Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-olvasóból lézer?

Témaindító: tillitomi, idő: Júl 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   97 / 143
(#) Collector válasza varganorbert hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Volt ilyen HQ modulom, 1 nap után dobtam a kukába, semmire nem lehet használni.
(#) varganorbert hozzászólása Júl 30, 2010 /

2 hete vettem egy zöld 50mw pointert és 2hét után (20-40sec) szabályokat betartva már torz képet világít a nyaláb körül HORD. Olyan mintha megolvadt volna az egyik lencse. Szerintetek mi lehet a baja? :S Attól függetlenül, hogy ez nem zöld lézer topic! THX!

Egyébként ez a modul megfelelő dióda cseréhez?
HLDPM12-650-5
(#) Collector válasza varganorbert hozzászólására (») Júl 30, 2010 /

Szerintem ezt is elölről lehet csak szerelni, és veszettül drága. Ha kell tudok normális modult kevesebb, mint ennek a feléért. Ja, és ez liner, azaz csíkot ad pont helyett.

Meg köszönném, de lehetőleg magyar oldalról pls.
(#) Georgee válasza varganorbert hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Nekem a zöld pointer rekordja 20 perc, persze aktív hűtéssel, illetve elégé nagy hűtőbordával, eddig ilyet nem tapasztaltam az enyémnél amit irtál. Előfordulhat, hogy a lézermodul és a ház között kispórolják a hűtőzsírt, viszont az rendesen rontja a dióda élettartamát. Az enyémen érezni, hogy melegszik a ház is. Szerintem egyszerűbb, ha szétszeded a pointert, és a modulnak csinálsz egy hűtő tömböt (kis fúrás és faragás) szerintem megfelelő hűtés mellett már jól fog működni.
(#) Collector válasza varganorbert hozzászólására (») Aug 1, 2010 /

Tisztítsd meg a lencsét..
(#) varganorbert hozzászólása Aug 1, 2010 /

Nah megtisztítottam ecsettel meg a jól bevállt lehellettel, eszméletlen a különbség most már sokkal jobb azonban régebbi koszt már csak a LensPen tudja megoldani szal vennem kell . Egyébként ha kiveszem és beteszem egy hűtőbordába akkor a rugó helyett hova kell kötni a kivezetéseket?
(#) sargarigo hozzászólása Aug 2, 2010 /

Ezt itten láttátok már? Nem én hirdetem, és semmi közöm nincs hozzá, de a pasasnak van belőle jócskán, és szerintem occsóér.
(#) varganorbert hozzászólása Aug 2, 2010 /

Hol lehet rossz dvd írókat venni olcsón egyszerre több db-ot?
(#) zenetom válasza varganorbert hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

PC-bontó, esetleg olyan számítástechnikai szaküzlet, ahol foglalkoznak számítógépek javításával, ott érdemes érdeklődni.
(#) imi84 válasza varganorbert hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

Az imént emlegetett aukciós oldalon láttam anno 150ft/db áron vagy 250 ft/db áron 100 vegyes dvd írót egyben. Egyesével 200 ft/db áron szoktam látni, bár most annyiért épp nem látok egyet sem. btw bizonyára nem veszi egyik bontó sem rossz néven ha ingyen elviszed tőlük a rossz dvd írókat, már csak azért sem mert veszélyes hulladéknak minősül, és veszélytelenítéséért egyébként nekik kellene fizetniük.

ui: Ha hobbi project, és ha lehet társulni, lehet hogy érdekelne
(#) varganorbert hozzászólása Aug 2, 2010 /

Hova valósi vagy "imi84"?
(#) imi84 válasza varganorbert hozzászólására (») Aug 2, 2010 /

küldök privit.
(#) varganorbert hozzászólása Aug 3, 2010 /

Egyébként lehet hajtani a lézert USB-vel? Tudtommal az csak feszt adna neki. :S
(#) sargarigo válasza varganorbert hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Igen, kerek 5V-ot ad, és max 500mA a terhelhetősége neki. Szóval ha csak így rákötöd, akkor biztosan füstöl egyet.
Kell egy áramgenerátor, és akkor mehet az usb-re is akár.
(#) Stewe válasza varganorbert hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Ez nem igaz, a feszültség hatására a fogyasztón áram jön létre. Egyáltalán hogy lehet ezt külön választani?

Egyébként modulba betéve a dióda és 2 AA akksi elem (1.5v) menni fog?
(#) zenetom válasza varganorbert hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

USB-ről akarod szolgáltatni a tápot a lézerdiódának, vagy ki/be akarod kapcsolgatni USB-ről egy program segítségével?

USB-ről nem szeretném hajtani csak érdekes megoldás lenne. Egy on-off gombal kapcsolnám ki-be mint megszokhattuk.
(#) zenetom válasza varganorbert hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Idézet:
USB-ről nem szeretném hajtani”

Mostmár teljesen nem értelek

Figy teljesen mind1, hogy szeretném e vagy nem, az a lényeg, hogy megvalósítható e dióda sérülés nélkül?(áramgenerátor nélkül)
(#) Stewe válasza varganorbert hozzászólására (») Aug 3, 2010 /

Igen, mivel az 5V stabil, konkrét diódához választható megfelelő áramkorlátozó ellenállás, ami minden USB aljzatba dugva ugyanazt nyújtja.
(#) varganorbert hozzászólása Aug 4, 2010 /

Köszönöm! :vigyor4:
(#) imi84 válasza varganorbert hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

ja, egyébként a dvd író fejekből a fókuszlencse pozicionáló mágnesek tudnának érdekelni, nagy darabszámban is

Nah kiderítettem mi lett az 50mw zöld pointeremmel. Bár ne tettem volna...
Kiszedtem a frontlencsét, mert menetes és úgy világítottam. Az egyik belső lencse 100%, hogy meg van olvadva. És még a frontlencsém is karcos lett. Nah mind1 annyit még megér, hogy beleteszem egy hűtőbordába és pot modolom és majd meglátom mi lesz. Garanciát nem adtak rá. xD

OK,ok de előbb legyen dvd íróm mert még egyet se sikerült szereznem
Lerendeltem 6db modult 3db hűtőbordát és majd azt kettévágom, pár akksi elemet erre lézer modult nem tudnak adni csak 3db-ot. (igencsak megfogyatkozott xD)
(#) imi84 válasza varganorbert hozzászólására (») Aug 4, 2010 /

ja, sürgetni nem sürgetlek, meg különben ez nem csak neked szólt, hanem bárkinek aki ilyet fel tud ajánlani
(#) varganorbert hozzászólása Aug 6, 2010 /

Na mivan?? Eléggé kihalt ez a topic
(#) Collector válasza varganorbert hozzászólására (») Aug 6, 2010 /

Sok újdonságot már ne várj a topikba, minden le van írva, ami lényeges. Néhány tízszer.
Következő: »»   97 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem