Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVD-olvasóból lézer?

Témaindító: tillitomi, idő: Júl 31, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   101 / 143
(#) varganorbert hozzászólása Dec 18, 2010 /

Na ennyi volt... Csak úgy kiesett az egyik "lába". Mindegy...
Úgy döntöttem mivel úgy is veszek a gépbe egy jobb DVD írót így akkor vennék 2db-ot. Melyiket ajánljátok a legjobban? Olyan kéne ami nektek is volt amiben nem nyitott a dióda és könnyen kilehet szedni a diódát a házából. Jah, és legalább 150mw-os legyen de egy 200mw-nak jobban örülnék!
Előre is kössz!
Vateráról annyit, hogy én sajnos még csak 16 vagyok és nem tudok előre utalni így nem tudok onnan beszerezni diódát... :no:

Tiszteletem!
Az lenne az ötletem, hogy 2 forrásból kapná a kakaót a lézer ami váltható lenne.
1. 3V -> kapcsoló -> modul -> dióda
2. USB (5V/500mA) -> kapcsoló -> piros szimpla matt led -> ellenállás (help!) -> modul -> dióda
Diódáról annyit, hogy még nem tudom, hogy milyen erős lesz, valószínűleg 22x-es.
A modul pedig: http://www.hqelektronik.hu/info/hu/le_m0003-650.html
Mind a kettő megoldás benne lenne egy házban ami persze hűtve lesz... Az átkapcsolás 1.-ről 2.-ra pedig egy átalakítóval lenne, egyszerűen széthúznám és átdugnám.
Köszi szépen a válaszotokat előre is!
Alázattal kérlek titeket, hogy (minden) téren segítsetek, hogy végre nekem is összejöjjön egy nagyszerű lézer!
(#) zenetom válasza varganorbert hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

Ha nem áramgenerátorral akarod hajtani (szupepéssel szabad csak hajtani), akkor neki se kezdj!

A modulban van áramgenerátor...
(#) Noo válasza varganorbert hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

De ami a modulban van az a 3mW-os diódához jó. Ha nem lehet állitani rajta, akkor a 22X-es diódád is kb ennyit tud majd, ha egyáltalán elég neki az áram hogy bekapcsoljon.

De lehet állítani van rajta poti. És most is felvannak turbózva a 3mw-osok.

Akkor nem szóltam. Nekem olyan modulok jöttek ahol fix alkatrészek vannak beforrasztva, és még le is vannak öntbe valami fehér pasztáva.

NP!
Am tudsz ajánljani egy olyan dvd írót amiben biztos, hogy házas és könnyen kiszedhető dióda van? Csak azért kérdem, mert tegnap egy LG-t szedtem szét és sajnos ház nélküli volt... Kiszedéskor meg is halt. :no:
THX!
(#) zenetom válasza varganorbert hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

LG GSA-416, LG GSA-417 ezekből biztos könnyű kiszedni.

LG GSA-4164B Nekem ilyenek vannak. Igaz hogy csak 16X-os de elég olcsó.
(#) kasas válasza varganorbert hozzászólására (») Dec 18, 2010 /

LG be házas? mutasd már meg nem hiszem le. A pioneer ek ben van gyári dióda csak az drága .Én egyszer vettem használtan3000 ér olyan fénye volt hogy behalsz! persze hogy rövidrezártam úgyhogy nem sokáig tartott az öröm.
(#) DigitalSilence válasza Noo hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Philips írókban is zárt dióda van.
(#) varganorbert hozzászólása Dec 19, 2010 /

Na és a Samsungban milyen dióda van?
(#) nikolatesla hozzászólása Dec 19, 2010 /

Hali!
Olvasóból hogyan lehet lézert csinálni?
Én eddig ilyenről nem halottam csak az íróról.

Üdv!
Olvasóból is lehet csinálni lézert, csak az sokkal gyengébb és nem tud égetni...
A CD író/olvasó, viszont már infra tartomány amit az emberi szem nem lát, ezért ezt különösen NEM ajánlom!
Még a gyengített erejű pointerek is veszélyesek nem hogy ezek... Csak megfelelő szaktudással állj hozzá!
Másrészt nem biztos, hogy sikerül elsőre, mert könnyen megadják magukat a diódák.
(#) epyn válasza varganorbert hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Samsungban LOC diódák vannak,de nagy lesz a meglepi,amikor kibontasz egyet,mert nem a standard 5,6-os tokozás,egy pöttyet kisebb...
A dióda egy tokban tartalmazza 780nm és a 660nm csipet,ez egy kombinált lézer
Ez a TSST Corp SH-S223 és hasonló újabb modelljeire bizonyosan igaz(22x irók)mert ilyenekből harvesztálok.Sajnos adatlapot még nem találtam hozzá.
400mA-on stabilan mennek,aktiv hűtéssel.A befogatás nehézkes,a rendhagyó méretei miatt,de nagyon jó a fényerejük,főleg ha van üveglencséd(akryl-val sok a veszteség szerintem)

Akkor kérlek titeket olyat mondjatok már amiben biztos, hogy NEM nyitott és KÖNNYEN kiszedhető dióda van! Méghozzá ezek közül: http://pcx.hu/optikai_meghajto_lemez/optikai_meghajto
Köszi!
(#) nikolatesla válasza varganorbert hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Tudom,hogy mifélék ezek nekem is nem egy 1W-os ment tönkre csupán mert nem tartottam be az ESD védelmet!
És valami kristály szükséges hozzá vagy simán piros fényt ad ki?
(#) epyn válasza nikolatesla hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Olvasó lézerből látható fényt semmilyen körülmények közt nem lehet kicsikarni.Mellegleg ezek 5mW-os diódák.
CD iró lézerét esetleg sötét anyagok gravirjához fel lehet használni,ezek 100mW-osak
(#) nikolatesla válasza epyn hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

100mW nem valami sok. Most van egy diódám ami 500mW-o piros elvileg az is íróból van de nem biztos,elég szépen fűt
.

Itt van egy érdekes videó: http://www.youtube.com/watch?v=KHxU7Qt_-Ls&feature=related
Nem tudom, hogy láttátok-e, de szerintem hazugság...
Amikor eltakarja a kamerát a papírral begyújtotta szerintem...
(#) Collector válasza varganorbert hozzászólására (») Dec 19, 2010 /

Idézet:
„Freeze the laser to cool the DPSS crystal”

Vörös lézerben kristály. Ilyen idiótának elemlámpa sem való a kezébe.
(#) varganorbert hozzászólása Dec 20, 2010 /

Ezzel elmondtál mindent a videóról...

Nézegetem itt youtuben a dolgokat... Háthm van kék, zöld meg mindenféle 1W-os lézer de pirosban még nem láttam.
Ez mért van?
(#) nikolatesla válasza varganorbert hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Szerintem van pirosban is nagyobb teljesítményű!
Egyébként a videón is nagy átverés,mikor be teszi a hűtőbe 6órára a lézert majd ki veszi és egyből 1W-os lesz
Én mikor le hűtöttem a sajátomat -5°C-ra nem is ment.
Akkor ami Collectornak van 1W-os kék be teszi a hűtőbe és 2W lesz?
(#) epyn válasza nikolatesla hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

ha egy lézerdiódát lehűtesz 0C° alá,két dolog történik/het:
-1.,Be fog párásodni az egész(a csip üzemi hője elég magas 50C°)
-2.,csak 2-3 szor kell ki-be kapcsolnod gyors egymásutánban vagy modulálnod és dobhatod is a szemétbe
Némiképp igaz hogy növekszik a fényteljesitmény,(pár %-ot)de hogy 2x annyi lesz az túlzás.Inkább csak a hullámhossza fog lecsökkenni,ami a láthatóságát befolyásolja,mint a "gyújtóerejét"
Amugy átlag DIY 250mW-os dvd-s lézerrel is be lehet gyújtani a sötét (és gyúlékony) papirt,elég ha a fókuszponthoz teszed.(de a mai napig nem értem ez mire jó )
Vörös diódákból persze hogy van nagy teljesitményű,nem is olyan rég gondolkoztam hogy veszek egy C tipusút 0,5W-osat,száműzvén a dvd-vel való szenvedést,de tájékozodtam és jobban jár az ember egy gyári modullal,de egy havi fizum menne el rá,maradok a PBS kombinálásnál
DPSS vörös lézer:ebben van kristály,de hogy vörös pointerben ilyet gyártanak,azt nem hinném
(#) epyn válasza nikolatesla hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

500mW a dvd-ben?kétlem,azt már külföldön is tudnák,pedig nem.A legújabb 24x-es irókban van jelenleg a legnagyobb teljesitényű(pl Lite-On,Pioneer),de ezek sincsenek 500mW

Szerintetek ebben jó teljesítményű/minőségű dióda van? http://www.pcx.hu/termek/pioneer-dvr-218lbk-fekete-dvd-237-r-243--67624
(#) Collector válasza epyn hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

Nekem van 0,5W-os TO5-ös nyitott narancs kryo dióda. Ha érdekel, írj pü-t.
(#) epyn válasza varganorbert hozzászólására (») Dec 20, 2010 /

vegyél pár darab különböző márkájú 20-22x-es irót és amelyikben a-szerinted- legjobb dióda van,abból fogsz majd venni sokat.Hogy mi a szempont az tőled függ!
Nekem a TSSCorp(samsung...) irója bejött,bár ez mini LOC dióda.Sokan esküsznek az LG-re,én még egyet sem próbáltam.Az ASUS iróiban zárt tokozott diódák vannak,de sokkal drágábbak mint a többi/fölöslegesen/Pioneer-t még nem szedtem szét,de a 24x iróra kiváncsi lennék
A tbbi márkákat szintén nem próbáltam
LG,ASUS,Pio,Samsung...mindegyikben,kivétel nélkül a kb 250mW CW dióda van,csak más tokozásban.Ennél többet ne akarj elvárni egy gyufásfej méretű pici lézertől.Ha van PBS-ed akkor duplázhatsz
Következő: »»   101 / 143
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem