Fórum témák
» Több friss téma |
Azért lenne 250-es mert a másik csatornán is az van.Akkor nem bírná el?
Érdemes a trimmerek érintkezését átmozgatással, kevés kontaktal javitani,és ugyanezt a kapcsolokkal is elvégezni.
Hello!
Ha a végtranzisztorok bázisáról lehagyom a 82ohmos ellenálásokat akkor fog szólni?Mert sehonnan nem tudok szerezni olyan értékűeket.
100R?
Akkorát rakjak be?Mert ez 2ohmra menne.
hogy 83 vagy 100, az majdnem mindegy, viszont 2 ohmos terheléssel akármilyen értékű ellenállást teszel is ide nem fog normálisan működni az áramkorlát miatt.
Kb 30 évesVideoton HI-FI torony van a birtokomban, melynek egyes részei hibássan, vagy nem müködnek.Javittatni szeretném. Részei:
Videotn HI-FI Elektronix rádió és erősitő. RA 6363 S FM AM stereo receiver. Hibás.Csak részben müködik. Akai CS-MO2 stereo casetta deck. Müködö képes. Akai lemezjátszó , Auto-return AP 821. Hibás. 2 db hangszóró. Müködik.
Sziasztok! A segítségetek szeretném kérni.A napokban kaptam egy videoton ra 6363s-t,és az vele a probléma hogy a bal fele nemszól.A végtranyók jók benne,kimértem.Azt szeretném kérdezni,hogy van-e esetleg valami tipikus hiba ilyen videoton problémára?
Ja,és azt elfelejtettem mondani hogy melegszik is a tranyó pár(ami nemszól) Ha valakinek voltmár ilyen problémája,és sikerült orvosolnia,kérem ossza meg velem.Minden tippet kipróbálok szivessen,a javítás érdekében.
Szia!
elöször nézd meg az érintkezéseket, kapcsoloknál,és a vezetékelés hibátlan állapotát, próbál ki az összes külső bemenetről.
Nekem is volt olyan ,hogy néma volt az egyik oldal. Nekem a szabályzómodul okozta a gondot. Amikor feszegettem a modult ,akkor jó lett, így fogtam és átforrasztottam az egész szabályzómodult. Azóta kifogástalan.
Sziasztok.Ma volt egy kis időm,és kipróbáltam az ötleteiteket,de sajnos nem segített egyiksem
Ha esetleg van tippetek,azt szivessen veszem. Üdv
Végfok feszültségei ha rendben vannak , akkor próbára vedd ki a BF244-et , bemenet némítását végzi . Sokszor okoz hibát
CHZ áltl leirtak után, ha van fesz érdemes, felcserélni a két végfokmodult,és ránézni az összes forrasztásra.
A két végfokot,már felcseréltem.Ki próbáltam hogy ami nemszól,jelen esetben a bal az szól-e a jobb oldali helyén és tökéletssen szól!Úgyhogy az kizárva hogy a végfokon van a probléma.A bf 224-et hol találom pontosan?Köszi!
Azt is a végfokon találod a bemenetén, de ha felcserélve működik tökéletesen akkor nem ott lesz a probléma.
Egyik bemenetről sem szól rendesen, még AM, vagy FM módban sem? Szerintem a szabályzó modul környékén nézz körül, illetve próbáld ki, hogyha a MONO kapcsolót benyomod úgy sem szól-e mindkét csatorna egyenlően. Sok sikert! Üdv: Laci
A balfele nemszól semennyire egy bemenetről sem.Rádió sem szól.Amint bekapcsolom,szinte egyből forrósodnak a bal végfok tranyók.
Nemtudom mi lehet a baj
Sziasztok.Most jött egy jó barátom,akinek van egy ugyanilyen videotonja.A következő történt:elhozta nekem az ő szabályzó modulját próbára.Beleraktam gyorsan az én készülékembe,és semmi nem történt
Maradt minden ugyan úgy.Megmaradt minden tünet,nemszól,melegszik Én azthiszem lassan feladom
Ha nem volna, mitől melegedne?
Táp után meg a munkapontokat kell végignézni a tranyók bázisán, és abból nagyjából kiderül, merrefelé nem működik.
Most figyelem csak, hogy melegszik is, nem csak simán nem szól, akkor nem a szabályzóval lesz gond, bocs a félrevezetésért....
Amikor áttetted a bal végfokot a jobb helyére és rendesen szólt, akkor is melegedtek a végtranyók, vagy akkor azok is rendben voltak? Mert ha akkor is melegedtek, akkor mégiscsak a bal végfokon lesz a gond, ha akkor nem melegedett, valószínűleg magán az alaplapon lesz valami. Ha kiveszed a bal végfokpanelt a helyén a csatlakozó tűsékéin méregesd végig milyen feszek vannak nincs-e a tápfesszel valami gond, vagy valamelyik lábhoz nem ér-e hozzá valami. Esetleg próbáld meg a jobb végfokpanelt a bal helyére betenni, és nézd meg, hogy az szól-e ott rendesen. Üdv: Laci
RA 6363 S - ben a skálaizzókat akartam cserélni, és a skálahúr kipattant. Két problémám van: 1. Valamilyen rajzra lenne szükségem a húr felfűzéséhez (amit a fórumban korábban találtam, az nem ilyen rajz). 2. A rádió két oldalán van két-két fehér műanyag görgő; a tengely végére kupak megy, előtte egy kis fehér gyűrű, amiből az egyiket nem lelem. Valamivel lehet pótolni?
Utólag láttam, hogy az izzókat egyszerűen ki lehetett volna cserélni, de most már késő. Köszönettel Sándor
Sziasztok.Amikor felcseréltem a végfokokat,akkor nem melegedett a bal a jobb helyén.A jobb oldlit nem próbáltam a bal helyén még,gondoltam az is melegedne.
Szerintem is valahol az alaplapon lessz a gond,csak az a baj hogy selytelmem sincs,hogy mi okozhatja Remélem rá fogok jönni Nem vezettél félre,mondtam,hogy kipróbálok mindent,az a tuti. Üdv,Ati
Van két ellenállás az alaplap alján,ami szerintem nem gyári.Majd lefotózom,és megmutatom.Szeretném kérni majd a véleményetek,hogy gyári-e és ha nem akkor miért lehet ott.
Köszi!
Van egy jól hozzáférhető csatlakozósorod a végfokpanelek alatt. Nem jutott eszedbe megmérni és összevetni a működő-nem működőt?
Ha a szabályzómodul alatt van a két említett ellenállás az alaplap fóliaoldalán akkor az gyári, rendben van úgy.
Szerintem méregess, és nézd meg van-e különbség a 2 végfok csatlakozósora között, esetleg forrasztgasd végig a bal végfok csatlakozó tüskéit, hátha csak valamelyik forrpont ónszegény és nem érintkezik. Mérés nélkül nehéz kitalálni mi a gond, méregess végig mindent. A végtranyók alatti csillámlemezek, illetve csavar alatti kis műanyag szig. gyűrűk megvannak rendesen a baloldalon is? Üdv: Laci |
Bejelentkezés
Hirdetés |