Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Nyomtató probléma

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Ápr 16, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 117
(#) zsoltee0001 válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Hali
Kézi adagolóból is elakad?
Ezt a tipust nem ismerem, de ha állítható a papírméret menübe, akkor meg kéne nézni, hogy nem-e A5-re vagy nem megegyező méretre van állítva.
Üdv
(#) greatman válasza ha9pi.feri hozzászólására (») Aug 24, 2010 /

Szia!

Ha kb. félig beviszi a papírt és ott akad el, akkor nagyon beégetőmű hibának tűnik. Előfordul, hogy elszakadt a teflon film henger, és ott akad el a papír.
(#) Gery hozzászólása Okt 2, 2010 /

Sziasztok!

Van nekem egy Lexmark X1250-es nyomtatóm ami leesett a földre ami nem tett neki sok jót. Szerelgettem csinálgattam, odáig eljutottam, hogy scannal, és részben nyomtat is. Azaz végig megy benne a papír, a megfelelő mozgásokat a patron a megfelelő helyen végrehajtja, szóval csinálná ő, de tintát nem fúj. Tinta biztos van benne. Valami ötletetek van mi lehet ennek az oka, mert halvány fogalmam sincs mitől lehet ez?

Üdv.:Gergő
(#) niedziela hozzászólása Okt 9, 2010 /

Szia !

Van egy Epson C80 nyomtató !
Mi van akkor, működik-e úgy ha a négy színből csak három van és az egyik színt duplán teszem be.

Vagy tud-e valaki megoldást arra, hogy ne kelljen minden
színt betenni, de a nyomtató működjön.

köszi !
(#) albinolynx hozzászólása Okt 12, 2010 /

Nekem is eljött mostanában a papír elakadás hiba.
Samsung ML2010PR, utántöltött tonerrel.

Néha ha elkapja a gépszíj, akkor nyomtat rendesen. Ellenkező esetben a lapot felveszi, az excenter szerű fej továbbítja, viszont ami hengerek utána vinnék a papírt, azoknál elakad.

Ez milyen hibára utalhat ennél a típusnál?
(#) jdani hozzászólása Okt 16, 2010 /

Helló. Nekem olyan gondom van az Epson CX3200al, hogy, nyomtattam vele, és volt olyan hogy ,,hoppá ezt mégsem akarom kinyomni,, és akkor elkapom a nyomtatótól a papírt, hogy ne nyomtasson feleslegesen. Ekkor kiírja hogy Error, nem kaptam papírt. Én addig csinálgattam a dolgomat, mikor végeztem, nézem a nyomtató Error-t írt, és én ,,kussojjámá,, alapon kikapcsoltam a nyomtatót, pedig rá kellett volna menni, hogy igen betettem a papírt, nyomj OK-t és mehet tovább a nyomtatás. Azóta amikor Bekapcsolom a nyomtatót, kiírja hogy error, nézzem át s szervizkönyvet, vagy hívjam a szerelőt ha szükséges. Könyvben azt írta, hogy kapcsoljam ki- majd be újra, ha ez nem segít, hívjak szerelőt. Találtam hozzá neten leírást (manual service) Amiben benne van az egész kapcsolási rajz, ha ez segítene valamit. Ti mit szóltok ehhez, mit lehet vele kezdeni?
(#) pinkova válasza jdani hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Valószínűleg bentmaradt az agyában az előző feladat. Gépen nyisd meg az aktív nyomtatókat, ott kattints a CX3200-ra és töröld a nyomtatásra váró dokumentumokat.
(#) jdani válasza pinkova hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Nem az a baj. Nincs olyan dokument ami abbamaradt volna PC szerint. (Meg szerintem ha ilyen gond lenne, egy ki-be kapcsolás a nyomtatónak és kész) Itt más gond lesz.
(#) niedziela hozzászólása Okt 23, 2010 /

Szia !

Epson C80 nem nyomtat egy foltot sem, ha a fejen egy papírtörlőt végig húzok az festékes lesz.
Semmilyen színt sem nyomtat.
Fej beszárad így, vagy más probléma lehet ?
(#) niedziela válasza niedziela hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Más gond volt, megoldva.
(#) Pyte válasza albinolynx hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Próbál meg egy újt tonerral vagy szedd le le róla használt festék tartályt pucold ki és hintőporral szód be a dobtisztító pengét!
(#) emmzolee hozzászólása Nov 17, 2010 /

Hello

Nekem is van egy kis gondom. A nyomtatóm: Samsung ML-1610.
A problémám az, hogy a lapközepén elégséges a festék, a két szélén meg halvány. Arra gondoltam, hogy a henger közepe lehet, hogy elég meleg, és a szélei nem?

Hogy működik ez a nyomtató dolog? (csk, hogy rá tudjak jönni mi lehet a gáz.)
Eredeti a toner. Szerintem nincs kifogyva, mert a kép középső része mindig tökéletes, csak a két széle nem.
Képet most nem tudok szkenelni, mert nem akarok ilyen későn zajongani vele. Az lenne a kérdés, hogy ha vennék egy másik tonert, akkor meg javulna-e, vagy adnék a sz..nak egy pofont. A tonerben van az a henger, amit feltöltenek, és rá ragad a por? Tehát ha az a hibám, hogy nem tapad már rá a festék por, akkor a csarével meg oldódna.
Segítsetek légyszi egy kicsit.

Kössz
(#) emmzolee hozzászólása Nov 18, 2010 /

Beszkenneltem a nyomtatóm produkcióját.

Mi lehet vele a gond?
kössz
(#) mugab válasza emmzolee hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Lehet koszos optika (gyanúsan a két szélen több port tud összeszedni), nem megfelelő keverés, esetleg összeállt a hordozó a keverőegységben.
Ha minden jó akkor végszükségben rendszerint lehet állítani sávonként a fényáteresztést. De ezt csak ha minde tuti jó, és már csak a megvilágítás maradt hibának! (szerintem)
(#) emmzolee válasza mugab hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Ok.
Mit tegyek?
(#) mugab válasza emmzolee hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

Majdnem nagy hülyeségben maradtam, ez nem fénymásoló hanem nyomtató
Így szerintem az ún. koronahuzal és környéke gyanús
A fényérzékeny dob környékén lesz egy fém háló meg kifeszített huzal. Olyan hosszú mint a dob. Azt kéne megtisztítani. (szerintem)
(#) albinolynx válasza Pyte hozzászólására (») Nov 18, 2010 /

96%-os alkohollal lemostam az excenter fejet és az utána lévő hengert. Ez utóbbi elég toner poros volt. Most remekül működik. Köszi!

Más is javasolt olyat, hogy mivel utántöltött toner, nagy valószínűséggel hanyagságból kifolyólag tele lehet az a tartály amit mondasz. Mármint az, amelyik a felesleges toner port gyűjti.
Ehhez és a dobtisztító pengéhez hogyan férek hozzá? Mindegyike a kivehető toner egységen foglal helyet?
Még soha sem foglalkoztam ezzel a témával, egy tonert kb. 15 másodpercig látok, míg kiveszem és tolom helyére az újat... Viszont szeretném jobban megismerni, úgy látom igen hasznos lenne!
(#) zsoltee0001 válasza mugab hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Egyáltalán nem mondtál hülyeséget, simán lehet optika hiba, pontosabban koszolódás.

emmzolee
Nézd meg a lézeregységet, tisztítsd le (kb 1 centi széles üveglap a OPC fölött)
Ha nem ez a gond (valószínűleg nem) és valóban nem utántöltött a toner, akkor mehet a dobegységcsere, mert ha jól látom elég rendesen hátterez is.
üdv
(#) herzsolt válasza emmzolee hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Van lehetősged egy másik még működő tonert kipróbálni, mert nekem egy ML-2010-el volt hasonló problámám, és azt egy másik toner oldotta meg.
Összeráztad jól a tonert? Van amikor nem használom a nyomtatót hosszabb ideje, és az első nyomtatás nem tökéletes, de ha kiveszem, és összerázom utánna jó.
(#) köbanta hozzászólása Nov 19, 2010 /

Sziasztok!

Nekem olyan problémám van, hogy jön a karácsony, így nem tudom, milyen nyomtatót kapjak, illetve nem tudom, mi mire való igazából.
Nagyon nehezen tudok dönteni és az sem mindegy mennyibe kerül, mihez ért. Szeretném tudni, tudnátok-e ajánlani vagy segíteni ez ügyben!?
A lényeg, most egy HP Deskjet féle lézernyomtatóm van, de multifunkciósat szeretnék (ami nyomtat, fénymásol, ilyesmik).
Amit az újságban írnak róluk, azzal nem megyek semmire. Nem tudom mit jelent, hogy tintasugaras például, a többibe mennyi ideig elég a patron, mennyi az ára stb. Olyan kéne, ami olcsó és ha kifogy a patron belőle, akkor ne tízenezrekbe kerüljön. Azért vettem évekkel ezelőtt lézert, mert nagyon sokáig elég bele a festék.
Remélem tudtok segíteni!

Köszönöm : Anta
(#) CIROKL válasza köbanta hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Szia ! Üdvözöllek a fórumon .
A leírásod alapján az én javaslatom nyomtató ügyben az lenne hogy csak is Canont nézd, mert ha az ár viszonylatát nézzük akkor ennek a legolcsóbb a fenntartása .
Lehetőleg olyan nyomtatót , multifunkcionális szerkezetet kell keresni amiben 4-5 külön álló tintapatron van .
Még ha netán az eredeti tinta patronokat is nézzük, akkor is jóval olcsóbb a fenntartása , magyarul a tinta patronok cseréje mint bármi egyéb gyártmányé,
Ha meg az után gyártott patronokat nézzük, akkor meg magasan veri az összes létező nyomtatót .
Egyébként ezt a nyomtatót , multifunkcionális készüléket mire szeretnéd használni , otthoni felhasználásra , vagy nagyobb igénybevételre ?
Azt tudom egy készülék kisebb hely igénnyel rendelkezik , de erről a multi dologról én lebeszélnélek , szerintem ha egy különálló nyomtatód és egy szkennered van, az sokkal jobb minőséget fog előállítani , ha csak a nyomtatás minőségét nézzük akkor is, ha meg a szkennelésnél épp úgy .
(#) szamóca válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

" Ami mindent tud, semmit se tud jól" elv igaz ezekre is.
Ha pedig már eleve van egy laser-je, akkor a legjobb, legköltséghatékonyabb ha vesz mellé egy szkennert, és kész. Csak tudni kellene hogy mire fogja használni. Tehát kell-e színes nyomtatás? A szkennelést gyakran használná-e? És mennyi pénze van rá?
(#) CIROKL válasza szamóca hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Igen csak az a kérdés hogy ez a leser az színes vagy csak fekete ?
Meg azért kérdezném hogy mire szeretné használni ezt tintás nyomtatót , mert ez nem mindegy ha csak olyan általános felhasználásra akkor egy canon IP3600 javasolnék , ez olcsó és hatékony és ami a legfontosabb a patronok fillérekbe kerülnek hozzá .
(#) DuMatyi válasza köbanta hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Az a baj hogy ha fekete-fehéret szeretnél nyomtatni, akkor a legolcsóbb a lézer nyomtató. Az a tintasugaras, amely nem szárad be, annak a fajlagos költsége sokkal drágább, mint a lézer nyomtatóé.

Az sem utolsó szempont, hogy színes nyomtatásra ezek a multifunkciós készülékek alkalmatlanok. A tinta beszárad, és összességében 200-300 Ft-ra jön ki egy színes oldal.
(#) Action2K válasza köbanta hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Szia! Üdv nálunk. Az előttem szólók szinte mindent leírtak már, de még volna egy fontos kiegészítés. Én is lebeszéllek a multiról, mert, ha valamelyik egysége elromlik (márpedig elfog, ráadásul alig a gar. idő lejárta után)marad egy böszme nagy szkennered vagy nyomtatód, s vehetsz mellé egy sima nyomtatót... szkennert... vagy megint egy drága multit. Bolt/szervizben dolgozom, tapasztalatból mondom.
(#) köbanta válasza CIROKL hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Szia!

Köszönöm a választ neked is.
Akkor a Canont fogom nézni, ha választok.
Itthonra szeretném használni.
Majd meglátom, mi lesz belőle.
(#) köbanta válasza szamóca hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Szia!

Írhatsz nekem is, látni fogom.
Van szkennerem is, a fénymásolási funckióm nincsen meg.
Itthoni irodai munkára szeretném, tehát nem cégnek lesz vagy ilyesmi.
Viszont színes nyomtatásnak nagyon örülnék. Fekete-fehér lézerem van. Meg most épp kifogyott és nincsen rá négyezrem se.
Pénzből pedig sosincs elég...
(#) köbanta válasza DuMatyi hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Szia!

Akkor tintasugarast nem veszek...
És ha csak színeset szeretnék nyomtatni? Van lézerben is olyan, ami színes? Vagy ez csak fekete-fehéret tud?
(#) bowmore hozzászólása Nov 20, 2010 /

Sziasztok, nekem van egy Epson Stylus DX7000F nyomtatóm, és az érdekelne, hogy valahogy meg lehet e oldani, hogy ne érzékelje a tintapatronban a festék szintet, és így után tudjam tölteni a patront. Köszi
(#) Baxi válasza bowmore hozzászólására (») Nov 20, 2010 /

Hi
Nekem is epson van és ilyen megoldás nem hiszem hogy létezik, de egyébként 550 Ft bele egy utángyártott patron!
Következő: »»   11 / 117
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem