Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-olvasóból lézer?

Témaindító: tillitomi, idő: Júl 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   98 / 143
(#) wir12 válasza imi84 hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Ha jól értelmezem neked ilyen pici mágnes kell? Mert nekem van pár darabom
(#) varganorbert hozzászólása Aug 6, 2010 /

Ja egyébként amikor cserélem adiódát minda3 lábát odaforrasszam vagy csak a + - ?
(#) imi84 válasza varganorbert hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

attól függ hova cseréled. simán el tudom képzelni, hogy vannak olyan modulok ahova csak stabilitási szempontból forrasztották be a harmadik lábat. Illetve hallottam olyat is hogy nem teljesen szabvány a lábkiosztás szóval ha nincs szerencséd akkor más sorrendben kell beforrasztani a lábakat mint a másik diódán voltak (#754527, #754612).

pl az én HLDPM10-650-3 modulomon is be van forrasztva mindhárom láb... hogy van-e jelentősége azt nem tudom megmondani
(#) imi84 válasza wir12 hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Ami a képeken látszik, az egy kerek (alátét alakú) mágnes ami eredetileg a forgatófejhez szorította a lemezt, és ennek mindkét oldalán egy-egy apró mágnesecske, amik viszont a legkülső (fókuszáló) lencse mellől jöttek ki (ez az a lencse ami a "levegőben lóg", négy (?) acél (?) drót tartja és kis tekercsek tudják elmozdítani a nyugalmi helyzetéhez képest épp a fenti mágnesecskék miatt), és az első képen viszonyítási alapként egy névlegesen 3mm-es műszerészcsavarhúzó feje. A harmadik képen ugyanez milliméterskála felett. Az alátét alakú mágnesen egy cérna van átfűzve. Elsősorban a lencsemozgató mágnesek érdekelnek, de nyilván a kerek mágnesek ellen sincs kifogásom. Ilyenek kellenének nekem, ha valaki nem tud velük mit kezdeni, nekem jól jönnének. Bár jelen mágnesecskék 5x5mm-esnek tűnnek, azt hozzá kell tennem, hogy láttam már szemre más alakúakat/méretűeket is optikai meghajtókban, szóval más méretűek is érdekelnek, csak illusztrációképp jelzem hogy kb mire kell gondolni. Mivel az esetek többségében ezek továbbítása csak postai úton lenne lehetséges, priviben meg tudjuk beszélni hogy ezt hogyan rendezzük. A felajánlásokat előre is köszönöm.
(#) sargarigo válasza imi84 hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Attól még, hogy ezek a mágnesek picikék, még nem szükségszerű hogy a róluk készült képekenek is aprónak kell lenniük.
Amúgy mit csinálsz ilyen kicsi mágnesekkel?
(#) Collector válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Az hagyján hogy kicsi, én csak sziluetteket látok.
(#) imi84 válasza sargarigo hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

az úgy volt, hogy a képek szép nagyok voltak, de pixelesek, szóval a pixelesség csökkentése érdekében lekicsinyítettem a képet, meg a felesleges üres hátteret kivágtam. Egyébként házi társasjáték aljába lesz mágnes belőle
(#) Collector válasza imi84 hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

Nekem van egy rakás kis mágnesem dvd olvasókból, bár most biztosan nem találnám meg.
De ha párszáz forintod van rá, találsz a dealextreme-n és ebayon egyformákat.
Bővebben: Link
(#) imi84 válasza Collector hozzászólására (») Aug 7, 2010 /

annyira nem zavar ha nem egyformák.
(#) Georgee válasza Collector hozzászólására (») Aug 8, 2010 /

klikk Én innen szoktam rendelni
(#) Frenki007 hozzászólása Szept 8, 2010 /

Hello
Láttam Collector hogy te már építettél 2007-ben működő lézert. Annak a kapcsolási rajzát megtudod adni vagy tudsz javasolni egy egyszerü és működő leírást?
(#) Collector válasza Frenki007 hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

Szupepe áramgenerátor. Vagy bármely másik, tranziensek nélkül.
(#) Frenki007 válasza Collector hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

A legegyszerűbbet ami lehet.
(#) wir12 válasza Frenki007 hozzászólására (») Szept 8, 2010 /

LM317-es IC-n alapuló áramgenerátor is jó szerintem...
(#) Frenki007 válasza wir12 hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Szia
És ehez valami kapcsolási rajz vagy valami?? Ha tudto légszi segítsetek
(#) Collector válasza Frenki007 hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Meg ne építsük neked? Mi lenne, ha te magad is nekiállnál keresni?
Mutatok valamit:
Bővebben: Link
(#) qvasz2 válasza Collector hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Ez nagyon jóóóó
(#) Collector válasza qvasz2 hozzászólására (») Szept 9, 2010 / 1

A google vagy a link?
A topik meg lassan lezárásra érik, mert már 1 éve ismétlődik mindig ugyan az a néhány kérdés, helyette valami 'vörös és infra lézer' topikot lehetne csinálni.
(#) qvasz2 válasza Collector hozzászólására (») Szept 9, 2010 /

Ez az animált megkeresem helyetted tetszett meg
(#) imi84 hozzászólása Szept 10, 2010 /

Sziasztok!

Én is google-vel találtam (kapcsolóüzemű áramgenerátor keresőszó) ezt az oldalt: Bővebben: Link, lassan-lassan de csak megjönnek már az alkatrészek, és akkor össze is rakom

Ha pedig valaki angolul keres (switched mode current source), akkor pl a MAX1640 dedikáltan áramgenerátor chipet találja.
(#) wir12 válasza Frenki007 hozzászólására (») Szept 12, 2010 /

Ebben a témában 2000-szer fent van sok féle áramgenerátor kapcs. rajza az pici kis "K" betű az a keresés és még a képeket is ki lehet listázni külön (amik általába kapcs. rajzok) na most hogy tisztáztuk hogy miket lehet még megtenni egy fúrumba jó építgetést... (meg ne legyél rest egy témát végig olvasni az elejéről én már sokszor megtettem kifizetődőbb jó tanács )
(#) imi84 hozzászólása Okt 2, 2010 /

Sziasztok! No megvan minden (lesznek képek a héten), annyit szeretnék még tudni, hogy hány milliamperig szabad felhúzni a diódát? 57 milliampert még túlélte...
(#) Collector válasza imi84 hozzászólására (») Okt 2, 2010 /

16x dióda 200mA. A nagyobbaknak valamivel több áramot lehet adni.
(#) imi84 hozzászólása Okt 3, 2010 /

No hát akkor jöjjenek a képek (és videók is vannak): #809673, a lézer részről nincsenek képek, gondolom mindenki el tudja képzelni a piros pöttyöt a falon

Igazából a negyedik dióda élte túl a beültetés kálváriáját, az elsőt kibontottam a hűtőtönkből, megforrasztottam, onnantól csak nagyon halványan volt hajlandó világítani (vagy lehet a 40 mA volt sok neki hűtés nélkül?), a köv. kettő forrasztás után már világítani sem világított, úgyhogy a negyediknél, aminek a lábai eléggé hosszúak voltak annak ellenére hogy a tövénél volt flexinyákhoz forrasztva, úgy döntöttem le sem forrasztom a flexinyákot, illetve a forrasztást is még a hűtőtönk levétele előtt csináltam, szépen világított is... egész addig míg be nem tettem a tubusba... de itt először áramerősséget továbbra is tudtam mérni, no hát mértem egy ellenállást, ami polaritástól függetlenül nulla volt, gondoltam kivágok egy tekintélyes méretű darabot a flexinyákból tapétavágókéssel, hátha csak az zárja rövidre az áramkört a dióda előtt, attól meg megjavult
Az előzőeknél... hát vagy hasonló banánhéjakon csúsztam el, vagy megsütöttem őket. Úgyhogy van pár vagy rossz vagy rossz vörös diódám ami ingyen elvihető, illetve néhány nem tesztelt infravörös diódám (még hűtőtönkben) amit szintén szívesen odaadok bárkinek aki kéri. 150 mA környékén a piros pont is bántóan erőssé vált. Egyszer majd megnézem ködben vagy füstben.
(#) zenetom válasza imi84 hozzászólására (») Okt 3, 2010 /

Ugye, milyen kis öngyik tudnak lenni a lézerdiódák?
Egyébként gratula.
(#) imi84 válasza zenetom hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Hát köszi nem erre számítottam az tény, magát a diódát is kb. kétszer ekkorának feltételeztem... de akkor ezek szerint megszokott hogy egy-két dióda nem éli túl?
(#) Collector válasza imi84 hozzászólására (») Okt 4, 2010 /

Ha felkészületlenül fog neki az ember lézerdiódákkal foglalkozni, akkor igen.
De ne aggódj, én sokkal több, és drágább diódát kinyírtam régen.
(#) HG7SZD hozzászólása Okt 17, 2010 /

remélem tud valaki segíteni
a képek magukért beszélnek
info: PHILIPS CD LASER
Google képkeresése erre: cdm12.4/05
A diódáról szeretném megtudni, hogy hogyan kell beüzemelni. (hova kell a szuflát kötni? áramgenerátorom van)
köszi mindenkinek
(#) B.I hozzászólása Okt 20, 2010 /

Sziasztok. Az alábbi kapcsolást lehet müködtetni telefon akkuról? A kapcsolásban lévő FET-et lehet helyettesiteni egy 2sk2996-al?
(#) B.I hozzászólása Okt 20, 2010 /

Még lenne egy kérdésem (bocsánat csak már későn jutott eszembe és egy új kérdésként teszem fel). Hogyan lehet beazonositani, hogy melyik a piros lézer a fejegységben?
Következő: »»   98 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem