, várja a dobozát… Amúgy én se tartom valószínűnek, de nem is teljesen kizárt ![]()
Valóban nem megfelelően, a 3,15-ös elég szolid ahhoz, hogy egy ilyen cuccot ki tudjak használni, ha épp kell valamire az a néhány amper, amit tud. Viszont nagyon büdös volt már akkor is, amikor még le se vettem a tetejét. Szerintem erről ennyi most elég is, mert nem nagyon van miről beszélni addig, amíg bele nem nyúlok egy műszerrel, hogy mi is a helyzet valójában. De tényleg nem férek az asztalomon
![]()
A ventiknek van fordulatszám szabályzó-áramköre, csak akkor pörögnek mikor tényleg muszály + nagyhangerőnél nemnagyon hallani
![]() feltettem rólla 1-képet 2-venti jobb mint 1-venti ![]()
ja majd elfelejtettem -kössz
-kössz
igen ezmár nagyon "aktív lett" főleg mikor nézem a Tv-t ![]() ![]()
Akkor megmutatom a QUAD -omat én is
![]() De ezt kb 4 éve csináltam . Akkoriban még gyerekcipőben jártak a kapcsi tápjaim , ezért sima hálózati trafóval készült. Az érdekessége viszont , hogy a szélcsatorna folyamatosan kéken világított , de mikor CLIP-elt az erősítő nem csak a piros ledek hanem a sz.csatorna is pirosan villant és nem kéken világított folyamatosan. ![]() És ilyenkor még lehetett alpha szettet kapni ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |