Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   371 / 1274
(#) BarnaPili válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Ha a három katódot lekötöd a végfokról(csak lógjanak a levegőben),és egyenként leteszed testre őket,akkor virítani kell az ernyőnek a megfelelő színnel.Amelyik nem teszi,vagy csak elviselhető fénnyel világít,akkor képcső halott.Bár amit leírtál,abból ez következik.
István
(#) Fery válasza kadarist hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Szia. Egyetértek, szinte biztos 99.99 százalék, hogy ez a cső halott. Ha a G2 megvan, és a fűtés is, a katódokon kb egyforma fesz, akkor Andersen meghalt, hófehérke k...lett, mese nincs. Ja, Barnapili írta, hogy a katódokat tedd testre, de csak egy pillanatra, oda ne ragadjon mert megöli a csövet mégjobban. A jó ágyú virít minta a barom, a rossz, meg fáradt, erőtlen. Fery
(#) bihari laci válasza BarnaPili hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Köszi de nem kisérletezek, ha kapok csövet akkor kicserélem ,a sor trafo is uj benne,kb 3eve csere
kár érte ha nem akkor ki dobom ez van.Azért köszi a segitcségeteket.
(#) BarnaPili válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Szívesen! Bár én szeretek teljesen meggyőződni,hogy tényleg az volt-e a baj?.Amit írtam,az kb 4-5 perc alatt elvégezhető.Üdv!
István
(#) Fery válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Egyetértek az előttem szólóval, szerintem itt sem érdemes a cél előtt megállni. Ha egy csövet halottnak is nyilvánítok, azért én is meg szoktam csinálni, már csak azért is, hogy biztos legyek a dolgomba. Fery
(#) ha8jp hozzászólása Nov 9, 2010 /

Üdv Szakik!
Már kb 10 éve nem javítottam tv-t.Akkor még nem volt NET-em.Jó olvasni a tartalmas hozzászólásokat.
(#) leglacika hozzászólása Nov 9, 2010 /

Üdvözlök mindenkit !

Javítottam egy Mitsubishi TV-t, típusa CT29B4.

A tápjában jópár alkatrész halott volt, cseréjük után elsőre indult a TV.
Csakhogy van még egy kis gond: Egy csatornán sincs hang, csak sistergés.
Valamint a kb. 250MHz alatt adott csatornákat nem találja meg.
Gondolom a két dolog összefügg, de nincs ötletem, mi lehet a gond...
A nagyfrekis dolgokban nem nagyon vagyok otthon,
ezért kérek itt segítséget.
Ez egy külföldről behozott TV, a hangnormát utólag állították át egy kis áramkörrel, ami 4 "szálon" csatlakozik a tunerbe: (GND, +U, In, Out).
A TV-ben minden tápfesz rendben megvan.
A menüben nincs norma állítási lehetőség.
Gyanakszom erre a modulra, csak nem tudom mit kéne látnom a ki- és bemenetén a szkóppal. Kötök a TV-re egy VHS video modulátort (az a két függőleges fehér sáv fekete alapon, + 1kHz szinusz), ráhangolom és mérek.
Meg tudnátok mondani, kb. mit kéne látnom a szkópon ?
Hogy tudok belépni a szerviz menübe?
Állítani kéne a képméreten is.
Van a hátulján egy Service nevű nyomógomb, azzal próbáltam, de nem sikerült.
Csatolok pár képet, hátha valakinek segít valamiben...

Előre is köszönök mindent !

Üdv.: Laci.
(#) Fery válasza leglacika hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Sajnos itt egy sima szkóppal nem sokra mész. Vobbler kellene, azzal meg tudnád nézni az 5,5 vagy 6,5 megás hangpadot. Az első képen mintha a kétnormásító panel + pontjára nem menne kábel. Oda kéne menni 12 voltnak. Az is lehet hogy eltekergette valaki a KF-et akkor sajnos wobbler nélkül vért fogsz izzadni.
(#) kadarist válasza Fery hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Tényleg, le van szakadva a vezeték.
(#) Attis 79 hozzászólása Nov 10, 2010 /

ÜDV mindenkinek.
Átolvastam nagyjából a fórumot de az én problémámra nem találtam megoldást.
Kérném a ti segítségeteket hogy ha tudtok valami hasznost mondani akkor azt szívesen venném.
A TV egy LG42PQ2000 es 106 cm plazma full HD
A probléma jelenség az hogy bekapcsolás után KB 1 óra múltan a képernyőn egy 8-cm széles fehér csík jeleni meg függőleges irányba.Ki kapcsolom és vissza akkor már nem jelenik meg rögtön de fél óra múlva megint ugyan ez a jelenség. És minél többször ki be kapcsolgatom annál rövidebb idő elteltével jelenik meg a fehér csík.Már az 5-ik ki-be kapcsolása után van hogy akár 2 perc múlva megjelenik a csík.Hozzá értök véleményére vagyok kíváncsi hogy mi okozhatja ezt a jelenséget,esetleg mit kellene megnézni?Ha tudtok segíteni azt megköszönöm.
Csatolok egy képet is a jelenségről hogy hátha segít a probléma megoldásába.

DSC02487.JPG

(#) kadarist válasza Attis 79 hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Szia!
Rossz a hűtése. Egy kis ventilátorral kellene levegőt befújni a belsejébe.
(#) Attis 79 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Köszönöm a gyors válaszod. Egyénként most levettem a hátulját és nem csinálja olyan gyakran.
Hová kellene pontosabban a venti melyik részre?

Oda kellene, ahol elektronika van. Menet közben meg kellene határozni, hogy melyik rész hűtésére javul a kép. Ha ez a csík hirtelen jön be, akkor forrasztáshiba is lehet az ok.
(#) Fery válasza Attis 79 hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Nagyon egyszerű, fogsz egy pici pl.: videokártya ventillátort és elkezded hűteni hátul a panelt. Ahol a leggyorsabban megszűnik a hiba azt a környéket kell hűtened. Ha van némi elektrotechnikai gyakorlatod, akkor esetleg kereshetsz kikráteresedett forrasztásokat is, az is lehet a probléma okozója. Ha hűtés ellenére később sűrűbben jelentkezik a hiba akkor a táp primer oldali kondijait cserélni kell, mielőtt megfut a tápja. Fery
(#) Attis 79 válasza Fery hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Köszönöm a válaszodat meg próbálom amit le írtál.
(#) Attis 79 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

A csík hirtelen jön ben de addig el sem tűnik amíg nem kapcsolom újra a TV-t.Ha újra kapcsolom akkor indulásnál nincs csik,csak egy idő után jelenik meg megint.De tény hogy van valami befojása a melegedésnek is .

Itt is nagy segítség lehet a hűtő spré. Az ilyen rejtett, melegedéses hibákat könnyű megkeresni a segítségével.
(#) Attis 79 válasza Fery hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

A hűtési verzió annyira vált be hogy folyamatos hűtés mellet Kb 2 órát is ki bírta hogy ne jelenjen meg a csík.Most a rálátásom az hogy lehet hogy nem tökéletes az a venti ami jelen pil van itthon.De kelleni fog egy nagyobb hogy megoldja a problémát.Minden esetre köszi a tippeket.
(#) leglacika válasza Fery hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Sziasztok !

A tápkábel a fényképezéskor szakadt le, minden próba közben megkapta a 12V-ot.
Mi okozhatja, hogy az alacsonyabb frekin sugárzott adókat nem találja ?
Sikerült belépnem a szerviz menübe, de csak egy sora van, tele számokkal.
Nem tudom kezelni...
Más forrásból kaptam azt a tippet, hogy esetleg megsérült az eeprom tartalma. Mi a véleményetek?
Esetleg tudnátok hozzá eeprom tartalmat, vagy szerviz doksit küldeni, vagy linkelni. Én nem találtam.

Üdv.: Laci.
(#) Fery válasza Attis 79 hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Attól tartok nem fogod ennyivel megúszni a problémát. Meg kellene próbálni a panelt, egy nagyon erős fényű vagy egy nagyítós lámpával átnézni, kikráteresedett forrasztások után. Minél előbb, mert sajnos lehet olyan helyen is, ahol még nagyobb gondokat is okozhat. Érdemes lenne még, nagyon finoman megpucolni a szalagkábelek érintkező felületeit is. Fery
(#) Fery válasza leglacika hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Szia. Nagyon valószínű, hogy a VHF tunerel van gond mivel a VHF sáv felső határa kb 230 Mhz, vagyis csak az UHF sáv megy, tunercsere megoldja a gondot, de azért érdemes lenne előtte átnézni, hogy a tuner megkapja-e a VHF kapcsolófeszt, és a hangolófesznek is érdemes lenne utánanézni, hogy rendben van-e. Ha ez a része rendben lesz akkor lehet foglalkozni a KF-el. Fery
(#) leglacika válasza Fery hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Szia !

OK, holnap átnézem a tunert.
Az a baj, hogy meg sem próbál a VHF sávban keresni.
Csak automata hangolás van, az pedig a 69-es csatorna után a 21-es csatornával folytatja a keresést.
Amilyen kifinomultnak tűnik technikailag ez a TV, a kezelése annyira gagyi...
Nincs manuális keresés, az automata semmit sem közöl, meg nem áll, nem is lehet megállítani, még egy folyamatjelző sincs, csak a csatornaszám pörög. De képzaj csökkentő menüpont az van...
Meg távirányítóval forgatható talp...
Ha nem próbál VHF sávon keresni, hogy nézzek kapcsolófeszt ?
A hangolófesz általában milyen tartományban mozog VHF és UHF esetén ?

Köszönöm a segítséget !
Laci.
(#) kadarist válasza leglacika hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Esetleg nem Angliából származik ez a tévé? Mert ott már nagyon régóta nem használják a VHF-sávot.
(#) leglacika válasza kadarist hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Szia !

Nem tudom honnan származik.
A tulaj állítása szerint nézte rajta a TV2-t meg az RTL-t.
Ezeket a kábel szolgáltatónk 160-170MHz környékén adja.

Laci.
(#) Fery válasza leglacika hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

De ha saját antennája volt, akkor UHF-en jönnek ezek az adók.
Meg kellene a rajzot keresni, és megnézni, hogy egyáltalán van-e neki VHF tunere, VHF kapcsolófeszültsége, stb. Ha olyan a tuner, hogy van neki akkor az EEPROM tartalmat is át lehet írni európaira valószínűleg létezik valahol a neten. Fery
(#) Attis 79 válasza Fery hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

OK át nézem azt is.Köszönöm.
(#) kovacspista válasza villages hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

Szerintem valamilyen érintkezési hiba, kábelhiba vagy
csatlakozóhiba okozza. Lényeg hogy valahol el - el megy az árnyékolás.
(#) Csekker hozzászólása Nov 11, 2010 /

Üdv mindenkinek. Egy rövid kérdést szeretnék feltenni,hátha találkozott már valaki ilyesmivel. Egy ismerősöm megkért,hogy nézzek meg neki egy tv-t. Úgy kapta és nem tudja hangolni és beállítani a csatornákat. Megnéztem. Egy hotel számára gyártott tv volt ez rajta van a tipusjelzésén is és csakis kizárólag az előre beprogramozott csatornákat hozta,azt is úgy,hogy közben megjelent egy menü-szerű felirat,hogy valamilyen digit hálózatra akart csatlakozni a tv. Aztán kiírta,hogy a csatlakozás sikertelen és kb negyed óra múlva adás közben kikapcsolt készenlétre. Utána újraindítható,de megint ezt a kapcsolatot keresi és később ismét kikapcsol. Megnéztem belül,teljesen kihagyták a hangoló részét és a gombok,ill a hozzá tartozó dolgok is hiányosak. Scart ill av bemenet sincs. Van benne egy normál tuner és egy másik tunerhoz hasonló kicsit nagyobb dobozka,amiben a felirat szerint valamilyen eprom lehet. Ebbe a dobozkába két koax van bekötve gyárilag,de kép csak a tunerra csatlakoztatott antennával van. Ha valaki látott már ilyet,vagy esetleg tudja,hogy valahogy lehet-e ilyen tv-t "hagyományosan" használni,az légyszi írja meg. Nekem nincs ötletem a dologra,mert sokminden ki van hagyva a hangoló részből és ennek a "plusz" doboznak a kábelei vannak becsatlakoztatva a panelra. Úgy tűnik,mintha valamilyen belső hálózatra csinálták volna ezt a készüléket.Ha valakinek van valami ötlete,azt megköszönöm. üdv.
(#) kadarist válasza Csekker hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

Szia!
Az alaplapon valamilyen azonosító, sassziszám van?
(#) Csekker válasza kadarist hozzászólására (») Nov 11, 2010 /

Szia. Holnap megnézem. Biztos,hogy van valami azonosító,de nem figyeltem. A tv szerintem Philips lehet,mert a panelja és az alkatrészek leginkább Philipshez hasonlítanak,bár a tv a hátsó cimkéje szerint valamilyen angol gyártmány.
Következő: »»   371 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem