Fórum témák
» Több friss téma |
Meg tudod csinálni. Ha gondolod,segítek.Egyszerű kis erősítő ez az orion. Ha végképp nem bízol magadban,akkor a plusz táppal sorba kötsz egy izzót,és akkor az fog világítani,ha zárlatot csináltál (vagy még nem jó a végfok)
Kössz a segitséget..Amugy tényleg nem értek hozzá csak üzemeltetem.De ha tudsz akkor segits.
Van egy műszered,amivel ki tudod mérni az alkatrészeket?
Sajnos akkor nem marad más, mint keresni egy olyan embert, aki ért hozzá. 3000HUF-nál semmiképpen ne fizess többet.
Igen, egy piacos digit multiméter kb. ezer HUF. + az alkatrészek.
A kérdés az,hogy valaki akar-e elektronikával foglalkozni a jövőben,vagy ezt meghagyja másnak. Ha az első,akkor valahol el kell kezdeni.Ha a második,akkor munkát kell adni a szakiknak,akik ebből élnek.
Ha eddig nem "vetemedett" arra, hogy vegyen műszert, akkor nem valószínű, hogy annyira meg szeretné a dolgokat tanulni. Persze, sohasem késő. De alapvető ismereteket egy ilyen egyszerű erősítő javításánál is birtokolni kell, tekintettel arra, hogy ott van benne a hálózati feszültség is, ami azért már nem veszélytelen kategória. Több fórumtársunk leírta már - utólag - mit is csinált, mi meg hálálkodtunk a sorsnak, hogy nem történt semmilyen baleset.
Igaz!
Sőt,én is osztom az észt a figyelmeztetéseimmel.Pl. amikor kihagyja a varisztort a zénernél a 230V-os LED-es áramkörben,mondván az felesleges. Csakha mondjuk egyszer kigyullad a lakás az állmennyezetben elhelyezett spotlámpa miatt,akkor van a baj.
Helló!Neked olyan kérdésem lenne,hogy ugye ez a kis Orister 2 csatornás,nem-e lehet hidalni a 2 csatornát,hogy 1 nagyobb mélyet hajtok vele?Ezt csak azért kérdezem mert a kocsimban 4 csatis erősítő van és a 2 közepet 2 csatorna hajtja a mélyet meg hidalva a másik 2!Ennél az erősítőnél lehet ilyet csinálni?Meg általában asztali (otthoni) erősítőknél lehetséges ez a módszer vagy nem?a választ köszi előre is
Az Orister két csatornás (sztereó) erősítő, meglehetősen alacsony teljesítménnyel (2X15W). Ebben, és az otthoni (asztali) erősítőkben nincs benne ez az áramköri részlet, ami a hidalást lehetővé tenné, külső "segítség" nélkül nem lehet őket hidalni. Legfeljebb párhuzamos üzemre van lehetőség, de ez sem javallott.
Sziasztok!
Nekem van egy Orion Orister 1015-öm 90W-os, de nem tudom, hogy hány W-os hangfakat kössek hozzá. Tudtok segíteni?
Az Orister 2x15W-os. 30W-os doboz már jó rá, akár 4 Ohm -os is.
Hol található a végtranyó meg a puffer kondi az orister 1015-ben?
Mert nekem is olyan problémám van,hogy recseg ropog az R része az erősítőmnek. Mert én nem értek az ilyenekhez annyira? Valaki megtudná nekem csinálni? Józsai vagyok.
Megtaláltam.
De azért köszi.
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy mekkora nyugalmi áramot kell beállítani a kicsikének? Üdv: Pioneer
Köszi!
Közben kb. 14mA nyugalmi áramot adtam neki. Módosítottam pár dolgot az erősítőn. Kiiktattam a loudness-t, beállítottam mindent és mondhatom, hogy elég kellemes hangja lett.
Sziasztok.
Szereztem egy ilyen csoda erősítőt egy kicsit rossz állapotban van szegénykém, de szól . Az lenne a kérdésem hogy a bemenetein (Stuel dugó) melyiken lenne érdemes be mennem és melyik pontjain. Mert meg próbáltam be menni az első kettőn de halkan szól de ha közvetlenül megyek rá a panelra jól szól. Úgy hogy arra gondoltam hogy a csatlakozónál mentem be rossz ponton. Valaki tudja véletlen melyik lábakon kell bemennem. Előre is köszönöm a segítséget. Sziasztok.
Szia!
A Tuchel csatlakozó bekötése általában 3-as bal bemenet, 5-ös jobb bemenet, 2-es a test. Érdemes azonban az erősítő nagy szintű bemenetét módosítani a HIFI magazinban közölt leírás alapján. A végfok részben pedig a 3-3 trimmer potit mindenképp érdemes újra cserélni. Üdv: Pioneer
Akárhogy nézem a képet, pont fordítva van. Az 1 és a 4 a bemenet és ezek nálam is így vannak kötve mindenhol.
Akkor lehet, hogy tükörből nézed?
Sztereó erősítőnél, ha jobban megnézed a képet a 3-as és 5-ös láb a feszültség bemenet.
Vagy esetleg tekintsd meg az erősítő kapcsolási rajzán.
Ez jó mert a szabvány szerint a mikrofon és a rádió pont fordítva van (nehogy ugyanaz a kábel jó legyen mindenhova). A lényeg hogy nekem minden készüléken (gyári is van köztük) az 1 és a 4 a bemenet. Eddig össze tudtam kötni mindent mindennel .
lenne egy olyan kérdésem hogy nekem is van egy ijen oriester erösitöm gyári hangfalakkal hogy az abbol kivett mély sugárzokat felhoasználva lehetne e ebböl az összeállitásbol mélynyomo plusz a hozzá tartozo erösitöt össze szerkesdzteni valahogy és ha igen akkor az erösitöböl mit kéne eltávolitani és hogyan hova kötni oda mert a hangszin szabályzot biztosan ki kéne venn mert van egy másik erösitöm lenco sp 3901 aminek van szürt mély kimene amit fel kell csak erösiteni
elöre is köszi a válaszokat
* ja * kaptam
v alami ötlet esetleg[/color]
bocs akkor ujra irom.
végülis csak azt szrertem volna meg kérdezni hogy ahhoz hogy sima végfok legyen mit kell ki szedni belöle és hogy milyen változtatásokat kell eszközölni benni. |
Bejelentkezés
Hirdetés |