Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
Amit leírtál DC munkaponti adatokat az teljesen hibás működést mutat. Pl a T5 B-E feszültsége eleve nem lehet 0,6V nál sokkal nagyobb itt meg közel 10 V !!! a T6-os teljesen le van zárva B-E 0V! A többi tranzisztornál is nagyon vad értékek mutatkoznak, nem csoda hogy nem működik. Szerencsére nem sok alkatrészből áll, célszerű lenne a félvezetőket kivéve megmérni, biztos van benne rossz. Ha a másik oldalon ugyan ezeket a feszültségeket méred az se jó! Mielőtt jelet adsz rá és meghallgatod az egyenfeszültségű munkapontokat próbáld rendbe tenni. A kimeneti csatoló kondenzátor + oldalán fél táp körüli feszültségnek kell lenni. Itt is van gond mert a T 10 tranzisztor totál le van zárva mégis 22V van a kollektorán? Az egész konstrukció meglehetősen instabil, 80-as években busz erősítőnek használták, nagyon rövid élettartamuk volt rengeteget javítottuk. Üdv: Gábor A hozzászólás módosítva: Jún 14, 2022
Melyik rajz alapján dolgozol? Sajnos feltűnt, hogy az Orionnak(is) vannak hibák a rajzaikban.
Javaslok Neked egy másikat. A hozzászólás módosítva: Jún 16, 2022
Kapcsolási rajz a gyári 4. változat van nekem. Hasonló amit küldtél, de van egy kis elírás, pl. az R 236, 5,6 Ohm, az R 336, 5,6 Kohm. Ami nekem van ott mindkét oldalon helyesen van feltüntetve.
De ettől még nem jó a végfok.
Szia!
Táp: 39,8 V. A féltápot sikerült beállítani, egyik 19,56 V, másik, 19,67 V. A tranzisztorokat ki cseréltem. Tranzisztoroknál a feszültségek nem változtak, esetleg 2-3 tizeddel lettek kisebbek. Viszont a nyugalmi áramot nem lehet beállítani megfelelően, 15-20 mA között, az 1 Kohm- os P 206, és a P 306- os trimmer potival 2-3 mA- t változik. Bal csatorna: 34 mA, jobb csatorna: 50 mA. Az áramkorlátozó izzó folyamatosan világít. Pár perc alatt nem csak a T 9, T10, T 19, T 20, teljesítmény tranzisztorok melegszenek, de az R 236, és az R 336, 5,6 ohmos 1 W- os ellenállások nagyon melegszenek. Tovább nem kisérleteztem. Üdv. János
T101, 201 csere.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2022
Nem követtem az eseményeket, hogy mi volt hibás mi nem, mit cseréltél vagy mit nem, de az oristernél ha végtranyó zárlat van az szinte minden esetben viszi magával a meghajtókat is, szóval azokat is cserélni kell.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |