Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Köszi, megnézem majd.
Martam egy 50*50es nyákot vaskloriddal, és az is volt vagy 15 perc.. Én itt hagyom abba a sárga lötyizést..
Nekem 4mm től 610mm per percig lehet állítani a sebességet, ezért mást gondoltam nagyon lassan alatt.
a legjobb akkor szokott lenni mikor 3-4 alkalommal tolom át a nyákokat 180-230 mm percenkéntivel, de legelsőnél egy sima lapot hajtok rá ekkor feltapad, a tényleges finom átnyomás ezek után van. Így megy fel a védőréteg is, eddig bevált....
Helló.
Honnan lehetne venni nagyobb méretű egyoldalas nyák lemezt? Mondjuk 1 négyzetméterest? Van valakinek tapasztalat? köszi.
A fodrász kellék boltban vigyázz mert létezik 20%-os hidrogénperoxid ami állaga a tejföléhez hasonló. Panelmaratásra használhatatlan! Nagyobb háztartási boltokban is szokott lenni. A 30%-os 400Ft körül van de üzlete válogatja.
Szia! Áruld el légyszives, a védőréteget hogy csinálod!
Igen látom és le is mértem
Ezért mondtam, hogy azok 0,3 -asok.
Simán rálaminálom a kész nyákra, ráteszek egy maszkot a pedekkel, és levilágítom 8 percre UV ledekkel aztán 1%-os mosószódába lötykölöm é kész is. Ha azt akarod, hogy bírja a pákát is tedd ki a napra egy fél napig.
Na leadtam a Galvánónozott nyák készítés dry fóliával című videómat. Végül is 2 órával a határidő vége előtt.
Először panelt pucolok, utána galvánozok, utána fóliázok, levilágítok előhívok, és a végén még maratok, és leoldom a fóliát. Kipróbálni még nem volt időm a forraszthatóságát, de biztos nagyon jó, mert szép ónozott a vezeték. Mondjuk sima rézzel még jobb vagyok.
Nekem egy illető hozza nagyker áron a TME-től, de az sem 1m2.
615mm*450mm egy tábla, csak a szállítás húzós volt. 4 táblát rendeltem 13.000 forint volt a szállítással.
Ez lakk vagy fólia? Beszerzési lehetősége??? Nagyon pöpec!
Szia tegnap próbálkoztam az "ónozóddal" nekem csak vékony halványszürke bevonatot sikerült létrehoznom
,de az csiszolással egész szép felületet adott . Lehet hogy az a hibám hogy mindkét "elekród" nyáklemez volt ?
Látom nem hagy a gondolat, ezért megnéztem a Sprint Layout mentést, valóban 0,25mm és 0,3mm-es vezetők vannak a terven, de a + jelölés ami a fotón alig látszik, az alig a fele vastagságra! Az kb. 0,1mm-es de próbának készítek egy minimumot amit a laminálással el lehet érni, ha lesz időm.
Köszi a gyors választ. Csak még azt nem tudom, mit laminálsz rá?
Hi
És mikor jönnek ki az idei videó pályázat videói? Kíváncsi vagyok mik lesznek.
Te kis kíváncsi...
Nem tudom november végén hirdetnek eredményt.
Ónozott nyákról akartál átvinni nem ónozott nyákra?
Játsz egy kicsit az árammal, ha többel tolod nagyon henyhén habzik akkor lesz szebb ha igaz, de számolni kell. 10cm2-enként 1A. Kétoldalasnál mind a két oldalt össze kell adni.
Tán ezért öregedtem meg
Lötstop fólia néven keress rá, A4 es lapokban lehet venni vagy 200m es tekercsben. Egy csomagban 5 A4 lap van.
Lehúzod a mattabbik felét, fellaminálod (többször nyáknál gyorsabban) rá maszk, levilágít, lehúzód a felső átlátszó fóliát is, belelötykölöd mosószódába és kész. Itt a fórumon volt egy rendeljünk többen mert úgy olcsóbb megmozdulás, nekem is abból van még. Ja és van külön színekben, de a kéket iszonyat nehéz buborékok nélkül felvinni, legjobb a zöld mert picit vastagabb, ezért beleolvad a vezetősávok közé.
Azért mertem helyesbíteni a beírásod, mert már rég csináltunk ilyen tesztet.
És meg fogsz lepődni, nem a laminálás és nem a nyomtató volt a gyenge láncszem Hanem a maratás. Csináltam egy teszt áramköri képet, konkrétan egy BGA tokos bekötést, ahol a 2 BGA láb között lett elvezetve 2 vezeték ! Ezt a tesztet fotótechnikával, szuper minőségű levilágítással Gulasoft is megcsinálta. A fotózás eredménye a lakk, szebb rajzolatot adott ki mint laminálással, de a lemaratott eredmény ugyan az volt! Néhol picit sok, néhol picit kevés. A maratás után ugyan az az eredményt hozta. 0,08 mm vezetők és szigetelők néhol hibásak voltak, a 0,12 mm vezetők és szigetelők már jól bírták. (0,1 mm vezetőt nem tudsz nyomtatóval készíteni... vagy 0,08 lesz, vagy 0,12 mm) A köralakú lábak 1mm-re vannak egymástól A számok alatti sávok 0,08 mm... (3mil) Ez a vastagság(vékonyság) már nem biztonságos.
Igen, emlékszek rá, olvastam az összefogásotokat! Nem gondoltam volna hogy házilag ilyen szépen meg lehet csinálni.
Ötletes, szép, nagyon teccccik!
Hello! Vasalásos technikával szeretnék NYÁK-ot készíteni. A gubanc ott kezdődik, ahány papír írószerben, nyomdában jártam, sehol sem tudtak nekem nyomtatni műnyomó papírra. Volt ahol nem is tudták hogy mi is ez..
Egyszóval, tudtok Dunakeszi, Göd, Vác, Újpest környékén olyan helyet ahol ki tudom nyomtattatni a NYÁK rajzomat? Még Vácra is elmennék érte akár. Vagy esetleg lenne valaki aki kinyomtatná nekem, persze nem ingyen. Csak 2 lapról lenne szó! Üdv!
A fénymásolat is jó ! Bármelyik fénymásoló "szalonban "
fillérekért megcsinálják ,csak mondd nekik hogy a lehető leg feketébb beállítást használják .
Ettől sokkal jobb minőséget lehet csinálni ha rászánod az időt, és elmész maszkot nyomtattatni. Azok mikroszkóp alatt is szépen mutatnak. De ennek a lötstop laknak házilag egyedül ott van értelme ahol bga vagy egyéb hason pedes alkatrészeket kell beültetni. Akkor viszont már stencil is kell az ónozáshoz.
Mégegyszer fetenném a kérdésemet!
Hol lehet kapni budapesten műnyomó papírt és mennyibe kerül? Ha lehet akkor a 11 kerhez közel....
Na hogy valami informatív is kerüljön fel, csináltam a bubis maratómról egy videót munka közben.
Cirka 10 perc után kezdett lejönni a réz, erről készült a videó. Semmi nincs gyorsítva ez a tényleges sebesség, ha ez sem győz meg akárkit arról mitől is ilyen jó ez a marató+a buborékok, akkor semmi. Ezért nehéz alámarni vele. Bővebben: Link
most vásároltam: tesco gazdaságos gagyi és kevésbé gagyi laminátor (hőfokszabályzós ) leértékelés. 950+1150forint, ha érdekel valakit. most lehet feltankolni...kis városunkban hegyben áll....
én hestorbol szoktam rendelni papírt is,nekem nagyon bevált eddig egyszer sem volt olyan hogy nem lett volna jó a vasalás után.Pedig már jártam úgy hogy túl sokáig volt rajt a vasaló és simán leesett a nyákról csak egy-két helyen lett vékonyabb a sáv,amit lerántott magával a papír
Ma voltam a Pantonban hegyekben áll a fényes műnyomó vágatni sem kellett mert volt egy rakat a4-es.
Megpróbáltam az alkatrészrajzot fellaminálni, csúfos kudarc, mert a laminálóm csak 160 fokot tud és az kevés. |
Bejelentkezés
Hirdetés |