Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Sziasztok
Érdeklődnék hogy melyik tescós laminátorból lehetne Attila86 fórumtárs által közölt nyáklaminálót utánépíteni?
Olvasd el a cikket!
Bővebben: Link
Bocsi hogy félreérthetően fogalmaztam, tudom hogy HOLAM03-ból csináltad. De igazából arra lettem volna kiváncsi, hogy láttam tescós laminátorból HOLAM01 tipust is. És ez is alkalmas lenne az átalakitásra?
Szia!
Igen alkalmas. Én is és még jó pár fórumtárs csinált belőle nyák laminálót. Fent van hozzá minden kapcsolás és fontos infó a fórumban. Az elején keresd (1-20 oldalt érdemes átolvasnod).
Köszi természetesen átnézek mindent lényeg hogy akkor megvehetem az olcsóbb teszkós laminálót és azt is át tudom alakítani
Sziasztok!
Találtam egy NYÁK vezetősáv szélesség kiszámító programot. http://www.circuitcalculator.com/wordpress/2006/01/31/pcb-trace-wid...lator/ 1. Azt szeretném kérdezni, hogy hány °C-ot kell írni a következő helyekre: a) Temperature Rise (hőmérséklet ?emelkedés?) ? b) Ambient Temperature (környező hőmérséklet) ? 2. A második kérdésem az, hogyha meg szeretném határozni, hogy milyen széles vezetősáv kell egy bizonyos áramerősséghez, akkor a vezeték hossza nem számít. Ez igaz?
Persze meg veheted!
Én vettem tartalékba is. Ki tudja meddig lesz még olcsó a lamináló a tesóba.
1. a. Ezt nem tudom, sajnos, de sejtem, hogy a megengedett hőmérséklet-emelkedés volna
1. b. Ez a környezeti hőmérséklet, ami a szobahőmérséklet lenne, kb. 20-22 °C. 2. NYÁK esetében nem, csak extrém esetben lenne szükség rá.
Üdv
Lehet hogy a kérdés nem ide tartozik de nem találtam neki jobb topikot. Tehát arra volnék kíváncsi, hogy a ma hogyan készítik a nagyiparban a nyákokat? pl.: egy alaplap, stb. Az ugye biztos hogy nem fotózzák és nem marják.
Pedig de!
Nem vasalják, hanem fotózzák és marják. Pont úgy ahogy Én csinálom csak nagyban, és furatgalvanizálnak erősen, valamint több kimart lapot egymásra ragasztanak.
HALI!
Kémiai ónozóhoz kérnék segítséget! Ugyanúgy kell használni mint a vas kloridot? Belerakom várok kiveszem kész? Ezt ugye nem kell utána leöblíteni? Hasznos tippek megfigyelések is jól jönnének! Az edényzetet mivel mossam ki? KÖSZI!
Megmondom őszintén azért kérdeztem mert én ezt a teszkós lamináló fajtát mindössze 990Ft-ért láttam!
Egyáltalán nem problémás lúgot tartalmaz kicsit érezhető is rajta.
Minél kevesebbet legyen levegőn, ha lehet zárható tetejű edénybe öntsd, tedd bele a kimaratott tisztított panelt, zárd le mozgasd mint a vaskloridot, a hatás egyből látszik ha tovább van a kémiai ónozóba kicsit vastagabb lesz az ónozott felület de ez ekkor is csak pár század. Természetesen öblítsd le a kész ónozott panelt, nem árt egy védő lakkrétedet ráfújni, forrasztó lakk TN 170 vagy védőlakk TN 180 -at útólag is forrasztható! Ahogy gyengül az ónozó TN 160 képessége "kimerül" visszamarad az alján egy kis salakanyag és lassabban fog működni aztán sehogy. Mindig zárd a lehető legkevesebb ideig érje a levegőn, a hosszabb élettartam miatt.
Az új és a már használt ónozót egybe önthetem?
Én még 1590 ért vettem.
Ez már nagyon jó ár érte.
Ha vissza olvasol a fórumban, találsz megoldást hogy lehet felújítani a már kimerült kémiai ónozót!
De az elhasználtat ne keverd az újjal.
Bocsi de szerintem kénsav van benne, és mindenképpen nagyon alaposan le kell öblíteni, mert megrágja a vezetékeket ha nem mosod le.
ÓnII kloridból kell bele pár gramm és jobb lesz mint újkorában.
Hali!
Én még mindig a nyomtatásnál vagyok leragadva.Tescoban láttam lézer nyomtatót 20 000 ft-ért (a márkáját elfeledtem).Azzal lehet csinálni olyan minőségű "képet" levonó fényes részére mint a drága nagy gépeken? Köszi!
Igazad van Kénsav van benne, szerencse hogy korlátlanul elegyedik vízzel, 450ml TN160 ban 10-15ml, ezzel vigyázni kell de alapos bő vízzel öblítéssel tisztítható! A hátránya ennek a kémiai ónozónak hogy idővel beszürkül, mintha oxidálódna ezért tényleg védőlakk kel rá leginkább forrasztólakk akkor forrasztani is lehet rendesen.
Igazából tavaly a NAGY KER-ben vettem CANNON laser nyomtatót 1500/lap kezdő töltettel 14E. Ft-ért. és még jobb minősége volt mint a 100E Ft.-os multifunkciós gépnek amivel most készítek nyákot. Ezt előre nehéz biztosra megmondani melyik típus a jobb.
De 15-20E-ért biztos találsz megfelelőt, és nem árt ha nem csak a nyák gyártás miatt veszed, nehogy csalódj és még csak nem is használod.
A lézernyomtatónál viszont apró smd cuccok tervezésénél vigyázni kell, mert múltkor is úgy jártam, hogy kb 2cm-es részen volt 40 vezetősáv egy csatinak és ha az első lábat összeillesztettem, akkor a végén volt egy kis eltérés, ami miatt már nem lehetett volna megcsinálni a nyákot. Ezután tintasugaras nyomtatóval kinyomtatva tökéletes lett. A lézer nyomtatót nem erre tervezték és a felbontása is sokkal kisebb, mint egy tintásnak.
NEkem inkább az a bajom, hogy nyúlika fólia a lézerben.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |