Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv!
Sikerült aránylag jó pénzért hozzájutnom egy LG 94 cm-s Full HD LCD tévéhez kis szépséghibával ,a képernyő mértani közepén aljától a tetejéig húzódik egy több különböző pixelcsíkból álló sáv .Ami több színből áll össze. "Lásd a kép" Kérdésem az ,ez a hiba javítható-e? Ha igen mi lehet a gond ?LCD panel?Panelt vezérlő elektronika ? Köszi a válaszokat. Kicsit zavaró ,de ha nincs a hibára megoldás ,megszokható a jelenség.,
Szerintem ,nem tudod javítani. Ugyanis rá van itegrálva a panelra a vezérlés. Nagyon finom elektronika ,hajszálvékony hajlékony nyákon. Legalábbis a notiknál így van. Ott cserélni szokták a kijelzőt.
Szia!
Valószínű az LCD panel és a vezérlő közötti átvezető érintkezési hibás. Talán javítható. A kiszerelt panel szélénél, a csíknál óvatosan a vezérlőt kézzel összeszorítva, ha van változás, akkor van esély. Laptop javult már meg így.
Üdv!
Az a furcsa .hogy valamiféle tápot kaphat a panel ezen pár sora is ,mert színesen világít ,és nem fekete ,hogy ,tápot és vezérlést sem kapna .Nem is beragadt poxel hibárol beszélünk . Írom én ezt laikusan ,bár nem vagyok tv szerelő sem szívbajos tegnap szétkaptam mint foxy a lábtörlőt,vannak róla képek is . Össze is raktam jól itt megy a hátérben a tv.) Idézet: „Az a furcsa .hogy valamiféle tápot kaphat a panel ezen pár sora is” Fordítva, ha tápot kap, akkor fekete. Régi LCD-s quarcz óra is ilyen. Ahol színes, ott csak egy két szín kap tápot, ahol fehér, ott semmi nem kap tápot, s ezért látszik a háttérvilágítás. Idézet: „Össze is raktam jól itt megy a hátérben a tv.” És van még csík? Vagy a kontakthiba megjavult? Ha igen, feszülés is lehetett a gyári összerakástól.
Üdv!
Láttam ,mikor szétszedtem,ezt a nyákos megoldást igen miniatűr ,tény és való. De pontosan melyik a vezérlője ,van egy tippem ,(lásd képen),de van egy másik nagyobb panel amiből egy vastagabb jó pár eres kábel csatlakozik ebbe a kisebb panelba (lásd kép). Én is valami érintkezési hibára gyanakszom ,szervizeket kérdezve a nem javítható volt a válasz ,amit értek is ,(persze kétkedem).A szerelőnek is az éri meg ha kevés időt tölt el a javítással és még keres is rajta (másik panel beszerzése,majd egyszerű beszerelése).Mondom én ezt így laikus ként csupán csak a panel cseréje gyerekjáték szerintem ,azért nem fizetnék a szerviznek,......szerintem amúgy is a panel a legdrágább egy ilyen HD LCD-ben ,tehát ,lehet annyi lenne a panel ára ,mintha vennék egy másik tv-t. Na én azért vállalkozó szellemű frici vagyok,ha netán meglehet javítani ,akkor kihívásnak veszem azt megnézem újra.Bár tényleg miniatűr az egész panel ,és kimérni is igen nehéz ,műszerrel ,meg mit is mérjek ,annyi a sor a kijelzőben ,mint égen a csillag ,ha kitudnám mérni melyik sor kábel ,vagy hol lehet az érintkezési hiba ,az jó lenne és okosabb is lennék .
Igen még összerakás után is van csík,de bevallom ősszintén az ez előtt lévő hozzászólásomban beillesztett képen a" kis panel "nevű képnél ,megálltam a szétszedésben .nem mentem tovább lehet ,még tán még jobban is szét szedni ?.
A lényeg valahogyan meg kéne állapítanom ,melyik az a kábel rész ahol hibás lehet és lokalizálás után ,megnéznem valamiféle megoldással áthidalható lenne a hiba .....
Még az is bonyolítja a helyzetet,hogy a hibás kb 10 pixel sorból nagyítóval nézve 3 és 7 pixel sor működik képzi a képet a többi nema hibás sorok színeit fentebb már leírtam .
Sajnos a kis gyűrődésnél keresendő a hiba. Ha még egyszer szétszeded, akkor először a csík pontos helyét jelöld meg könnyen eltávolítható ragasztócsíkkal, s a gyűrődésről készíts makro fotót. Szerintem a csík jóval közelebb kessz a gyűrődéshez.
A kis panel neve control-board,ez vezérli közvetlenül a kijelzőt.A hiba lehet maga a kijelző,ez igen kevéssé valószínű,de kizárni sem lehet teljesen.A control-boardot összekötő flex-kábel érintkezési hibája,(szakadás igen ritka),esetleg a cb-n lévő chip egy-két száz lábának(valamelyikének)elégtelen forrasztása feltételezhető,mint hibaok.A proci-hoz csak hőlégfúvóval lehet/érdemes hozzányúlni!Ha a kontaktusok alkoholos tisztítása,és újbóli összerakás nem hoz eredményt,akkor bizony-->márkaszerviz.
Üdv!
Köszönöm Urak a segítséget! Újabb szétszedés után ,megvan a tettes a hiba forrása,sajna igaza volt annak aki azt mondta javíthatatlan . A miniatürizálás miatt képtelenség javítani. (lásd kép). Most a nagy kérdés van-e itt a fórumon tv szerelő vagy olyan aki rendelkezik megbízható TV szerelő ismerőssel aki LCD panelt tudna beszerezni nékem )) A beszerzési árára vagyok kíváncsi amennyiért én elhozhatom ,és nem kérek sem ki,sem be szerelést ,csak az LCD panelra van szükségem(ami jó és nem szakadt a nyák rajta).A cserét én magam megoldom . A TV tipusa :LG37LF66 Ime a száma ,neve,stb: LCD FULL HD panel : LG PHILIPS LCD Co. Ltd Desc: LC370WU-SLO 1 P/N: 68708-0257D Én azt gondolom,ez egy olyan panel ami sokmás féle 37" típusba beépítésre kerülhetett ,nem pont csak ebbe amibe nekem van. Köszönöm az infókat ,cim ,név ,ár ,stb . Ha jóárasitva lenne a panel ára ,akkor beruháznék és kicserélném .
Üdv!
A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy (autós) SUPER LCD-TFT-TV M:SP-6900. 12V helyett megkapta a 24-et. Szemmel láthatóan 2 alkatrész szállt el benne. 1.Kép Teljes panel ---> 2.Kép Állítólag volt szerelőnél a szerkentyű, 5 ezer forintra mondta kb az anyagköltséget! Szal a kérdéseim a következők lennének: 1. A Q17-es típusát/értékét honnan lehetne megtudni? Ráírva csak annyi van, K-E-C. 2. Az elpukkant dióda után már több alkatrész ugye elvileg nem szállhatott el? Vagy ha mégis akkor mi kerül ennyibe? Egyébként a nyák kétoldalas, de a másik oldalon csak 1 db LC7480-as IC van, + pár darab poti. De ha szerintetek nem érdemes vele foglalkozni, akkor van-e ötletetek mit lehetne kezdeni a kijelzőjével A válaszokat előre is nagyon köszönöm
Segítsetek legyetek szivesek...
Szia a d11 Szerintem egy zener dióda a másik at meg egy tranzisztor
Google-ba néztem nem talált semmit
Vélhetően az kerül benne öt rongyba, hogy szétszedi a tévédet, hibakeres, majd utánajár az alkatrésznek, beszerzi, kicseréli, összeszereli és teszteli, majd összerakja. Ha csak azt vesszük, egy óra szervizköltség simán összejön rá, ha nincs mázlija, és akkor az 5k/óra csak papíron hangzik jól, ha hivatalosan csinálja az ember.
A dióda lehetett zener vagy shottky, a tranzisztor talán NPN vagy n csatornás FET, de ezt kép alapján a kutya nem figja megállapítani ilyen panelről. A halott dióda mögött bármi más is tönkremehetett.
Üdv!
Azért is írtam 5000 anyagköltséget, mert csak az anyagot mondta annyinak.... össz 15 ropi :s Igen, sajnos ilyesmi válaszra számítottam, hogy nem tudni mi lehet pontosan az az alkatrész.... Akkor azthiszem az lesz, hogy megpróbálok kezdeni valami a kijelzőjével.... az viszont már egymásik topik lesz.... Ezért szeretem nagyon ezt a fórumot, mert több-kevesebb sikerrel de próbálnak az emberek segíteni a másiknak.... Köszönet nektek: mizsei.robi és didyman...
Elnézést, akkor félreértettem (olvastam). Azért annyira nem mondtunk még le róla . Tranzisztor/FET lehet az illető, ki kéne méregetni, hogy melyik lába hova megy. Ha ez az eszköz az aktív teljesítményeleme a saját tápjánqak, akkor az egyik lába a 12V-ra fog menni, a másik meg a környező kondik (+) lábára, míg a harmadikon lesz néhány környékbeli alkatrész, vagy IC. A diódát mérd ki, föld és 12V felé, vélhetően ezt fogja védeni, így egyelőre kiszedhető teszteléshez. Ha a tranzisztorral tisztában vagyun, akkor az EB/CB diódákat mérd ki. Aztán lépünk tovább.
De meg is kövezem magam. Hiszen ott van minden. Van egy UC3843-as IC-d, vélhetően az is halott (filléres dolog), a Q17 egy FET lesz inkább, N-csatornás, néhány A-es. Ott van alatta egy trafó, az állítja elő a logika és a háttérvilgáítás delejét, tovább lejjebb az egyenirányítás + 2db PI-tag.
Felül a FUSE3-at is mérd ki, jó eséllyel halott lesz. Q9-et is meg kéne fejteni típusszámra. A biztosíték és a dióda tisztázása után adj rá tápot: Ha Q17 még üzemképes, akkor a két ss14 jelű dióda csíkkal jelölt katódján feszültség lesz mérhető. A tápellátással köss sorba egy 3-7Ohm közötti, pár W-os ellenállást, vagy használj kis terhelhetőségű dugasztápot. Feszültség nem kritikus, 10-15V között lehet bármi.
Sziasztok. Van egy medion 82 centis hd ready lcd tv-m, aminek megsérült a kijelzője. Esetleg tudna valaki egy jó boltot vagy valamit ahonnan be lehetne szerezni? Akit kérdeztem az már mind azt mondta hogy alkatrészeket már nem tud adni. Előre is köszi.
Sziasztok!
Volna egy nagy kérdésem. Egy kijelzőhibás lcd tv-be bármilyen azonos felbontású kijelzőt bele lehet tenni? Elvileg LVDS csatlakozás van ezekben már tehát a csatlakozással túl sok varia már nem lehet. A háttérvilágítás már más tészta persze csak a fő kérdés, hogy megy-e az mint a monitoroknál, hogy azonos felbontású paneleket lehet bennük cserélgetni?
Szervusztok
LG PS4000 LCD TV kepernyojen fuggolegesen kb cm-es csik fut vegig kb az 1/3-anal (jobbrol merve). A csikon belul is lathato a kep, csak halvanyan es a kep aktualis szinetol fugg a szine. Olyan kodszeru csik. Heeelp.
A masik tv-nel bal oldalon a kep 1/5-e hianyzik.
Fekete csik lathato fuggolegesen.
Helló!
Lenne egy LCD TV igaz nem LG és az sem biztos, hogy a kijelző panel hibás, de nem akartam másik témát nyitni. Szóval van ez a TV aminek gondjai vannak a kép frissítésével. Pontosabban a frissítés rendben van, csak az előző kép nem tűnik el egyből, hanem lassan elhalványul. Olyan mintha a pixelek csak nehezen szabadulnának meg az előző színtől. Ilyet amúgy lcd monitor javításnál tapasztaltam, mikor levettem az áramot a vezérlésről és a kép szép lassan elhalványult. Hogy mindenki értse mire gondolok, mellékelek egy videót: LCD TV teszt A jelenség bemenettől független, mindig lassan tűnik el az előző kép. (Menünél is) Mivel az elektronika működni látszik, ezért nem tudom, hogy ezt elkó kiszáradás okozhatja-e. A TV kb. 4 éves. Ismerős a hiba valaki számára? Mi okozhatja?
Üdv mindenkinek!
Van egy LG 37LC46-os lcd tv, a kijelzőn 1 pixel csík csak rózsaszínen világít. A kérdés az, hogy mi lehet a probléma és javítható-e? A segítséget előre is köszönöm.
Milyen fajta ez ?Csak ,hogy ilyet ne vagyek
Sima TV adásnál is ilyen jelenségek vannak vagy csak pc ?
Üdvözlök mindenkit!
Kaphatnék nagybátyámtól egy kb 1-1,5 éves 117cm-es samsung LCD tv-t, mivel ő ki szeretné dobni, mert nem akar foglalkozni a javíttatásával (a garija itthon nem jó, mert külföldön vette). A hibajelenség mibenléte hogy a kép bal oldalán a képernyő 1/3-nál van egy függőleges kb 4cm széles rózsaszín csík. Nem erős és harsány, hanem átlátszó, mivel mögötte látszódik a kép. Mi lehet ennek az oka? Javítható? Tegnap telefonban megkérdeztem néhány szerviz véleményét, hát elég változó volt a hozzáállás... javítható 5000-37000-ig, majd meglátjuk hogy javítható-e és kuka voltak a címszavak... Mi lehet az igazság? Viszonylag gyorsan kellene döntenem, mert különben leadja egy bontóba vagy mibe... Előre is köszönök minden véleményt!
Köszi, jó meglátás!!! Igazából nem ezen a fejem, hanem azon hogy javítható-e??? Azért nem szeretek kacatok között lenni... én szeretem megjavítani, vagy ha minden kötél szakad megjavíttatni a dolgaim...
számomra ez a nap kérdése: javíthaó-e?
Sajat javitashoz ugy fognek hozza, hogy vajon milyen jellegu a hiba? Javul vagy rosszabbodik-e valamire (kocogtatas, enyhe csavaras, melegedes/hutes, nyomas, stb).
Ha LCD, akkor az elektronika kisfesz es nagyfesz reszekre van tagolva, a hattervilagitas nagyfesz, ahhoz ne nyulj. A tobbi reszt lehet pl enyhen benyalazott ujjaddal tapogatni, hatha valami valtozik ott. En a kijelzopanelt neznem eloszor, mechanikai kontakthibara... |
Bejelentkezés
Hirdetés |