Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem az alsó nem a lézer, sok pályás flexfólia jön róla, ez a vevődióda lehet.
Lehet keresek egy másik irót, ebbe ugy be van ragasztva hogy nem sok esélyem van rá, hogy egyben kiszedjem és nincs neki fémkerete.
3 darab valami van az egységben amiböl az egyik a laser dioda... de az a gond, hogy mind a 3 olyan mint egy pici nyáklapra forrasztott smd led...
Mert az is . egy bóvli könnyen tönkre megy.
Tiszteletem!
Tudom, lehet, hogy írtátok már vagy 100x, de sürgős lenne! :yes: Van egy LG GSA-H42N ATA DVD íróm ami 18x sebességű. Szeretném megtudni, hogy hány Mw ez lézerben? Tudom, hogy a 16x író az ~150Mw, de kb annyira pontos információ kéne amennyire lehet tippelni vagy tapasztalat alapján mondani. Nos 2db AA akkumulátor elemről hajtanám ami(k) 1,2V és 2500MAH. Nos szerintetek jól kihajtaná a diódát, hogy nagyon látványos fénye/nyalábja legyen (kb mint a zöld 50mw) illetve, hogy jól égessen? Előre is KÖSZÖNÖM! Várom minnél előbbi válaszotokat!
Hali!
1. a teljesítményét csak akkor tudnánk meg, ha valaki megmérné hitelesített eszközzel, ami még nem nagyon történt meg. 2. ha nem áramgenerátorrol hajtod, akkor el fog romlani a dióda, minden oldalon levan írva. Többieknek: ez már azért durva nem?
Mért halna meg a dióda?
A pointerek is elemmel működnek...
Azzal, igen de ott is van áramgenerátor!!
Közben pár kép az enyémekről.
Szia!
2 db cerka akksi kevés lesz, vagy kell egy transzverter is, ami kellő feszt biztosít a lézer + vezérlő áramgenerátor részére
Itt valami nagyon nagy félreértés van... :S
Hát persze, nem említettem ,de én se vagyok olyan profi, hogy ne modulba tegyem bele... Persze, hogy megvett lézermodulba teszem bele a diódat! Jah és változott a helyzet 3db cerkaelemmel fog menni a lézer, de azért +1 akksi, mert közben fog menni vele együtt soros kötésben egy téglatest alakú kicsi piros LED. Azért jó lesz... Lesz neki egy passzív hűtés (2x2cm hűtőborda) és egy aktív hűtése (kicsi 12V-os ventillátor ami USB-ről fog menni). Ez mind bele lesz építve. Ha kész teszek fel róla képeket, de előbb valami házat (dobozt) kéne találnom neki... Elektronikához már minden megvan szal azzal nincs baj. További jó napot és munkát!
Jah, bocs!
A lézer megy 2 cerka akksiról + 1 cerka a LED. Ha sorosban vannak elvileg menniük kell mind2őnek vagy nem? Én legalábbis ezt láttam videóban persze ott nem egy kicsi LED volt hanem egy 12V-os venti...
Mi lesz sorba kötve mivel?
Jó mind1 elhalasztva...
Nincs dobozom hozzá háznak. :no: De ellenben beleteszem egy mini lámpába. Ha kész lesz készítek róla úgyis videót és belinkelem! Majd jelentkezem valamikor... Bye!
Üdv!
Az elmúlt napokban tanulmányozgattam a nitrogénlézereket, mármint azokat amiket a neten találtam. Összességében a működési elvük világos, viszont a meghajtáshoz használatos tápegység felépítése az teljesen homályos maradt. Ebben esetleg tud valaki segíteni linkekkel vagy valami mással, ahol lehetőleg részletesen amatőröknek is érthető módon ismertetik a tápegység felépítését?? (elsősorban az ilyen házilag szerelt,tv-ből kioperált trafós megoldásokra gondolok vagy valami egyéb házi megoldásra) Mindenek előtt tanulmányozni szándékozom tovább csak, egyenlőre nem célom ilyesmi építése, de azért megköszönném a segítséget. (tudom, hogy van erre egy külön topic, csak ott a legutóbbi bejegyzés régi volt már és emiatt attól tartottam, hogy ha oda írok akkor kb. hónapok múlva veszi észre valaki és esetleg válaszol, szal bocsi az offért) Üdv.
Írjál csak a másik topikba, ez már itt halott téma, majd a másikban válaszolok. Bár én nem tudok nitrogén lézeres topikról, de van gázlézer, kéklézer, meg TEA lézer építés, ebbe az utóbbiba kéne ezt kitárgyalni.
Lenne egy problémám!
Hogy tudom kiszedni a diódát a házából? Úgy belevan ragasztózva, hogy meg se moccan... :no:
Na kijött!
Viszont van egy hatalmas probléma. Nincs háza! Az a szürke hasáb... :S Mintha a dióda keresztmetszete lenne. PLS help! :help:
Hali!
Egy használható kép kellene róla.
http://hightechdealz.com/images/categories/lasers/longopencandiode2.jpg így néz ki, de sztem ennek lőttek tiszta maszatos el van ferdülve a pozitív ága és az a hullámos roguszerű picike sincs rajta + az a tükörnek kinézü cucc ott középen is tiszta maszatos.
Nem igaz, hogy nekem sose sikerül semmise! 1 hete dolgozok a lézer házán és ennyi volt... Nagyon szomorú vagyok.
Ejha, én őszintén ilyennel még nem találkoztam, próbálj meg szerezni LG DVD írót, azokból általában könnyű kiszedni (tudom, nem könnyű beszerezni).
Éppen ez a legnagyobb baj!!!
LG DVD íróm volt... És még teljesen jó állapotban... Épp most szedtem ki a gépből, mert jövőhéten veszek egy jobb írót a gépbe, de nem... Nem kapam cserébe lézert. :no:
Totál kviagyok.
1 hete dolgoztam rajta, délután 2től még nem ettem, megégettem a kezemet a forrasztóval 3 helyen, megvágtam a kezemet 4 helyen csak, hogy a legjobb minőségű lézert csináljam erre a legfontosabb dolog döglik meg. Nem értem már az életet. Jah és még 3dv 3mw-os lézer modulom ment tönkre + 1 forrasztó pákám is meghalt...
Sajnos ez ilyen. Nekem is elég sok ment tönkre, de kitartás!! :yes:
Egyébként az a legröhejesebb, hogy csak azért álltam neki, mert ez előtt egy 50mw-os zöld lézerem volt ami csoda folytán egyszercsak meghalt pedig szinte úgy vigyáztam rá mintha egy gyémánt lenne...
Köszi szépen!
Csak nem tudom, hogy már hogy kezdjek neki... Nem tudok szerezni írót, lehet az is ilyen lenne. A végén egyszerűen veszek egy 150mw-os piros lézert oszt jóvan!
Szia!
Sokat kínoztam magam én is dióda bontással, és mit ad isten nem sok sikerrel, a fele elpusztult. Így "rászoktam" a bontott dióda vásárlásra. Vagy 10 db-ot vettem már 16-18x-os írókból bontva és mind jó volt!! Szerintem, hogy kicsit feldobd a hangulatod, tedd ezt. Így új erővel bonthatsz. Ha érdekel a forrás, privátban üzenj rám! Üdv, és ne add fel!!!
Egy kis figyelmet pls! ( a lézerem múlhat rajta)
Nekem ugyanígy néz ki a dióda... http://www.youtube.com/watch?v=q45574YgEcU Ugyanígy volt benne a fém házban csak kiszedtem belőle. Próbáltam megvilágíttatni, de meg se mukkant igaz össze vissza van rajta az ón lehet nem is érintkezik... Ha leszedem róla és rendeseb bekötöm akkor van esély rá, hogy még túléli? Igaz kicsit elszennyeződött a belseje...
És rájöttem, hogy angolul, hogy is nevezik az efajta diódákat. Ez is egy típusféleség...
"Open can diode"
Rossz írót amiben jó a dioda, számtech boltban szoktam venni piti összegekért, vagy a vaterán és a teszveszen is kilehet fogni akár 1000ft-ért 4-5 db-ot is.
A samsung-okban szokótt ilyen nyílttokozásu lenní de ezeket a legkörültekintöbben kell kezelni mert ha véletlenül megsérti az ember az emiterjét, vagycsak hozzáér kézzel, már szinte biztós, hogy kuka lessz a vége. A sony-kban viszónt a legsilányabb totál nyilttokozású van , és hamar megadják magukat. Én lm317-el hajtottam. valamelyik elég sokáíg bírta. |
Bejelentkezés
Hirdetés |