Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stereo TDA tápellátás
 
Témaindító: Electro, idő: Máj 8, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Electro hozzászólása Máj 8, 2007 /
 
Hello :wave:

Már majdnem kész a TDA 18V-os sztereo erősítőm, de nem találtam hozzá olyan tápot, ami lead 2000mA-t. Minden boltban néztem, de sehol sem találtam ilyet. A legnagyobb, amit találtam 500mA-t ad le , de olyan nekem is van.
Gondoltam építek egyet házilag, de a Kapcsolások -> Tápellátás menü alatt semm találtam ilyet.
Tudna valaki adni egy linket (ahol találok kapcsolási rajzot), de a legjobb lenne, ha tudnátok olyan helyet, ahol lehet kapni, vagy meg lehet rendelni.

Amúgy raktam fel róla képet, de mondom, még csak félkész állapotban van.
A panelt kézzel rajzoltam ki (alkoholaos filc), nem tom, szerintem jó lett, de szívesen fogadok kritikákat.
Hangfalat is építek hozzá, azt is felraktam. (Minden hangsugárzó zsír új)
(#) Sonix válasza Electro hozzászólására (») Máj 8, 2007 /
 
Egyszerű kis tápot lehet építeni stabkockával.
A 7818 max. 1,5A-t tud, de kettőt párhuzamosan kapcsolva kb. 3A-ig jó!

stab.JPG
    
(#) Fery válasza Sonix hozzászólására (») Máj 8, 2007 /
 
Igazság szerint nem kell stabi a végfok vidáman elmegy pufferról. nézzél valami 16, -18 volt körüli trafót tegyél rá graetz-et puffert azt annyi. Stab akkor kell ha az előfoknak is kell táplálás akkor viszont egy bőven elég.

(#) tatabike válasza Sonix hozzászólására (») Máj 9, 2007 /
 
Sziasztok.

Bemész maszek elektromos boltba, ahol árulnak bontott cuccokat, ott tuti találsz olyan trafót, ami jó. Olyat keress, ami primer 12-13VAC körüli, egyenirányítás és pufferelés után ezekből lesz 16-18 VDC :yes: . Erősebb trafót stabkockával nem :no: ajánlanék, mert csak úgy nem illik párhuzamosan kötni két 7812-est, mert ugye tuti nem egyformák, ergo máshogy fognak terhelődni, mindenféle kicit-kacat zavarokat okozva.

TaTa
(#) Parázs Gábor hozzászólása Máj 9, 2007 /
 
Ha jol látom a csatoló kondis változatot csinálod ha igen akkor meg nyugodtan adhatsz neki +30V-ot nagyobat szol és jobban ki tudod vezérelni.Nem feltétlenül muszáj stabilizált tápot csinálni neki.Csinálj hozzá egy egyszerű pufferes tápot.Szerintem 2DB 4700µF-os kondi elég neki de ez alá ne menj, aznem baj ha nagyobat raksz bele.Ha +30V-ot adsz neki akkor 24V AC akkor toroidból adhatsz neki egy 100VA-est.Ez bőven el fogja látni energiával a sztereo végfokodat és még tartalékod is marad ami nem baj.Ha készen akarsz trafot venni és toroidot akkor a www.giantsound.hu nál tekercseltethetsz.De lehet kapni nyáktrafokat egészen 50VA-ig (jobb helyeken) ebből veszel ketőt és megvan a trafod a sztereoerősítőhőz.De lehet hogy a két 50VA-es nyáktrafó többe kerülne mint a toroid.
(#) Gábor488 hozzászólása Jún 12, 2007 /
 
Nem akartam új topicot nyitni. A TDA2010 hol lehet kapni vagy mivel lehet pótolni? Elméletben ilyen ic kell egy erősítőbe csak nem tda van ráírva hanem mda gondolom ez ugyan olyan mint a tda ha tévedek akko szóljatok.
(#) titi válasza Gábor488 hozzászólására (») Jún 12, 2007 /
 
Hali!
Ha jól tudom az mda régi, még a falbontás előtti német tipus.
Egyébként igen igen, olyan mint a tda.
Pl régi RFT lemezjátszós erősítőmben volt MDA 2030, mikor kiment TDA 2030 ment helyébe.
(#) sanykaraj hozzászólása Ápr 26, 2011 /
 
Üdv lenne egy kérdésem tda7294 erősítőhöz szeretnék egyenirányított gyártani http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/8f/t_8f4632464d21fa30256...3e.jpg
48 voltos tápfeszültséget szeretnék kiszedni 200w teljesítmény mellet mekkora trafó kellene hozzá
kösz előre is
(#) janikukac válasza kokozo hozzászólására (») Ápr 6, 2012 /
 
Köszönöm szépen ! Én meg kicsit szerkesztettem a vonalvastagságokon, stb, hogy megfelelő legyen ! Remélem már nincs benne hiba, de reloop-ot még megvárjuk, nehogy ő is találjon valamit !

Üdv, és köszi még egyszer !

janinak.lay
    
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem