Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia
Elképzelhető, hogy a hővédelem kapcsolja le. Nézd meg, hogy ilyenkor mennyire meleg a borda. Esetleg a próba idejére fújass rá levegőt egy ventilátorral, ha nem jelentkezik a hiba, akkor a hűtéssel lesz a gond.
OK, van itthon rakat ventillátor, majd holnap a bordára ragasztok egyet, és meglátjuk. Egyébként a borda olyan 80-90 fokos lehet, a kezem majdnem leégette.
Még annyi nem világos, hogy az egyenirányitás után van +- feszültségem és GND-m is.
Az erősitőbe csak a +--t csatlakoztassam, vagy ez egy plusszos és minuszos feszültség lessz, mint a szimetrikus tápnál? Bővebben: Link
Van itt aki erre a cégre esküszik...
Én sem rendelek már tőlük.
A szimmetrikus tápegység=a Te hi-fi tápoddal. Ha szimmetrikusat akarsz kihozni belőle, akkor olyan lesz, ha csak a +- lesz használatban, akkor aszimmetrikus tápod lesz.
Azzal a kis bádoggal ne is csodálkozz! Tegyél rá rendeset egy tenyérnyi már elegendő. Az érzékenység nem a papírmembrántól függ ,hanem a légrésindukciótól.
Egy műanyag dobozos hangfal nem épp a jó hangjáró híres
Nem műanyag a doboza, csak az előlapja van műanyaggal leburkolva, az egész tömör 1.5cm-es MDF lap.
A nyugalmi áram és a kimeneti fesz beállítva.
Csak a védelmi rész nem megy. A relé nem akar meghúzni. A relé típusa Finder 24V Dc 875r tekercsellenállással.
Ez jó hír akkor a végfok az már üzemszerűen működőképes . / Ki is próbáltad ? hangszóróval jellel ..../
A védelmi részben a hőfigyelő részben van egy KTY-81-122 ellenállás ami az adatlapja szerint 1000ohm és 1020 ohm , az nálad hogyan van megoldva ? a+-15 Volt rendben van ?
Az ellenállás a borda közelében van ahogy a gyári konstrukción is.Hol kellene lennie a +-15V-nak?
A panel még nem lett próbálva jellel.
Arra lettem volna kíváncsi hogy ez az alkatrész eredeti , a rajz szerinti ? A +- 15 Volt a védelemnél .
Az alkatrész eredeti Kty81-122.Pontosan hol is kell lennie a +-15V-nak.A panel az eredeti rajz alapján lett csinálva.
Az előbb rosszul írtam , csak + 15 Volt az R42 -es ellenálláson az F ponton
Az f pont és a test vagy a 0 ponhoz mérve?
Itt a kép a cuccról
AC-t adtál neki? mert ha nem akkor ne várd, hogy muzsikáljon! Ha nem adsz neki AC-t akkor vedd ki a hozzá tartozó tranzisztort és próbáld úgy működésre bírni. Ez a T12-es tranzisztor.
A F pont és a test, és az F pont és a nulla ugyanazt jelenti itt. Ha nem adtál neki AC-t akkor meg az egyik szekundert kösd oda egyszerűen az AC csatlakozási pontra.
A kapcsolási rajzon az F pont az az R42 /3K3/ után lévő +15 Volt ., ezért ott kéne neki mérni ! Viszont neki a tápfeszültség csak +- 50 Volt igy nagy valószínűséggel a 3K3 -mat csökkenteni kéne , ezért kérdeztem hogy ott megvan -e a +15 Volt !
A 0 pont és a F között 12 V van.Egyébként mindenféle jel nélkül is csak a tápfesszel melegedhet a borda?
Csökkentsd a 3k3 -mat 2K5, 2K7 -re
100mA a nyugalmi áram ezzel melegednie nem volna szabad , de kérdés mekkora borda van rajta , ha csak az L idom akkor az melegedni fog .
Most még csak az L idom van rajta kicsit langyos de hűtőm ventikkel tehát akkor ez normális?
helló mindenkinek(!)
valaki eltudja magyarázni, hogy kell erősítőt hídba kötni(?) mert abszolút nem értek hozzá(,) de szeretném megcsinálni a kis autós erősítőmet hídba. egyébként egy panasonic cx-m160-ról van szó. kösz előre is(.)
A melegedés igen, az hogy hőtőborda nélkül indítod nem, nem normális.
Nem terhelem amig nincs rajta borda.Csak működne már.
Hidba kötött TDA 7294 erősitőt épitek majd, és most rendelek alkatrészeket. Milyen vezetékeket használjak a dobozon belül, és a hangfalakhoz milyet hozzak ki?Hestore
Inen rendelek majd.
Tápkábelnek 1,5-ös villanyszerelő kábel, tehát tömörréz. Vagy valami 2,5-ös sodort. Jó hangfalkábelt lehet csinálni fali UTP kábelből. (ez jó belső kábelezésnek is a végfokba, de elég ergyán néz ki.)
Idézet: „Csak működne már.” Csökkentetted az adott ellenállást amit CIROKL ajánlott?
1.5 mm2 sodrott vezeték szerintem bőven elég lesz.
Nekem is olyan van, vicces de valóban észrevehető a külömbség.
Persze, hogy észre vehető, szerinted ha jó lenne a 0,5ös teszkós fekete-piros hangfalkábel, akkor vennének az elvetemült audiofilek aranyárban kábeleket?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |