Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Van egy laptopom amiben a DVD meghajtó rész nem működik, nem látja a gép. Szereztem egy másik meghajtót, de azzal sem igazán akar menni. Észrevettem, hogy amikor erősen bevágom a meghajtót a helyére (tehát amikor erősen belecsaphat belül az alaplapi csatlakozóba) akkor néha felismeri a gép. Szerintetek kontaktos a csatlakozó az alaplapi forrasztásoknál?
Szia!
Első körben szedd szét a gépet legalább addig, amíg megnézed a csatlakozót. könnyen lehet, hogy csak nem érintkezik megfelelően. (akár a meghajtó is lehet, hogy nem ér össze rendesen a csatlakozóval)
Már 2x szétszedtem kb 1,5 éve nem megy.
De most szükség lenne rá. A csatlakozót megnéztem, semmi különöset nem láttam, befújtam kontaktal is. Izomból összenyomtam, de nem.
Szia!
Kontaktspré nem nyerő ilyeneknél, legtöbbször több kárt okoz, mint hasznot. Könnyen lehet, hogy az alaplapi forraszok valamelyike engedett el, de akár a másik meghajtód is lehet rossz.
Végül a miszlikre szedés elmaradt, megvette egy vállalkozó kedvű ember alkatrészárban.
Mindenesetre köszönöm mindenkinek, aki próbált segíteni.
Sziasztok!
Van 1 fujitsu notim. Már mindenhol járt, de sehol nem jöttek rá a bajára... szóval: elég nehezen indul el többször is meg kell nyomni a bekapcsológombot mire 1x el kapja a dolgot és megy.... Ha már elindult akkor tökéletesen működik. cseréltettek már velem töltőt, töltőcsatlakozót, bekapcsoló gombot, 1 kondit is cseréltek de a jelenség ugyanúgy megvan. viszont észre vettem, hogyha le veszem azt a műanyag panelt amin a bekapcsoló gomb is van és úgy kapcsolom akkor elsőre indul... ha bekapcsoláskor kocogtatom a műanyag panelt akkor is könyebben elindul.. mi lehet a gondja?
Szia! Nem lehet,hogy a gomb benyomva van állandóan? Legalább is a rosszul illeszkedő borítás,stb miatt? Kontakthiba? Megmérted a gombot zár rendesen? Lehet meg sem nézték van ilyen...
Üdv kollégák. Régi műszerészként azt kérdezném a laptopjavításban járatosabb kollégáktól, hogy hogyan állnak neki egy alaplap javításának? Régen egy szakszerű javítás úgy működöt, hogy rajz alapján az ember végigmérte amit kellett, és így jutott el a hibás alkatrészhez. De egy laptopnál se rajz, se követhető fólia, és ritka a rutinnal javítható egyforma készülék is. Most pl. belefutottam egy olyan HP DV5 hibába, hogy néha 1-2 percig megy, aztán kikapcsol, néha csak felvillan. FETeket már végigmértem, többször áthőforrasztottam, de semmi. Ti hogy szoktatok ilyennek nekiállni? Hol, milyen tápokat érdemes mérni? Honnan tudom, hogy zárlat miatt kapcsol le, vagy csak letilt valami vezérlő? Régebbi laptopokat még le lehetett szakaszolni, de itt az 5V-ot se lehet lekövetni....
Szia! köszi a választ. magam is infós vagyok, csak a laptopok lelkivilágát nem szeretem.. :S nah szóval a gombot én is méregettem igaz burkolat nélkül, mert másképp nem férnék hozzá. úgy működik rendesen..
Én fóliaszakadásra tippelek valahol, vagy felvált forrasztásra.. viszont ami érdekesség, hogyha az akku benne van (már régen rossz) érdekes kattogó hangot hallani a gépből viszont ha nincs benne az akku akkor nincs a hang és a gép is indult elsőre.. szerintetek az akkunak lehet köze a dologhoz?
ááááá rá szóltam a dologra.... :S 1x jó volt és ennyi... :no: a jelenség a következő: mikor a bekapcsoló gombot meg nyomom, wifi led felvillan, a működést jelző led elkezd világítani nem jelenik meg a képernyőn semmi.. a venti fel pörög ahogy annak kell is... viszont az üzem led kialszik... utána próbál többször is magától indulni.. olyan mintha valami miatt tiltana a tápja de miért? :S Elvileg minden jó benne... végülis 4-6 dik próbálkozásra el indul..
![]()
Sziasztok!
Van egy Acer Aspire 5536G laptopom, Windows 7-es operációs rendszerrel. Az lenne a problémám, hogy az utóbbi időben nagyon nehezen akar bekapcsolódni. Ha megnyomom a bekapcs gombot, elindul de szinte azonnal ki is kapcsol, csak sokadik próbálkozásra kezd el betölteni. Próbáltam már csak hálózatról, akksiról indítani, de nem változott semmi sem. Eddig egyszer fordult elő ilyen, amikor áramszünet volt, de utána kb a 3. próbálkozásra ismét működött. Sajnos már a garancia 3 hónapja lejárt. Kérem aki tud, segítsen! Válaszaitokat előre is köszönöm.
Szia! Próbáld kicsit hosszabb ideig nyomni a gombot ne csak egy pillanatra nyomd meg! Ha nem megy és nehezen indul valami letiltja! Vedd ki az akkut és csak hálózatról próbáld meg. Esetleg nem ázott be vagy valami ilyesmi behatás nem érte? Én ezeket nézném meg elsőnek! Ha ezek nem segítenek a vinyót is megpróbálnám kicserélni kivenni és úgy megnézni indul e megy e a biosig minden bekapcsolásra! Ha igen gyanakodnék is a meghajtóra! Legelőször teljesen formáznám újratenném és ha nem jó megpróbálnám egy másikkal!
Szia!
Én speciel, ha szükség van rá, akkor megveszem a kapcsolási rajzot. Általában 2- 3 eFt. Ezt csak ugye egyszer kell megvenni, utána már adott típushoz megvan, a vételárat pedig belekalkulálom a javítási költségbe. Azt gondolom, hogy még így is bőven megéri, ha megkímél több órás munkától, illetve megmenthető az adott gép. Bővebben: Link
Szia!
Köszi a gyors választ. Már próbáltam hosszan nyomva, az eredmény ugyanaz volt, csakúgy mint amikor csak hálózatról próbáltam, aksi nélkül. A gépet semmilyen hatás nem érte, se beázás, se ütődés. Nemrég lett rá feltelepítve az új Win 7, eredetileg Vista volt rajta, ez okozhat ilyen jellegű problémát? Nem tudom, hiszen már eltelt pár hónap az operációs rendszer cseréje óta, de csak most csinál ilyet.
Nagy valoszinuseggel belsotap-hibas.
De azert probald meg, hogy minden letezo dolgot kiveszel belole, amit csak lehet, beleerteve a memoriabovitest is.
Sziasztok!
Egy IBM thinkpad A30-cal van egy kis gondom. A gép ma került hozzám már hibásként. Az eredeti töltő hiányában labortápról adtam neki az aljára írt 16V-ot töltésnek de semmi. 150mA fel is vesz de ennek ellenére tök sötét az egész. egy led sem világít, power gombra nem reagál. Szétszedtem teljesen a gépet a tápcsatlakozó rendben van. körülötte semmi égésre vagy más sérülésre utaló nyom. Mit nézzek át rajta esetleg?
Közben méregettem egy kicsit és annyi derült ki, hogy alapvetően a táprész a hibás. A tápcsati körül még megvan a tápfesz de az akksi csatlakozójánál már csak 100-150mV mérhető. Amennyi biztosítékot találtam, megmértem és hibátlanok.
Szia!
Az Operációs rendszer nem produkálhat olyan hibát, hogy nem indul el a masinád.... Ott mindenképp hardveres hibát keress!! nálam a fujival Pl. uigyan ez volt a gond és kiderült, hogy az egyik ram miatt tiltogatott a belső táp. Mostmár az is működik rendesen.
Ma mégegyszer adtam tápot a masina alaplapjának és feltűnt, hogy az akku csatlakozó melletti Maxim Max 1631AE tár másodperc után szinte éget.
Talán ez az ic szállt el vagy valami zárlatot okoz körülötte és ezért forrósodik az ic? Gondolom innentől minimum cserés az ic.
Sziasztok ! Adott egy Hp NX 6110-es masina. kb. nem volt fél éve használva, ma szerettem volna, de se kép-se hang. Nem kapcsol be, nem tölti az akkut, nem veszi a tápot ( ledek nem világítanak ) valaki látott-e már ilyet. Én rávágnám, hogy töltés vezérlő ic vagy ott valami... Előre is kösz minden segítséget !
Ha az akkut kiveszed akkor sem megy? Próbáltad másik táppal is? Ha ezeket megnézted, még kimérheted a tápcsatlakozót és mellette levő biztit.
Köszi, ezeken már túl vagyok. Bizti ok, se akkuval, se akku nélkül, se cmos elemmel se anélkül, másik procival -rammal -nélkül minden variációt kipróbáltam. Amikor tápra vagy töltött akkura dugom se kép se hang, még csak a ledek sem villannak fel. Olyan mintha zárlat lenne valahol, a hiba kimérésében nincs gyakorlatom sajnos. Talán kapok tippeket mit hogyan azért írtam a topicba.
Az én gépem is hasonló hibát produkált pár hónapja. Sajnos én nem tudtam megjavítani. Remélem neked több szerencséd lesz. [OFF]Rajtam a Notidoki segített. (remélem ez nem reklám.)
Kérdezném a Mágusoktól:
Az IBM T21-esnél (P 3) mit jelenthet az error 0175-ös hibakód ? Teendő ? Köszi
Szia!
A 0175 hiba: Bad CRC1, stop POST task—The EEPROM checksum is not correct. Az EEPROM ellenőrző összeg hibás. A bekapcsolás utáni önteszt futtatását leállítja. Üdv.: Feri
Kösz a válasz
Mi a tendöm ? mert használnám, ha tudnám Softveresen javitható ? Volt a karmaim között olyan gép, amiben a CR 2032-ön kivül is volt egy nagyobb telepféleség. Lehet hogy IBM volt ? és az a halot ? Emlékeim szerint a bil. alatt volt. És kérdezném: Virus okozhatta ?,mert az Index buzerált rendszeresen. Nem kizárt, hoy Ők gonoszkodtak. Ezt egy pár olvtársam is jelezte. Olyan virusirtójuk van , hogy a támadás feladóját is dokumentálja
Szia!
Az IBM támogatói oldalán található hardver kézikönyv erről a hibáról csak annyit ír, hogy alaplapon lévő hiba. Ezt szoftveresen nem tudod javítani. Vírus nem okozhatja. A T21-ben a CMOS elemen kívül csak a 10,6 V-os akku van. Hardver kézikönyv T20-21-22-23 Üdv.: Feri
Hellosztok.
van nekem egy kinai csodám de sajnos mikor le akartam cserélni a szoftvert rajta ugy láttam a képeken a neten hogy az aksinál kel csinálni egy zárlatot és én meg kisütöttem valamit. namármost szerintem az alaplap nem sérült mert rákötöttem a notit számítógépre ugy hogy a hejes modon az alaplapon csináltam egy áthidalást és a számíógép felismerte feltudtam telepíteni a drivert és utána meg a gépre feltudtam tenni a cucokat a rom meghajtóra. De a gép nem indul el csak felvillan a led mikor beakarom kapcsolni. Én ugy érteültem hogyha nincs benne az aksi nemlehet bekapcsolni.Az aksiból jön ki feszültség csak nemtugya tölteni az aksit már szétszedtem kiszedtem belöle azt a kikrocsipes szar elektronikát és igy se megy a gép. Nagyon örülnék ha valaki tudna segíteni mert örültem ezt a kína csodát is kitudtam fizetni nincs pénzem másikra vagy mégegyre. It egy kis infó róla amit végrehajtottam frissítést: http://194.150.201.35/cnmlifestyle/cnmbook/CnMNB7SErestore.htm itt néztem el az egyik képet mert kapkodtam. Tehát csak felvillanak a lámpák és nem kapcsol be a gép. Előre isk öszönöm mindenkinek aki segít vagy csak megpróbál! |
Bejelentkezés
Hirdetés |