Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Laptop javítás, tuning

Témaindító: angelero, idő: Jún 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   38 / 282
(#) B.I válasza xxxzsoltx hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

Szia. Először is rakd vissza az akkuba az elektronikát mert nélküle nem fog menni. Másodszor ez szerintem elfért volna ebben a topicban.
(#) xxxzsoltx válasza B.I hozzászólására (») Okt 30, 2010 /

hello hiába teszem vissza ugyan azt csinálja mint most

Én evvel azt akartam mondani, hogy avval csak rosszabb lessz ha kiveszed az elektronikát (ennyit tudok). A többihez nem értek.

ok viszaforrasztottam most minden eredeti állapot
de még mindig csak felvillan a 3-rom led és kész ennyi
ahova csatlakoztatom az aksit az alaplapon kicsit melegszik egy ilyen fekete 6*3mm-es valami(4*4lába van)

Esetleg valamilyen számok vannak rajta? Lehet, hogy azt sütötted ki.

most tettem ujra ösze de holnap majd szétszedem és megnézem amugy van rajta szám eg valami bötü is emlékszek rá
de amugy ha az sült ki olyat honnan fogok szerezni?

Ha a közeledben nem találsz akkor marad a rendelés. De nem biztos, hogy az a baja. A profik hátha adnak valami tanácsot, hogy mit és hogyan kell csinálni.
(#) wer hozzászólása Nov 2, 2010 /

Szevasztok:

Nekem olyan gondom lenne, hogy kaptam egy latitude c640 es laptopot, a baj csak az, hogy indítás után párat
villog a kapcsoló alatti (A) jelzésű led és leáll. Mi lehet a baj ?

Tudna valaki segíteni.
(#) atos19881101 válasza wer hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Üdv,

Miről próbáltad indítani? Aksiról, vagy tápról? Próbáld meg, h kiveszed az aksit, és csak a tápról indítsd. Esetleg hangjelzést nem ad? Ha van kéznél mérőműszered, akkor mérd meg a tápon a feszkót h egyezik-e a megadott értékkel....magyarul h nem-e halott a táp.
(#) wer válasza atos19881101 hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Csak tápról üzemeltetve be sem kapcsol, csak aksiról
indul el, de csak addig működik, hogy megtekeri a dvd romot és leáll. Hibajel hangig el se jut. :no: a saját tápomról próbáltam ki, az tuti jó hozzá. Fesz. is ua.
(#) atos19881101 válasza wer hozzászólására (») Nov 3, 2010 /

Ez pedig nekem akkor tipikus táp hibának tünik. A notinak be kellene kapcsolnia csak a tápról aksi nélkül. Sztem a tápod halott, és nem ad megfelelő teljesítményt, így mikor bekapcsolod, és megtekeri a dvd romot, akkor nagyon leterheled, és valamilyen védelem kikapcsolja. Ha van rá módod, akkor próbáld meg egy kölcsön tápról beizzítani! Mi a tipusa a gépnek?
(#) poros hozzászólása Nov 3, 2010 /

Olyan segítségre lenne szükségem , hogy a Fujitsu Siemens 2515 LCD monitorja helyébe beépíthető a L1310g típusé ? Esetleg hol lehet utána nézni melyik típusé komptabilis vele. A segítséget előre is köszönöm.
(#) bbalazs_ válasza poros hozzászólására (») Nov 3, 2010 / 1

A hatuljan van egy tipusszam, betukkel kezdodik, szamokkal folytatodik, kb : LQ123xt34

Ezt megnezed mindegyiknel, aztan googlevel keresel labkiosztast (pinout), aztan osszeveted a kettot. Csak olyat lehet egyszeruen beletenni, ami labkompatibilis. Ha a kiosztasi nevek egyeznek, de nem ott vannak, akkor drotozni kell, de akkor sem lehetetlen. Ha viszont a kiosztasi nevek nem egyeznek, akkor sehogy.
(#) poros válasza bbalazs_ hozzászólására (») Nov 4, 2010 /

Köszönöm .
(#) wer válasza atos19881101 hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

A típusa dell latitude c640. Két táppal is kipróbáltam, egyikkel se tölti az akut. Mimnd a kettőre rámértem, a másik inspiron 4000-es gépemet tölti mindkettő
(#) atos19881101 válasza wer hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

És akku nélkül a másik táppal nem próbáltad?
(#) wer válasza atos19881101 hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Ugyan az a baj
(#) atos19881101 válasza wer hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

Kicsit rákerestem a gépre ezeket találtam: Bővebben: Link 1 , és 2 .

Próbáld meg mint a cikk írja kivenni a ramokat a gépből, és az nélkül indítsd. Ilyenkor valamilyen sípolós hangot kellene adnia. Vagy esetleg kölcsön rammal próbáld.
A másik tipp, hogy a tápcsatlakozódnál érintkezési hiba lehet. Ezt is meg kellene nézni, h nem e esetleg ez végett nem tudja tölteni. Amúgy a benne levő aksi fel van töltve? Mert lehet az is az ok, h le van merülve, és mikor rányomod a töltőt az említett hiba miatt nem tölt, és az aksiról pedig meg már nem bír elindulni a masina.

Ha mindezek után sem működik, és 100%ra jó az aksi is és a táp is, akkor vészes, hogy elszállt az alaplapod. :no:

Van a válaszablakban LINK gomb, azt kell használni, javítottam . köb..
(#) karosa válasza wer hozzászólására (») Nov 5, 2010 /

És az aksi töltöttsége hogy áll? Mint írtad is nem tölti az aksit, illetve nem indul el a tápról, de elindulni el próbál aksiról ami ha le van merülve akár okozhatja a megfigyelt ledfelvillanást leállást. Mindenesetre ezekután alaplapon táp bemenet környékén néznék körül. Csatlakozó, esetleges biztosítékok, megpörkölt komponensek, stb..
(#) laczo- válasza (») Nov 5, 2010 /

hopsz!
köszi!
(#) Marosvári Imre hozzászólása Nov 8, 2010 /

Üdv mindenkinek
Hozzáértök segitségét kérném egy HP9105 ös inverter vezérléssel kapcsolatban.Kérdésem honnan kapja az 5v ot?állandó vagy valami vezérli?Jelenleg csak 12v van és 1.2v az enablen és a DIM nek miaszerepe.
Válaszotokat elöreis köszönöm. imi535
(#) bogumil13 hozzászólása Nov 9, 2010 /

Üdv mindenkinek.Segitséget kérnék egy IBM T20 indulással kapcsolatban.Az történt hogy indulás után nem butolt az xp többszöri reset után sem mig végül egy adatokkal teli kép jelenik meg inditás után és tovább sehova.Kiir valami kodos hibát de nem tudom mit jelent.Ebben kérnék segitséget.Kössz elöre is mindenkinek!!

5zturu6u.jpg

(#) atos19881101 válasza bogumil13 hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Üdv,
Gyors guglizás után ezeket találtam neked:
Bővebben: Link
Bővebben: Link

Kis angol tudás kell csak hozzá. De összefoglalva sajnos az alaplapod lesz a ludas. Megpróbálkozhatsz egy bios update-el, de nem hiszem h segíteni fog. Többen írják, h lapcsere, mivel az egyik chip elszállt, és ezért van crc hiba. Lehet bios chip csere segítene rajta, csak ha bele van forrasztva a lapba, akkor azt esélytelen cserélni......
(#) bogumil13 válasza atos19881101 hozzászólására (») Nov 9, 2010 /

Köszi majd megprobázom azért a bios update-t...
(#) bogumil13 hozzászólása Nov 10, 2010 /

Üdv.Az történt hogy nem tudok se a biosba se a boot menübe nem tudok belépni,ezen kivül ami képet feltettem az kb 20 másodpercig látható már amikor egyáltalán ezt is beaja van hogy csak sötétség van és ijenkor 2másodpercenként ki-be kapcsolgat de a ledek nem villognak csak a vinyo meg dvd kapcsol ki be és érdekes puffogo hangszóró hang hallatszik arányosan a kapcsolgatásokkal.Hát ennyi.Ja az aksi kb 10 perces de idáig is töltőről használtam és semmi gond nem volt.Ezek alapján még valami más hiba is lehetséges vagy az előzőekben irt a vége?
(#) atos19881101 válasza bogumil13 hozzászólására (») Nov 10, 2010 /

Üdv,
Hát a leírtak alapján akkor sajna én a lapra tippelnék. Esetleg még egyet megpróbálhatsz, h vedd ki a vinyót, ramokat a gépből, és próbáld meg ezek nélkül bekapcsolni. Ha bekapcsol, akkor sípoló hangot kell adnia (a ramok végett). De ha így sem történik semmi, akkor sajna lapcsere.....legalább is én erre tippelek!
(#) viezer hozzászólása Nov 13, 2010 /

Uj vagyok a forumon. Lenne egy eleg bonyolult problemam. Egy Acer Aspire 5720-ast probaltam megjavitani. A winxp telepitesnel "unexpected error (32769) occured at line 5218 in dL\xpsp\base\boot\setup\setup.c." hibat adja. A BIOS a legfrissebb, a hdd jo, mert ki volt probalva mashol, a cd kit jo, a RAM-ok jok. Valamilyen forumon olvastam, hogy valami disk recognition hiba. Ezert szellyelszedtem es mivel ugy hittem a forrasztasok nem perfektek az ene chip-en ujraforrasztottam oket. A problema nem tunt el, de viszont lett egy ujjabb. Nem megyen csak kulso monitorral. A jel ott van a sajat kepernyon, csak nincs megvilagitas. Tehat a 2 kerdesem a kovetkezo: 1. a telepitesnel ismeri-e valaki a hibat? 2. Ha kulso monitorrol megy es a sajaton van jel, de nincs megvilagitas az biztosan inverter gond? Ha nem akkor mi lehet meg?
Elore koszonom!
(#) wer válasza karosa hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Szerintem is a csatlakozó után lesz valami. Megnézetem
valakivel.
DE AZÉRT KÖSZ.
(#) djusee válasza wer hozzászólására (») Nov 16, 2010 /

Hello. ThinkPad X20 ast javitottam crc hibával, csak ott nem kapcsolgatott ki a laptop.Nem volt egyszerü.24rf08 as eprom ra forrasztottam 3 drótot és némi illesztéssel az asztali számitógép COM portjára kötöttem.Bekapcsoltam a laptopot és egy DOS os progival kiolvastattam az eprom tartalmát, majd szereztem nagynehezen egy másik X20 eprom dump ját és beégettem.Ugyanis meg volt sérülve a tartalma és emiatt nem indult, csak crc hibát irt.Röviden ennyi, de sokkal macerásabb élöben . Progik megvannak+ bekötések hozzá, csak nemtudom hogy T20 nál ugyanaz az eprom található e.
(#) djscofield hozzászólása Nov 16, 2010 /

Sziasztok. Lenne 1 fujistu siemens amilo pa1538 as laptop bontva. ami nincs már meg az a wifi a dvd meghajtó a vinyó. Nem tudom mi a problémája ma hozták ide tartozásban akku/ töltő megvan kijelző nem törött. kinek mennyit ér meg.?
Következő: »»   38 / 282
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem