Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   347 / 1274
(#) acdc válasza kadarist hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Szia!
Táp környékén vagy mindenhol? Lehet, hogy csak holnap lesz rá időm, mert ki kell takarítanom, nem látok semmit az alaplapon..
Köszönöm a gyors segítséget..
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Tápegység, sorvégfokozat, függőleges eltérítés... Alaposan át kell nézni. Körberepedt, kilazult forrpontokat keress.
(#) kovacspista válasza moltam hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Hát most találtam egy másik rajzot, amin a képcső panelon van a végfok, tehát ez sem jó. Akkor nem marad más hátra mint lekövetni és az első lehetőségnél leválasztani. Ezen a rajzon TA8751 a dekóder.
(#) tornadoplus válasza kadarist hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Szia!
Szeptember 16.-án kértem segítséget a Samsung CK: 5051A TV miatt. Kicseréltem a kondikat, a PTC ellenállást, /14MS 03/ egy leégett 33 ohmos 2 w-os ellenállást. Bekapcsoltam, egyből kicsapta a biztosítékot. Most mitévő legyek? Küldök képeket.
Köszönöm szépen! Péter
(#) kadarist válasza tornadoplus hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Mérd ki a zárlatos alkatrészt. A nagy táptranzisztor jó? Egyenirányító diódák?
(#) kovacspista válasza tornadoplus hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

A PTC?
(#) Jaffry hozzászólása Szept 28, 2010 /

sziasztok lenne egy samsung ck-5073z típusú televízióm és olyan problémája van a kicsikének, hogy nézed a tv-t és látod hogy magától lentebb lentebb veszi a fényerőt.
De ha kikapcsolom (áramtalanítom akkor vissza jön az eredeti fényerő.Valami tipp?
előre is köszönöm!
(#) koga2 hozzászólása Szept 28, 2010 /

Üdv!
Lenne egy kérdésem.
A nővérem tv-je a minap megadta magát.
Amikor megnyomja a power gombot pirosan világítani szokott de tegnap még ez sem volt és nagyon égett szaga volt hátul.
Még nem szedtem szét.
Az lenne a kérdésem vajon hol keressem a hibát mi mehetett tönkre benne.
A TV típusa ismeretlen sajnos kívülről már nincs rajta a logó.
A hétvégén van csak időm szétszedni de ha kapnák így is valami segítséget az jó lenne mert legalább tudnám hol induljak el.
A segítséget előre is köszi.
(#) kadarist válasza koga2 hozzászólására (») Szept 28, 2010 /

Jó lett volna frissében szétszedni, és akkor szimat alapján behatárolhattad volna a füstölés helyét.
(#) tozo01 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Helló
Köszönöm a gyors segítséget
Csak most sikerült gépközelbe kerülni.
Az eltérítés kondikat kicseréltem, semmi eredmény!
Sokat segített, hogy bekarikáztad mit cseréljek ki.
Esetleg lenne másik ötlet??
Köszi
Üdv: zoli
(#) kadarist válasza tozo01 hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

A többi elkót is ellenőrizd a TDA8174 körül. A melegítéses módszer is segíthet. Mérd meg a TDA tápfeszültségét (10-es láb) 25V körül kell lenni.
(#) lopo hozzászólása Szept 29, 2010 /

Helló!Van egy Samsung CK-566BT tipusú tv-m. Az a baja hogy mikor bekapcsolom akkor nem jön be az adó egyből(Hang van a kép 2-30 perc alatt jön be és sárgán az esetek90 %-ban de van mikor visszaál rendesen).A csatorna,a hang és a menü látszik de most már több mint fél órát kell várni.Nincs valakinek ötlete hogy mi lehet a baj? Ha az odalát megütöm kb 5 perc után akkor pedig bejön a kép legtöbször. Valaki tud tanácsot adni?
Köszi.
(#) jenő60 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Mint írtam, bekapcsolás után stand-by állapotba teszi magát /kb 8 mp/, és a következő feszültségeket mértem:
25V helyett 23,8V /C643/
7V 23,5V /D635/
150V 158V /D642/
14V 14,3V /D630/
-14V E -14,7V; C -0,2V; B -17,1V /Q642/
(#) mindegy hozzászólása Szept 29, 2010 /

Sziasztok van egy gondom. Csereltem demagnetizacios tekercset a képernyő körul es mikor visszatettem a kepernyo foldelest attütött (mert forditva tettem vissza) a nagyfesz rendesen ivet huzott. Most az a problema hogy a kepernyo felfűt és csak visszafutási csikok latszanak. Egyébként ez egy Photoplay játékgép érintős képernyovel a rajz tatung type 66. tudnatok segiteni valahogy nagyon megkoszonnem. mellékelek képeket
(#) mindegy válasza mindegy hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

meg egy kép hogy mire gondolok ez csak illusztrált kép nem errol a monitorrol van szo. Megprobalom kicserélni az LM1203-at egyebként a B-feszultseg végig megvan 100v-ot ir a doksi
(#) BarnaPili válasza mindegy hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Ha megvan a videovégfok /a B feszültség?/ tápja,akkor én is ezzel kezdeném,esetleg szkóppal megnézi,van-e vezérlése az IC-nek.
István
(#) koga2 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 29, 2010 /

Amint tudom szét kapom de csak szombaton érek rá majd akkor írok köszi a választ
BY:koga2
(#) lopo hozzászólása Szept 30, 2010 /

Utóirat az előzőhöz. Ha bemelegszik és megütöm az oldalát akkor bejön a kép.
(#) garamszegiroland hozzászólása Szept 30, 2010 /

Hello mindenkinek
Van egy samsung ck-566bt készülékem mely reggelre nem indult el. A hibajelenség az hogy bekapcsolom elindul a sor majd leáll de a készenléti led világit zölden. A sor 160v-ja megmarad, ha valaki tud vagy látott ilyet segitségét elöre is köszönöm
(#) rapos cseh diana hozzászólása Szept 30, 2010 /

sziasztok megtudnátok mondani a samsung tévé kodjait a távirányitohoz.http://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=5659&ppid=0&pop=1#kislányom átprogramozta köszönömhttp://www.hobbielektronika.hu/forum/wtopic.php?topic_id=5659&ppid=0&pop=1#
(#) soos csaba hozzászólása Okt 1, 2010 /

Szevasztok, ma kaptam egy SHOV STV-502 es típusú Tv-ét, a problémája pedig az hogy bejön egy kék alap egy Tlac nevezetű felirattal, és három vonalkával, és nem lehet csinálni a Tv-vel semmit. Gondolom a gyerekzárt kapcsolták be és kéri a kódot, vagy fogalmam sincs. Szerintetek mit lehetne vele kezdeni?. Válaszotokat előre is köszönöm. Csatolok egy képet a Tv-ről.

DSC02272.JPG

(#) mindegy válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

tlač=nyomni szlovákul van
(#) soos csaba válasza mindegy hozzászólására (») Okt 1, 2010 /

Igen, de mit nyomni?
(#) posanmiklos hozzászólása Okt 1, 2010 /

Sziasztok!

Van egy Samsung 1080i slim tv-m, 6 éves.
Olyan jelenség jelentkezett nála, hogy bekapcsolás után kikapcsol magától és vissza. Ezt megcsinálja kb 10-szer, utánna jól müködik. Az a jó az egészben, hogy nem mindig jelentkezik ez a jelenség kb minden 3-4 bakapcsolásnál jelentkezik.

Szerintetek mi lehet a baja?

Üdv!
(#) Soldier20 hozzászólása Okt 2, 2010 /

Sziasztok!
Egy Thevion LCD tv bekapcsolásakor a kép felvillan és utána elsötétül. Hang van. Mekkora lehet a baj? Kérem segítségeteket, melyet előre is köszönök!
(#) kadarist válasza Soldier20 hozzászólására (») Okt 2, 2010 /

Szia!
Elég nagy a baj, mivel így használhatatlan a készülék. A már-már hagyományosnak mondható elkócserékkel kellene kezdeni a javítást. De lehet inverter-hiba, vagy fénycső-probléma is.
(#) Soldier20 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2010 /

Köszönöm szépen a segítséget!
(#) lockstock hozzászólása Okt 2, 2010 /

Sziasztok! Nem épp tv probléma, de ahoz erősen kapcsolódik a kérdésem. Talán az oldalon láttam valahol egy cikket, egy ELKO vizsgáló készülékről. Valakinek nincs hozzá kapcsolási rajza, vagy ilyen eladó készüléke, esetleg vállal emberi áron elkészíteni egy ilyet?

Köszi a válaszokat!

Üdv!

lockstock
(#) kadarist válasza lockstock hozzászólására (») Okt 2, 2010 /

Szia!
A cikk az ESR-mérőről: Bővebben: Link
(#) Orion90 válasza lockstock hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Vagy egy másik: http://fulkenszio.n1.hu/
Következő: »»   347 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem