Fórum témák
» Több friss téma |
WinAVR / GCC alapszabályok: 1. Ha ISR-ben használsz globális változót, az legyen "volatile" 2. Soha ne érjen véget a main() függvény 3. UART/USART hibák 99,9% a rossz órajel miatt van 4. Kerüld el a -O0 optimalizációs beállítást minden áron 5. Ha nem jó a _delay időzítése, akkor túllépted a 65ms-et, vagy rossz az optimalizációs beállítás 6. Ha a PORTC-n nem működik valami, kapcsold ki a JTAG-et Bővebben: AVR-libc FAQ
Üdv, egy kis segítség kellene:
Vettem egy avrisp mkii programozót ( http://www.hestore.hu/files/AVRISPmkII_UG.pdf ) , de a használattal problémám akadt: Felraktam mindent ami a Cd-n volt és mikor először csatlakoztattam az AVRISP mkii upgrade is megvolt. Csatlakoztatom az isp-t, és avr studio 4 -el kommunikál is, viszont a programozó az avr-el már nem tud kommunikálni. (Az ISP Frekvency: 125 kHz, de próbáltam 96.39 kHz -et is. A 115.2 kHz nem megengedett.) A következő hiba üzenetet kapom: Target appears to have lost power, or the ISP connector was disconnected. A programozás alatt az ISP, Vcc és GND kimenetei közt nem esik feszültség. A kérdésem: Külön kell beállítani, hogy adjon tápfeszültséget az avr-nek, vagy hibás a programozóm? (Az AVR -ek, amiket próbáltam felprogramozni újak, és minden eseten többször leellenőriztem, mindent a helyére kötöttem-e.)
A státusz led pirosról zöldrevált mikor rádugod a céláramkörre?
Az AVRISP MKII nem ad tapot a celaramkornek, azt neked kell biztositanod. Csak megnezi hogy programozando AVR pl. 3.3V-os vagy 5V-os feszultsegu es ehhez igazitja a jeleket programozaskor.
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem . Mivel még csak kezdő vagyok a programozásban,azt szeretném kérdezni,hogy AVR Stúdió4-ben hogyan lehet HID módban programozni. Ha van valakinek valamilyen válasza akkor előre is KÖSZI.
Én úgy tudom úgy nem lehet. Milyen programozóval akarsz programozni?
A gyári STK500 soros nem USBs. Nem Doper véletlenül?
Én ahonnan a programozót rendeltem ott nem volt kiírva ,hogy Doper.Egyépként meg mi a külömbség a soros és az USB-s kapcsolat között?
Sziasztok
Kérdésem a következő Attiny45-el tudok 38kh-es jelet elöállítani?Ha igen merre induljak el? Segítséget előre is köszönöm.
Nézzél körül az adatlapján a Timer címszó alatt. Több lehetőséged van a 38Khz -es jel előállítására, persze kérdés, hogy mennyire kell pontosnak lenni a 38Khz -nek
Segítségeteket kérem! Összeeszkábáltam egy clonepi-avr fémdetektort. A hozzá írt .hex filet egy st500-assal belepörköltem. Később módosítani szerettem volna, de mivel a csipben lévő program azonnal elindult, mihelyt kapott 5v-ot, nem engedett a chip közelébe, nem engedte programozni. Van rá megoldás?
Az teljesen normális hogy elindul, ettől még kell hogy tudd programozni. Az programozód lehúzza a reset lábat ha minden igaz, akkor pedig teljesen mindegy hogy milyen fájl van beégetve.
Valamit nem jól csinálsz, ha leírod részletesen, esetleg mutatsz képet, megpróbáljuk kitalálni hogy mit.
Távir-os STK500-om van, amivel pörkölni tudok. A készülék (fémkereső) alaplapján van az ISP csatlakozó. 5v-ot az alaplapról kap. Az imént egyébként megfagyott benne a program, így beeresztett és el tudtam végezni a szükséges módosítást. Amúgy ez az orosz gyerek Pony2000-el ír. Megadott egy képet a fuse bitek beállítására, de mivel nekem winavr-em van nem csak sejtem, hogy mit akar.
Kérdésem a következő:
A képen látható Pony2000-es beállítások milyen értékeknek felelnek meg pl. AVR studio esetében? (Fuse bitek beállítására gondolok. Az atmega8 belső kristályát használja.) http://fandy.vov.ru/ATmega-8_CFG.jpg Köszönettel: Gábor
Sziasztok!
Kérdezni szeretném érdekel e valakit egy fizetős project, amit én kellő hozzáértés és programozói tudás hiánya miatt nem merek önállóan bevállalni? A PIC kevés hozzá, az AVR hez még annyit sem konyítok...Nagy sebességű ADC / SD kártya kezelése / FAT ...stb. Nekem ez magas, tudna e valaki segíteni a project megvalósításában? Nem fórumon való segítségről van szó hanem fizetős munkáról, akár számlával...stb. Ha van valaki akit ez érdekel, kérem hogy a mail címemre írjon, és csak olyan jelentkezzen akinek az említett perifériák kezelésében tényleg gyakorlata van, mert a dolog relatíve sürgős lenne. Köszönöm
Ket megjegyzes:
1. En meg nem talalkoztam olyan feladattal amit "PIC-kel nem, de AVR-el meg lehet oldani"... Forditva sem, azonban olyan tenyezok hatarozzak altalaban meg a kivalasztott eszkoz tipusat, hogy pl. melyik platformra kapsz fejleszto mernokot, vagy milyen beszerzesi forrasod van, mekkora a koltsege a fejesztesnek es a gyartasnak stb... 2. Fizetos dolgokat a hirdetesi rovatba szokas feladni...
1. Ebből is látszik, én nem látom át kellőképpen a feladatot. Ha esetleg tudnál segíteni bármelyik eszköz vonatkozásában, nagy segítség lenne. Nem kéne tovább keresgélnem, köszönöm.
2. Ebben igazad van sorry. De mivel nekem ez a munka túl nagy falat gondoltam hátha van valaki akit ez a project kompletten érdekel, vagy esetleg tudna segíteni a programozásban. Mivel itt a fórumon célzottan találhatok olyat aki ért a feladathoz ezért bátorkodtam feldobni a kérdést. Igazad van, nem itt volt a helye, de mivel sürgős a dolog, (talán) megért egy helyreutasítást.
Én szoktam vállalni fejlesztéseket AVR-re. Decemberben lesz szabad kapacitásom leghamarabb egy újabb projektet bevállalni. Számlát természetesen tudok adni az elvégzett munkáról. Ha ráér addig, akkor keress meg. Ha nem ér rá, akkor sajnos nem tudok segíteni. Teljesen be vagyok táblázva most.
Ok, köszönöm. Mindenképpen privátban megkereslek.
Oks. Még nem néztem meg. Majd délután/este lesz rá időm.
Sziasztok!
Neten találtam egy AVR-el megvalósított video-ábragenerátort. Ennek megépítésén gondolkozom. Bővebben: Link Mivel én PIC-el foglalkoztam eddig, nem vagyok képben az AVR-ekell. Tudnátok nekem ajánlani valami egyszerű égetőt, ami a BASCOM-AVR demó verziójával működik? Ezt az egy mikrokontrollert szeretném felprogramozni. Élőre is köszönöm! Üdv: Gyula
Közben találtam egyet, ami egy buffer IC-t tartalmaz és kész. Ez elég egyszerű nekem.
Bővebben: Link Üdv: Gyula
Sziasztok!
A kettővel ezelőtti hsz-emben megjelölt oldalról letöltöttem a BASCOM-AVR-t és a .bas és a .hex filet is. Ha azonban a bas-t szeretném lefordítani, az alábbi hibát adja a fordító: Error:344 Line 349 Program will owerwrite bootloader [ 42 too long], in File C:\..... Ha programozás módban a .hex fájlt töltöm be, az alábbi üzenetet kapom: "Fill too large to fit in buffer" Jól sejtem, hogy a program túl hosszú és nem fér el a Flash memóriában?! Csak azt nem tudom, akkor a linken az eredeti hogyan működhetett... A segítséget előre is köszönöm! Gyula
Nem értek a bascomhoz, de esetleg a vezérlő típusa jól van beállítva?
Az eredeti hex-et töltsd bele. Szerintem az a bascom amivel fordították másként volt beállítva, de a lényeg hogy az eredeti hex bele fér a memóriába! (Amikor a .bas-t lefordítottad akkor átírta az eredeti hex file-t)
Szia!
Tudtommal a Bascom DEMO verziója, csak 4KB-es méretet enged kezelni. Valószínű, ezért találta "nagynak" a *.bas fájlt.
AZ attiny2313 2KB flash memóriával rendelkezik...
Sziasztok!
Van egy ATtiny24-es AVR-em, hozzá ilyen programozóm. AVR Studio 4.18-at használva próbáltam programozni. (SP2 telepítve hozzá, oprendszer: Win XP) A következő lépeseket tettem: 1. Display 'Connect' Dialog 2. STK500/AutoConnect A programozóval a kapcsolat létrejött, mikor pl a Fuses fülre kattintok, felvillan a LED. 3. A Main fül alatt beállítottam az AVR típusát (lásd fent). 4. Read Signature A probléma innentől lép fel. A következő visszajelzés érkezik: WARNING: Signature does not match selected device! Próbáltam rátölteni programot, melyre szintén hibaüzenet volt a válasz, továbbá a programozó LED-je folyamatosan világított (szgép újraindítása után is, majd kihúztam az usb-t utána ismét ugyanúgy működött). Kérem, aki tudja a hiba okát, írjon! Előre is köszönettel: Possessed |
Bejelentkezés
Hirdetés |