Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Orion Orister 1015

Témaindító: Resident, idő: Jún 26, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 13
(#) Bonanza02 válasza atyus2 hozzászólására (») Szept 2, 2009 /

Meg tudod csinálni. Ha gondolod,segítek.Egyszerű kis erősítő ez az orion. Ha végképp nem bízol magadban,akkor a plusz táppal sorba kötsz egy izzót,és akkor az fog világítani,ha zárlatot csináltál (vagy még nem jó a végfok)
(#) atyus2 válasza Bonanza02 hozzászólására (») Szept 2, 2009 /

Kössz a segitséget..Amugy tényleg nem értek hozzá csak üzemeltetem.De ha tudsz akkor segits.
(#) Bonanza02 válasza atyus2 hozzászólására (») Szept 2, 2009 /

Van egy műszered,amivel ki tudod mérni az alkatrészeket?
(#) atyus2 hozzászólása Szept 2, 2009 /

Nem nagyon,nem vagyok profi.
(#) Imi65 válasza atyus2 hozzászólására (») Szept 2, 2009 /

Sajnos akkor nem marad más, mint keresni egy olyan embert, aki ért hozzá. 3000HUF-nál semmiképpen ne fizess többet.
(#) atyus2 válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 2, 2009 /

Kössz a segitséget és kössz a tippet.
(#) Bonanza02 válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 2, 2009 /

Igen, egy piacos digit multiméter kb. ezer HUF. + az alkatrészek.
A kérdés az,hogy valaki akar-e elektronikával foglalkozni a jövőben,vagy ezt meghagyja másnak.
Ha az első,akkor valahol el kell kezdeni.Ha a második,akkor munkát kell adni a szakiknak,akik ebből élnek.
(#) Imi65 válasza Bonanza02 hozzászólására (») Szept 2, 2009 /

Ha eddig nem "vetemedett" arra, hogy vegyen műszert, akkor nem valószínű, hogy annyira meg szeretné a dolgokat tanulni. Persze, sohasem késő. De alapvető ismereteket egy ilyen egyszerű erősítő javításánál is birtokolni kell, tekintettel arra, hogy ott van benne a hálózati feszültség is, ami azért már nem veszélytelen kategória. Több fórumtársunk leírta már - utólag - mit is csinált, mi meg hálálkodtunk a sorsnak, hogy nem történt semmilyen baleset.
(#) Bonanza02 válasza Imi65 hozzászólására (») Szept 2, 2009 /

Igaz!

Sőt,én is osztom az észt a figyelmeztetéseimmel.Pl. amikor kihagyja a varisztort a zénernél a 230V-os LED-es áramkörben,mondván az felesleges. Csakha mondjuk egyszer kigyullad a lakás az állmennyezetben elhelyezett spotlámpa miatt,akkor van a baj.
(#) adamsmith hozzászólása Jan 6, 2010 /

Helló!Neked olyan kérdésem lenne,hogy ugye ez a kis Orister 2 csatornás,nem-e lehet hidalni a 2 csatornát,hogy 1 nagyobb mélyet hajtok vele?Ezt csak azért kérdezem mert a kocsimban 4 csatis erősítő van és a 2 közepet 2 csatorna hajtja a mélyet meg hidalva a másik 2!Ennél az erősítőnél lehet ilyet csinálni?Meg általában asztali (otthoni) erősítőknél lehetséges ez a módszer vagy nem?a választ köszi előre is
(#) Imi65 válasza adamsmith hozzászólására (») Jan 6, 2010 /

Az Orister két csatornás (sztereó) erősítő, meglehetősen alacsony teljesítménnyel (2X15W). Ebben, és az otthoni (asztali) erősítőkben nincs benne ez az áramköri részlet, ami a hidalást lehetővé tenné, külső "segítség" nélkül nem lehet őket hidalni. Legfeljebb párhuzamos üzemre van lehetőség, de ez sem javallott.
(#) adamsmith válasza Imi65 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /

Köszi szépen!
(#) mdavid187 hozzászólása Máj 8, 2010 /

Sziasztok!
Nekem van egy Orion Orister 1015-öm 90W-os, de nem tudom, hogy hány W-os hangfakat kössek hozzá. Tudtok segíteni?
(#) Imi65 válasza mdavid187 hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Az Orister 2x15W-os. 30W-os doboz már jó rá, akár 4 Ohm -os is.
(#) mdavid187 válasza Imi65 hozzászólására (») Máj 8, 2010 /

Köszönöm a segítséget!
(#) Magas Lajos hozzászólása Máj 10, 2010 /

Hol található a végtranyó meg a puffer kondi az orister 1015-ben?
Mert nekem is olyan problémám van,hogy recseg ropog az R része az erősítőmnek.
Mert én nem értek az ilyenekhez annyira?
Valaki megtudná nekem csinálni?
Józsai vagyok.
(#) Magas Lajos hozzászólása Máj 10, 2010 /

Megtaláltam.
De azért köszi.
(#) Pioneer hozzászólása Szept 13, 2010 /

Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy mekkora nyugalmi áramot kell beállítani a kicsikének?
Üdv: Pioneer
(#) Pioneer válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 14, 2010 /

Köszi!
Közben kb. 14mA nyugalmi áramot adtam neki. Módosítottam pár dolgot az erősítőn. Kiiktattam a loudness-t, beállítottam mindent és mondhatom, hogy elég kellemes hangja lett.
(#) DjPeat hozzászólása Szept 19, 2010 /

Sziasztok.
Szereztem egy ilyen csoda erősítőt egy kicsit rossz állapotban van szegénykém, de szól . Az lenne a kérdésem hogy a bemenetein (Stuel dugó) melyiken lenne érdemes be mennem és melyik pontjain. Mert meg próbáltam be menni az első kettőn de halkan szól de ha közvetlenül megyek rá a panelra jól szól. Úgy hogy arra gondoltam hogy a csatlakozónál mentem be rossz ponton. Valaki tudja véletlen melyik lábakon kell bemennem. Előre is köszönöm a segítséget.
Sziasztok.
(#) Pioneer válasza DjPeat hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Szia!
A Tuchel csatlakozó bekötése általában 3-as bal bemenet, 5-ös jobb bemenet, 2-es a test.
Érdemes azonban az erősítő nagy szintű bemenetét módosítani a HIFI magazinban közölt leírás alapján.
A végfok részben pedig a 3-3 trimmer potit mindenképp érdemes újra cserélni.
Üdv: Pioneer

tuchel.jpg

(#) DjPeat hozzászólása Szept 19, 2010 /

Köszönöm a segítséget.
(#) water válasza Pioneer hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Akárhogy nézem a képet, pont fordítva van. Az 1 és a 4 a bemenet és ezek nálam is így vannak kötve mindenhol.
(#) Pioneer válasza water hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Akkor lehet, hogy tükörből nézed?
Sztereó erősítőnél, ha jobban megnézed a képet a 3-as és 5-ös láb a feszültség bemenet.
(#) Pioneer válasza water hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Vagy esetleg tekintsd meg az erősítő kapcsolási rajzán.
(#) water válasza Pioneer hozzászólására (») Szept 19, 2010 /

Ez jó mert a szabvány szerint a mikrofon és a rádió pont fordítva van (nehogy ugyanaz a kábel jó legyen mindenhova). A lényeg hogy nekem minden készüléken (gyári is van köztük) az 1 és a 4 a bemenet. Eddig össze tudtam kötni mindent mindennel .
(#) gyurák válasza water hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

lenne egy olyan kérdésem hogy nekem is van egy ijen oriester erösitöm gyári hangfalakkal hogy az abbol kivett mély sugárzokat felhoasználva lehetne e ebböl az összeállitásbol mélynyomo plusz a hozzá tartozo erösitöt össze szerkesdzteni valahogy és ha igen akkor az erösitöböl mit kéne eltávolitani és hogyan hova kötni oda mert a hangszin szabályzot biztosan ki kéne venn mert van egy másik erösitöm lenco sp 3901 aminek van szürt mély kimene amit fel kell csak erösiteni

elöre is köszi a válaszokat
(#) Pioneer válasza gyurák hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

Közben azért kaptál levegőt?
(#) gyurák válasza Pioneer hozzászólására (») Okt 11, 2010 /

* ja * kaptam

v alami ötlet esetleg[/color]
(#) gyurák válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 13, 2010 /

bocs akkor ujra irom.
végülis csak azt szrertem volna meg kérdezni hogy ahhoz hogy sima végfok legyen mit kell ki szedni belöle és hogy milyen változtatásokat kell eszközölni benni.
Következő: »»   5 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem