Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Death of Zen (DoZ) 20W-os A osztályú erősítő
Lapozás: OK   44 / 72
(#) MolnarG válasza kanoc86 hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Nagyon szép munka. Én csak azt nem értem, miért kellett ennyire elbonyolítani a bementválasztót... szétszedni meg a relék, simán egy 2x6-os jcksley-vel meg lehetett volna oldani. Az elő és hátlap feliratai hogyan készültek?
(#) vendelkiraly válasza kanoc86 hozzászólására (») Jún 19, 2010 / 1

Én most nem leszek a szavak embere, csak annyit mondok, hogy szép munka, és örülök, hogy egy újabb remekmű készűlt el a DoZ erősítőből. Gratulálok, és szerintem Rod Elliott is gratulálna.
(#) kanoc86 válasza CIROKL hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Én köszönöm a segítségeteket!
Igen a hűtőborda az kellett rá, sőt még elfért volna egy kicsivel több is csak annyira ormótlanra se akartam csinálni.
Először nekem se tetszett annyira a hangja de a pufferek duplázása (20 000 uf/oldal) meg a 10 uf-os kondi a kimenő kondira sokat javított a hangzáson.
Üdv.
(#) kanoc86 válasza bence192 hozzászólására (») Jún 19, 2010 / 1

De bizony ez "sufni" munka meg sok sok óra csiszolgatás meg türelem...
Leírom a szerszámokat amit használtam csak az érdekesség kedvéért.
Flex (a lemezt ezzel vágtam ki aztán reszelővel egyenesre reszeltem)
Állványos fúró vagy mi a neve...
Különféle reszelők
Vasfűrész
Különböző finomságú csiszolópapír
Drótkefe
Üdv.
(#) kanoc86 válasza MolnarG hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Nekem igy jobbnak tűnt a bemenetváltás de lehet hogy tényleg bonyolult.
A feliratok vasalással készültek.
(#) CIROKL válasza kanoc86 hozzászólására (») Jún 19, 2010 /

Tudod én vasas ember vagyok de minden elismerésem a kitartásodért , ezt házi körülmények közt szép munka megalkotni annyi biztos ha valaki tudja akkor én tudom mivel járhatott ezt összehoznod!
(#) bence192 válasza kanoc86 hozzászólására (») Jún 20, 2010 /

azta nem gondoltam volna hogy vasalt az előlap....
még 1x grat...

j
ó ötleteket adtál vele!

Ejnye Bence, szedte-vette teremtette!
szamóca
(#) bbazs válasza kanoc86 hozzászólására (») Jún 21, 2010 /

1 szó mint 100, tökéletes, és gyönyörű, minden elismerésem!
(#) nikolatesla hozzászólása Aug 9, 2010 /

Hali!
Azt szeretném meg tudni,hogy a képen látható kapcsolás (pcl85)a doz-hoz is jó vagy csak a jhl-hez?

DSC00033.JPG

(#) lamalas válasza nikolatesla hozzászólására (») Aug 9, 2010 /

Udv,

A csatolt kepen egy egyszeru, alap, foldelt katodu csoves erosito fokozat lathato. Ez minden olyan vegerosito ele kotheto aminek nagy a bemeno ellenallasa. Azert szukseges a nagy bemenoellenallas, hogy ezt a csoves elofokot ne terhelje le nagyon.

Masreszt csak olyan esetekben hasznalhato ez az elofok ha biztositva van, hogy ne legyen tulvezerelve!

Egyebkent miert epp erre az elofokra esett a valasztas? Ettol azert van jobb csoves kapcsolas is De ez mar nem ennek a topiknak a temaja.

Jut eszembe ... a csatolt keptol azert sokkal jobb minoseget el lehet erni ha csak egy egyszeru rajzolo programmal lerajzoljuk a kapcsolast!
(#) nikolatesla válasza lamalas hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

Hali!
Azért eset erre a választás mert most van itthon minden hozzá.
Tudom,hogy s**r minőségű lett csak már fáradt voltam gépen szórakozni vele.
(#) lamalas válasza nikolatesla hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

Szukseges neked, hogy 1-nel nagyobb legyen a csoves fokozat erositese? Milyen jelforrasod van?

Azert kerdezem mert ha a forras keszulek megfeleloen nagy jelet tud szolgaltatni akkor teljesen felesleges egy ilyen fokozat, illetve ha szeretnel egy kis plusz zajt/torzitast a hasznos jelbe akkor epitsd meg nyugodtan.

Hát én azért építeném meg mert jobban nézne ki a doz.
(#) lamalas válasza nikolatesla hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

Akkor elegendo csak a cső futeset bekotni, hogy vilagitson, semmi mast nem szukseges

Na ez viszont igaz!
De valamira csak kéne használni.
(#) CHZ válasza nikolatesla hozzászólására (») Aug 10, 2010 / 1

Akkor megoldás a katódkövető .
(#) CIROKL válasza nikolatesla hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

Kéne de a helyedben más csövet keresnék a feladatra!
(#) bence192 hozzászólása Aug 10, 2010 /

Szia!
Jó ötlet az a kis csöves hangzásjavító, bár nem tudom a doz sajátos hangja iányli-e.
De mindenesetre én egy E88CC-t tudák neked ajnlani mert az már 100voltról megy.
Reméle tudtam valami hasznosat szólni..
(#) CIROKL válasza bence192 hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

Idézet:
„doz sajátos hangja igényli-e.”

Egészen biztos nem de , ha van kisérletező kedve és idő amit rátud szánni akkor egy próbát megér .
Én is egy katódkövetőt ajánlanék E88CC -vel ami már elég pici fesszel megy 50-100Volt .
(#) bence192 válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 10, 2010 /

Pontosan ezért írtam, szeritenm így jó ahogy van....
De lássuk be a másik csöves hibrid erősítőnek is megvan a sajátos hangja a kis csöves hangzás....
Zenészek is előszeretetel használják kérdés mit szeretne hallgatni az ember, nekem tuc-tucra nincs értelme de pl egy jókis rockra már a gitárok biztosan más élmény biztosítanak nemhiánba a sok csöves Marshall meg egyéb gitárkombók...

De már megitn csak a számat koptatom
Lényeg hogy kinek mi tetszik mik az igányei ....
(#) lamalas válasza bence192 hozzászólására (») Aug 11, 2010 /

Idézet:
„...nemhiánba a sok csöves Marshall meg egyéb gitárkombók...”

Na igen, csak nem mindegy melyik oldalon van ez a jo kis csoves effekt! Ugyanis a zeneszeknek ez a hangszer resze, a sajat hangot/hangzast alakitjak ki vele. Azonban a reprodukcios oldalon ez mar "káros effekt", hisz ott pont az a lenyeg, hogy minel kisebb "torzitassal" tortenjen a reprodukcio.

Termeszetesen lehet, hogy valakinek/valakiknek pont az a cel, hogy legyen egy kis "effekt" a reprodukcios oldalon is, hisz az kellemesebbe teszi a hangzast. Nincs ezzel semmi baj, csak tudni kell, hogy az ilyen rendszer mar nem tokeletesen azt adja vissza ami a felvetelen van! Ez az amit sokan nem ismernek be es onmagukat is megtevesztve hirdetik a valojaban hamis igazukat a valosaghu hangzasrol es az azt elero 1-2 elektroncsovet vagy epp tranzisztort tartalmazo kapcsolasrol
(#) bence192 válasza lamalas hozzászólására (») Aug 11, 2010 / 1

Igen a lényere tapintotál, de ha valaki szereti hagy csinlja ...
Saját szíve dolga...
(#) CIROKL válasza bence192 hozzászólására (») Aug 11, 2010 /

Ha van kedved akkor ezt ajánlom : Bővebben: Link a DoZ elé is teheted nem erősít semmit szóval csak illeszt . Ja bocs nem neked címeztem special !
(#) soos csaba hozzászólása Okt 10, 2010 / 1

Szevasztok, már rég óta össze akartam rakni a Dozt, de eddig nem sikerült olyan nagy hűtőbordát be szereznem ami megfelelt volna a hűtéséhez, ma viszont sikerült be szereznem egy csomó kis hűtőbordát. Meg hajtok egy U-alakú 2 milliméteres alumínium lemezt, és arra fogatnám fel őket. Két fajta méretű hűtőbordát szereztem be, az első méret 15,5 cm-széles, 3cm-hosszú, és 3cm-magas, ebből 16 darabot fogatnék az U-alakú alu lemezhez, a másik hűtőborda pedig 11cm-széles, 3cm-hosszú, 3cm-magas, ebből meg 12 darabot fogatnék az u-alakú alu lemezhez. A doboznak a teteje alja, és eleje is 2 milliméteres vastagságú alu lemezből lesz. Teszek fel képeket hogy hogy is képzeltem el. Remélem ennyi már elég lesz neki, gyakorlatilag a hátulja és a két oldala egy nagy felületű hűtőbordát fog ki tenni.
(#) soos csaba hozzászólása Okt 10, 2010 /

Ja és a másik két hűtőborda pedig a stabilizálás tranyóját fogja hűteni.
(#) szamóca válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 10, 2010 / 1

Állítva érdemes szerelni nem fektetve, a hőleadás szempontjából.
(#) soos csaba válasza szamóca hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Helló, csak az a baj hogy annyi hűtőborda már nincs hogy állítva szereljem fel őket, és nem adná már ki úgy a szélessége sem, és a magassága is jóval nagyobb volna és úgy már csúnya volna. És így pont be férne a hifi szekrényembe, ha fektetve teszem a bordákat. Mennyivel volna rosszabb a hűtésem ha igy fektetve rakom fel a bordákat nem pedig állítva?

DSC02285.JPG

(#) CIROKL válasza soos csaba hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Sajnos fektetett állapotban legalább csak az 2/3 -dal lehet számolni mintha állítva lennének .
Próbáld ugy összerakni hogy lehetőség szerint állított állapotban legyen a felület 6-8 E cm2 , a tápnak nem kell külön borda , bár azok a tranzisztorok nem melegednek de eggyütt jól elvannak a vég tranzisztorokkal .
OTT alul jól láthatóak és tökéletesen végzik a dolgukat , egy összerakott borda van itt is ami 10 darabból van egy szép méretes alu lapra felcsavarozva.
(#) soos csaba válasza CIROKL hozzászólására (») Okt 10, 2010 /

Oké, köszi szépen a válaszotokat. Meg próbálom akkor valahogy állítva pakolni a bordákat.
(#) soos csaba hozzászólása Okt 10, 2010 /

Szevasztok, na csak sikerült ki silabizálni a bordákat, hogy ne fektetve hanem állítva legyenek, igaz egy kicsit magasabb lesz egy kicsit a doboz de még bele fér az a magasság. A hátsó pár borda középen, az alacsonyabb lesz mert majd oda jönnek a be és kimeneti dugaszok. Szívem szerint az alimentálási tranyók hűtését külön hűtőbordára szeretném szerelni. Lesz valami probléma ha nem a nagy hűtőbordára szerelem azokat is?, vagy közvetlen kapcsolatban kell hogy legyen az alimentálást ellátó tranyó a végfok tranyókal?
Következő: »»   44 / 72
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem