Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Death of Zen (DoZ) 20W-os A osztályú erősítő
Témaindító: vendelkiraly, idő: Dec 17, 2007
Témakörök:
Nagyon szép munka. Én csak azt nem értem, miért kellett ennyire elbonyolítani a bementválasztót... szétszedni meg a relék, simán egy 2x6-os jcksley-vel meg lehetett volna oldani. Az elő és hátlap feliratai hogyan készültek?
Én most nem leszek a szavak embere, csak annyit mondok, hogy szép munka, és örülök, hogy egy újabb remekmű készűlt el a DoZ erősítőből. Gratulálok, és szerintem Rod Elliott is gratulálna.
Én köszönöm a segítségeteket!
Igen a hűtőborda az kellett rá, sőt még elfért volna egy kicsivel több is csak annyira ormótlanra se akartam csinálni. Először nekem se tetszett annyira a hangja de a pufferek duplázása (20 000 uf/oldal) meg a 10 uf-os kondi a kimenő kondira sokat javított a hangzáson. Üdv.
De bizony ez "sufni" munka meg sok sok óra csiszolgatás meg türelem...
Leírom a szerszámokat amit használtam csak az érdekesség kedvéért. Flex (a lemezt ezzel vágtam ki aztán reszelővel egyenesre reszeltem) Állványos fúró vagy mi a neve... Különféle reszelők Vasfűrész Különböző finomságú csiszolópapír Drótkefe Üdv.
Nekem igy jobbnak tűnt a bemenetváltás de lehet hogy tényleg bonyolult.
A feliratok vasalással készültek.
Tudod én vasas ember vagyok de minden elismerésem a kitartásodért , ezt házi körülmények közt szép munka megalkotni annyi biztos ha valaki tudja akkor én tudom mivel járhatott ezt összehoznod!
azta nem gondoltam volna hogy vasalt az előlap....
még 1x grat... jó ötleteket adtál vele! Ejnye Bence, szedte-vette teremtette! szamóca
1 szó mint 100, tökéletes, és gyönyörű, minden elismerésem!
Hali!
Azt szeretném meg tudni,hogy a képen látható kapcsolás (pcl85)a doz-hoz is jó vagy csak a jhl-hez?
Udv,
A csatolt kepen egy egyszeru, alap, foldelt katodu csoves erosito fokozat lathato. Ez minden olyan vegerosito ele kotheto aminek nagy a bemeno ellenallasa. Azert szukseges a nagy bemenoellenallas, hogy ezt a csoves elofokot ne terhelje le nagyon. Masreszt csak olyan esetekben hasznalhato ez az elofok ha biztositva van, hogy ne legyen tulvezerelve! Egyebkent miert epp erre az elofokra esett a valasztas? Ettol azert van jobb csoves kapcsolas is De ez mar nem ennek a topiknak a temaja. Jut eszembe ... a csatolt keptol azert sokkal jobb minoseget el lehet erni ha csak egy egyszeru rajzolo programmal lerajzoljuk a kapcsolast!
Hali!
Azért eset erre a választás mert most van itthon minden hozzá. Tudom,hogy s**r minőségű lett csak már fáradt voltam gépen szórakozni vele.
Szukseges neked, hogy 1-nel nagyobb legyen a csoves fokozat erositese? Milyen jelforrasod van?
Azert kerdezem mert ha a forras keszulek megfeleloen nagy jelet tud szolgaltatni akkor teljesen felesleges egy ilyen fokozat, illetve ha szeretnel egy kis plusz zajt/torzitast a hasznos jelbe akkor epitsd meg nyugodtan.
Hát én azért építeném meg mert jobban nézne ki a doz.
Akkor elegendo csak a cső futeset bekotni, hogy vilagitson, semmi mast nem szukseges
Na ez viszont igaz!
De valamira csak kéne használni.
Akkor megoldás a katódkövető .
Kéne de a helyedben más csövet keresnék a feladatra!
Szia!
Jó ötlet az a kis csöves hangzásjavító, bár nem tudom a doz sajátos hangja iányli-e. De mindenesetre én egy E88CC-t tudák neked ajnlani mert az már 100voltról megy. Reméle tudtam valami hasznosat szólni.. Idézet: „doz sajátos hangja igényli-e.” Egészen biztos nem de , ha van kisérletező kedve és idő amit rátud szánni akkor egy próbát megér . Én is egy katódkövetőt ajánlanék E88CC -vel ami már elég pici fesszel megy 50-100Volt . Pontosan ezért írtam, szeritenm így jó ahogy van.... De lássuk be a másik csöves hibrid erősítőnek is megvan a sajátos hangja a kis csöves hangzás.... Zenészek is előszeretetel használják kérdés mit szeretne hallgatni az ember, nekem tuc-tucra nincs értelme de pl egy jókis rockra már a gitárok biztosan más élmény biztosítanak nemhiánba a sok csöves Marshall meg egyéb gitárkombók... De már megitn csak a számat koptatom Lényeg hogy kinek mi tetszik mik az igányei .... Idézet: „...nemhiánba a sok csöves Marshall meg egyéb gitárkombók...” Na igen, csak nem mindegy melyik oldalon van ez a jo kis csoves effekt! Ugyanis a zeneszeknek ez a hangszer resze, a sajat hangot/hangzast alakitjak ki vele. Azonban a reprodukcios oldalon ez mar "káros effekt", hisz ott pont az a lenyeg, hogy minel kisebb "torzitassal" tortenjen a reprodukcio. Termeszetesen lehet, hogy valakinek/valakiknek pont az a cel, hogy legyen egy kis "effekt" a reprodukcios oldalon is, hisz az kellemesebbe teszi a hangzast. Nincs ezzel semmi baj, csak tudni kell, hogy az ilyen rendszer mar nem tokeletesen azt adja vissza ami a felvetelen van! Ez az amit sokan nem ismernek be es onmagukat is megtevesztve hirdetik a valojaban hamis igazukat a valosaghu hangzasrol es az azt elero 1-2 elektroncsovet vagy epp tranzisztort tartalmazo kapcsolasrol
Igen a lényere tapintotál, de ha valaki szereti hagy csinlja ...
Saját szíve dolga...
Ha van kedved akkor ezt ajánlom : Bővebben: Link a DoZ elé is teheted nem erősít semmit szóval csak illeszt . Ja bocs nem neked címeztem special !
Szevasztok, már rég óta össze akartam rakni a Dozt, de eddig nem sikerült olyan nagy hűtőbordát be szereznem ami megfelelt volna a hűtéséhez, ma viszont sikerült be szereznem egy csomó kis hűtőbordát. Meg hajtok egy U-alakú 2 milliméteres alumínium lemezt, és arra fogatnám fel őket. Két fajta méretű hűtőbordát szereztem be, az első méret 15,5 cm-széles, 3cm-hosszú, és 3cm-magas, ebből 16 darabot fogatnék az U-alakú alu lemezhez, a másik hűtőborda pedig 11cm-széles, 3cm-hosszú, 3cm-magas, ebből meg 12 darabot fogatnék az u-alakú alu lemezhez. A doboznak a teteje alja, és eleje is 2 milliméteres vastagságú alu lemezből lesz. Teszek fel képeket hogy hogy is képzeltem el. Remélem ennyi már elég lesz neki, gyakorlatilag a hátulja és a két oldala egy nagy felületű hűtőbordát fog ki tenni.
Ja és a másik két hűtőborda pedig a stabilizálás tranyóját fogja hűteni.
Állítva érdemes szerelni nem fektetve, a hőleadás szempontjából.
Helló, csak az a baj hogy annyi hűtőborda már nincs hogy állítva szereljem fel őket, és nem adná már ki úgy a szélessége sem, és a magassága is jóval nagyobb volna és úgy már csúnya volna. És így pont be férne a hifi szekrényembe, ha fektetve teszem a bordákat. Mennyivel volna rosszabb a hűtésem ha igy fektetve rakom fel a bordákat nem pedig állítva?
Sajnos fektetett állapotban legalább csak az 2/3 -dal lehet számolni mintha állítva lennének .
Próbáld ugy összerakni hogy lehetőség szerint állított állapotban legyen a felület 6-8 E cm2 , a tápnak nem kell külön borda , bár azok a tranzisztorok nem melegednek de eggyütt jól elvannak a vég tranzisztorokkal . OTT alul jól láthatóak és tökéletesen végzik a dolgukat , egy összerakott borda van itt is ami 10 darabból van egy szép méretes alu lapra felcsavarozva.
Oké, köszi szépen a válaszotokat. Meg próbálom akkor valahogy állítva pakolni a bordákat.
Szevasztok, na csak sikerült ki silabizálni a bordákat, hogy ne fektetve hanem állítva legyenek, igaz egy kicsit magasabb lesz egy kicsit a doboz de még bele fér az a magasság. A hátsó pár borda középen, az alacsonyabb lesz mert majd oda jönnek a be és kimeneti dugaszok. Szívem szerint az alimentálási tranyók hűtését külön hűtőbordára szeretném szerelni. Lesz valami probléma ha nem a nagy hűtőbordára szerelem azokat is?, vagy közvetlen kapcsolatban kell hogy legyen az alimentálást ellátó tranyó a végfok tranyókal?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |