Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » KábelTV - antenna
 
Témaindító: Neszeszellem, idő: Máj 10, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Neszeszellem hozzászólása Máj 10, 2007 /
 
Sziasztok!

Lehet, nagy butaságot kérdezek, de meg lehet valósítani vmi 1xübb áramkörrel, hogy a bejövő kábeltévé jelét rákössem 1 sima antennára, és a csatornákat a kb 30m re lévő készüléken be tudjam fogni?Vagy valami más alternativa?
(#) sixtek hozzászólása Máj 10, 2007 /
 
Na, ezt nehogy. Semmikepp sem!
Csak a koaxkabeles jeltovabbitas a megfelelo.
(#) Gatery hozzászólása Máj 10, 2007 /
 
Meg lehet valósítani a kábeltévé jelének átlövését....de nem egy mezei áramkörrel, mivel ha jól tudom akkor a kábel tv jelei MHz-s tartományban mozognak....szóval elég nehézkes lenne a dolog...és nagyon drága! Mezei megoldás erre nincs...

Kivéve ha fogsz egy 30m-es koaksz kábelt, és egy jelosztót

(#) ha1drp hozzászólása Máj 10, 2007 /
 

Nagy valószínűséggel működne a dolog, főleg, ha a két antenna között minimális a csillapítás. Ez azt jelenti, hogy az antennák látják egymást. Amennyiben fal(ak) vannak közte, az esetben a szabadtéri csillapítás kompenzálni kell ld nyereséges antennák(széles sávban nehéz a kialakításuk), illetve elő és végerősítők.
A dolog jogi részét nézve azonban gyanítom problémás a dolog
(#) mokus hozzászólása Máj 10, 2007 /
 
Léteznek erre vezeték nélküli jelátvivő alkalmatosságok. teszveszen, vaterán rákeresve szerintem elég olcsón juthasz hozzá.
(#) sixtek hozzászólása Máj 10, 2007 /
 
Viszont a vezeteknelkuli megoldasnal igen nagy savszelessegu eszkozre lenne szukseg...

Egyebkent dolgoztam a Tvnet KFT-nel mint halozatepito- es karbantarto (kabeltv es internet). Szoval van nemi tapasztalatom az ugyben, ezert javasoltam a koaxot...

Udv.!
(#) Ernőke válasza Neszeszellem hozzászólására (») Máj 10, 2007 /
 
Szia! én kisérletezés képpen kipróbáltam egyszer hogy a kábeltv-t rákötöttem egy szoba antennára.A másik szobaantennát a tv re csatlakoztatva 3 métert értem el,mint vez nélküli átvitelt viszont a 32 csatornából 12 jött be -némelyik mákos képpel.Tehát ez a variáció KILŐVE!! Vannak viszont olyan antenna jel erősítők amibe ha bedugod a kábel tv-t akkor 15-20 méteres akadály mentes /árnyékolás,falak,vas szerkezetü galéria/ környezetben egy szobaantennával fogni tudod a jelet.Most a minkrohullámú internet erősítéssel foglalkozom,ezért nem tudok tökéletes választ és megoldást adni neked az analóg jeltovábbitásban.De azt leírtam ami NEM megoldás
(#) Ernőke válasza sixtek hozzászólására (») Máj 10, 2007 /
 
Kedves Sitex! A barátunk pont a koax ot szeretné kiváltani ...
(#) Neszeszellem hozzászólása Máj 10, 2007 /
 
Huh...
Köszi mindenkinek
Akkor... végül is ha látja 1mást a 2 antenna, van valami esély...
Na igen, csak nem vagyok valami profi, szerintem képtelen lennék megépíteni egy komolyabb áramkört.Főleg RF... az komoly nagyon.
Azért tényleg köszi.. de ha eszetekbe jutna még vmi.. örűlnék.
(#) huhuu válasza Neszeszellem hozzászólására (») Máj 10, 2007 /
 
Én a következőképp csinálnám:

Egy videóba peprogramoznám az összes csatornát ami a kábelen van. A video scart vagy rca kimenetét, ahol Audio és video jel jön ki bevezetném egy "vezeték nélküli tv adóba" Ilyen féle kapcsolások vannak a neten, vagy talán itt is. Vagy egy régi videó rf áramkörét kiépíteném és utánna építenék egy erősítő fokozatot és már kész is.
Antennának két parabola antennát használnék jól egymásra állítva, így sokkal messzeb menne a jel és nem menne mindenhova, ahova nem kell...
Igaz azt is meg kell oldani, hogy ahol épp nézzük a csatornát, hogy onnan vezérelni a videót, de szerintem ez is megoldható. Talán házilag így könnyeb megoldani, nem olyan maceráns az egész frekvencia tartományt továbbítani. A vevőnél pedíg egy érzékeny antenna megfelelő lenne és az uhf-en jönne a jel, ahol az rf demodulátor működik.

(#) sixtek hozzászólása Máj 10, 2007 /
 
Ernoke,

Akkor azt javaslom a topicnyitonak, hogy ne akarja kivaltani a koaxot.

Udv.!
(#) dbase válasza sixtek hozzászólására (») Máj 10, 2007 /
 
Én is kábeltvnél dolgozom, és egy házba a szabvány jel max 77dbuV ami 75 ohmon nagyon kevés teljesítmény!!!!
89db az 0,01mW!!!!!!

Nagyon sok topikban kitárgyaltunk már hasonlót.
Különben is egy antenna, széles tartományba nem jo soha.
Mindennnapos hibák, koax kábelen:
-test hiány, alsó csatornák csunyák kevés a jel, felső 300mhznál már szép.
-melegér szakadás, alsó csatorna jo, de magas frekin rosz kép.
Nagyon más különböző ferkin a terjedés.
Én is kipróbáltam már 105dBuV al ami , 0,32mW szobába tudtam sugározni, de minden csatorna más jel erőséggel jött be.Felejtős.....
(#) Mzolee válasza huhuu hozzászólására (») Júl 22, 2007 /
 
huhuu!
Nem tartom rossz ötletnek.. sőt!
Én úgynevezett yagi "adó-vevő" 70 cm-es antennával (432Mhz rádioamatőr sáv alatt vmivel) operálnék és a vevő oldalon egy sima UHF antenna lenne. Namost a video vezérlése a komplikáltabb. Erre is van ötletem (leírom ha csak elv akkoris, elvégre azért van a fórum, hogy jártassuk az agyunkat és megpróbáljuk megoldani a problémát)
Valamikor 15 éves koromban a szomszéd szobába volt a video és én a saját TV-men akartam nézni. A kábelTV már bennt volt a szobámban KOAX-on. Fogtam 2 eres telefonkábelt és az egyik végére sorosan egy fototranzisztor és két ceruzaelem a video előtt meg egy IR LED << és így már az én szobámból vezéreltem a videót a távszabályzóval. Namost ugyanez, csak mondjuk Mhz es sávban modulálna AM-be v. FM-be (ezt már nemtom hogy melyik lenne ideálisabb) egy adót és aztán a vevő kimenetére meg bizonyos jel átalakítás után rábiggyesztenénk a IR LED-et és a video előtt lenne.
Bár szerintem ez az egész projekt sokkal bonyolultabb mint venni 30 m kábelt, DE HA MÁR ÖTLET KELL AKKOR TALÁLGASSUNK

Üdv.: Mzolee
Sorry ha kissé hosszú lett >>

ado.jpg
    
(#) oregharcos hozzászólása Júl 23, 2007 /
 
Sziasztok!
Én is a koax kábelt javasolnám, abból is a háromszoros árnyékulásut. Ha a kábeltvén fogható adókat antennára kivisszük, megszűnik a zártlánc, tehát nyitottá válik a csatorna, így az közelben sugárzó adó jele bekerűlhet a kábeltévé jelei közé. Ez interferenciában jelentkezik, és sok pénzbe kerűlhet, ehhez elég egy jó szomszéd.
Jogszabály szerint, engedély nélküli frekvenciasugárzás
tilos. Persze vannak kivételek, pl. a PMR-rádiók.
Nem akartam okoskodni, csak azért írtam le, hogy vigyázni kell ezekkel a dolgokkal.
Üdv!
Pista
(#) sawer12 hozzászólása Aug 15, 2007 /
 
Sziasztok! Szerintem a legjobb megoldás a legdrágább is! A kábeltévé jelét le kell bontani külön-külön a csatornáknak megfelelően, és minden csatornának kell készíteni egy-egy adót. Én így csinálnám de ez csak találgatás! Nem biztos hogy megvalósítható.
(#) penzes15 hozzászólása Szept 12, 2011 /
 
sziasztok
kérdezni szeretnék valamit.Elnézést előre is a buta kérdésért
Kb 2 éve kiköttettük a kábel tv-t. két lepkeantennát összekötve a tetőn kisebb gondokkal eddig fogtuk majdnem minden adót! de viszont kb 3 napja eltünt minden már az rtl,tv2 mtv1 is alig jön be.
Mi lehet a gond?Meg szerintetek az miért lehetett h fogtam a kábel tv-t? most megtudnám újra valahogy csinálni?
(#) zolika60 válasza penzes15 hozzászólására (») Szept 12, 2011 / 1
 
Valami hiba volt a rendszerben, amit megszüntettek. Ha minden szabályos, nincs esélyed venni az adást. Gondolom optikai kábeleke álltak át.
(#) penzes15 hozzászólása Feb 17, 2012 /
 
Sziasztok.
Már írtam ide régebben, hogy 2 lepkeantennával fogni tudtam fizetős adásokat {gondolom kábel tv} pl digisport, viva, viasat, sport 1-2 stb. de hirtelen már semmi jel nem volt.Már az rtl tv2 m1 is alig. olvasgattam és mindent kipróbáltam { új koax fel a tetőig, antenna forgatás, hogy hátha valaki egy ,,véletlen,, lepkeantennával sugározza a kábel tv-t } de semmi.
Mostanába kaptam egy régi lepkeantennát és a fejerősítőét felvittem a tetőre kicserélve a régit. Így most ott járok, hogy újból van jel, de még nagyon szemcsés. újból próbáltam forgatni az antennát de nem nagy sikerrel. de gyakran olyat tapasztalok tv kapcsolgatás kozben, hogy már már nézhető a digisport pár szemcse kiváló hang. Ez mitől lehet? antennát hiába forgatom semmi, de naponta tobbszor viszont magátol bejon. Nem akarok rá feleslegesen pénzt kidobni valami ,,házi,, megoldást nem tudnátok?
Talán a koax kábel a hibás?valahol szakadt?
Hozzátenném még hogy a a tetőn ahol felvittem az antennát ott megy a kábel tv. Erre valami otlet, hogy esetleg valahogy a jelet észrevétlenül szedhessem?
(#) Balaa16 hozzászólása Ápr 8, 2014 /
 
Üdv! Nálunk az oszlopról bejövő kábel a padláson ketté van osztva, és így megy le két külön kábel a TV-nek és a modemnek. Nekem az egyik kábelre szükségem lenne Mindig TV antenna miatt. Okozok azzal valami gondot, ha a szobában osztom ketté a koax kábelt? Megjegyzem, nem is értettem, hogy minek ennyi kábelt elpazarolni azzal, hogy 2 kábel jön le a szobába. Van ennek valami oka?
(#) krissz555 válasza Balaa16 hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /
 
Szia! Igen az oka az, hogy egy szűrő van az egyik kábelon.
Erről írnál bővebben, hogy mit is szeretnél pontosan a Mindig TV antennával?
(#) Balaa16 válasza krissz555 hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /
 
Szia! A kábeltévé mellett a TV HDMI csatlakozójára szeretnék kötni egy MindigTV dekódert, ezt kötném össze az antennával az egyik meglévő koax kábellel. Ha ennek is fúrnék lyukat a plafonba, akkor 3 kábel lenne.
A hozzászólás módosítva: Ápr 8, 2014
(#) krissz555 válasza Balaa16 hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /
 
Értem már mit szeretnél. Nézd meg fent az osztásban hol a szűrő. Azt lent is bele lehet ugyanígy rakni és akkor lessz egy szabad kábeled a padlásra. A baj csak az, hogy az a osztó, kábel, szűrő, az a szolgáltató tuljadona (legjobb tudomásom szerint). És nyilván nem örülnének neki ha belepiszkálsz illetve eltávolítanád a szűrőt. És nem is szabad. Én a 3. plussz kábelt javasolnám. Esztétikailag nem a leg szebb de nem hinném, hogy van más megoldás.
(#) Balaa16 válasza krissz555 hozzászólására (») Ápr 8, 2014 /
 
Köszönöm a választ!
(#) proba válasza krissz555 hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /
 
Felénk igazából nem szólnak érte, ha a belső hálózatot alakítom.Gondolom másutt sem lesz belőle probléma, ha a szűrőt egy szinttel lejjebb teszi. Gondolom F csatlakozósak a kábelek.Ha esetleg gond lenne belőle, gyorsan , nyom nélkül visszaalakítható.
A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2014
(#) Massawa válasza proba hozzászólására (») Ápr 10, 2014 /
 
Ott lesz gond, ahol internetet is kapsz a szolgáltatótól.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem