Fórum témák
» Több friss téma |
Elvileg ez az engedélyezés:
Ezután jönne az olvasás mert pickit2 vel tettem bele adatot.
Szia!
Ez a sor Idézet: az 0, 0, 0, 0, 0, 1, 1, 0 sorozatot küld ki, de az 1, 0, 0, 1, 1, 0, 0, 0, 0 sorozat kellene.„Shout So, SCK, MSBFIRST, [$06] ' Send write enable command” Ha van PICkit2-d, használd a logikai analizátor funkcióját. Az AUX legyen az EEPROM SDO jele...
próbáltam átszámolni és decimálisként megadni.
A pickiten nem látni a jeleket mert mérés közbe lefagy. Szkóppal nézve van valamilyen adatforgalom, sajnos pontos mérésre nem alkalmas a masinám ![]() Próbáltam keresni mintaprogit / akár más nyelven is / de nem találok ![]()
Szia!
A PICKit2 mérést a következők szerint állítsd össze: - CH1 legyen a CS, CH2 a SCK. Elsőre a CH3 legyen a 93LC46 DI jele. - Állítsd be a Triggert CH1 felfutó élére, a Trigger Positiont "Start of data" -ra. - A mérést indítsd el a RUN gombbal. - Hajtasd végre a programodat - gondolom egy resetre lefut. - A PICKit2 le fog állni a CS felfutó jelére, és a történteket kirajzolja a képernyőre...
Megcsináltam az analízist, csatolom a képet és a forrást.
Szia!
Az írás engedélyezés parancs már jó lett. A "/" jel osztás a BASIC nek, így az írás parancs már nem jó. A cím és az adat kiléptetése jó. A többi parancsban is ki kell cserélni a "/" -t "\"-re. A CS=0 és CS=1 közé tegyél be egy kis várakozást ~1ms.
Megpróbáltam időt hagyni, nem változott a dolog.
Elvileg az adat kijut de vissza nem jön semmi. Lehet hardverhiba okozza, nem tudom. A törlést is próbáltam de az se megy, a parancsokra több változat is van de egyikkel se akar menni ![]()
Szia!
Állítsd be a Zoom-ot 1x -re. Készíts egy új regisztrátumot és töltsd fel a képet és a programot.
Üdv!
Gép reinstall volt, ezért csak most tudok írni. Csatolom a méréseket. Megnéztem külön az egyes részfolyamatokat. Visszafele nem érkezik semmi adat.
És itt a program is csak az előbb nem engedte betallózni.
Szia!
Próbáld meg ezt... A "delayus" ugye us -ben várja a paraméterét. A mintaregisztrátumokat tömörítve töltsd fel... Sanjos nem igazán látszanak a jelalakok az átméretezés miatt...
Működik
![]() Hardverhiba volt, bontottam egy másik ic t és azzal rendesen ment. Az a fura, hogy a PICKIT2 simán írta olvasta, az ellenőrzés se talált hibát :S. Köszönöm a segítséget.
Üdv Mindenkinek!
Szeretném megkérdezni hogyan, milyen utasítással tudnék egy rövid jelsorozatot küldeni egy lábra (pl.GPIO.2) és ezt egy másik PIC valamelyik lábán dekódolni. Egy mozgásérzékelő mikor kapcsol a PIC jelet generálna és ezt küldeném egy 433 Mhz-es adó modullal, majd venném a jelet a vevő modullal amit a másik PIC kiértékelne és mondjuk bekapcsolna egy LEDet. Vagy egy egy csatornás távirányítót is lehetne csinálni belőle. Köszi előre is.
Üdv!
Jelsorozatot leg egyszerűbben pl:
A dekódolás már bajosabb, figyelni kell mi jön a modultól (ami persze minden más adást is vesz). Én ezeket a feladatokat egy cél ic párral oldanám meg, PT2262 és 72. 300 ft körül van és ami ennél is fontosabb, hogy beszerezhető.
Köszönöm a választ, megpróbálom ezekkel az IC-kel.
Hol lehet beszerezni, mert én csak Kínai oldalakon találtam?
Egyébként pont arra lennék kíváncsi, hogyan lehet dekódolni a jelet.
Az említett IC-nek (PT2262) nem tudom milyen lehet a frekvencia stabilitása? Pl. kinti egység -20Fok, bent +20Fok. A PIC-hez pedig lehet kristály kapcsolni ami nagyban megnöveli a frevencia stabilitást
Üdv!
A profitech nél lehet kapni Bővebben: Link. Ekkora hőmérséklet különbségnél még nem próbáltam de majd télen kiderül, nekem ezzel megy egy kinti lámpa ![]()
Az általad említett célra miért kell dekódoló áramkör ?
Egy sima SEROUT utasítással kiküldesz egy vagy több bájtot az adó IN lábára . A vevő OUT lábán megjelenő jelet, SERIN utasítással beolvassa a másik PIC. A biztonság kedvéért estleg többször teszteled és meg van a távírányítód.
Üdv!
Próbáltam azzal is régebben de nem volt stabil. Lehet én csináltam valamit rosszul, van esetleg egy mintaprogid?
A programok áramkörfüggőek.
A mellékelteknél az adó négy nyomógombot figyel, a vevő LCD-n megjeleníti, hogy melyik nyomógombot nyomtuk meg. 16f628A Pic-keket és 433 Mhz-es Telecontrolli adót és vevő párját használtam.
Van egy mikroBASIC-ben írt programrészlet:
const VALAMI as integer[4] = (100,-30,90,150) const VALAMI2 as integer = -30 dim szam as integer ... szam=VALAMI[0] szam=VALAMI[1] szam=VALAMI2 Vajon miért kapok hibaüzeneket a pirossal jelölt sorra? Argument is out of range "" to "integer" (A másik két értékadással nincs gondja.)
Üdv!
A "-" előjel nem tetszik neki szerintem, próbáld meg "-" nélkül. Ha így lefordul, nézd meg más változó típussal a "-" előjellel. Idézet: Tegyél egy szóközt az "integer" szó után! „const VALAMI as integer[4] = (100,-30,90,150)”
Thowra!
Az előjeles tömbváltozókkal van gondja, pedig nem kéne hogy legyen. Kipróbáltam INTEGER és LONGINT típussal is, de mindkettőnél ugyanez volt a helyzet. Szimpla (nem tömb) változóval viszont nincs hibaüzenet, az működik. icserny! A szóköz beiktatása nem segített. A verzió egyébként: MikroBasic PRO for dsPIC30/33 and PIC24 ver. 4.1 Nagyon úgy tűnik nekem, hogy a mikroBasic a bűnös, mivel már eddig is számtalan ocsmányabbnál ocsmányabb funkcionális hibát találtam benne. És még a Microsoftot szidják az emberek, holott pl. a VisualBasic teljesen korrekt és megbízható, ellentétben ezzel a rakás fossal.
Nincs véletlenül bekapcsolva valami fordítási opció, hogy az INTEGER alapértelmezetten "unsigned int" típus legyen?
Nem találtam ilyen opciót. Gyakorlatilag a beállítások között nincs semmilyen fordítással kapcsolatos dolog.
Részlet a Language Reference-ből: Type Size Range word 16–bit 0 .. 65535 integer 16–bit -32768 .. 32767 longword 32–bit 0 .. 4294967295 longint 32–bit -2147483648 .. 2147483647 A hiba csak negatív tömbváltozóknál jelentkezik.
En nem tudom hogyan mukodik a microBasic, de ha a 'szam' -ot dim-kent (tombkent) deklaralod akkor nem igy kellene megadni?
A 'szam' változó nem tömbnek van deklarálva.
A szögletes zárójelek utalnak egy változó tömb mivoltára.
A mai elfajzott (vagy "továbbfejlesztett", ami ugyanazt jelenti, csak szebben hangzik) BASIC nyelvjárásokban a dim szimplán a változódeklarálás jele, kb. ugyanaz, mint a Pascalnál a "var". Amint látod, van már const is.
Hat komolyan mondom ezek nem normalisak! Vegen a C-ben a for mar nemcsak ciklusra hasznaljak, hanem felteteles elagazasra is? Vagy a 'int' -et float tipusra is? Tenyleg elment az eszuk ezeknek!
Na mindegy, koszi a felvilagositast, Basic-et pedig mar csak emiatt sem vagyok hajlando hasznalni ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |