Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Infra LED autós távirányitóba
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Kdani hozzászólása Ápr 22, 2007 /

Sziasztok!

Nekem az autós távirányitó(központi zár) infrásan van megoldva és elég gyenge az infrája. Ha én kicserélném egy pl. tv-s távirányítós infra ledre ezt a LED-et akkor nagyobb lesz a hatótávolsága és egyáltalán fog működni? Vagy van olyan bolt ahol lehet ilyet kapni? Az autós távirányítóban 2db 3V-os lap elem van.
Előre is köszi a válaszokat!

Üdv.: Dani
(#) Norberto válasza Kdani hozzászólására (») Ápr 22, 2007 /

Működni biztosan fog, de az egész dolog sikeressége csak attól függ, hogy pontosan milyen típusúra cseréled a most benne lévő infra LED-eket...

Nyilván van infra LED-ből erősebb és gyengébb fényű is...neked jelen esetben a mostaninál erősebb fényűt kellene beszerezned!
(#) AtomCity hozzászólása Ápr 22, 2007 /

Heló!

A fateromnak is ilyen megoldású a központi zára, infrás.
Neki egyébként egy Citroen ZX-e van, de ez most mind1.
Naszóval neki is kb 1-1,5m-ről működik. De vigyázz a buherálásával, mert lehet hogy elállítod. Ja és amúgy egy univerzális TV távirényítóval, ami ami folyamatosan próbálgat, ki lehet nyitni.
(#) Kdani válasza Norberto hozzászólására (») Ápr 22, 2007 /

Igen-igen, csak nemtudom, hogy hol lehet bezserezni ilyet/ilyeneket... Ebben kéne a segítség!? Különben egy db Infra LED van benne az meg full átlátszó, nemintha ez számítana, amúgy meg pirosan, halványan villan/világít ha megnyomom a gombot.
(#) Kdani válasza AtomCity hozzászólására (») Ápr 22, 2007 /

Nekem Lancia Dedrám van és sajnos a hátsó ablakhoz kell közvetlen tenni a kulcsot és úgy nyomkodni mert hátúl van az érzékelő. Ha meg koszos az ablak akkor mégnehezebb... Pedig új elem is van benne. Amúgy hogy érted, az elállítást? Ell lehet így állítani?
(#) jahui hozzászólása Ápr 22, 2007 /

Szia !

Ne vegyél semmit.. Mielőtt a LED(ek) megkapnák a feszültséget, biztos egy kapcsolótranzisztor-ellenálláson keresztülmegy. Keresd meg az ellenálást, valószínű nem a tranzisztor után van, hanem a tápot "szakítja" meg a LED előtt. Cseréld ki kisebbre (mondjuk a felére).

Hasonlóképp a vevő érzékenysége is állítható, nem egyszer még egy kis poti is van a vevőn, vagy X ellenállással van pótolva. Itt kérdés a poti hogy van kötve, nem biztos hogy itt csökkentened kell az ellenállást, hanem növelni.
(#) jahui válasza jahui hozzászólására (») Ápr 22, 2007 /

Elfelejtettem.. A LED cserével nem mész semmire, ha ugyanakkora áramot kap.
(#) lgyk hozzászólása Ápr 22, 2007 /

A LEDek típusa lényegtelen. Egy meghajtóelektronika van az infrás távirányítókban, ami nagyon rövid ideig akár fél ampert is áthajthat a LEDen. Ha ez nincs hozzáépítve, vagy rosszul van beállítva, akkor nem lehet semmi jóra számítani a dióda kicserélése után.
(#) Norberto válasza Kdani hozzászólására (») Ápr 22, 2007 /

Szerintem a LED cseréjével nem lehet az áramkör többi paraméterét elállítgatni...ettől nem fog a villogás frekvenciája megváltozni!
(#) Kdani válasza jahui hozzászólására (») Ápr 22, 2007 /

Annyira nem értek hozzá, nomeg az a baj, h szuper minik z alkatrészek benne, mivel nem külön távirányító a kulcs melett, hanem a kulcsnak a fejében van minden kb. 2x2centis az egész Lancia embléma alakkal.
(#) Norberto hozzászólása Ápr 22, 2007 /

Nehogy azt mondjátok, hogy a világ több száz LED gyárában mindenhol, megállapodva csak egyféle! fényerejű infra LED-et állítanak elő!

Hagyományos LED-eknél VAJON??? mért világít jobban az 50.000 mcd-s LED, mint egy 10 mcd-s???

Egyszerű a válasz...mert újabb a technológia, és ugyanakkora befektetett energia (áram) mellett több kimenő teljesíményt (fény) képes leadni/kibocsájtani...

Vagy az infra LED-ek esetében 20 éve ugyanaz a technológia, senki soha nem újított semmit
(#) jahui hozzászólása Ápr 22, 2007 /

Az 50.000mcd-s led jó ha tud 10-15fokban világítani, egy mezei meg 60-70fokban. A papír sokat elbír.. Amúgy a Kbright ledek (pl) tényleg kivilágítják a szemed, de 500-700mA kell hozzá, és darabja 2200 Ft. Itt lehet van különbség, de a 40 vagy 60Ft-os Infra között nincs. Ezért a háromledes lámpájuk 12.000-be kerül, a tescóba meg 499.

Hidd el, több árammal kell küldeni a meglévőket..
(#) Kdani válasza jahui hozzászólására (») Ápr 22, 2007 /

Értem, akkor magyarúl nem érdemes hozzányúlni, bele kell törődnöm a meglévőben. Végülis csak kényelem lett volna, de köszi a válaszoktak.

Üdv.: Dani
(#) jahui válasza Kdani hozzászólására (») Ápr 23, 2007 /

Te tudod..
Kb 1,50 vagy 2 Ft egy ellenállás + 4 forrasztás, 2 perc.
(#) AtomCity válasza Kdani hozzászólására (») Ápr 23, 2007 / 4

Heló!
Faterom Citroen ZX-hez is szinte teljesen oda kell tenni az ablakba az infrás távirányítót, hogy érzékeljen és kinyíljon a központi zár...
(#) Kdani válasza AtomCity hozzászólására (») Ápr 23, 2007 /

Igen ez a baj... Ezért gondoltam, de olyan miniatűrök az elektronikai alkatrészek benne, h ha lenne olyan kis szerszámom(pl.:forrasztó) akkor is kockázatos lenne átforrasztgatni...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem