Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Idézet: „Továbbra is az lenne a kérdésem hogy mért nincsenek azok a hasbavágó basszusai” Mert nem megy eléggé mélyre ,és ennek a zárt doboz az oka. Lehet ,hogy jobban járnál egy új doboz építésével.
Olyan 60Hz-es alsó határra képes a hangsugárzó, de jól elhelyezve, falközelben talán kiegészítik a szoba kiemelései.
Próbáltam már ide oda tenni őket de nemnagyon segítt, most is a fal es a szekrény között van.
Megpróbálkoznék egy 3sávos megépítésével, feltéve ha kapok elegendő segítséget. Egy 20nmes szobába kéne 2*80Wos erősítővel fogom meghajtani 4ohmot is tud itt 2*120W. Örülnék ha hasbavágós basszusai lennének, de azért a tobbi tartományban is szóljon szépen. Ha már egyszer belekezdek akkor szeretném nagyon joll megcsinálni. Akár 20 25 30cmes hangsugárzokkal, lényeg hogy jóll szóljon, ez a h2000 árkategória meg is felelne. Régebben csináltam mar egy aktív subwoofert, már nincs meg, úgyhoyg valamicske tapasztalatom már van Milyen hangszorókat ajánlanátok? Akadna esetleg kész hangfalterv is? Én is szolgálhatnék egy üveg sörrel Segítségeteket köszönöm.
Idézet: Az pont a 50-70Hz körüli kiemelések tartománya. Ilyen célokra szoktam oldalanként két HA22-es mélyközép hangszórót ajánlgatni kétútban. „Örülnék ha hasbavágós basszusai lennének”
És ehhez a a HA22eshez meg milyen doboz-, reflexcső-, oldalarány-, méreteket szoksz ajánlgatni? +magashangszórót?
Ha HA22vel csinálnék 3utast az sokkal bonyolultabb lenne? és nem szolna annyira joll? vagy itt épp a kellő paraméterek eltalállásaban van a kutya elásva?Ami olyan bonyolultá teszi?
A 22-nél még nem kötelező a háromutasítás, ebben van a könnyebbsége. A magas érzékenység miatt eddig DX 25 magashangszórót ajánlottam, mivel az volt 5500,-/db áron fehérváron, de jelenleg ez épp elfogyott, ilyenkor meg maradhat a HG2,5 ami ugyan olcsó és érzékeny, de azért messze nem olyan jó magas mint a kínai vifa volt. Esetleg lehetne fluidosítani, akkor valamivel kellemesebb volna.
Oldalarányról van egy állódobozos tervem, azt majd megkeresem.
Halihó mindenkinek!
Birtokomban van egy régi TESLA rádió hangdoboz párja, melyet nincs szívem kidobni, így úgy döntöttem felújítom. A dobozokhoz nem szeretnék nyúlni, csupán a hangszórókból illetve a hangváltóból szeretnék újakat. A kérdés amivel a téma szakértőihez fordulnék, a következő: tudnátok-e ajánlani egy magas dóm és egy mély-közép hangszórót (legalább 160mm), illetve egy ezekhez illő hangváltót a hangszóró 2000 termékei közül. A hangdobozom belső méretei: 310mm x 200 mm x 150mm, tehát 9,3 liter a térfogata. Előre is köszi a válaszokat!
HA 13-478 vagy HA15-618 attól függ melyik forma illik jobban a dobozba. Kb 50-55 Hz es hangolással.
Találsz magasat is.
heloka..tudna valaki nekem egy jo hangvaltot javasolni,100w 4ohmra?nem tudom kiszamolni a tekercset
Én felvidékről vagyok, de Győrbe van egy haverom aki ott levő h2000 hangszórókat is áruló üzletben fogja megvenni. Ez a DX25 pontosan milyen márka? Nem annyira sürgős, igazából ha karácsonykor már erről halgatnám a zenét annak már örülnék .
Hát az nem csoda, ennyiből nem is lehet.
DX 25 egy ~4 éve megjelent Vifa magashangszóró, amit mostanában a dánok helyett a kínaiak gyártanak elég olcsón.
A karácsony merész terv.
Üdvözletem!
Tapasztalt építők véleményére lennék kiváncsi, van e vélemény monacor hangsugárzókról! Ár érték arányban valami elérhető árú, normális hangú 100-200 W szinuszos teljesítményű, és olyan 90 dB fölötti érzékenységű hangszórót mit tudnának ajánlani! Előre is köszönettel: Sanyikka
A felhasználás célja és helye is szükséges.
Szia! Nekem volt 12"-os a topládáimba. Jobb mint a sal és az mnc. Discoztam velük már eladtam de még a mai napig működnek.
Na, a HA15-618-at már néztem korábban, akkor az lenne a mély-közép. De ehhez mi alapján lehet kiválasztani a megfelelő magasat?
Az adatlapból látszik az, hogy a 618 működési tartománya 50-6000 Hz ,és az érzékenysége 88 dB. Tehát olyan magasat kell választani ami legalább 88 dB érzékenységű , és legalább 6000 -20000 Hz ig működik.Így jó lehet a 639 vagy a 623 is .
Hali mit szoltok ehez a magashoz kétubaBővebben: Link elöre is köszi.
Keresd meg zoka-felhasználót , neki van vagy volt ilyen . Biztosan többet tud mondani.
Általában fölösleges a Monacort választani, mert képességeihez mérten irreálisan drága. Ugyanazt csinálják ők is, mint a SAL vagy MNC csak sokkal nagyobb méretekben.
Elég korlátozottan használható, nagyjából 5k fölötti váltással már elfogadható. És az érzékenysége csak csúcsban éri el a megadott értéket.
A kis 19mm-es dómmal biztosan nem jó, a nagyobb 2,5-essel már össze lehet hozni, de sajnos nehéz ügy, mert nem ez a legjobb mélyközéphangszóró a fehérváriaknál.
Az érzékenység egyébként nem kötelező, hogy 88 legyen, a mélytartomány előlapfüggő esése miatt úgyis kompenzálni kell 2-3dB-t a közepéből.
"100" éve ide jársz, és még mindig nem tudod mi a különbség a hangsugárzó, és a hangfal között! Szégyen gyalázat!
Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot , ami tartalmazza a hangszórót, és a hanglesugárzás javító eszközt, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb)A hanglesugárzást javító eszköz lehet többek közt un.hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap".Hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test. Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
Egy SAL SQP2540 megérne 4-5 ezer forintot? Bulihangfalnak kellene, szóval a lényeg a "dübörgés", ittasan nem a minőség számít ... Vélemény?
Áh, piezóáradat 11k-ért? Nemár.
Inkább meg kellene próbálni érzékenyebb dübörgőszerkezetet keresni hasonló áron.
Esetleg valami ötlet? Hol keressek?
Halihó!
Elvetettem a TESLA hangfalam felújítását, az építés mellett döntöttem. Erre gondoltam: http://subvoice.hu/hangdobozepites/primair/ Csak egy a bibi, MNC cd cone hangszórókat már nem nagyon lehet beszerezni. Tud valaki hasonló méretű hangfal tervet? Persze ami már bevált. A linkben szereplő már bevált, tesóm megépítette pár éve és gyönyörűen szólnak akár mnc akár nem. Előre is köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |